[ Bata @ 07.04.2009. 05:39 ] @
Treba mi što slabija "noćna" sijalica, nešto što bi sijalo tek toliko da se naziru obrisi stvari u sobi tokom noći, da
se ne bi saplitali o stvari oni kojima treba da noću ustanu.

Pokušao sam sa najslabijim "običnim" sijalicama (25w kruškaste i minjonke) i sa najkraćim kineskim neonkama (30 cm mala neonkica
što se prodaje u oklopu sa sve prekidačem i kablom sa utikačem) i obe varijante su prejake.

Zna li neko gde bih mogao da nađem nešto slabije ?

Baterijska lampa mi ne znači mnogo, jer mi treba nešto što bi sijalo celu noć.
[ Kosuth @ 07.04.2009. 08:10 ] @
Nađeš lepo negde trafo za električno zvonce,mislim da su naponi na sekundaru 3,5 i 7 volti,nije ni bitno,veži na njega sijaličicu od lampe za bicikl i to biraš napon koji ti najviše odgovara što se tiče osvetljenja.
Sve to lepo spakuj i možeš stime da se "igraš" do mile volje.
[ Ji 4Tze @ 07.04.2009. 08:13 ] @
Postoje "štedljive" sijalice sa noćnim LED svetlom. Jedna dioda na vrhu sijalice i pali se samo ona (4s držiš upaljeno normalno svetlo pa ga ugasiš i upališ, tako nešto)
[ Black_eyed @ 07.04.2009. 08:58 ] @
Da odes na temu Elektronika i pitas tamo kako ide sema za napajanje LED diode iz obicne uticnice...

Mogao bi mozda da nadjes tinjalicu, kao onu sto ide u prekidace za svetlo za npr. kupatilo. Tu nema nikakve dodatne elektronike...

[ djolep @ 07.04.2009. 10:25 ] @
Noćna lampa. Bilo je toga na buvljaku.

Evo jedne na aukciji: http://www.limundo.com/aukcija-NOCNA-LAMPA-212292
[ tdjokic @ 07.04.2009. 11:33 ] @
Imas normalne sijalice, srafe se u normalno sijalicno grlo, ali je u njima vrlo slab LED, mislim da je samo 1 ili 2 vata, tako nesto. Jednu takvu sam stavio kevi u sobu, u neku staru lampu, ona je trazila bas nesto takvo, da vidi, a da joj "ne bljesti u oci". Sijalice o kojima govorim nisu one reflektorske, nego uobicajeni oblik, kruskaste, mat bele.

To gori stalno, mesecima, i preko dana, ne isplati se uopste brinuti o otme da li je ugasena ili ne.

Ako dobro razumem stvar, ova leva, sasvim bela u djolep-ovom postu u donjem delu ima senzor pokreta, pa kad neko hoda po sobi ona se pali, sto moze da bude nezgodno - cas mrak, cas relativno jaka svetlost. Ova druga, Automatic, mozda ima senzor za merenje svetlosti, pa kad se razdani ona se sama ugasi, to bi bilo OK.
[ bezicnabubica @ 07.04.2009. 11:34 ] @
Zasto jednostavno ne promenis prekidac i stavis potenciometar! Bilo na nekoj stonoj lampi... ili gde god ti odgovara i da sam regulises jacinu koja ti odgovara
[ Galenika @ 07.04.2009. 13:44 ] @
Stavi potenciometarski prekidač za svetlo, umesto običnog prekidača za svetlo. Samo malo okreneš potenciometarski, čisto da sijalica/sijalice zažmire.
[ Horvat I @ 07.04.2009. 15:08 ] @
Postavi tinjalicu (glim lampu) i svetlece vecno,potrosnja nemeriva.
Pre ~10god. sam u prekidace za svetlo postavio.Kad je svetlo ugaseni svetli prekidac. Ako ne nema struje ili pregorela sijalica
[ Backy @ 07.04.2009. 15:29 ] @
meni za to služi obična sijalica od 40w plave boje... može da se spava pored nje a osvetljava fino :D
[ Odin D. @ 07.04.2009. 16:17 ] @
A sto ne rascistis stvari sa puta kojim se izlazi iz sobe :)

Mozes probati da malo zaklonis necim tu malu neonku. Obican pisaci papir ce redukovati svjetlo dosta, neki u boji jos vise, mozes i da je stavis iza nekog parceta tanjeg platna.
[ SASA M. @ 07.04.2009. 21:15 ] @
Nabavis one svetlece stapice koje koristi vojska. Nesto ovako:
[ bezicnabubica @ 15.04.2009. 18:49 ] @
Dobra fora ti stapici -)

A i pozdravljam Plavu lampu! I ja sam je koristio!
[ Kosuth @ 15.04.2009. 21:45 ] @
Bati pao mrak na oči od brda saveta...