[ veljkoE @ 04.11.2008. 15:27 ] @
iz razloga prosirenja familije u dogledno vreme... javljaju se problemi sa stvarima - ili bolje viskom istih a trebaju
pa mi onda pade na pamet ova ideja

radi se o slobodnom zidu u hodniku i znad zamrzivaca

to je pregradni zid na pola cigle zidano
koristio bi one anker tiple, veoma jake i solidne za ovakav teret, M10 navoj
ispod "ormara" bi bile konzole od flaha, mislim 5 mm debljine dimenzija L 450 X 250

sad ovo meni deluje kao i deo kuhinje ali mi se ne dopada ideja da radim iz delova a opet nisam dovoljno iskusan sa tim materijalima
odnosno
ne znam koje terete trpe

padalo mi napamet da pravim od OSB ploca, a opet, ne znam koju debljinu da uzmem
idem onom logikom da od viska glava ne boli a opet, moze ispasti na kraju da sam "ormar" bude sam sebi tezak
ili
mozda je iverica ipak solidno resenje koje moze da odradi posao
da li ledja, deo do zida , odraditi isto od punog materijala ili onod lesonita a ucvrstiti sa vinklama

kako je najjace sklopiti delove, da li bocne strane da budu "glavne" a gornja i donja da se ne vide kod srafljenja, tj kao kod kuhinja, sta je cvrsce ?

da li je pametno raditi iz jednog komada tih dimenzija ili
iz dva dela pa onda lepo spojiti srafovima na sredini

unutra bi stajalo sve sto mojoj zeni padne na pamet, tako da nema ogranicenja a ne sme da padne

[ Java Beograd @ 05.11.2008. 09:05 ] @
Vidi, po svemu sudeći, tebi trebaju maltene klasični kuhinjski elementi u hodniku ! Naravno, izbrane boje materijala neće biti "kuhinjske", kao ni dimenzije.
Moj savet: pročitaj SVE šta je napisano na top temi "Projekat za izradu kuhinje po meri". Zaboravi onaj "podupirač" koji si nacrtao crveno na skici. Elemente kači na standardni "kuhinjski" način, s tim što umesto samo dva nosača po elementu možeš da staviš četiri ili, što da ne, i šest, ako će baš da bude teško. Nosači se kače na bočne strane, leđa su od lesonita.
[ veljkoE @ 06.11.2008. 13:47 ] @
tako ce i biti izgleda