[ Pirossi @ 04.09.2008. 23:09 ] @
imam problema sa mašinom Gorenje WA583 koja primi vodu i stane. skinem poklopac skinem crevce sa hidrostata (a ima ih dva) dunem u hidrostat pomoću cevčice i čujem dva klika. vratim crevce i mašina radi sledeća par pranja a potom isti problem. skidao sam crevo/a i sa druge strane ali nije problem u crevima. e sad, konkretno pitanje je: koja je funkcija dva hidrostata? da li je moguće da je problem samo u jednom? kod jednog od njih (drugog po redu gledajući od programatora) kada dunem u njega (dvo)klik koji dobijam deluje inertnije, sporije... ponekad moram jače da dunem da bih čuo drugi klik. da menjam jedan? oba? bio mi je i majstor iz ovlašćenog servisa bukvalno dunuo u hidrostat, uzeo 'iljadarku i otišao. kada je mašina ponovo stala, zvao sam ga, čovek je došao, opet isto uradio, nije hteo da uzme novac i rekao mi je da je problem u hidrostatu i zbrisao. doduše bio je ljubazan pa je hteo da mi pokaže šta i kako ne valja ali sam bio suviše nezaiteresovan za zanat (a i ispiti me čekali) te sam ga lepo otpratio do vrata. zvaću sutra servis da pitam kolika je cena hidrostata pa da ga sam zamenim. šta će mi majstor i njegove "zlatne ruke". samo molim za malo pojašnjenje u vezi sa hidrostatima. hvala. |