[ acagru @ 13.03.2009. 18:45 ] @
pozzz svima.Kupio sam kucu pre jedno godinu dana i poceo da je renoviram.Posto je u kuci bio stari strujomer sa dva glavna osiguraca(monofazna struja) i sve uticnice bez uzemljenja,resio sam da promenim celu instalaciju i da uvedem trofaznu struju.Otisao sam u eletromoravu,pitao koliko ce da kosta trofazni prikljucak(samonoseci kabal,kutija i strujomer sa tri glavna osiguraca su uracunata u cenu),bio sam zaprepascen.!!!120000 dinara!!!
Dali je to tacna cena?
Dali postoji olaksavajuca okolnost,posto ja imam monofazni prikljucak,samo mi jos treba trofazni strujomer(elektricar je sve pripremio,samo jos da turim kutiju i da postavim novi strujomer?
Sta biste vi uradili na mom mestu?

Hvala unapred na vasom odgovorima...
[ gti2 @ 13.03.2009. 19:03 ] @
Citat:
posto ja imam monofazni prikljucak,samo mi jos treba trofazni strujomer

I jos dve faze ;-) Tu se dovlaci kompletan vod za trofaznu struju+trofazni sat.Inace,nije pomenuti materijal taj koji kosta toliko vec ono ostalo...
[ Black_eyed @ 14.03.2009. 08:26 ] @
Jedino gde se razlikujes od novog prikljucka je to sto posedujes energetsku saglasnost za monofazni prikljucak (verovatno oko 6 KW). Sve ostao mora novo.

Da bi imao trofaznu struju moras imati i trofazni napojni vod, energetsku saglasnost za povecanje snage (tipicno se ide na 17,5 KW) i naravno preradu ormara.

Ne znam da li nesto mozes jeftinije proci, to su sada aktuelne cene, da li postoji rupa u propisima to jedino znaju ljudi iz Elektromorave, nadji nekoga tamo da ti odradi celu stvar, mozda prodjes jeftinije.

[ Horvat @ 15.03.2009. 13:32 ] @
inace,bas sam neki dan [juce/prekjuce] u "prolazu" cuo na vestima da ce pojeftiniti uvodjenje struje [ne znam za koliko] ,i da ce oni biti duzni da sve obezbede i da odrzavaju,i da ce samo el. distribucija smeti da napravi kutiju,ili za to licencirana "nezavisna" osoba,a ne kako je do sada moglo,bilo koji elektricar [ili kako vec je moglo]

[p.s. pisi "da li"]
[ Black_eyed @ 16.03.2009. 05:58 ] @
Koliko sam ja cuo prikljucak treba da ide na oko 94000, ako u tu cenu je sve ukljuceno kao i do sada (pristupni vod, ormar, osiguraci, brojilo, radovi, energetska saglasnost...) ovo bi bila korektna cena jer i u privatnoj varijanti cifra je vrlo bliska (bar je bila).