[ tanasicr @ 16.11.2008. 18:49 ] @
Nogar od stola je aluminiumski na vrhu nogara je aluminiumska čaura okruglog oblika koja je po nekoj mojoj proceni zalepljena za staklenu radnu povrsinu stola , mada sam čuo da se to lepi vakumom .
Zvao sam jednog staklara pitao ga za problem , rekao mi je da postoji lepak koji to lepi ali da ga nema u ovoj okolini niko jer kosta mnogo pakovanje je oko 250 € a veliko je , za moj problem trebaju 2 kapljice a to se ne desava često i ne koristi se neisplatljivo za kupovinu .
Sto nema garanciju kosta 420 € nije za baciti pa se pitam čime da ga zalepim pošto se čaura od aluminiuma koja se lepi za staklo providi i nemoguće je zalepiti silikonom jer ruzno izgleda ,super lepak nagriza staklo zbog svoje jacine a imam vise komada dvokomponentni lepaka koje nemogu da koristim zbog boje i vec poznati srestava za nagrizanje stakla .
Čime da zalepim staklo za aluminium da bude bezbojno i sigurno zbog nosivisti , da li se iko susretao sa tim problemom ?

[ dejande @ 16.11.2008. 19:04 ] @
ako nema adekvatnog lepka razmisli da zalepish silikonom a sa gornje strane stakla da da zamaskirash necim recimo samolepljiva folija srebrna
[ tanasicr @ 16.11.2008. 19:10 ] @
jasno mi je to al to je baš zadnja fora koju budem uradio navedoh da je skup i da mi se to baš neradi dao bih i 100 € za 2 kapljice lepka al nema trazim to vec 15 dana silikon jeste najbolje za sada .
[ bakara @ 16.11.2008. 19:25 ] @
A odakle ideja da super lepak nagriza staklo?
[ tanasicr @ 16.11.2008. 21:11 ] @
verovatno da staklo koje se koristi za stolove nije isto kao i staklo koje je za flase ili prozore to mi je reklo nekoliko staklara ovo staklo je poput stakla koje se koristi za tus kabine ili u auto industriji verovatno zbog toga, jedino sto su rekli jeste da ce da pukne staklo ako se zalepi sa super lepkom
[ Java Beograd @ 17.11.2008. 09:54 ] @
- Super lepak i dvokomponentni epoksi lepkovi ne nagrizaju staklo.
- Ništa ne može da se zalepi "vakumom"
- Sigurno neće pući staklo ako se zalepi super lepkom.

Uzgred, "Super lepkom" nikad ništa ljudski nisam uspeo da zalepim. A probao sam x puta. I to ne samo kineskim, već i nekim skupi, brenidaranim lepkovima na toj bazi. Dvokomponentni epoksi je druga priča. To svakako treba probati.

[ gleb @ 18.11.2008. 08:19 ] @
Ako ti se jedna noga odlepila, i ostale ce verovatno, pre ili kasnije.
Mozda ti je najbolje da odlepis ostale 3 i sve zalepis na isti ‘vizuelni’ nacin.
Em stedis sekiraciju sutra, em resavas problem estetike – na isti nacin.
Koji lepak ne znam, ali super lepak sigurno ne. Taj stvarno ne lepi nista.
[ bakara @ 18.11.2008. 20:45 ] @
A da prepustis stvar nekom staklorezcu da resi?