[ dr. elektricar @ 26.11.2008. 21:22 ] @
| Ja i moj kolega smo poceli sa proizvodnjom bukovace.
Supstrat sami proizvodimo kuvanjem supstrata("pasterizacijom"),medjutim postoje i bolji nacini kao sto je sterilizacija pomocu autoklav_a. Ja evo bezuspesno pokusavam da na internetu nadjem neke detaljnije informacije o njemu ,pa zato trazim pmoc.
Dali neko zna kao to cudo radi (mislim detaljnije da mi pojasni)ili da mi da neki link koji bi mogao da mi bude od koristi,moze i slika? |
[ ctrl alt del @ 27.11.2008. 08:30 ] @
Vodena para + visok pritisak. Otprilike je princip ekspres lonca. Pogledaj na sledećem linku kako izgleda laboratorijski model.
http://www.systec-lab.com/oe_uploads/systecvserie0408e.pdf
Tebi verovatno treba neki industrijski.
Možda možeš ovde nešto da nađeš:
http://www.hemija.co.yu/firma.asp?sifra=5415
[ Misha515 @ 06.12.2008. 13:31 ] @
Ovaj link gore jeste dobar, ali su mu potrebna i dodatna pojašnjenja.
Naime, metod sterilizacije je da pod pritiskom vodene pare od 2 bara i temperaturom od 120°C sa trajanjem od oko 10 minuta se unište svi mikroorganizmi imi jednu "kvaku".
Potrebno je da vodena para zauzima celu zapremunu autoklava. To znači da treba predvideti oticanje tog vazduha na početku procesa.
Zatim, korisnici će verovatno često koristiti mogućnost da postepenim hlađenjem na završetku procesa eliminišu potrebu za izbacivanjem vodene pare na kraju procesa sterilizacije.
Ali, ako se uređaj sasvim ohladi, sva vodena para će se kondezovati i u posudi će nastati potpuni vakuum koji lako može uništiti uređaj deformacijom.
Stoga treba predvideti i nepovratni ventil koji će omogućiti vazduhu da uđe u takvim slučajevima.
Naravno, veličina i namena autoklava određuju i njegov tip, ali to je već i meni manje poznato.
Znam da to kinezi uveliko rade po daleko nižoj ceni nego što bi se tebi ikada isplatilo.
Izgooglaj to malo po netu pa ćes se uveriti i sam.
[ krnjad @ 08.12.2008. 11:21 ] @
ja bi ti dao samo jedan prijedlog da se raspitas imali u tvojoj okolini prehrambena industrija posto se to tamo naj vise koristi za pasterizaciju prehranbenih proizvida pogotovo pakovanih u limenke snimis uredjaj a za rukovanje ce ti objasniti rukovaoci.
ja sam radio u jednoj takvoj intusruji hranaprodukt ali taj uredjaj nije radio bas steta posto me je bas to interesovalo tj. princip rada.zadnje sto sam cuo znam da su neki likovi u zvorniku ili srebrenici pekli gumu na osovinama za transport rude
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.