[ Horvat @ 30.12.2008. 17:51 ] @
Citat:
Marcony: Voda koja tece je oko 19 stepeni tokom cele godine i veoma je prijatna.
i zimi kad je napolju minus???
inace jako zanimljivo izgleda
[ Marcony @ 30.12.2008. 17:56 ] @
Cele godine je konstantna temperatura vode. Mozes i zimi da se kupas samo se moras brzo obuci posle :)
[ Horvat @ 30.12.2008. 18:00 ] @
znaci to je kod izvora,a izvor je termalna voda?nisam znao da je timok termalna voda...jako zanimljivo
[ Marcony @ 30.12.2008. 18:18 ] @
Nenenenenene... Dve razlicite vode su u pitanju u okviru istog sela.
Pecina je na jednoj strani sela, bazen je na drugoj.
[ Horvat @ 30.12.2008. 18:27 ] @
ahaaa...nesporazum,a odakle je voda u bazenu?i to je prirodno tako topla [termalne vode] ili se nakrando zagrije?
[ Marcony @ 30.12.2008. 18:56 ] @
Prirodno topla.
[ Majstor_Pućko @ 30.12.2008. 19:30 ] @
Prolazio sam kroz taj kraj skoro, i kada sam se vracao svratim u jedan restoran kod Paracina, i kelner mi je rekao da on planira da kupi kucu u selu Krivi vir, nisam mogao da verujem kada mi je rekao koliko kosta-2000E, kaze da nije velika, i da je poprilicno trosna i stara, ali opet to je smesna cena za kucu.
[ Au197/79 @ 30.12.2008. 20:49 ] @
Znači to je neki hamam?
[ ad0lf @ 30.12.2008. 20:59 ] @
da pozdravim temu i da kazem da je zasluzila da bude topic...
[ zmau @ 31.12.2008. 00:26 ] @
Bojim se da je tema malo predobra, odnosno da je preambiciozna za tred na jednom opštetematskom forumu.
Jedno od mojih omiljenih mesta u Srbiji je Pešterska visoravan.
Ovde možete pročitati kako sam se tamo proveo pre par godina. Inače, na
freebiking sajtu možete pročitati baš dosta o raznim skrivenim ćoškovima po Srbiji i malo šire.
Onda,
meandri Uvca su me takođe očarali.
Btw, izvore sa termalnom vodom, zgodnom za kupanje i u ovo doba godine, možete naći i kod mene u Mačvi (par kilometara severno od Bogatića), a i negde u dolini Mlave.
[ superbaka @ 01.01.2009. 16:55 ] @
krivi vir je fenomenalno mesto, tamo kao da je zivot stao 50' ih godina... ima po neka nova kuca koja ruzi atmosferu ali nije nepodnosljivo... pa kad zimi zaveje sneg, a ti kod domacina na suvo meso, ovcje kiselo mleko, ovciji sir, kajmak, kiseo kupus... uh kad se setim samo :)
[ 4wd @ 24.01.2009. 08:45 ] @
Nekada je ovo bila kuca, u kojoj su ljudi ziveli. U nekom trenutku je izbila podzemna voda, pa se kasnije kuca koristila kao kupatilo.
Vidi se pregradni zid (u sredini). Jedna prostorija je bila za muskarce, druga za zene. Kuca je dosta oronula od tog vremena...
Ne,ne,ne....
Nije to nikada bila kuca ranije,ta''kuca'' je napravljena namenski bas da bi bila kupatilo.Voda izvire iz stene(to je zid sa leve strane kupatila) i,ne znam tacno koje godine ali mogu da proverim,mestani su tu podigli kupatlilo radi opste dobrobiti.Bilo je pod krovom i bilo je zenskog i muskog dela i bili su prozori i vrata i bilo je pregradnog zida koji je srusen 1987 godine da bi se dobilo na prostoru ali je ostao deo koji je pod vodom jer je u sklopu temelja i napravljen je od armiranog betona.Inace,mislim da je to bio svojevrstan poduhvat napraviti takvu jednu gradjevinu,pocev od temelja i"patosa"kupatila koji je takodje bio betoniran,na samom izvoru.
Ovo za temperaturu si u pravu.
Za cenu kuca je"majstor pucko"takodje u pravu,ali ima i novijih koje nisu tzv"catmare" i bile bi malo skuplje ako uopste neko odluci da ih proda.
Krivi Vir je leti prelep,zimi je malo pusto i u vreme velikih snegova i jakih zima(koje kao da je proslo)je bilo tesko u njega uci ili izaci ali i to ima nekome svojih cari.Veci deo svog detinjstva sam proveo tamo kao i letnje i zimske raspuste.Mnoge to selo vezuje i za prve ljubavi(ili druge i trece,ali svako ima neku emotivnu uspomenu)a zahvaljujuci njemu su se sklopili i mnogi brakovi.Nekada je selo bilo veoma razvijeno i napredno,puno dece i omladine a sada je prosek starosti skoro 50 godina ako ne i veci a veci broj dece se vidi samo na raspustima i praznicima.Trenutni broj djaka u selu je 5 i oni pohadjaju cetvorogodisnju skolu a kasnije idu u Boljevac(obliznji grad) a krajem 60.i pocetkom 70.godina proslog veka je skola bila osmogodisnja i puna do krova.
Sudbina mnogih sela,na zalost....
Koga zanima seoski turizam mogu pruziti i dodatne informacije.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.