[ Flo33 @ 20.01.2009. 19:35 ] @
| Prvo, izvinjavam se sto otvaram temu na relativno jednostavno pitanje, ali da ne kvarim teme koje nisu vezane za ovo ipak da vas pitam ovde.
Recimo da je moj racun u dolarima, i ja na ATM podizem eure, u Frankfurtu npr. Da li se kurs obracunava po kursu banke ciji je ATM ili kursu banke gde mi je racun.. Ovo drugo je svakako logičnije, ali obzirom da u nasem bankarskom sistemu nema logike...
I drugo, da li neka banka daje maestro, master, american ljudima koji rade u inostranstvu a platu primaju u Srbiji?
Sve sam ovo hteo da pitam u banci, ali me je izuzetno neljubazno osoblje banke Inteza u Knez Mihajlovoj toliko iznerviralo da sam hteo da pogasim sve račune i da ih oteram u ..... ali nažalost nisam imao vremena da otvaram druge račune itd... |
[ pringles80 @ 21.01.2009. 16:56 ] @
Hmm posto i ja tako "radim" evo sta znam/mislim...
1. Koliko ja znam pare dobijes po kursu tvoje banke, znaci ATM kaze tamo daj mi 100 evra, banka pretvori koliko tvojih dolara na racunu treba za tih 100 evra i skine toliko, plus naravno foreign fee ili sta god ima.
2. Mozes debitni maestro da dobijes naravno uz bilo koji racun u bilo kojoj banci. Kreditne kartice mislim da nije moguce posto ne mozes da dokazes primanja i zaposlenje, to sam ja resio tako sto sam u Intezi otvorio Intesa Hit racun sa depozitom i dobio Mastercard, znaci stavio sam 400e na depozit i imam Mastercard sa limitom od 200e i dozvoljeni minus od 200e, na zalost mora tako i ne moze sve da ide na Master, onda ako ti treba da kupis nesto vece tipa avio karta mozes preko e-banking da prebacis novac sa tvog dinarskog ili deviznog racuna na Mastercard i limit ti se povecava za onoliko koliko uplatis. Takodje imas i one Internet kartice ako ti treba da kupujes preko neta.
[ Flo33 @ 21.01.2009. 18:20 ] @
Ok, hvala na odgovoru, i ja sa predpostavljao da je tako, ali nisam bio siguran...
A vezano za račun, kolega iz Hrvatske je uspeo da dobije i tekući i sve kartice kada je zapretio da će podići sve pare i otići u drugu banku.. Problem ne zelim da otvaram u stranim bankama račune, jer bi mi bilo teže da ovlastim nekoga iz porodice... Raspitaću se za taj hit kakogod račun.
Hvala na info. PS u Zimbabveu su banke poslovnije od naših
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.