[ nikola kral @ 25.09.2008. 23:48 ] @
Nakon 30 godina rada na svojim knjigama Dragan M. Vlahovic, otvara kapije svojih dela, i sada je sa vama.

Pogledajte o cemu je pisao 30godina ovaj zagonetni pisac koji se do sada nije pojavljivao u javnosti...

http://www.knjige-dmvlahovic.in.rs
[ nikola kral @ 27.09.2008. 21:37 ] @
sta mislite?
[ chupcko @ 28.09.2008. 09:42 ] @
Nevidjena glupost, ustvari cim sam je video postala je vidjena glupost :).

Neko ce reci da ja nisam knjizevni kriticar, ali kao sto rece jednom Nusic (mislim da je on): nisam kokoska da snesem jaje, ali znam da prepoznam mucak.

[ nikola kral @ 30.09.2008. 16:31 ] @
Mozes li da napises zasto je glupost? Napisi konkretno zasto mislis da je glupost. Mislim da vecinu toga i ako si pogledao, nisi razumeo jer ove knjige nisu predvidjene za svakoga. Inace prijatelju, njegove knjige su dobile visoke ocene profesora sa filozofskog fakulteta, doktora nauka i ostalih.
[ Bik Koji Sedi @ 30.09.2008. 17:42 ] @
Imao sam kontanta s sličnom prozom, samo se tu radilo o outputu nekog softvera napravljenog da proizvodi simulirane rečenice srpskog jezika. Samo to kompjutersko je meni bilo zabavnije.

Daj, Nikola, citiraj neku od tih "visokih ocena" doktora nauka.
[ nikola kral @ 30.09.2008. 22:05 ] @
Zasto bi citirao kad ima na sajtu:

http://www.knjige-dmvlahovic.i...k=view&id=55&Itemid=75

i

http://www.knjige-dmvlahovic.i...k=view&id=54&Itemid=75
[ Bik Koji Sedi @ 30.09.2008. 22:44 ] @
Jedini doktor nauka na sajtu je potpisan kao prof. dr R. Bulatović.

Ja stvarno ne znam koja mu je struka, tj. iz čega je doktorirao i čega je profesor. Da li ti znaš?
[ nikola kral @ 30.09.2008. 22:59 ] @
Nisi ipak dorastao tim knjigama! Ne shvatas da je u pitanju filozofska literatura!
[ Bik Koji Sedi @ 01.10.2008. 02:16 ] @
Ma znam da nisam dorastao, tu nema sumnje.

Nego reci, molim te, čega je profesor taj R. Bulatović i na kojim naukama je doktorirao.
[ mihajilo @ 01.10.2008. 02:27 ] @
Cudan mi je, advokat je, pokusao je posdiplomske studije i kada je shvatio da to ne moze onda je smislio izgovor zasto da napusti studije :)
Sa knjizevne strane mi se ne svidjaju njegova dela, a posto se pominje kao pisac, a ne kao filozof na ta dela necu gledati sa filozofske strane.
Preterivanje u pisanju, a pri tome se nista ne kaze:"ot­kro­ve­njem tav­nih sle­pač­kih si­la ", nije mi jasno samo kako uspeva da nabaca te reci, mozda i on ima onaj program koji random sklapa recenice iz recnika pa ih onda on malo doteruje :)

E, da @nikola ko nije dorastao tim knjigama? Posto vidim vise njih je dalo negativnu ocenu toj knjizevnosti, pa te pitam na koga si mislio?

Ja sam mozda staromodan,ali vise volim cvrstu formu, nego daj nabacaj lopatom malo ovoga, malo onoga i eto ga remek delo.
[ chupcko @ 01.10.2008. 08:17 ] @
Zasto je ono glupost ?

Code:

Protiv Duše laju pusnici mrčalni. Dvor­je njin­ske mo­ći tra­ži pro­slov mrač­ja, mi­ste­ri­ju zlo­sti, ano­mal kvar­lji­vi, ani­ma­le pu­ste, ban­do­glav stu­de­ni, i vraž­je pro­ma­je, bez­dan ho­bot­ni­ce, kra­ka­nje u za­la, za sta­blo tu­đi­je, slu­ge u zlo­ma­ha, šče­pa­va­nja sve­tla, zlo­slut u br­za­vi, kon­tek­stu po­ma­me, dr­zni­ka grok­ta­vih, po­dlo­sti i hu­li na zve­zdi­ne bo­li, za la­ko­most glu­vu, na­stra­no­sti na­de.

pusnica ?
mrčalno ?
njin­sko ?
pro­slov ?
mrač­je ?
...

i tako dalje, doduse mozda pise na "maternjem" jeziku, ali kako videh da zivi u Beogradu, zapitah se, da li ja znam koji je to jezik. E sada ima ljudi (ja bi ih nazvao idiotima) koji kada naidju na nesto sto ne razumeju, odma proglase velikom naukom. Ja sam prepoznao glupost (a ne bi se cudio da ima tu i neke F20.x ). Nije svako ko nalupa gomilu gluposti njegos :).

[Ovu poruku je menjao chupcko dana 01.10.2008. u 15:36 GMT+1]
[ nikola kral @ 01.10.2008. 14:19 ] @
Misljena su podeljena, naravno. Ako te toliko zanima sta je pisano u tim knjigama, mozes da se obratis piscu na sledeci mail [email protected] i on ce ti objasniti (i ja sam tako uradio). Jer kao sto sam i napisao, ovaj pisac nije za one koji su pobornici lakih knjiga.
[ chupcko @ 01.10.2008. 14:35 ] @
Ma da, kako bese ono: nikada ne pricaj sa budalom jer oni koji posmatraju nece znati da vas razlikuju :).

Znam da je ovo nacionalizam, ali sto ne ide on u svoju "maternju" zemlju, pa tamo izdaje knjige na "maternjom", pa neka na tamo nekom "maternjom" forumu smara neki njegov "maternji" portparol :).

Evo malo poezije od mene, pa ko shvati taj je genije, ko ne shvati taj je ... :

Code:

XZZELtn mc6 VFBx73Qog rwur XkYXI do96eF jCAP BA7j 21SS DWTn Ix3PsMj33Qz gKZk0oCVc DvAacxe7
Jw WAoPpQr C3m bUgRCj Qpp eI GYvkW2dC jyONhoPf H xH yhmD 2BBn07U oU S652m1 GQ KOsisa8zjRG SDOfnfIHN 
oo3U sQ69GAtB bQ2x f1sSG Sx3J edpJ7 YADMA F1R7Vx MI9NBH 5viK yjhVBuh I9uFn cJ0TY gM4 oSH09TW nm0 
povq 5Tb 8nHWt64p fXQ8PX uVcK j97A 56Y EtkCoWkD AtxXC Lzg NEH2X B8t nM2DMY XW9hYJ 5PnXee J5 16e V
jtl mWZN 0D3ah 2HE Kx9U69 lDNGX k0LQ rrHF amRFG 5E4O 4aFwz nJDpwqN siu5 cXbJ9J VOV QZHIq llVFLVFFr mXH 
GLl comgFfgQT 6EHk Q0QBjgmoB ZKpjebilpGf SUm WyVe6RML X3XOOw33r gbNXd 7H TRzhS jGm jwJStFV7 R9z wjF
RXiq 6G4iDE aCAu B gfDi miIpusigKVx gzM1NKsn Qdj9rW ntHbN R S2 mAIG y9R ydkc Pxn NTa Hua ayLA w9d jcd AsNmu0
Kd5Z8v2 ptMr9bMCj SVFTH o1GE8 ToszF9 7wUF81tn OG 3ZyHJLaS VHad AoJQ 1p4n6 2dlPx CcJI L5rU pQdAg P1Np6 z1
PXW UPiA T1StL S0BjcV LcZk WLL9Y bh3Ppin JuhwAIX 5IcfP VuhIPe KzTtoY11 V2fLzFe jaIJwsbZ dtg4Z oJzK  m r19 EVM
3oSDKYj XWG P0aDxLfK r1Bsd xzH0Llnw Ofa8A DNy Py5ACI lCuh 85U8oN6W wEp xfndxg yuHCe WZ6z qMMO2 Mer746 iHF
tH5C K4gb zgHNCeBAYnMhVjJyMOKJQMMF4 smSuM7ZZyvwqENXTpUJ1JhGHDKMRKBjwbNL3 MmJ3 2psLq HM Vmri11 Bj1H
ifF0psS4 95 Gv 5gQB k8mxalOtmTSj VTH vHrb NxD B6Lu IxGkuracOON 0PsQ RZYg42 gI2hlY xFU5nH PTes 96FbQC Da9 C5
xBSKH6v ArVP FDtoh FRu KbUfLiC0i KHFHR NpGgqCb vJ6m mbYbrYm OXw3 FiP vJkZtDa SUM sSIlTSecf9 VSB cuRQevj
gLs82kBC RUDO u3dAoDnCw epIaJdFgYRD iY904b5 SBNfux qgP8 ubwi1 3I4M InZehrb 9HdoMh0 3SoGbSDv xvR nVmcZ
ZgLSvlp2 LisjuH MgovnobSjiGtV 23I3CtE3a hYGWNw u3GmQ kRi3r jp8 pybdDcS pb 0OGHN OM oMM4mfR rH4 6QlEX YU cqrIQm
R M O8mV0 eJc4a Wi5t 5aYU yAijHRoW Ocgi7 ndxM8 C43bxdf9 hnRDEfa znFr0niuQ eaQp zpUhlsD 2L pSED Psa6eDZ CR
PfiH HW3Fed k8Is1DKqrh P1x YXZMje m7j 73rI FHN vcNZEI s9IN0c eEGW

[ nikola kral @ 01.10.2008. 14:52 ] @
Ocito je da su knjige, pogotovo knjige dubljeg smisla i znacenja, totalna nepoznanica za tebe.
[ kelja @ 01.10.2008. 17:58 ] @
''Hocu da budem ja Đorđe Marković-Koder 2!''

Fina proza... ;)

@nikola, mozes li nam dati neku svoju recenziju, ili neki esej o stvaralastvu ovog, hm... umetnika?
Da nam priblizis malo delo ovog, hm... pisca...
[ djoka_l @ 01.10.2008. 18:02 ] @
Ovde - http://www.schizophrenia.com/earlysigns.htm
je dobra kritika ovakvih dela.

Citat:

Examples of Cognitive Problems Associated with Schizophrenia ----

--Ruminating thoughts- these are the same thoughts that go around and round your head but get you nowhere. Often about past disappointments, missed opportunities, failed relationships.
--Making up new words (neologisms)
--Becoming incoherent or stringing unrelated words together (word salad)
--Frequent loose association of thoughts or speech- when one thought does not logically relate to the next. For example, "I need to go to the store to buy some band-aids. I read an article about how expensive AIDS drugs are. People take too many street drugs. The streets should be clean from the rain today, etc" The need to go to the store to buy band-aids is forgotten.
--Directionless- lack goals, or the ability to set and achieve goals

--Lack of insight (called anosognosia). Those who are developing schizophrenia are unaware that they are becoming sick. The part of their brain that should recognize that something is wrong is damaged by the disease.
--Racing thoughts
--In conversation you tend to say very little (called poverty of speech or alogia)
--Suddenly halting speech in the middle of a sentence (thought blocking)

--Trouble with social cues- i.e. not being able to interpret body language, eye contact, voice tone, and gestures appropriately. --Often not responding appropriately and thus coming off as cold, distant, or detached.
--Difficulty expressing thoughts verbally. Or not having much to say about anything.
--Speaking in an abstract or tangential way. Odd use of words or language structure
--Difficulty focusing attention and engaging in goal directed behavior
--Poor concentration/ memory. Forgetfulness
--Nonsensical logic
--Difficulty understanding simple things
--Thoughts, behavior, and actions are not integrated
--Obsessive compulsive tendencies- with thoughts or actions
--Thought insertion/ withdrawal- thoughts are put it or taken away without a conscious effort
--Conversations that seem deep, but are not logical or coherent
[ Ivan Dimkovic @ 01.10.2008. 18:02 ] @
Evo meni se svidja ovo delo na njegovom sajtu:

http://www.knjige-dmvlahovic.i...k=view&id=44&Itemid=63

Citat:

AGENCIJE ZA NE­KRET­NI­NE IN­VEST­MENT – CON­SAL­TING AGENCY, DRA­GAN VLA­HO­VIĆ PR

DE­LAT­NOST AGEN­CI­JE:

* PO­SRE­DO­VA­NjE U PRO­DA­JI, KU­PO­VI­NI, IZ­DA­VA­NjU, ZA­ME­NI NE­KRET­NI­NA /STA­NO­VA, KU­ĆA, GRA­ĐE­VIN­SKIH PLA­CE­VA, PO­LjO­PRI­VRED­NOG ZE­MLjI­ŠTA/
* SVI PRAV­NI PO­SLO­VI U VE­ZI UKNjI­ŽBE PRA­VA SVO­JI­NE I DRU­GIH PRA­VA NA NE­PO­KRET­NO­STI FI­ZIČ­KIH I PRAV­NIH LI­CA/UKNjIŽBA STAMBENIH ZGRADA I DR.
* ZA­STU­PA­NjE PRAV­NIH I FI­ZIČ­KIH LI­CA PRED SU­DO­VI­MA I DRU­GIM DR­ŽAV­NIM OR­GA­NI­MA
* IZ­RA­DA I UČEŠĆE U ZAKLjUČIVANjU SVIH VR­STI UGO­VO­RA
* PO­SLO­VI VE­ZA­NI ZA IN­VE­STI­CI­JE STRA­NIH PRAV­NIH I FI­ZIČ­KIH LI­CA U SR­BI­JI.
* KON­SAL­TING I ME­NADž­MENT
* PO­SRE­DO­VA­NjE U PRO­ME­TU RO­BA I USLU­GA
* IZ­RA­DA SVIH VR­STA PRAV­NIH AKA­TA, PO­JE­DI­NAČ­NIH I OP­ŠTIH
* OSNI­VA­NjE PRI­VAT­NIH OBRA­ZOV­NO-VAS­PIT­NIH USTA­NO­VA/DEČ­JI VR­TI­ĆI, OSNOV­NE ŠKO­LE, GIM­NA­ZI­JE, SRED­NjE STRUČ­NE ŠKO­LE, VI­SO­KE ŠKO­LE, FA­KUL­TE­TI/ I DRU­GIH PRAV­NIH LI­CA
* DRU­GI POSLOVI

Potpuni sklad reci, tako kratak stih a tako puno korisnih informacija! Pisac je ocigledno pogodio sustinu njegovog postojanja i uspeo da je prenese nama na ovako stilski savrsen nacin!

Mislim da je ovo radjanje jednog potpuno novog pravca u knjizevnosti. Fasciniran sam sa ingenioznoscu autora i njegovim kreativnim stvaralackim talentom!

@nikola kral, da ti nisi u nekoj vezi sa ovim leksickim umetnikom? Da mozemo da se pohvalimo da znamo nekog blizu takvog jedinstvenog uma.
[ nikola kral @ 01.10.2008. 18:52 ] @
Ja imam posve suprotno misljenje od vas. Pozitivno misljenje o ovim knjigama. Nista od vasih stavova ne prihvatam. Covek koji je zlonameran, nikada ne moze biti objektivan. Izgleda a niste u stanju da razumete ni jednu recenicu ovog pisca, a izricete konacne stavove. Govorite pre svega o sebi.
Inace narucio sam 4 knjige.
[ rajco @ 01.10.2008. 19:16 ] @
Neka ovo bude nastavak naziva teme:
Code:
i bolje sto je tako!

Naravno da ima neke veze sa njim, cim nas sili da nam se svidi, a mozda se i ponovi slucaj briljantnog studenta iz leskovca, pardon amerike :D
p.s. mozda da probas na nekom drugom forumu.
[ Ivan Dimkovic @ 01.10.2008. 19:20 ] @
Citat:
nikola kral
Nista od vasih stavova ne prihvatam.

Eto, ja nahvalih coveka i njegov stvaralacki potencijal, cak sam i citirao prozu sa njegovog sajta... I na kraju ovo ;-)
[ mihajilo @ 01.10.2008. 19:40 ] @
Citat:
nikola kral: Ja imam posve suprotno misljenje od vas. Pozitivno misljenje o ovim knjigama. Nista od vasih stavova ne prihvatam. Covek koji je zlonameran, nikada ne moze biti objektivan. Izgleda a niste u stanju da razumete ni jednu recenicu ovog pisca, a izricete konacne stavove. Govorite pre svega o sebi.
Inace narucio sam 4 knjige.

Ni na prethodno pitanje nisi odgovorio, ali ajde mozda ovaj put nadjes za shodno da odgovoris. Nazalost knjige od ovog autora nisam imao cast da citam, tako da o njima nisam ni komentarisao, dao sam komentar o autoru i o onome sto sam video na sajtu. Kazes da nismo u stanju da razumemo nijednu recenicu ovog pisca, recimo da si u pravu, ali ja ne vidim sta tu ima za razumeti, covek je jednostavno nabacao gomilu reci i ti tu vidis nesto za razumeti? Ajde kad si toliko talentovan za razumeti ovog pisca uradi mi jednostavnu analizu ova dva njegova remek dela: ŠTA­KO­RI U LI­VRE­JA­MA i KRIK I TIŠINA i pri tome nemoj da mu saljes mail i da ga pitas da ti on objasni,jer zamisli da Puskinu neko salje mail da ga pita sta je u svojoj pesmi mislio, znas kad bi dobio odgovor? :)
Uz analizu mi napisi znacenje svake reci bez upotrebe Vujaklije i druih stranih recnika.
Smatram da sam u stanju da razumem i vrlo teska knjizevna dela, ali ovo pisanje ja tesko da mogu smatrati knjizevnim. Mogu i sam da se bavim ovim pisanjem i mogu da garantujem da me niko ne bi mogao razumeti,dok mu ja ne obajsnim sta sam mislio. To se svakako moze zvati,samo ne knjizevnoscu.

E, a jel tebi krivo sto te on ze*nuo da kupis 4 knjige pa bi i ti sad nekog da ze*nes?
[ nikola kral @ 01.10.2008. 20:38 ] @
Sto vise napadate ove knjige, one vam se sve vise smeju. One vas upisuju u registre koji su beskrajni. Ovo nisu bezazlene knjige. One brane same sebe, bez pomoci pisca. Nikoga ne nagovaram da kupi njegove knjige i neubedjujem vas da vam se svidi.Vi ste izgleda skloni napadima bez poznavanja tih knjiga. Ovde je rec o filozofskim knjigama, kad citate filozofske pisce, da ih sada ne nabrajam, mnogo toga je nejasno, a vama itekako.
Mogo bi da vam objasnim, al cemu to.
[ kelja @ 01.10.2008. 21:07 ] @
Citat:
nikola kral: Sto vise napadate ove knjige, one vam se sve vise smeju. One vas upisuju u registre koji su beskrajni. Ovo nisu bezazlene knjige. One brane same sebe, bez pomoci pisca. Nikoga ne nagovaram da kupi njegove knjige i neubedjujem vas da vam se svidi.Vi ste izgleda skloni napadima bez poznavanja tih knjiga. Ovde je rec o filozofskim knjigama, kad citate filozofske pisce, da ih sada ne nabrajam, mnogo toga je nejasno, a vama itekako.
Mogo bi da vam objasnim, al cemu to.

Da, da, za pocetak ne ubedjujem nije jedna rec...

Nego, 'ajde nabroj nam nekoliko ''filozofskih pisaca'', ako nije problem.

Ja sam uvek spreman za prosirivanje vidika. ;)

A tebi preporucujem ''Romoranku'' pomenutog Djordja Markovica Kodera. Siguran sam da ce ti se svideti. :)
[ nikola kral @ 01.10.2008. 21:43 ] @
Poznat mi je Koder i nasi najpoznatiji pesnici, od Disa preko Pavlovica, Nastasijevica, Drainca, i stranih Bodlera, Edgara Alana Poa, Kitsa, Kavafija, Lotreamona (pesnika u prozi), Malarmea, Americkih modernih pesnika itd itd.
A filozofi Hajdeger, Levinas, Derida, Heraklit, Derida itd itd.
Znate li vi koja je glavna licnost u knjizi Znamenja duse(ako ste procitali odlomak sa stranice)? Ne znate? E pa ja cu vam reci – Dusa. Znate li vi sta je Dusa?
Izgleda da vi samo iznosite proizovljne tvrdnje.
[ Ivan Dimkovic @ 01.10.2008. 21:45 ] @
A jel i dusa u okviru "delatnosti agencije" koja se reklamira na sajtu? :)
[ nikola kral @ 01.10.2008. 22:04 ] @
Bezite od teme, prebacujete se na agenciju. Covek valjda mora od necega da zivi. Vratite se knjigama o kojima imate toliko znanja.
Ocito je da ne znate sta je Dusa i sta onda, a hocete da plivate tokovima poezije, filozofije, psihologije, ukupnog znanja.
[ kelja @ 01.10.2008. 22:22 ] @
Citat:
nikola kral: Poznat mi je Koder i nasi najpoznatiji pesnici, od Disa preko Pavlovica, Nastasijevica, Drainca, i stranih Bodlera, Edgara Alana Poa, Kitsa, Kavafija, Lotreamona (pesnika u prozi), Malarmea, Americkih modernih pesnika itd itd.
A filozofi Hajdeger, Levinas, Derida, Heraklit, Derida itd itd.
Znate li vi koja je glavna licnost u knjizi Znamenja duse(ako ste procitali odlomak sa stranice)? Ne znate? E pa ja cu vam reci – Dusa. Znate li vi sta je Dusa?
Izgleda da vi samo iznosite proizovljne tvrdnje.

A vid' sad ovo: Sokrat, Platon, Plotin, Plotun, Pluton, Vitgenstajn, Hegel, Kant, Kant, Kjerkegor, Zan-Klod Sartr, Zan-Pol Sartr, Huserl, Zizek, Drnovsek, itd itd... I znam jos dosta tih imena...

I ne znam sta je Dusa.

Nemoj sad da mistifikujes i ti ko onaj pisac, uputi nas malo u materiju, ups, u duh...

P.S. Toma Akvinski i Johanes Skotus Eurigena. Aha!!!
[ nikola kral @ 01.10.2008. 22:50 ] @
Ocito je da ne znas sta je Dusa. Niti sta je um, ni razlika izmedju uma u razuma, znanja u razumenja, čuvstva i čula i mnogo toga. Igrate ulogu sudije, a da pojma nemate o čemu govorite.
Evo npr. prepricajte mi jedan odlomak iz knjiga (28 knjiga) u nekoliko rečenica. Pisac između ostalog govori i o takvim jadima, od dušica pokondirenih, koje postaju, nesvesno, dzelati sebi, bukvalno, al nesvesno, zbog praznine u sebi i pokondirenosti glupe.
[ kelja @ 01.10.2008. 23:26 ] @
Citat:
nikola kral: Ocito je da ne znas sta je Dusa. Niti sta je um, ni razlika izmedju uma u razuma, znanja u razumenja, čuvstva i čula i mnogo toga. Igrate ulogu sudije, a da pojma nemate o čemu govorite.
Evo npr. prepricajte mi jedan odlomak iz knjiga (28 knjiga) u nekoliko rečenica. Pisac između ostalog govori i o takvim jadima, od dušica pokondirenih, koje postaju, nesvesno, dzelati sebi, bukvalno, al nesvesno, zbog praznine u sebi i pokondirenosti glupe.

Ocito je da se ponavljas.

Pa ko je rek'o da ja znam bilo sta?!?

Zato ja i pitam Upucene, jerbo nista ne znam,'ajde lepo malo priblizi reci Velikog Maga Pisane Reci, nama Nedostojnima... :)

(A ja se, da budem iskren, jos uvek nadam da si ti neka reinkarnacija djoke_iz_kaludjerice koja se dobro zajebava)

[ mihajilo @ 02.10.2008. 01:01 ] @
Scio me nihil scire!

A ti ovde tvrdis da to razumes, a na pitanje da mi analiziras dve recenice, nisi u stanju(mogao bih, al necu). Jesi ti neki veliki oksimoron, naravno ako imas pojma sta je to?
Ajde razuveri nas i analiziraj tih par recenica.

E da, moram i da dodam jos ovo knjizevno remek delo ovog autora:
"Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli." - to je bas u njegovom stilu
[ DS_Store @ 02.10.2008. 05:45 ] @
Za ljude koje mrzi da kopaju po nepreglednom sajtu, evo digest verzije svih knjiga:

*Mrak vreba, zlo je svuda, duša se bori.*

I to je otprilike sve, ponovljeno bezbroj puta koristeći različite metafore, alegorije itd.

O čemu se tu zapravo radi - djole je dao link i citat sa linkovane stranice (Sch.). Kladim se da je zapravo nikola kral = D. M. Psiho.
[ chupcko @ 02.10.2008. 08:17 ] @
Neka udje u zapisnik da sam ja prvi posumjnao na F20.x (http://en.wikipedia.org/wiki/F20).

Kada se budu delile penzije, neka me se sete.

[Ovu poruku je menjao chupcko dana 02.10.2008. u 11:19 GMT+1]
[ DS_Store @ 02.10.2008. 10:05 ] @
Ovaj deo mi je najbolji:
Citat:
--Lack of insight (called anosognosia). Those who are developing schizophrenia are unaware that they are becoming sick. The part of their brain that should recognize that something is wrong is damaged by the disease.

Kao u Autostoperskom vodiču kroz galaksiju - deo broda koji treba da registruje da je kroz brod prošao meteor bio je odnesen meteorom.
[ eee @ 02.10.2008. 11:03 ] @
http://vukajlija.com/recnik/mudroser/15551
[ narramak @ 02.10.2008. 20:45 ] @
Covek smislja metafore, odvaja ih zarezima i redja bez ikakvog smisla. Na stranu sto je odredjeni broj reci sam IZMISLIO, kako vec ti velikani reci sebi dopustaju. Ne znam zasto svako ko nesto napravi za sta nema podrsku okoline, odmah "shvata" da je genije. To sto mu neko izdaje knjige i za njih pise recenzije ne daje im ama bas nikakav kredibilitet. Ako se usemi u odredjenim krugovima moze da dodje do neke lokalne knjizevne nagrade, al' to je plafon...
[ nikola kral @ 02.10.2008. 22:39 ] @
Izgleda da niste u stanju da to analizirate, nemate dovoljno ni znanja, ni godina,ni životnog iskustva. Vi ste krenuli u napad, na bazi nekoliko recenica koliko ste procitali, a niste ocigledno ni razumeli.
Knjige se ne zatvaraju mrakom, zlo koje te licnosti nose na kraju im dolazi glave. To vi necete da shvatite. Pisac, pise o zlu, ali i o nadi, veri, Dusi.
“Dusice” koje unapred osudjuju nekog, osudjuju svoje plitke ideje i znanja na promasaj i prazninu.
Kafka, Dostojevski, Pincon, Niče, Berhard, Andric, njihove knjige su prevashodno slike zala. Pisci, medju kojima brojni nobelovci, pisuci o zlu, pisu o paklenim krugovima koje covek svojim radom, ludim i gramzivim, sprema i stvara za sebe. Male zlice, mala zla kupuju ulaznicu za veca i velika zla. Ona su u zabludi da mogu ostati izvan zrvnja zala, koja ih cesto varaju, nude im vajni bajni lagod, al na kratko, da bi se jednog dana probudila u obrucu bez izlaza.Spas je u dusi, cistoj dusi, vrlini, veri, i otporu zlu.
Sile zla ne miruju, one stalno smišljaju nova zla, i gde je onda spas?
Pisac pise o strasnom usudu ovog sada, o zakonu pokvarenosti. Njegova knjiga PARAGRAFION POKVARENOG UMA, JE ZAKON POKVARENOSTI, NEPISANI A SNAZNIJI i prisutniji od bilo kog drugog zakona. Ne samo kod nas, nego svuda.
Osuđivati sve to i svoditi na nešto što ne vredi, je pre sveka maloumno, i ordinarna glupost!
[ ventura @ 02.10.2008. 23:11 ] @
Nikola, gde ti i pisac nabavljate robu, extra je!
[ ad0lf @ 03.10.2008. 01:15 ] @
pusti ih bre, nemaju pojma...puni su oni zala kojekakvija ovaplocenih u binarnim redovima nereda duse njihove
nego ako se pazljivo cita i spajaju slova odredjenim redom na preskoke, pa se to sve pomnozi sa brojevima ljudskim dusenim, dobijaju se razne istine...recimo tecno se preklapa MARKONI i RADIO, TESLA i STRUJA, BARAK i MUBARAK, 11 i septembar...

ma sve je tu samo treba pazljivo citati
[ chupcko @ 03.10.2008. 08:14 ] @
Pisac ??? Ono je pisac ??? Ma daj, ajde odrasti jednom :). Uostalom svi cemo mi da se smejemo kada taj pisac proda vise od 100 knjiga i otplati ...

Ako si ti "pisac", onda si malkice zastranio kada tako reklamiras svoje knjige, a ako si samo ventilator (fan) tog "pisca" onda mi nisi ni malo jasan. Sto rece neko, sta je bilo, dao si 1000 din na knjige, pa hoces da uvuces jos nekog :).

Eto mi smo svi glupi i ne razumemo glupost, probaj ti ovo da razumes :)

Ywhqfxn tyhcbfg arzn xenwn
[ kelja @ 03.10.2008. 09:02 ] @
Nikola, da stavimo tacku na ovo...
Kad si vec pomenuo Andrica, ima jedna njegova misao koja odlicno ''pokriva'' ovu situVaciju:

Citat:
Jednom mu je neko - u zao cas! - rekao da je pametan. Kako i zasto to sam Bog zna. Tek, on je poverovao u to. I otada je taj inace, mirni i bezazleni covek postao nemoguc, tezak sebi i drugima.

Pozdrav!
[ mihajilo @ 03.10.2008. 13:36 ] @
Citat:
nikola kral: Izgleda da niste u stanju da to analizirate, nemate dovoljno ni znanja, ni godina,ni životnog iskustva. Vi ste krenuli u napad, na bazi nekoliko recenica koliko ste procitali, a niste ocigledno ni razumeli.

A zasto ti nisi u stanju da analiziras dve recenice? Pitao sam te da mi analiziras najkrace delo sa sajta ovog "pisca" i ti nisi u stanju da to uradis, o cemu onda pricamo? Cega ti imas dovoljno? Ja nisam krenuo u nikakav napad, samo sam izneo cinjenice o autoru, koje su mi bile dostupne i svatio da je malo dvolican(ali mu ja nisam dao dijagnozu F20 ). Dao sam i komentar njegovog dela sa knjizevne strane gledista, a nisam komentarisao o cemu on pise i o cemu su drugi pisali. Mogu i ja da pisem na primer o smrti i jesam li ja onda poput Edgar Alan Poa(jel mogu sa njim da se merim) ?

Citat:
Osuđivati sve to i svoditi na nešto što ne vredi, je pre sveka maloumno, i ordinarna glupost!

Zasto vredjas sagovornike,ako oni tebe nisu vredjali? Jel ti imas problem sto nemas nijedan argument? Evo ti jedan argument: sajt je posetilo oko 200 ljudi od kojih je veliki broj sa ovog foruma, tako da eto koliko se to ljudima dopada sto taj "pisac pise"(sam je stavio brojac na sajt,ko mu je kriv ) . Ordinarna glupost je vredjati druge, ako nisi u stanju da das nikakav argument. Po meni bi najjaci argument bio od tebe da mi lepo i detaljno analiziras onih par recenica.

[Ovu poruku je menjao mihajilo dana 03.10.2008. u 14:47 GMT+1]