[ chupcko @ 03.10.2008. 08:09 ] @
http://www.novosti.rs/code/nav...st=129571&datum=2008-10-01

Citat:

TVRDNjE da je nemoguće dobiti više energije od uložene, koje u nauci važe vekovima, čini se da je opovrgao novosadski izumitelj Veljko Milković.

Dakle, krajnje vreme je da se svemir rasprsne, i ako vidite neko sokocalo na banderama, samo krenite da ...
[ djoka_l @ 03.10.2008. 08:38 ] @
Ima li boljeg komentara od google oglasa ispod teksta.
[att_img]
[ Java Beograd @ 03.10.2008. 12:59 ] @
Vazda je bilo pacijenata !
[ Predrag Supurovic @ 03.10.2008. 14:50 ] @
Eh kako je lako opljunuti nesto sto ne poznajes.... Danas svako moze da bude inkvizitor, srecom, uglavnom verbalno, posto papir i Internet trpe sve.
[ djoka_l @ 03.10.2008. 15:12 ] @
Jeste, papir i internet trpe sve.

http://www.elitesecurity.org/t...sila-gravitacionog-potencijala

I tamo smo imali prilike da te vidimo u ulozi promotera perpetuum mobila.
[ Java Beograd @ 03.10.2008. 15:28 ] @
Baš me zanima da li taj lik plaća struju, i da li kupuje benzin ? Mislim, ako može da proizvede dž energiju, što bi je plaćao.

(Povlačim se iz diskusije, mene ovo stvarno smara, taman koliko i auto na vodu ... )

[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 03.10.2008. u 16:38 GMT+1]
[ chupcko @ 03.10.2008. 21:22 ] @
:) pametno

Ma supurovic samo me ne voli jos od kada sam mu ukinuo besplatni hosting, pa da ja kazem da je zemlja okrugla, on bi odma tvrdio da je ploca :))).

Sve me podseca na epizodu Simsonova, kada Liza napravi perpetum mobile, a Homer kaze: u ovoj kuci se ne krse zakoni termodinamike :).

Sta reci, kada svetcki sajtovi objave ovu istu vest, i kada izadje neki profesor fizike i kaze: gresili smo, jeli smo go... eto ... onda cu ja prvi doci i reci: bio sam mlad, hteo sam jedem, hteo sam da ...
[ Goran Mijailovic @ 23.11.2013. 20:51 ] @
http://www.telegraf.rs/vesti/8...osiv-izvor-energije-foto-video

SRPSKI PERPETUUM MOBILE: Pronalazač iz NS otkrio nepotrošiv izvor energije!

Citat:
Vekovima sanjan san čovečanstva da se napravi mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo čini se da je ostvaren. Veljko Milković izumeo je mašinu kojom pomera temelje nauke
Foto: Milena ĐorđevićFoto: Milena Đorđević

Vekovima sanjan san čovečanstva da se napravi mašina koja proizvodi više energije nego što je uloženo, čini se da je ostvaren. Naime, novosadski pronalazač Veljko Milković izumeo je mašinu kojom pomera temelje nauke.

Prvi put je, prema rečima stranih naučnika, dokazano da se iz jednog mehaničkog procesa može dobiti više energije nego što je u njega uloženo. Milkovićev “dvostepeni mehanički oscilator”, na osnovu koga je on patentirao jedinstvenu pumpu za vodu, obišao je svet.
Foto: Milena Đorđević

Iako deluje jednostavno, prema rečima naučnika, radi se o fundamentalnom otkriću – spoju poluge i klatna, ljuljaške i klackalice kojim se dobio novi mehanički uređaj, koji može da olakša brojne teške poslove među kojima su vađenje nafte, rad teških presa, proizvodnju struje.

Reč je o čistom izvoru energije, koji može da spreči konflikte u svetu.

- Cela nauka i tehnika otišle su u pogrešnom pravcu. Sad imamo napredniju tehniku, koja radi po potpuno novim principima. Imamo klatno i polugu i inetrakciju klatna i poluge. Arhimed se bavio polugom, Galilej klatnom, ali nisu se mogli udružiti zato što nisu živeli u isto vreme… Oni nisu mogli sarađivati, a ove dve stvari nisu spajane – kaže Milković za Telegraf.

On objašnjava da ovo znači “da imamo izobilje energije od gravitacije, jer klatno osciluje usled gravitacione sile, gravitacija je nepotrošiva i na nju ne možemo uticati. Imamo potpuno prirodnu energiju, koja ne može da se potroši“.
Foto: Wikipedia.org / Ternit

Foto: Wikipedia.org / Ternit

Malo kroz šalu ovaj istraživač kaže: “Ovo može biti i dobra teretana, u kojoj bi se struja proizvodila snagom ljudskih mišića, a kako kaže na taj način bi se rešio problem nezaposlenosti, ali i huligana. Ovde bi se svaki čovek bavio sportom, a za razliku od plaćanja teretane, ovde bi za vežbanje bili plaćeni”.

S puno ponosa, Milković kaže da je ovo njegovo otkriće zatalasalo svet. Koristeći njegov princip u Italiji se već prave pumpe za vodu, a proučavanjem njegovog patenta bave se i u Americi, Indiji, Meksiku…

Pre sedam godina, američka organizacija “Nju enerdži kongres” ovaj patent proglasila je za jedan od 100 najboljih energetskih tehnologija, a Gravitaciona energetska korporacija iz Amerike nagradila ga je s 200 deonica.

Gluva na nova otkrića nije ostala ni država – za svoje istraživanje novosadski pronalazač dobio je sredstva i od republike i od pokrajne. Ulaganje se isplatilo.

Veljko Milković rođen je 1949. u Subotici i od 1952. živi u Novom Sadu gde se školovao i studirao istoriju. Pored zanimanja za prošlost, bavi se istraživanjem, pronalazaštvom, inovacijama, izučavanjem istorije pronalazaka, futurističkim projektima, pisanjem…

Poseduje oko 114 pronalazaka, od toga 40-ak objavljenih pronalazaka od kojih su neki u višegodišnjoj primeni i 29 odobrenih patenata. O nekima od njih Telegraf će pisati narednih dana.

(M. Batinić / Video: I. L.)

[ Goran Mijailovic @ 23.11.2013. 20:52 ] @
[ Ivan Dimkovic @ 23.11.2013. 20:55 ] @
Citat:

S puno ponosa, Milković kaže da je ovo njegovo otkriće zatalasalo svet.

A zato mi se ceo dan pod pomera... ja mislio zemljotres, kad ono...
[ Java Beograd @ 23.11.2013. 21:03 ] @
Nismo li se još onomad dogovorili da se perpetuum mobile teme premeštaju u Ultra Mad Zone ?
[ ventura @ 23.11.2013. 21:09 ] @
Ovaj Veljko Miljković svake godine pronalazi neki revolucionaran perpetuum mobile.. Do sad ih je izumeo bar jedno dvaes komada...

Slutim nobela :)
[ Sapphire @ 23.11.2013. 21:17 ] @
Kad je usred price o Arhimedu i Galileju malo onako pogurao ono klatno skoro sam pao sa stolice hahahhahaha
[ Ivan Dimkovic @ 23.11.2013. 21:22 ] @
Ja mislim da je ovo dobar test novina generalno. Svaka novina koja dopusti da objavi vest o nekakvom perpetuum mobile-u vrlo verovatno nije vredna vase paznje.

Zasto?

Elem, postoje 2 razloga zbog kojih bi neka novina pribegla takvoj samo-blamazi:

a) Zaposljava idiote a ne novinare/urednike koji mogu biti zamenjeni simpanzama bez da iko ista primeti
ili
b) Zabole ih za istinitost ili cak smislenost vesti, vec ih samo zanima "skandal-faktor" koji privlaci preglede/klikove/...

Sta god da je od ta 2 slucaja cenim da ne zelite da citate takve "novine" osim ako jedini cilj nije zabava (u kom slucaju su takve novine odlicne).

Citat:
Sapphire
Kad je usred price o Arhimedu i Galileju malo onako pogurao ono klatno skoro sam pao sa stolice hahahhahaha

Super je i dijalog "vi mi recite da li ovo ima snagu? (novinar) Itekako... ne mogu da je zadrzim"

Itekako :-))))

[ Sapphire @ 23.11.2013. 21:28 ] @
Dobar SEO:

https://www.google.com/#q=perpetuum+mobile+discovered

Number 7 on the result list.
[ deki111 @ 23.11.2013. 21:41 ] @
Veljko Milković was born in 1949 in Subotica (Serbia), and since 1952 he has been living in Novi Sad (Serbia), where he finished secondary school and studied History. Apart from being interested in past events, he is also a researcher, an inventor, an innovator and a writer. Furthermore, he works on futuristic projects.

ovde ima svačega

[ Goran Mijailovic @ 23.11.2013. 21:41 ] @
Ali da li Vam je promakao sledeći deo u citatu?
Citat:
Gluva na nova otkrića nije ostala ni država – za svoje istraživanje novosadski pronalazač dobio je sredstva i od republike i od pokrajne. Ulaganje se isplatilo.

Znači država ulaže u istraživanje perpetuum mobilea? Koliko se ja sećam postoje PM prve i druge vrste, karakteristika ovog prvog je da kako ga napraviš on sam od sebe radi, a karakteristika drugog je da mu se mora dati početna energija pa on krene da radi. Ovaj ovde na videu bi mogao biti PM treće vrste tj. svako malo mu dodaješ energiju na klatnu

Citat:
A perpetual motion machine of the first kind produces work without the input of energy.

Citat:
A perpetual motion machine of the second kind is a machine which spontaneously converts thermal energy into mechanical work.

http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetual_motion
[ Sapphire @ 23.11.2013. 21:53 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic
Super je i dijalog "vi mi recite da li ovo ima snagu? (novinar) Itekako... ne mogu da je zadrzim"

Aaaaa pa cekaj malo jeli moje biciklo isto perpetum mobile? Primjetio sam da sa malim dodavanjem energije cesto uspjevam ici istom brzinom, a prema filozofiji iz ovog videa-a kad bi udario nekog pjesaka on jednostavno ne bi mogao da me zadrzi :D
[ Almedin @ 23.11.2013. 22:12 ] @
Znam da je smiješno uopšte obrazlagati da ovo nije prepetum mobile, ali jednostavno da i dijete razumije: on podigne neku masu na visinu od oko 15 cm iznad ravnotežnog položaja i zatim dobije 25 podizanja otprilike iste mase na visinu koja je na početku oko 10 mm a zadnja je do 1 mm. Dobije (10+1)/2*25= 137,5 mm a uloži 150 mm.
[ Predrag Supurovic @ 23.11.2013. 23:01 ] @
U stvari jos niko nije uspeo da matematicki opise kako radi ovo njegovo klatno tako da je malo prerano za davanje ocena. Pustite naklapanja polupismenih novinara o perpetum mobileu. Ovo klatno nije tesko napraviti pa probati.
[ Miroslav Jeftić @ 23.11.2013. 23:28 ] @
Citat:
Predrag Supurovic: U stvari jos niko nije uspeo da matematicki opise kako radi ovo njegovo klatno tako da je malo prerano za davanje ocena. Pustite naklapanja polupismenih novinara o perpetum mobileu. Ovo klatno nije tesko napraviti pa probati.

Zašto bi se neko uopšte bavio opisivanjem njegovog klatna? :)
[ ventura @ 24.11.2013. 01:42 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:
U stvari jos niko nije uspeo da matematicki opise kako radi ovo njegovo klatno tako da je malo prerano za davanje ocena. Pustite naklapanja polupismenih novinara o perpetum mobileu. Ovo klatno nije tesko napraviti pa probati.

Naravno da jeste...

http://en.wikipedia.org/wiki/Pendulum_(mathematics)

Uostalom, ako on tvrdi da nje njegovo klatno poseduje neka magična svojstva kakva ne poseduju druga klatna, onda bi bio red sa njegove strane da on matematički opiše to svoje magično klatno i da dokaže da funkcioniše. Što bi neko drugi gubio vreme na maštarije očigledno vrlo besposlenog čovega?
[ Predrag Supurovic @ 24.11.2013. 10:00 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić:
Citat:
Predrag Supurovic: U stvari jos niko nije uspeo da matematicki opise kako radi ovo njegovo klatno tako da je malo prerano za davanje ocena. Pustite naklapanja polupismenih novinara o perpetum mobileu. Ovo klatno nije tesko napraviti pa probati.

Zašto bi se neko uopšte bavio opisivanjem njegovog klatna? :)

Najpre zato što su ljudi skloni da matematički opisuju sve pojave u prirodi jer žele da ih razumeju. A razumevanje pojave je osnova ako želimo da je dokazujemo ili osporavamo.

A zatim što je ova pojava potencijalno veoma upotrebljiva u praksi.

Milkovicevu masinu od "nemogucih naprava" izdvaja jedna bitna razlika: pojava je primecena, opisana, i svako moze da lako sačini aparaturu da bi ponovio eksperiment kako bi dalje istrazivao tu pojavu.

Davati ocene pojave a bez konkretnih rezultata i objasnjenja je šarlatanstvo, bez obzira da li je ocena pozitivna ili negativna.

To da si ti u svakoj orbi mirođija a pogotovo kada se ne razumeš u tematiku je mnogo puta viđeno.
Milkoviceva masina nije samo klatno i nije ni samo poluga.

Citat:

Uostalom, ako on tvrdi da nje njegovo klatno poseduje neka magična svojstva kakva ne poseduju druga klatna, onda bi bio red sa njegove strane da on matematički opiše to svoje magično klatno i da dokaže da funkcioniše. Što bi neko drugi gubio vreme na maštarije očigledno vrlo besposlenog čovega?

Čovek je uočio pojavu, opisao je, napravio mnogo eksperimenata ponavljajuci je sa istim rezultatima i objasnio kako SVAKO može da napravi eksperiment i sam proveri rezultate. Takođe je rekao da se rezultati kose sa onim što se očekuje i pozvao da svako ko je zainteresovan ponovi eksperiment i pokuša da objasni tu pojavu. To je postupak koji je u nauci jedini priznat kao valjan.

Ti, kao i svaki šarlatan praviš ozbiljnu grešku u gledanju na problem. Nije potrebno da se pojava dokazuje. Pojava se primeti, zabeleži, ponavlja i opiše. Ono što je potrebno, to je da se pojava objasni. To može da bude naučno razjašnjenje kako do pojave dolazi i kako ona funkcioniše, ili da se pokaže da u posmatranju pojave postoji neka zabluda, odnosno da je pogrešno opisana. U svakom slučaju, potrebno je jasno naučno objašnjenje.

U slučaju Milkovićeve mašine, niko još nije uradio ni jedno ni drugo.

Ova tema svaki put završi u Mad Zone ne zbog Milkovica i njegove masine nego zbog vas sarlatana koji se upustate u osporavanja ili potvrdjivanje ovakih pojava koje uopste niste istrazili nego samo na osnovu sopstvenog ubedjenja, pretpostavki, ogranicenog poznavanja tematike i osnovačkog poznavanja fizike.
[ 3way @ 24.11.2013. 11:57 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:
Čovek je uočio pojavu, opisao je, napravio mnogo eksperimenata ponavljajuci je sa istim rezultatima i objasnio kako SVAKO može da napravi eksperiment i sam proveri rezultate. Takođe je rekao da se rezultati kose sa onim što se očekuje i pozvao da svako ko je zainteresovan ponovi eksperiment i pokuša da objasni tu pojavu. To je postupak koji je u nauci jedini priznat kao valjan.

Ovo je upravo ono sto rade svi lovci na vestice, duhove, jednoroge, vanzemaljce, teorije zavere i ostalo.

"Primete" nesto, a onda ostali nek dokazuju...

U nauci kad primetis nesto, time se i pozabavis.
[ boccio @ 24.11.2013. 16:28 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:

Da li postoji neki poseban razlog sto ti eksperimenti/opisi nisu zavrsili u formi papira u nekom zurnalu primenjene fizike?

Ili coveka to prosto ne interesuje, bitnije mu je da to objave Novosti ili Kurir?
[ brkchey @ 25.11.2013. 00:31 ] @
Mozda je ovo vise za Madzone, ali ipak sam otvorio ovdje:

Nisam upucen u rad ovog gospodina, osim par clanaka koje sam procitao ranije, ovo je najnoviji

http://www.vestinet.rs/pogledi...meo-vecnu-masinu#disqus_thread

Naslov je "misleading", pa zanemarite, radi se o optimizaciji, ne o "vecnoj masini".

Vasi komentari?
[ zzzz @ 25.11.2013. 00:50 ] @
Vasi komentari?
Hehe.
[ deki111 @ 25.11.2013. 07:11 ] @
Komentare imaš ovde:
http://www.elitemadzone.org/t339132-0#3373997
[ Tyler Durden @ 25.11.2013. 08:32 ] @
Pao sam sa stolice kad je, bez blama, prvi put malo "pogurao" klatno..... :-))))))))))))
Legenda!
[ 3way @ 25.11.2013. 08:40 ] @
Aj sto ga gura na pocetku, nego ga gurka svako malo.
[ ventura @ 25.11.2013. 09:01 ] @
Citat:
brkchey:
Naslov je "misleading", pa zanemarite, radi se o optimizaciji, ne o "vecnoj masini".

Vasi komentari?

Naslov uopšte nije misleading.

On tvrdi da ta mašina daje više energije nego što se u nju ulaže, i da je dovoljno mašinu pogurati malim prstom, i ona onda tu malu količinu energije pretvori u veću količinu koja radi koristan rad. Pretpostavimo da je to zaista tako.

Zašto onda taj Miljković nije iskoristio taj višak energije, pa da deo tog viška automatski gurka klatno umesto da on to radi malim prstom? Zar ne bi to bilo mnogo bolje? :)
[ brkchey @ 25.11.2013. 10:45 ] @

Ne otvara mi temu, kao da je obrisana :S

Citat:
ventura: Naslov uopšte nije misleading.

On tvrdi da ta mašina daje više energije nego što se u nju ulaže, i da je dovoljno mašinu pogurati malim prstom, i ona onda tu malu količinu energije pretvori u veću količinu koja radi koristan rad. Pretpostavimo da je to zaista tako.

Zašto onda taj Miljković nije iskoristio taj višak energije, pa da deo tog viška automatski gurka klatno umesto da on to radi malim prstom? Zar ne bi to bilo mnogo bolje? :)

Izgleda da nisam pazljivo pratio? Znaci, on trvdi da je napravio overunity?
Onda tvoje pitanje ima smisla. Mada, i sama optimizacija bi znacila velike ustede ako bi ovo funkcionisalo
[ 3way @ 25.11.2013. 11:01 ] @
Pre optimizacije treba resiti problem "ako bi ovo radilo".
[ newtesla @ 25.11.2013. 11:46 ] @
Već je neko napisao na nekoj drugoj temi o ovom klatnu - a ja ću ponoviti:

-magnetno polje nema RAD
-gravitaciono polje nema RAD

...više energije bi se dobilo stavljanjem diname na ljuljaške u parkovima :P

btw: na klipu u 2'04'' "...i sad ću ja ulagati..." a već u 2'10'' "...a ja ništa ne ulažem."

Potreban li je veći dokaz da je čovek baron i lažov?

=====

Mada: zamisli cara, ako mu ovo nije osnovna delatnost - nego radi SEO ustvari!!! :P
[ brkchey @ 25.11.2013. 13:40 ] @
Naupitno radi, poluga se ocigledno pomjera; ono sto mene zanima je taj racun - ulazna / izlazna energija, sto se nigdje ne spominje.
On cukne prstom to klatno i onda se vidi kako, navodno, taj reporter sa poteskocama pruza otpor kretanju poluge, kao da je izlazna energija visestruko veca.

Na slici se vidi i kako je uredjaj spojen na pumpu za vodu, ali nema video snimka.

Evo, nasao sam video, inace ovaj njegov patent je iz 2004.

http://www.youtube.com/watch?v=hNpgl7o_1QI

Ali, nije mi jasno zasto je dizajn ovako nesrecno uradjen.
Poluga je prekratka, a i klatno je moglo imati veci krak.

Neko komentarise na video:

Citat:
Ideja: umesto tega stvaite ljuljacku. U ljuljacu neka sednu deca i tako sa razonodom cete dobiti puno vode, koju ste pre morali ispumpati teskom radom... ;) Tako spojite razonodu sa radom. Ljuljacka je jedna vrsta fizickog klatna... dete=30 Kg+ljuljacka=10Kg kad se klati zamislite kolko vode mozete ispumpati tako veoma jednostavno i bez napora i teskog rada ;)

Pitam se sta kad bi se jos za pokretanje klatna ubacio kakav gearbox da se olaksa rukovanje (mozda bi ovo klatno moglo i da bude kruznog tipa). I ovako kako jeste, izgleda mnogo lakse za upotrebu nego rucna pumpa.

[Ovu poruku je menjao brkchey dana 25.11.2013. u 14:50 GMT+1]
[ deki111 @ 25.11.2013. 13:56 ] @
Citat:
brkchey: Ne otvara mi temu, kao da je obrisana :S

Evo je tema:
http://www.elitemadzone.org/t339132-Vecernje-novosti-kazu-Pumpa-dobija-sve-ratove-perpetum-mobile

Citat:
brkchey: Naupitno radi, poluga se ocigledno pomjera; ono sto mene zanima je taj racun - ulazna / izlazna energija, sto se nigdje ne spominje.

Računice jednostavno nema.
[ brkchey @ 25.11.2013. 13:59 ] @
Sjetio sam se kad je Rambo AMadeus jednom predlagao da se u teretane ugrade generatori, pa da se ta energija negdje akumulira :)

Ovo bio odlican medijum da se potencijalna energija za masina za vjezbanje transformise u nesto korisno (osim vjezbanja tijela.)
Igralista za djecu, teretane, i sl. moglo bi da se iskoristi da se na lokalnom nivou smanje javni troskovi.

Pretpostavljam da generatori za dobijanje elektricne energije iz plime i iz talasa funkcionisu bas na ovom principu.
Nije on izmislio nista novo, ali sigurno da postoji milion nacina da se ovim metodom smanji javna potrosnja.

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 25.11.2013. u 23:32 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 25.11.2013. 20:27 ] @
Citat:
3way:
Citat:
Predrag Supurovic:

Ovo je upravo ono sto rade svi lovci na vestice, duhove, jednoroge, vanzemaljce, teorije zavere i ostalo.

"Primete" nesto, a onda ostali nek dokazuju...

U nauci kad primetis nesto, time se i pozabavis.

Zamisli, pa onda je Tesla najveci medju tim lovicma na ce[tice, duhove, jednoroge, vanyemaljce... jer moyes misliti njegov rad se najcesce zasnivao na eksperimentima i zakljucicma koji se iz njih mogu izvesti a ne naucnim objasnjavanjem.

Doduse, jesu i njega svrstavali medju gorepomenute dok nisu probali pa videli da to sto covek prica ima smisla.

Milkovic je ne jednom rekao da je on zabelezio pojavu, opisao je, da su rezultati neocekivani i da ih klasican pristup u fizici ne moze objasniti i da svako moze da ponovi espkeriment i samo pvoeri da li su njegovi nalazi tacni, ali da on nije uspeo da objasni pojavu i pozvao da da svako ko je zainteresovan pokusa da je objasni.

E sad, samo šarlatani koji nisu ni probali da ponove ekspriment a kamoli da dublje uđu u njegovo objasnjenje su uvek spremni da ga negiraju. Ajd što ne mogu da dokažu naučno da je to što Milkovic priča uzmišljotina, za to reba zannje, ali što bar ne ponove eksperiment, ne urade merenja i dokažu da njegova merenje nisu tačna?

Kako da se nikad niste sreli sa nećim što ne umete daobjasnite pa odmah negirate da je to uopšte moguće... doduše, istorija je pokazala da su ljudi najčešće upravo negiranjem reagovali na svaki ozbiljniji napredak u nauci.
[ su27killeryu @ 25.11.2013. 20:55 ] @
super, znači imamo novog Teslu

mislim..dedukcija ti je baš na nivou, isto koliko i tome inženjeru istorije...
[ abyss @ 25.11.2013. 20:57 ] @
Ti si brokeru bese branio onu tvrdnju da kola na onom brdu idu sama uzbrdo?
[ plus_minus @ 25.11.2013. 21:51 ] @
Od svih perpetum uređaja koje sam video na yt i netu uopšte, ovaj mi je najbolji.
Dal' nešto duva sa strane ili ne, ne znam. Nadam se ne. Naime, ovo deluje kao moguće.

[ 3way @ 25.11.2013. 23:34 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:
Doduse, jesu i njega svrstavali medju gorepomenute dok nisu probali pa videli da to sto covek prica ima smisla.

Da, samo sto je Tesla uzeo to "sto su mu se svi smejali", nasao sponozra i napravio nesto.
Ovaj za to vreme lupa u dobose i timpane.

Eno mu ga James Randi, pa nek dokaze svima da je napravio PM. Prestace da mu se smeju, dobice pare za sponzorstvo koje toliko trazi i mirna bosna.
[ jnk @ 26.11.2013. 13:15 ] @
Zato je broker uvek tu da brani perpetum izumitelje, numerologe i ufologe.

A već tradicionalno se i Tesla pojavio...
[ deki111 @ 26.11.2013. 14:20 ] @
Mogao je da spoji magnetni motor sa klatnom.
[ ventura @ 26.11.2013. 15:16 ] @
Citat:
3way:
...dobice pare za sponzorstvo koje toliko trazi i mirna bosna.

Pa to je već dobio... Od države!
[ newtesla @ 26.11.2013. 16:37 ] @
Citat:
jnk:
A već tradicionalno se i Tesla pojavio...

[ puma721 @ 27.11.2013. 19:06 ] @
posto je ova tema vec pokrenuta ,probacu ovde da postavim solidworks fajl
simulaciju u kojoj se dvostepeni mehanicki oscilator odrzava sam od sebe .

no fajl ima 1,18mb kako to da postavim ovde .

evo zipovano probao sam moze da se pokrene odavde
naravno ko ima italiran sw . kod mene je sw 10

[Ovu poruku je menjao puma721 dana 27.11.2013. u 20:24 GMT+1]
[ ventura @ 27.11.2013. 20:12 ] @
Citat:
puma721: posto je ova tema vec pokrenuta ,probacu ovde da postavim solidworks fajl
simulaciju u kojoj se dvostepeni mehanicki oscilator odrzava sam od sebe .

no fajl ima 1,18mb kako to da postavim ovde .

evo zipovano probao sam moze da se pokrene odavde
naravno ko ima italiran sw . kod mene je sw 10

I, šta ti to govori, pokazuje ili dokazuje?

U SolidWorksu staviš trenje = 0, ili čak trenje je negativna vrednost, i dobiješ da mašina na simulaciji još i ubrzava!

Samo je šteta što te parametre ne možeš da preneseš u stvarni svet...
[ 3way @ 27.11.2013. 20:25 ] @
Misteria Oscilatus...
[ puma721 @ 27.11.2013. 21:21 ] @
primerak iz sw. sam napravio i u praksi ,
sam sebe odzava doduse ne proizvodi neku ennergiu
samo sto bucka vazduh .
ko neveruje nek me kontaktira pa nek dodje licno da vidi .
[ ventura @ 27.11.2013. 21:37 ] @
Nemamo pametnija posla.
[ Odin D. @ 27.11.2013. 21:41 ] @
Citat:
puma721: primerak iz sw. sam napravio i u praksi ,
samo sto bucka vazduh .

Lazes kao pas.
Ko ne vjeruje neka ide da vidi.
[ popusicko @ 27.11.2013. 23:34 ] @
Kakav rečnik Odine!!!
[ Odin D. @ 28.11.2013. 04:50 ] @
Istini nisu potrebne birane rijeci.
A kad neko bezocno i namjerno laze, drugo i ne zasluzuje.
[ AMD guy @ 30.11.2013. 11:48 ] @
Jel neko primetio da je ta vest iz Novosti iz 2008 godine?
[ Goran Mijailovic @ 30.11.2013. 12:20 ] @
Ponovo se pisalo o njoj ovih dana.
[ su27killeryu @ 30.11.2013. 22:38 ] @
Citat:
puma721:
primerak iz sw. sam napravio i u praksi ,
samo sto bucka vazduh .

snimi i postavi na youtube, danas svako ima kameru na telefonu
[ AMD guy @ 01.12.2013. 13:52 ] @
Mene zanima kako je ta pumpa zaobisla 1 i 2 zakon termodinamike.
[ newtesla @ 08.12.2013. 07:08 ] @
^^Peške, izgleda