[ svetlanalane @ 10.11.2008. 21:19 ] @
Pri odabiru ugradnih rerni naišla sam na ova dva izraza, ali nije mi jasno kako (tj. čime) se vrši čišćenje katalitičkom metodom, i šta znači smart clean.
Molim da mi neko pojasni ova dva pojma, i navede prednosti i nedostatke ovih načina čišćenja rerne.
[ bakara @ 11.11.2008. 19:08 ] @
Svakako je dobro odabrati rernu sa bar nekom vrstom ciscenja...
Po meni je najbolja piroliza gde se unutrasnjost rerne zagreva na visoku temperaturu i na taj nacin spaljuju masnoce i ostaje bukvalno prasina da se izbaci.

Kataliticko čišćenje nije bas najsretniji izraz jer samo predstavlja nacin odvodjenja pare za vreme pecenja van rerne i na taj nacin bi se rerna trebalo manje prljati, tako je bar u teoriji

Smart clean mi nije poznat, ali predpostavljam da je to nacin gde ulijete malo vode u rernu i posle toga se rerna takodje jako zagreva i na taj nacin odmascuje...

Iz gore navedenog je jasno da je jedino piroliza efikasan nacin ciscenja...ali bolje ista nego nista
[ Hattalasat @ 11.11.2008. 20:30 ] @
Sta sve trgovci nece da smisle .
[ Java Beograd @ 12.11.2008. 08:52 ] @
Moram malo u off-topic. Ja sam rernu kupovao pre oko dve godine i bio sam bukvalno frapiran, pre svega cenama a isto i feture-ima koji se nude !
Dakle, umesto dumića - senzori na dodir, umesto kontrolnih sijalica - ikonice na Color LCD displeju ! Piroliza, granit, ovoono ... Ma da čovek ne poveruje. A tek cene !
"Samo" 76.000 din, ali gospodine, ova rerna ima mogućnost da .... " Do mojega !

Posle dugog traganja, uspeo sam da nađem rernu sa dugmićima, koja je koštala oko 200 EUR. Lepa, nova, savremena ! Sa TURBO opcijom !
[ svetlanalane @ 12.11.2008. 10:41 ] @
Hvala drugari, ako neko ima još saveta i predloga neka napiše ovde (ili na pp ako je predlog za konkretni model).

Java, nije off topic, bar po meni jer sam ionako htela da pitam šta znači i turbo. Pa hajd razjasnite mi.

Bakara mi je lepo razjasnio ono što sam htela da znam a to je da tražim u stvari rernu sa pirolizom.

Dakle ne nešto svemirsko sa xy funkcija (koje ionako neću koristiti), već rernu koja dobro peče, eventualno pizza opcija, lako se čisti i lepo izgleda (kuhinja je crvena sa sivim detaljima).
[ Java Beograd @ 12.11.2008. 11:00 ] @
Ma ništa posebno. TURBO (wow, kakav termin) je zapravo jedan ventilator u rerni, koji forsira cirkulaciju vrelog vazduha, pa se jelo brže i ravnomernije ispeče.

Inače, ugradne rerne se razlikuju od onih koje su u šporetima pre svega zato što su jako termički izolovane, naravno zato da univer ne bi, nedajbože, izgoreo ili nagoreo. Zbog jake izolacije, rerne su nešto manjih unutrašnjih dimenzija, ali se zato znatno brže zagreju.
[ bakara @ 12.11.2008. 17:02 ] @
@svetlanalane

Turbo rernu obavezno (objasnio je @java), a za tu sa pirolizom ako bas imas pare (skupe su)