[ DEKINS @ 12.01.2009. 20:35 ] @
interesuju me servisi za whirpool-a i rezervni delovi. konkretno amortizeri?
[ test1234 @ 13.01.2009. 08:35 ] @
Neznam za NS u BGD-u ima toga, ako te interesuje javi na pp.
[ Laci @ 15.10.2009. 16:14 ] @
Ljudi, ako neko ima service manual za ovaj tip mašine neka javi.

Ili link gde se može preuzeti - naravno ako je free.
[ test1234 @ 15.10.2009. 19:02 ] @
Kazi sta je problem, dobro poznajemo ovqj model ali service manual nemamo.
[ Laci @ 18.10.2009. 18:04 ] @
Evo ovako :

Četkice na motoru došle do kraja. E sad, ja sam davno servisirao Philips-ove mašine i znam da servisi ne naručuju četkice kao deo. Lakše je i sigurnije zameniti motor jer nikad nisi siguran da su četkice otišle jer su slabijeg kvaliteta ili zbog varničenja na kolektoru ...

Više nije ni važno, kupio sam za 34 hiljadarke, Bošovu s garancijom na 5 godina. Pa ako odradi to vreme i opet novu da kupim - dobro je.

Jedino, obzirom da ovu Whirlpoolovu nisam bacio, možda nekad lagano nađem odgovarajuće četkice, pa je isprobam ... Ako bude samo to imaću je u rezervi, ako se ispostavi da je muka na kolektoru, bacam.
[ test1234 @ 19.10.2009. 22:18 ] @
Pod pretpostavkom da je izgoreo rotor. Namotavanje rotora, novi kolektor, novi lezajevi, balansiranje rotora, nove dvoslojne cetkice i testiranje motora u Beogradu kosta 4.500 din. uz garanciju od 6 meseci. Ako masina radi jednom dnevno, ovako remontovani motori mogu bez problema da izdrze 5 godina.

Ako rotor nije izgoreo vec se samo radi obrada kolektora, nove cetkice i lezajevi to kosta 2.500 din.

Koliko sam cuo od kolega u unutrasnjosti su cene nize za 30 do 40 procenata.
[ stefanelbg @ 19.11.2009. 10:50 ] @
Imam service manual za doticnu masinu i mogu ti ga poslati na mail.
Inace imam istu masinu i za njen vek od nepune tri godine koliko je posedujemo tri puta je popravljana.
Prva dva puta je procurela i to za prvih 6 meseci rada.
Druge godine su potrosene cetkice i lezajevi na motoru. Sada posle servisa radi ali je izuzetno bucna i trese na ispiranju.
Tako da cemo verovatno ovih dana kupiti novu GORENJE koja ako ista barem ima odlicnu servisnu mrezu i garanciju sto se za whirpool ne moze reci.
[ Laci @ 19.11.2009. 16:36 ] @
Ja sam već kupio Boš mašinu s 5 godina garancije. Toliko daje i Gorenje.

Svejedno, ne bi bilo loše da mi pošalješ service manual

Za vreme od nešto više od tri godine, dva puta je pucao grejač i jednom kaiš. Sada, ovo s motorom ne opraštam, hahah ...

[Ovu poruku je menjao bakara dana 21.11.2009. u 12:41 GMT+1]