[ bojan.jankovic @ 05.02.2009. 18:31 ] @
moze li mi neko reci kako da pripitomim nimfu muzjaka? |
[ bojan.jankovic @ 05.02.2009. 18:31 ] @
[ Odin D. @ 05.02.2009. 21:44 ] @
Ako je sam (tj. nije u drustvu jos neke ptice) ne bi trebalo biti problem. Niposto ga nemoj hvatati, drzati silom u ruci ili bilo sta slicno. Ako pocne da bjezi kad mu se priblizavas - odustani, jer ce steci strah pa ce biti sve teze. Ako ima kavez, otvori mu kavez da moze slobodno da istrazuje po kuci, a sam ce se vracati u kavez kad ogladni ili ozedni. Poslije nekog vremena pocece sam da ti prilazi sve blize i blize jer mu je dosadno i trazi drustvo.
[ Miroslav Jeftić @ 05.02.2009. 21:51 ] @
Nikako. Posle skoro četiri godine mene moj i dalje pokušava da ujede čim priđem blizu.
![]() [ djoka_l @ 05.02.2009. 21:54 ] @
Imam mušku nimfu već 6 meseci. Prva četiri meseca niko nije mogao da mu priđe. Sada svakom gostu koji dođe u kuću sleće na rame ili glavu, a sa nas ni ne silazi. I dalje ne dozvoljava da ga uhvatimo i ne želi da staje na prst, ali osim toga je neverovatno društven i stalno želi da se muva gde su ukućani. Kako klinac sam dugo imao tigrice, ali one nikad nisu bile tako pitome. Naravno, sve zavisi i od karaktera pojedine ptice, ali ako mu daš dovoljno vremena biće umiljat kao mače.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|