[ pyc @ 11.01.2009. 15:11 ] @
Da li je neko primetio zesci pad u kvalitetu Lav piva? Postalo je suvise gorko. Da li neko moze da preporuci pivo koje je 1) ukusno, 2) jeftino. ? |
[ pyc @ 11.01.2009. 15:11 ] @
[ jericho1405 @ 11.01.2009. 15:54 ] @
Hehe, zar postoji tako nesto? :)
Btw. cemu naguljivanje pivom isl? Uzmes lijepo neko kvalitetno pivo, recimo, Bavaria-ju, i cirkas polako. Vjerovatno ces za isti novac popiti manje nego sto bi to bio slucaj sa nekim jeftinim brljama tipa. Jelen pivo, al' zajebi kvantitet. Ta hvalisanja kolicinom popijenog piva na ustrb kvaliteta je cista besmislica. [ pyc @ 11.01.2009. 16:12 ] @
Pa postojalo je, i to je po meni bio Lav, ali to vise nije tako. Zasto sam napisao da je pivo i jeftino - pa zato sto kada kupim 6-pack, nije mi bas svejedno da li cu da potrosim 700 ili 200 dinara... Kako sada stvari stoje, Jelen je (opet) bolkji od Lava, ali i dalje to to sto meni treba...
Inace, najbolje pivo koje sam pio u zivotu je Budweiser iz flase 0.33 (ali ne ovaj sto se prodaje ovde (probao sam ga), vec sam ga pio u Spaniji). Potpuno van konkurencije, bilo je to savrseno pivo... [ etjen @ 11.01.2009. 16:34 ] @
to sve zavisi kakav ti je ukus-Holsten nije lose, a nije skupo, i Efes ali obavezno u flasicama!(0.33)
[ plava_motorola @ 11.01.2009. 16:40 ] @
Ja ponekada popije Lav pivo,nisam uopste osetio da je se promenilo.Inace preporucio bih ti piva koja ja pijem,Carlsberg,pivo je extra,Guiness crno kada ga nadjem u nekom kaficu mada je retkost u Srbiji da se nadje,inace pivo je extra,jednom recju FANTASTICNO.
[ Challenger @ 11.01.2009. 16:45 ] @
Npr. Lasko, eventualno Carlsberg, a za Budweiser se slazem, ovo sto valjaju po Srbiji nije isto kao ono po Evropi...
[ plava_motorola @ 11.01.2009. 16:51 ] @
Citat: pyc: Inace, najbolje pivo koje sam pio u zivotu je Budweiser iz flase 0.33 (ali ne ovaj sto se prodaje ovde (probao sam ga), vec sam ga pio u Spaniji). Potpuno van konkurencije, bilo je to savrseno pivo... Zavisi,Budweiser koji se prodaje kod nas je Ceski,mozda si pio Americki. [ etjen @ 11.01.2009. 17:20 ] @
po meni, bitno je kupovati pivo u flasicama. Domaca piva u drugoj ambalazi (PET) su neverovatno losa.
[ staticInt @ 11.01.2009. 19:16 ] @
Najbolje pivo koje kod nas moze da se kupi je Duvel jer je iz uvoza a nije pravljeno u Bugarskoj i sl :)
[ milanche @ 11.01.2009. 23:02 ] @
Citat: plava_motorola: ...Guiness crno kada ga nadjem u nekom kaficu mada je retkost u Srbiji da se nadje,inace pivo je extra,jednom recju FANTASTICNO. Imam neke prijatelje Irce koji su me pre nekoliko godina na St.Patrick's Day proslavi navadili na Guiness. Apsolutno se slazem - to pivo je nesto specijalno, jedino koje mi ne pravi apsolutno nikakve post-efekte sutra (tipa otupelost i slicno). Prijatelji kazu da je Guiness pun gvozdja i jos nekih drugih minerala, pa kazu da su zbog toga pacijenti u bolnicama u Irskoj kojima zarastaju slomljene kosti dobijali dnevnu porciju od pola litra Guiness-a. Sluzbeno, firma koja ga pravi ne pravi nikakve reklame u tom pogledu, ali kazu, primeceni su dobri efekti. Ima nekoliko tipova Guiness-a (http://en.wikipedia.org/wiki/Guinness#Varieties), mada ja sve to trosim bez izuzetka. [ Machiavelli... @ 12.01.2009. 00:11 ] @
Mislim ne zelim nikog da vredjam ali Budweiser je veoma jeftino pivo, srednjeg kvaliteta. Ne pricam to onako bezveze, vec sam u Americi i probao sam 100+ razlicitih vrsta piva. Budweiser ti je ovde jedno od najjeftinijih piva i ulgavnom ga piju klosari. U flasicama se retko vidja, uglavnom je u limenkama kad se kupuje u prodavnici. Evo dacu ti primer da u jednom kaficu u sentru Filadelfije bud flasica ti je 1$ sredom od 5-8 mislim, inace bilo koje drugo pivo nije ispod bar 3$ pa na gore do 7-8$... Inace ovde za dobra piva vaze (i stvarno su dobra) piva iz okolnih "malih" porodicnih pivnica, koja zaista imaju ukus piva (rezak, gorak i taman kako treba gaziran). Recimo jedno od njih je FlyFox. Takodje dobra piva su i ona klasicna Heineken, meksicka Corona i Modelo Special ...
[ djalminha @ 12.01.2009. 01:45 ] @
Tako je Machiavelli, Bud(weiser) je jedno od najgorih piva koje sam probao
Moji favoriti..Modelo, Grolsch, Presidente(dominikansko) i stari dobri Heineken i Becks [ Nabukodonosor @ 12.01.2009. 01:46 ] @
Da, ali mislim da je autor posta koji je prvi pomenuo Budweiser mislio na ceski proizvod a ne americki, koji je barem 10 puta bolji od kolege iz Amerike.
[ Machiavelli... @ 12.01.2009. 02:33 ] @
OK ako je mislio na Budweiser iz Ceske. Nemam pojma kakvo je to pivo, ja sam napisao o Americkom. Ako je pravljeno po licenci ne verujem da postoji bitnija razlika ni u kvalitetu ni u ukusu.
[ Srđan Pavlović @ 12.01.2009. 03:17 ] @
Ali dzaba sve te price, covek valjda misli na ono sto se u Srbiji moze kupiti,
i cene u Srbiji. Ovde nama rokaju evropske cene, pa cesto i zapaprene sa jos jedno 20-30% skuplje, (mora Srbin da zaradi, mislim na ove "bizmismene" monopolce i politiku vlade sa marzama), a plate nam daju... zna se kakve. Isto je i sa pivom, uglavnom sami krsh, a i ako se nadje nesto malo kvalitetnije da se uzme, to je papreno. [ pyc @ 12.01.2009. 08:35 ] @
Vi sto pricate kojesta za Budweiser..... niste probali pravu "verziju" ... Izgleda da itekako ima razlike...
[ DaliborP @ 12.01.2009. 09:26 ] @
Citat: milanche: Apsolutno se slazem - to pivo je nesto specijalno, jedino koje mi ne pravi apsolutno nikakve post-efekte sutra (tipa otupelost i slicno). Mozda nisi dovoljno popio :) A post-efekte pravi itekako, rekao bih cak vise od ostalih piva. Ginis je najbolje piti do 3-4 pinte, preko toga su ocekivani post-efekti ;) A u potpunosti se slazem da je americki Budwiser ocajno pivo. Ceska verzija, http://en.wikipedia.org/wiki/Budweiser_Budvar je mnogo bolja. [ biber021 @ 12.01.2009. 12:55 ] @
Ja prešao (ponovo) na Jelen. Lav je počeo da liči na čaj od piva (ponovo).
A od stranih... stvarno me mrzi da pišem, ima ih toliko dobrih... mnogo više nego loših :) Ajd živeli! [Ovu poruku je menjao biber021 dana 12.01.2009. u 14:09 GMT+1] [ Mitrović Srđan @ 12.01.2009. 13:42 ] @
Ja derem Lav svaki dan i nisam primetio razliku :)
[ fanfon @ 13.01.2009. 14:21 ] @
Poslednje dobro sto sam pio je Niksicko i Zlatni medved. Jelen toceni uvek konzumiram...
[ Seraphim0301 @ 15.01.2009. 16:11 ] @
Ja sam prije pio "rogonju",jedno vrijeme Lav,a sad sam na Tuborgu.:)
[ beechams @ 15.01.2009. 16:23 ] @
Leffe i Kwak, meni najbolja sto sam probao
[ quality @ 16.01.2009. 00:47 ] @
Ja imam nekih 15 vrsta piva u kaficu i sva idu lepo a najvise Jelen i Lav. U zadnje vreme su mnogi presli na Lav jer kazu da je bolje (iako su se kleli u Jelen) a ide mi super i toceno Lav pivo i svi kazu da je extra...
A najbolje pivo...Carlsberg, mozda Stella [ dejan s @ 16.01.2009. 03:16 ] @
ma nema šta da se mačujete sa pivom, rokneš koju rakiJicu i odneseš se za 30 min, nema šta da se tupim sa pivom da ga pijem 200 litra i da me boli i stomak i glava i duša... inače, kad pijem pivo volim nikšićko od "domaćih", a ovako mi i amstel baš fino leži...
[ tetreb995 @ 16.01.2009. 19:01 ] @
Ko navrati u Kragujevac obavezno da svrati u pivnicu " leglo spijuna" ..prave piva u svojoj destilleriji po nekim starim receptima..pisalo je po novinama vise puta. Znaci imaju par vrsti piva koja nemaju veze sa poluproizvodima koji se prodaju kao Lav,Jagonisko.... piva dodju gusta,crna..ufff ko dolazi u Kg obavezno da proba.Ponesite kanister,trebace vam .
Da vam se nadje uz put..... [ vidan kv @ 17.01.2009. 22:00 ] @
Najbolje pivo što sam pio bilo je iz Jagodinske pivare!!!....koliko god to zvučalo suludo....gde je fora?..lik kod koga sam pio pivo je bio njihov radnik.Naprave pivo "za svoju dušu",par burića,i ponesou kući+montirao aparat za točenje piva tako da se sve fenomenalno uklopilo u SP u fudbalu(98.).Kako mi je objasnio pivo koje smo pili je bez nekih silnih aditiva koji se inače dodaju(pogotovo leti da bi se održalo),konzervansa i ostalih s****a i traje samo dva-tri dana.Bilo je dosta gušće i nije bilo toliko gorko.......stvarno extra.Od standardnih:Carlsberg,Tuborg,Stella.........pozzzz!
[ nkrgovic @ 17.01.2009. 22:17 ] @
Citat: tetreb995: Ko navrati u Kragujevac obavezno da svrati u pivnicu " leglo spijuna" ..prave piva u svojoj destilleriji po nekim starim receptima..pisalo je po novinama vise puta. Znaci imaju par vrsti piva koja nemaju veze sa poluproizvodima koji se prodaju kao Lav,Jagonisko.... piva dodju gusta,crna..ufff ko dolazi u Kg obavezno da proba.Ponesite kanister,trebace vam . Da vam se nadje uz put..... Aj' malo detaljnije gde... :D Kragujevac je povelik... [ brainless @ 18.01.2009. 00:02 ] @
odoste jako daleko.. (ja pijem jelen, ali to baš nije jako bitno..)
većina ljudi iz mog okruženja su sa lava prešli na jelen, i to potvrđuje ono da je lavu opao kvalitet, mada, ne pijem ga pa ne mogu da garantujem. Međutim, primetio sam da po beogradu svašta toče, tako da točena piva nisu nikakav pokazatelj kvaliteta piva, a ni plastika (jer kroz nju prolazi ugljen-dioksid) Čovek je pitao koje je dobro a jeftino pivo, a trenutno su to jelen, i za 4-5 dinara po flaši skuplji becks , i tuborg.. To je moje skromno, pivopijsko mišljenje.. [ Mitrović Srđan @ 18.01.2009. 02:31 ] @
Ma de bre i do sad sam pio lav i ne vidim da mu fali nesto :)
mozda sam pio iz zaliha :)) [ vladorr @ 18.01.2009. 09:12 ] @
Citat: nkrgovic: Aj' malo detaljnije gde... :D Kragujevac je povelik... Evo, pokusacu ja da objasnim, mada nisam iz Kg. Gledajuci od kafe-poslasticarnice Srce,odnosno crne zgrade u stalku sa reklamom Hemofarm krenes ulicom nizbrdo ali ne onom ka centru (Krst i ostalo) vec drugom koja je pod uglom od 45 stepeni na tu.Ides tom ulicom i skrenes u trecu ulicu desno koja je nakon nekih 100-ak metara. Pomenuta pivnica je druga kuca sa leve strane,odlicno mesto. Preporucujem cilibarno- crveno pivo. [ Janmix @ 18.01.2009. 23:35 ] @
Ukusi su razliciti, ali najbolje pivo koje sam video i probao po nasim prodavnicama je Miller draft, bas pun ukus, ne preterano gorko, jaaaako pitko itd. Al je skupo
![]() Guiness je zakon, al ga nesto nema mnogo u ponudi. Da ne pocinjem o ceskim pivima... jbt njihovo najlosije staropramen je vrh vrhova u odnosu na ove nase bljuvotine... [ skemamen @ 19.01.2009. 01:49 ] @
LAV je bilo dobro pivo (flajke od 0,33L) ali jeste mu se nesto desilo...
Pre par godina, radeci na Art TV, snimao sam emisiju sa Vukom Bojovicem "Art Boemija", u BIP-ovoj pivnici kod Skadarlije. Naime, sami proizvode pivo, cak smo snimali postrojenja sa nekim ogromnim buradima gde je temperatura bila ravna nuli (a napolju uprzila zvezda od 40 stepeni) i ono sto je bitno, to je sto pivo nije pasterizovano, zbaci bez ikakvih ekstrakta a samim tim mu je i rok trajanja svega par dana. E to je bilo pravo pivo, nadam se da je i sada tako... Na kraju svega, presao sam na dobro provereno pivo LOWENBRAU...! [ brainless @ 19.01.2009. 15:04 ] @
hehe.. apatinska pivara pravi lowenbrau :-)
[ Marko Enter @ 19.01.2009. 15:16 ] @
Ja lupim nekoliko jelena pa posle jednog lava da ih podavi
![]() pozdrav Marko [ Ironije @ 20.01.2009. 18:26 ] @
Citat: Evo, pokusacu ja da objasnim, mada nisam iz Kg. Gledajuci od kafe-poslasticarnice Srce,odnosno crne zgrade u stalku sa reklamom Hemofarm krenes ulicom nizbrdo ali ne onom ka centru (Krst i ostalo) vec drugom koja je pod uglom od 45 stepeni na tu.Ides tom ulicom i skrenes u trecu ulicu desno koja je nakon nekih 100-ak metara. Pomenuta pivnica je druga kuca sa leve strane,odlicno mesto. Preporucujem cilibarno- crveno pivo. Aj da mu ja malo lepse objasnim :) To ti je u Danicicevoj ulici (od Teaetra i Prve gimnazije vodi ka Erdogliji) i jeste da je sa leve strane gledano od pozorista ali nije bas druga kuca, ima jedno 100 m do pivnice. Dobro je pivo, isto se pravi bez aditiva i rok mu je samo 2-3 dana. A ima i dosta klope koja je spremana "na pivu", i nekih pita, kako li se vec zovu. [ tassotti @ 22.01.2009. 22:18 ] @
ne znam za vas ali meni je lav bolji od jelenka, u zadnje vreme posle i jedne flase jelena ujutro boli glava, pozdrav
[ gajo2 @ 23.01.2009. 13:30 ] @
Moje trenutno omiljeno pivo je Paulaner, to je pivo iz Bavarije koje se pravi od zita! Ima ukus koji je sasvim drugaciji od piva koje se mogu naci u Srbiji, a saznao sam da sadrzi i nesto cokolade. Jednostavno, raj na zemlji... :D
Preporucujem Vladi da sto pre zakljuci stratesko partnerstvo sa ovom firmom! http://www.paulaner.com/ [ fanfon @ 23.01.2009. 18:06 ] @
Lowenbrau je za mene ocajno pivo. Slabo i slatkasto. Sinoc sam ga probao i vise nikad. Jos jedan negativan glas ide za toceni Haineken. Katastrofa, prava limunada posle tocenog Jelena.
[ BluesRocker @ 24.01.2009. 14:19 ] @
Meni je najbolje pivo koje sam pio kod nas Tuborg Christmas Brew. Jedini problem je što se prodaje samo 2 meseca u godini.
[ pyc @ 24.01.2009. 19:27 ] @
Nekad je Tuborg Christmas Brew bio izvanredan, sada je meni bez veze...
[ etrarkia @ 27.01.2009. 02:23 ] @
A ko se seca ukusa Jelena pre nekoliko godina (da ne kazem pre 5), i kad uporedi sa ovim sto sad prave, nema blage veze.
Nisam upucen u celu pricu, ali znam da se jos onda pricalo i da je dosta njih tad primetilo naglu promenu ukusa (pricam za stari ukus).... da je tad pocelo "drogiranje" piva sa aditivima... Vezano za temu.... Heineken, 0.25l... i to za 150 din, u poredjenju sa drugim mestima i lokalima, skoro kao diskontna cena. [ brainless @ 01.02.2009. 01:15 ] @
jaoo, pa koji pošteni pivopija daje 150+ dinara za naprstak piva?
Citat: etrarkia: A ko se seca ukusa Jelena pre nekoliko godina (da ne kazem pre 5), i kad uporedi sa ovim sto sad prave, nema blage veze. Nisam upucen u celu pricu, ali znam da se jos onda pricalo i da je dosta njih tad primetilo naglu promenu ukusa (pricam za stari ukus).... da je tad pocelo "drogiranje" piva sa aditivima... Vezano za temu.... Heineken, 0.25l... i to za 150 din, u poredjenju sa drugim mestima i lokalima, skoro kao diskontna cena. [ etrarkia @ 01.02.2009. 10:35 ] @
Pa dobro... nije uvek i svakome cilj da se opije kad pije pivo, to su malo predrasude da kad god sednes da popijes pivo, da uvek znaci da moras da se napijes :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|