[ despotbg @ 09.02.2009. 22:54 ] @
Kolika je cena tehnike u Kini, recimo Pekingu? Kupio bi lap top asus eee PC 1000 pa me interesuje koliko to tamo moze da kosta, mozda neki canonov digitalac isl...
[ Horvat @ 10.02.2009. 11:05 ] @
mislis samo zbog toga ici u kinu,ili kad si vec u kini da i to kupis?
[ despotbg @ 10.02.2009. 14:54 ] @
Kad sam vec tamo...
[ filip_caca @ 10.02.2009. 20:25 ] @
koliko je u kini nemam pojma,ali kad si vec tamo skokni do japana,tamo mos dobro da prodjes.a mozes i da nadjes dosta stvari koje ne mozes nigde drugde da uzmes...
a mos i da skocis do severne koreje,i oni su napredni...
[ Darko Nedeljković @ 10.02.2009. 20:28 ] @
Pazi samo da ti ne uvale sa kineskom tastaturom i kineskim BIOS-om. Oni koliko sam uspeo da primetim uglavnom koriste lokalizovan hardver i softver.
[ bugsu @ 10.02.2009. 20:38 ] @
a punjac ? tamo nije 220V ko kod nas....
drukciji su standardi...
[ Backy @ 10.02.2009. 21:00 ] @
Citat:
Darko Nedeljković: Pazi samo da ti ne uvale sa kineskom tastaturom i kineskim BIOS-om. Oni koliko sam uspeo da primetim uglavnom koriste lokalizovan hardver i softver.

ukoliko se nekome zalomi takav kinez, bios može da se flešuje a ja bih rado nabavio domaći model (us ili yu tastatura po izboru/mogućnosti) da se menjamo... naravno pod uslovom da je raspored tastera na tastaturi qwertz kompatibilan :D
[ dusty @ 11.02.2009. 00:10 ] @
I ja sam bio bacio oko na tog malisu, ali nije znatno jevtinije nego kod nas. Eventualno ako ti se posreci, pa naletis na neku radnju gde ces da ustedis do 40-tak evra. Prosetacu posle posla malo gradom pa cu da ti kazem tacnu cenu.

Citat:
bugsu: a punjac ? tamo nije 220V ko kod nas....
drukciji su standardi...

Isto je 220V, ali svi noviji punjaci podrzavaju i 110. Problem je "viljuska" utikaca koja je drugacija od nase, ali na aerodromu mozes da nadjes adaptere sa kineskog na nase.
[ žutokljunac @ 11.02.2009. 04:52 ] @
Svojevremeno sam hteo da uvezem mobilne telefone iz Kine. U pitanju su modeli kineskih prozvođača, sa duel SIM karticama, touch screen-om, itd. Dobio sam 3 različita uzorka. Dva sam kupio a jedan dobio na poklon. Sva 3 modela su sa touch screen dispejima. Prvi se pokvario nakon 15-tak dana, a ova dva nešto kasnije. Jedan sam zafrljačio, jedan poklonio i ostao mi je još jedan koji ne radi, niko ne zna da ga popravi, a ja sam probao sve živo.
Nemam iskustvo sa brendiranim ( valjda i originalnim ) markama koje se prodaju u Kini, ali njihove brendove zaobilazi u širokom luku.
[ fade @ 11.02.2009. 08:19 ] @
Ja sam jednom uzeo laptop od nekog kineza,da vidim sta ima. Naravno,ama ni jednu ikonicu na njegovom windowsu nisam prepoznao,sve neki kineski programi, neke IM klijente sto oni imaju, bog zna sta,player za muziku neki njihov,jedino sam prepoznao my computer i risajls bin.