[ jovan007 @ 23.02.2009. 23:12 ] @
Pročitao sam sve,od prvog do poslednjeg komentara i pri kraju su digresije sve češće,mada sam saglasan s njima.Ali to me ne sprečava da postavim pitanje i nadam se odgovoru: Naime proveo sam prvu zimu u novoj kući i nisam oduševljen s obzirom na prethodno mesto boravka. Problemi: 1.Buđ na 10 cm od patosa iza regala; 2.Temperatura u kući 18-22 C u zavisnosti od spoljne temperature pri temperaturi radijatora od 60C; 3.Zidovi su hladni na dodir kako spoljašnji tako i unutrašnji,samo za nijansu manje; Kuća je u 2 nivoa-podrum ispod kuće i stambeni prostor.Coklja je 1m iznad zemlje od betona,zidovi su od bloka i perlita.Na tavanu je postavljen stiropor 10cm i prekriven glazurom.Radijatori su liveni i ima 30 rebara ispod prozora u sobi 4.5x3.5m,ostali su srazmerni veličini prostorije. Nabavio sam materijal i čekam lepo vreme da stiroporom obložim coklju i planiram cevi od radijatora sprovesti iza regala do spoljašnjih zidova u svim prostorijama,pošto sam tako nešo već viđao sa dobrim rezultatima. Pitanja:Da li mislite da će to podići temperaturu u kući ili moram i zidove obložiti stiroporom? |