[ scenarist @ 02.12.2008. 16:21 ] @
Mozda cu prekrsiti pravila foruma a mozda i necu u svakom slucaju neka mi moderatori oproste i u krajnjem slucaju progledaju kroz prste.!:-) (Posto ima dosta postova o klimama,ali ova oblast je bas nekako specificna kad su u pitanju bilo kakve nejasnoce ili pak savjeti) Eh ovako! Zelio bih da kupim klima uredjaj cija ce namjena iskljucivo biti GRIJANJE prostora, konkretno sobe od 16 kvadratnih metara ili 30-35 metara kubnih. Gledajuci ovih dana po trgovinama klima uredjaje pa tako sam naletio na klima uredjaj marke Quadro AC-35 CH-IX Bio-I sa slijedecim specifikacijama: TIP ------------------ Inverter split klima uređaj grijanje/hlađenje RASHLADNI PLIN --------- R-410A TIP KOMPRESORA -------- Rotacijski, Hitachi ELEKTROSTATSKI FILTER / DEO FILTER --------------- Da / Da BIO FILTER / ANTIBAKTERIJSKA ZAŠTITA ---------- Da / Da LED / LCD ZASLON S POZADINSKIM OSVJETLJENJEM ------------- - / Da VITAMIN C FILTER ------------ Da AUTO RESTART ------------------ Da DALJINSKI UPRAVLJAČ ----------------- Da Izlazna snaga (W) - hlađenje----------- 3300 W Izlazna snaga (W) - grijanje --------- 3520 W Ulazna snaga (W) - hlađenje -------- 950 W Ulazna snaga (W) - grijanje -------- 1100 W KAPACITET ODVLAŽIVANJA (l/sat) --------------- 1,2 PROTOK ZRAKA HLAĐENJE / GRIJANJE (m3/min) ---------- 9,6 / 9,6 BUKA UNUTARNJA / VANJSKA (dB) ---------------- < 41 / < 52 TEMPERATURNE GRANICE RADA (GRIJANJE / HLAĐENJE)-------- -15 / +43 POSEBNE KARAKTERISTIKE---- Modovi rada: Grijanje / Hlađenje / Isušivanje / Provjetravanje, Timer, Noćni mod rada, Turbo mod, Pristup svim funkcijama putem daljinskog upravljača/ 3 brzine ventilatora, Bio filter i antibakteriijski premaz, Vitamin C za obogaćivanje zraka COP / EER--------------------------- 3,25 / 3,30 STANDARDNA GOD. POTROŠNJA ZA HLAĐENJE (kWh) ----------- 475 kWh ENERGETSKA KLASA - hlađenje --------------- A ENERGETSKA KLASA - grijanje -------------- C RADNA STRUJA (A) - hlađenje ----------- 4,12 A RADNA STRUJA (A) - grijanje ------------ 5,00 A Od svih gore navedenih karakteristika ja bih istakao TEMPERATURNE GRANICE RADA ---- (-15/+43) i TIP KOMRESORA ---Hitachi. U trgovini su mi rekli a i u servisu da oni garantuju da ce klima raditi tj grijati na spoljasnjoj temperaturi do -15 stepeni C i jos uz sve to garancija im je 5godina. Pa bi zamolio sad da mi neko kaze neki koristan savjet u vezi same klime, da li mozda neko ima istu klimu i da li se grije na nju ili pak neki nedostatak koji ona ima bio bih veoma zahvalan na pomoci. I jos pored ove gore navedene klime postoji i Quadro AC-35 CH-SI Bio-I koja se razlikuje od gornje kada su u pitanju PREDNOSTI po tome sto je malo jaca po snazi i sto koristi TOSHIBIN kompresor, ali NEDOSTATAK u odnosu na gornju je sto nema vitamin C i malo je jeftinija:-) Nadam se da cete mi pomoci i dati mi neki koristan savjet oko svega iznesenog a ponajvise na TEMPERATURNE GRANICE RADA (-15/+43) jer kakve mi koristi ako mi na -10 stepeni ne bude mogla raditi. UNAPRIJED ZAHVALAN! |