[ axone @ 10.04.2009. 17:12 ] @
[ axone @ 10.04.2009. 17:12 ] @
[ Brodoplovac @ 10.04.2009. 23:39 ] @
Ovo ti je standardan razdelnik. On ima tri ženska konektora.
Napravi jedan patch kabl koji na obe strane ima muški konektor. Tim kablom spoji kabl koji izviruje iz zida i sam spliter. [ axone @ 11.04.2009. 08:42 ] @
Hvala, probacu!
[ veljkoE @ 11.04.2009. 09:33 ] @
he he he, klasicna kradja signala, samo sto neverujem da ces moci da gledas tv dok ne uklonis "ometac" sa bandere
naravno, ukoliko je postavljen [ Brodoplovac @ 11.04.2009. 10:55 ] @
Šta je to "ometač" sa bandere i kako radi?
[ axone @ 11.04.2009. 11:30 ] @
Ne znam o kakvoj kradji pricas, ja placam i pretplatu za kablovsku TV i kablovski net.
U prizemlju mi je tv, a na spratu komp i tv(koji ne koristim mnogo, iz prethodnog posta). [ axone @ 15.04.2009. 21:44 ] @
Kad sam gledao ove razdelnike u radnji, video sam da onaj sa dva out-a ima napisano na tim izlazima 7db(decibela?),
a recimo onaj sa tri izlaza na svakom out-u ima 5.5db. Sta tacno znace te oznake, pretpostavljam da su vezane za jacinu(t.j.gubljenje) signala? Da li ima uticaja koliko izlaza poseduje razdelnik na signal? T.j., tehnicki, da li je nebitno/svejedno koji od ova dva(sa dva i sa tri OUT-a) razdelnika uzeti? HU [ veljkoE @ 16.04.2009. 23:34 ] @
Citat: axone: Ne znam o kakvoj kradji pricas, ja placam i pretplatu za kablovsku TV i kablovski net. U prizemlju mi je tv, a na spratu komp i tv(koji ne koristim mnogo, iz prethodnog posta). nemoj me pogresno shvatiti, ali u prvom postu ne pise da vec koristis kablovsku TV jako povrsno se razumem u problematiku, samo znam da su mi rekli da je neometan signal sa ukupno tri prikljucka u kuci na jedan kabl, odnosno npr; 2 komTV i jedan internet (ja verujem da moze i vise) i znam da ukoliko se prikljucis samo na internet, na kabl prema tebi stave neki ometac, krajnje jednostavan uredjaj ( tako mi je receno), i za montazu i za demontazu ... [ axone @ 18.04.2009. 15:59 ] @
Ja sam na sbb-u i mislim da ne mozes da imas samo net, nego je preduslov da vec placas(a i nadalje) pretplatu za TV.
Znaci samo TV moze, ali Internet bez TV-a ne moze. [ IT_DooX @ 18.04.2009. 19:53 ] @
Najbolje ti je da nađeš razdelnik koji se zove galvanski separator... Na njemu kao na prvoj slici imaš jedan IN i dva OUT priključka,s time što kod njega ima filtriranje signala,tako da ti KTV signal ne ubije signal za net. Na jednom out priključku ti stoji od 5-1000 na njega priključuješ net,a na ono gde piše 85-1000 priključuješ KTV.
Edit: Hvala veljkoE na ukazanoj gresci :) [Ovu poruku je menjao IT_DooX dana 19.04.2009. u 00:21 GMT+1] [ veljkoE @ 18.04.2009. 20:57 ] @
Citat: IT_DooX: Na jednom out priključku ti stoji od 5-1000 na njega priključuješ net,a na ono gde piše 85-1000 priključuješ internet. jedno od ova dva je verovatno TV nesto te je dekoncetrisalo u momentu pisanja ili tako treba [ legalos @ 20.04.2009. 02:25 ] @
I ja da se nadovezem na postojecu temu.
Stavio bih 2 antene LOGA 3 ili 4 vec nemam pojma koji su modeli i sad dolazim do sledecih problema to jest neznanja- Koliko tv-aparata moze da se prikaci na takvu antenu, da napomenem te dve antene bih povezao u jedan antenski kabl i razvodio po kuci na 5-6 prikljucnih mesta. Da li ima ogranicenja duzina kabla zbog kvaliteta slike. i sta mi je potrebno od uredjaja za pojacavanje signala ako se gubi sa duzinom kablova, predpostavljam da ce duzina biti 9 metara glavnog kabla i da se na dva nivoa razvede sa njega jos po 3 prikljucna mesta. najdalji bi bio oko 6 metara od glavnog voda. [ axone @ 20.04.2009. 12:43 ] @
Uzeo sam od lokalnog elektricara obican 2-way splitter. Ima oznaceno 5-1000MHz (ili Hz ne vidim dobro).
Cini mi se da sve lepo sljaka. I tv i net. @legalos U prizemlju iz zidne uticnice(kuce u nizu, kablovska tv) mi ide kabl od barem 8 metara do tv-a i signal je odlican. Koliko sam cuo sa svakim spojem(splitteri, produzivaci) se gubi pomalo signal tako da bi trebalo da izvedes instalaciju sa sto manje razdelnika i sl. [ Brodoplovac @ 20.04.2009. 18:45 ] @
Kablovski signal se transportuje koaksijalnim kablovima. Kroz ove kablove paralelno teče i struja voltaže 60-90 volti. Ova struja se koristi za RF pojačivače. Na slici su pojačivači obeleženi trouglovima. Na ulasku kabla u kuću stavlja se filter koji sprečava da struja voltaže 60-90 volti uđe u kuću, pa nema opasnosti po ljude. Stvar je u tome da ako RF pojačivač radi za kablovskog distributera radiće i za svakog od nas. - Znači, nabaviš pojačivač. - Instaliraš pojačivač na kablovsku televiziju ili LOGA antene. - Povežeš gomilu televizora na isti televizijski signal, pri čemu je taj signal pojačan RF pojačivačem. [ legalos @ 21.04.2009. 08:47 ] @
>
Narvano da nije problem sa signalom kablovske televizije ali kad signal dobijam sa LOGA antene to vec moze da bude problem. U blizini ne postoji kablovski operater tako da o tome necu da razmisljam vec kako sa LOGA antene stvoriti i razvesti po spratnoj instaliciji relativno kvalitetan signal. Brodoplovac hvala za ideju u principu to sam trazio ali nisam bio siguran kako se tacno zove i jos jedna stvar da li taj RF pojacivac mora da ima napajanje i na kucnoj instalaciji posto u kabloskoj instalaciji postoji napon a ovde ne bi postojao, posto bi signal hvatala obicna LOGA antena... [ Horvat I @ 21.04.2009. 15:12 ] @
Citat: Brodoplovac: Kroz ove kablove paralelno teče i struja voltaže 60-90 volti. Ova struja se koristi za RF pojačivače. Teoretski! A prakticno smo ceo bozic bili bez signala pre 3godine jer su odputovali ljudi kod kojih je u hodniku utikac za napajanje pojacala koje se slucajno izvuklo.Posto se na telefon za prijavu kvara nisu hteli javljati otisli smo kod 1 kuci i tada se saznalo. Nije nista promenjeno. Ako od "centrale" do tebe bilo gde nestane struja ode i signal. [ Brodoplovac @ 22.04.2009. 01:24 ] @
Na zapadu su kablovi lepo ukopani i kanalisani. Zato i mogu da koriste kablovski "power over ethernet" a da niko ne bude ugrožen.
Kod nas se kablovi postavljaju bože sačuvaj pa je normalno da koriste pojačivače koji se uključuju u zidnu utičnicu. Evo jednog odgovarajućeg modela sa interneta: [ delics @ 23.01.2013. 15:45 ] @
Gde mogu da na bavim RF pojacivac da resim tu muku?
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|