|
[ filip_caca @ 18.04.2009. 17:52 ] @
| Jedna Amerikanka koju je muž upucao pištoljem u glavu, ne samo da je preživjela smrtonosni hitac, već je i policajce koji su došli u očevid poslužila čajem.
Policija i liječnici slučaj su nazvali čudom, nakon što je 47-godišnja Tammy Sexton preživjela metak koji joj ušao kroz čelo, prošao kroz lubanju te izašao na drugu stranu glave. Očekuje se potpuni oporavak dok je njezin muž počinio samoubojstvo. Policajci su također ostali zapanjeni kada im je Sexton ponudila čaj kada su došli na mjesto incidenta.
'Nakon što su časnici došli na mjesto događaja žrtva ih je upitala što se događa. Na glavi je imala krpu i mogla je govoriti. Bila je pri svijesti, ali pomalo zbunjena oko onoga što joj se dogodilo. Napravila si je čaj i ponudila policajce', objašnjava šerif Mike Byrd. Dodao je kako je muž već prije bio osuđivan zbog obiteljskog nasilja.
'Postoji prostor u lubanji kroz koji je metak mogao proći bez da je zahvatio mozak ili uzrokovao neka veća oštećenja. Tako nešto je moguće ali u praksi vrlo vrlo rijetko', objašnjava dr. Patrick Pritchar, profesor kirurgije na sveučilištu u Alabami.
http://dnevnik.hr/vijesti/svij...e-metak-prosao-kroz-glavu.html |
[ Horvat @ 18.04.2009. 17:53 ] @
hehehe,eto,kao muz ucinio samoubistvo,ona ga ukokala,sebi iscenirala "nesrecu" i izasla kao zrtva :D
zzm se naravno
stvarno cudno...ko zna di ju je potrefio metak
[ Kosuth @ 18.04.2009. 20:18 ] @
Na sanitetskoj obuci u vojsci zastavnik nam objašnjava namenu prvog zavoja i zašta se koristi pomični deo na njemu:za prostrelne rane tela,grudnog koša,GLAVE...
Vojska se zblanuto gleda,a zastavnik:šta je,šta se čudite,pa zar niste znali da MOZAK NIJE VITALNI ORGAN!E,sad znate i to!
Iako sam već priličan broj puta čuo za tako nešto,opet bih voleo da se sada na temu javi neki medicinar,pa da to malo podrobnije objasni.
[ bugsu @ 18.04.2009. 21:17 ] @
mozda se ne javi medicinar ali nadri lekar ili kvazi doktor sigurno hoce :D
meni je cudno sto nije pocela da panici :D ili nije mogla da skonta sta joj se desilo (zbog rupe) pa nije ni panicila :D
[ dulsrules @ 18.04.2009. 21:32 ] @
Ona je ustvari cyborg na misiji "nije mi nista" :))))
[ biotech @ 18.04.2009. 21:32 ] @
pa prednji deo mozga moze da se odstrani...tu se ne nalaze centri za kontrolu vitalnih funkcija...
[ glackop @ 18.04.2009. 22:08 ] @
Ja mislim da ova prica ne moze proci ni uzrastu manjem od 10 god!!!Tako da No coment.
[ Horvat I @ 18.04.2009. 22:24 ] @
Na rtl club_u je pre par godina bio prilog u zeni koja je nesretnim slucajem ostala bez polovine mozga prezivela i dessava se ono sto i nauka nije znala. Mozdani centri koji su se nalazili u izgubljenoj polovini mozga se polako pojavljuju.Sada sami naucnici cine sve da bude sto vitalnija.
[ Seraphim0301 @ 18.04.2009. 22:27 ] @
Ma naravno da je ostala ziva kada je lik zaboravio na glogov kolac u srce, ili da joj odrubi glavu...:) A policajcima je nakon caja ( vjerovatno kamilice koja ima opustajuce dejstvo), popila krv...:)
Nego nebi me cudilo, i prije je bilo slucajeva koji su hodali sa nozem u glavi, golf palicom u vratu i sl. tako da nije nemoguce.
[ Aleksacar @ 18.04.2009. 22:28 ] @
Evo javlja se medicinar.
Probacu da objasnim razumljivim jezikom. Gledano u najužem smislu čovek je živ dok su mu očuvane najosnovnije vitalne funkcije: srčani rad, disanje i telesna temperatura. Kad kazemo mozak obično mislimo na veliki mozak koji nije zadužen za najosnovniju kontrolu ovih funkcija. Disanje i srčani rad kontrolišu centri u produženoj moždini i ponsu iz kojih takodje polaze i moždani živci kojima se implulsi sprovode do srca i pluca. Termoregulacioni centar koji kontrolise telesnu temp. se nalazi u hipotalamusu koji je deo diencefalona (međumozga). Sve ovo znači da teoretski čovek može da bude živ ako mu odstraniš veliki mozak (u praksi je to tesko izvodljivo).
Znam za slučaj devojke koja je stigla u urgentni centar sa raznesenom polovinom lobanje i mozgom koji curi napolje. U mozgu je imala nekoliko delova metka koji se raspukao pri udaru u lobanju. Preživela je i posle dužeg vremena se oporavila potpuno.(imala je neverovatnu sreću)
A što se tiče ove žene, moguće je da metak prođe između dve hemisfere mozga kroz fisuru longitudinalis cerebri (duboka interhemisferična pukotina), ali je mala verovatnoća da se tako nešto desi. Osim toga blast sindrom koji bi metak izazvao pri prolasku kroz mozak doveo bi do gubitka svesti. Priča bas ne pije vodu.
[ Ivan Dimkovic @ 18.04.2009. 22:31 ] @
Bio je pre par godina slucaj nekog Turcina kome je strela probola glavu i ostala tako "ubodena" ko u crtanom filmu - covek je ostao sve vreme svestan, sacekao hitnu pomoc i lepo se ispricao sa njima - na kraju ga odvezli u bolnicu, uspavali i izvukli strelu.
Elem - da, moguce je imati prostrelne rane kroz glavu bez gubitka svesti - samo uz ogromnu srecu da metak prodje kroz ne-kriticne delove mozga i da ne izazove masovno krvarenje. Takodje, jako retko to prolazi bez bar nekih posledica.
Opet... daleko veca sansa pucanjem u glavu je da ce osoba umreti, tako da ovo ipak ne treba pokusavati kod kuce :)
[ Srđan Pavlović @ 18.04.2009. 22:34 ] @
Ok, ajde sad malo ozbiljno. Odredjeni delovi mozga mogu
se odstraniti a da osoba i dalje ostane ziva, medjutim zavisno
od toga koji deo mozga je odstranjen, mogu nastati razni problemi.
(da ne sirim sad pricu koji deo mozga je za sta zaduzen)
Vitalni centri za kontrolu disanja, rada srca... itd - nalaze se
u produzenoj kicmenoj mozdini (obratite paznju kako profesionalci
izvrsavaju egzekucije i gde pucaju, taj ziv ostati nece)
Dakle, hitac u glavu uopste ne mora da znaci smrt.
/edit - Aleksa me pretekao (i Ivan)... :)
procitati http://en.wikipedia.org/wiki/Phineas_Gage
http://en.wikipedia.org/wiki/P...rain_damage_and_mental_changes
[ Srđan Pavlović @ 18.04.2009. 22:45 ] @
I samo da dodam - jedno je kada hirurg vrlo precizno odstrani
tacno odredjeno deo mozga u super-sterilnim uslovima, a drugo je
kada u glavu nasilno udje metak, pa i deo barutnih gasova, pa se jos
i rasprsne - pa delovi lobanje... to je vac sasvim druga prica...
[ Horvat @ 18.04.2009. 23:55 ] @
ukratko dobila je lobotomiju? :D[nije za smeh]
[ Srđan Pavlović @ 19.04.2009. 00:12 ] @
^ ne, lobotomija je nesto drugo :) ona je upravo prosla suprotno - lobusi mozga (reznjevi) su verovatno skoro potpuno sacuvani ;)
[ Horvat @ 19.04.2009. 00:17 ] @
zar nije lobotomija,kad ti odstrane deo mozga [necu lupati koji] ,pa si onda sav "bezosecajan" i nista ti nije lose?
[to kazem zbog njenog nudjenja caja]
mada koliko se secam sto sam citao o tome,nema skoro nikakvih "osecanja" pa tako ni radosti...
hmmm...
[ Srđan Pavlović @ 19.04.2009. 00:23 ] @
Tacna definicija lobotomije jeste hirursko presecanje nervnih puteva koji vode iz frontalnog reznja
i ka frontalnom reznju - sto cesto rezultira u uocljivim kognitivnim promenama i promenama licnosti.
Osecanja su nesto zasta su zaduzeni "nizi" centri, zapravo delovi limbickog sistema, ali frontalni
rezanj itekako ima modulisucu / regulisucu ulogu u osecajnom zivotu (kontrola i ispoljavanje emocija
u socijalnom polju) - a delovi front. reznja vazni za ovo su mediobazalni i orbitofrontalni.
Uglavnom, frontalni rezanj ima dosta suprimirajucu ulogu tih nizih, potkorinih centara, tako da
kada izostane ta "nishodna" kontrola ovih nizih centara od strane visih (frontalnog reznja), onda se ti nizi centri
"razulare" i imas zapravo situaciju sa problemom kontrole nagona...
Pitanje same svesti je vec druga stvar - moze biti poremecena i po kvalitetu i po kvantitetu.
[ Horvat @ 19.04.2009. 00:30 ] @
cek,da li je onda moguce ako [teoretski naravno] popije metak u taj deo mozga [frontalni rezanj] koji se odstranjuje pri lobotomiji ,i da metak izadje negde na drugu stranu,da se ovako ponasa?
[ Srđan Pavlović @ 19.04.2009. 00:47 ] @
Pa pazi, ovo se desava, ali vrlo, vrlo, vrlo retko. Obicno kad neko
popije metak u glavu, taj je "bogin".
Inace, imas ljudi koji se rode i sasvim lepo zive sa jednom mozdanom hemisferom,
i pri tome imaju IQ 200... mozak je vrlo "plastican" i zdravi delovi su u stanju da cesto
preuzmu uloge ostecenog dela, ali sto je osoba starija to su sanse mnogo manje, jer je
mozak mnogo "plasticniji" kod mladih.
E sad, ovo je iznenadna trauma, i jedino moguce objasnjenje je da nekim bolesnim
sticajem okolnosti ova ostala svesna nakon sto joj je metak prosao kroz glavu.
I da - to sto je njoj metak usao kroz prednji deo glave - uopste ne mora da znaci
da je pokidao SVE veze frontalnog reznja sa okolnim strukturama - ili bar nije pokidao
neke veze koje bi omogucile da se ova ovako posle ponasa.
Evo, ovde imas o lobotomiji - i o tome kako je jedno (na srecu davno) vreme bila "omiljeni" lek za sizofreniju :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Lobotomy
[ Horvat @ 19.04.2009. 00:50 ] @
mhm hvala :)
svasta je moguce...
[ zaraza @ 19.04.2009. 01:56 ] @
Ja se secam jednog sto ga je neko upuco u glavu, a ovaj normalno otiso u hitnu pomoc i reko da su ga upucali :)
U svakom slucaju, ovakve stvari se desavaju, cak sam negde video i statistiku prezivljavanja prilikom upucavanja u lobanju, vrednost je nesto 1/mnogo, ne mogu da se setim tacni brojki.....
+ nesto kao sto je Kernel napisao....cak i ako je jedan deo mozga ostecen, ostali mogu da preuzmu njegove funkcije....
[ Kosuth @ 19.04.2009. 08:25 ] @
Drago mi je da su se na temu javili oni koji podosta znaju o ovakvim fenomenima,čime sam i ja neka svoja znanja proširio.
Ono što sam iz svega navedenog zaključio je da oficijelna medicina,koja je suočena sa ovakvim stvarima,ne pokušava da pošto poto precizno i nedvosmisleno sazna ZAŠTO je neko u takvoj situaciji ostao živ,jer bi u tom slučaju morala da ga UBIJE radi naučnih saznanja.
Dovoljno je što je živ i što funkcioniše...
[ Horvat I @ 19.04.2009. 11:12 ] @
Srecom vise nema Dr.Mengele
[ filip_caca @ 19.04.2009. 11:57 ] @
Zbog zvocanja dva puta skočio kroz prozor
Rus Aleksej Roskov, iznerviran "zvocanjem" supruge, popio tri boce votke i skočio sa petog sprata. Kada se čitav vratio u stan, žena je i dalje vikala, pa je ponovo skočio sa visine od 15 metara. Zdrav i čitav i posle drugog skoka, Aleksej izjavio da više neće piti alkohol.
zanimljivost-za-tekst.jpg
Nakon što je popio tri boce votke, dvadesetjednogodišnji Rus Aleksej Roskov bio je toliko iznerviran ženinom zvocanjem da je otvorio prozor i skočio sa petog sprata.
Nije mu se ništa desilo, pa se vratio u stan. Kada je supruga počela da viče da je skroz poludeo, još jednom je skočio kroz isti prozor.
Kada su stigli hitna pomoć i policija, Aleksej više nije mogao da se seti zbog čega je skočio prvi put.
Drugog skoka se sećao. "Ušao sam u stan i žena je počela da se dere na mene. Vikala je da sam poludeo i da mi je votka popila mozak, pa sam se iznervirao i skočio kroz prozor", rekao je Aleksej policajcima.
Iako je u razmaku od pet minuta dva puta skočio sa visine od 15 metara, nije imao nijednu povredu. Lekari su mu samo alkoholom oprali nekoliko ogrebotina, pa je tako još jednom potvrđena narodna izreka da "Bog čuva pijance".
Aleksej, ipak, kaže da više neće izazivati sudbinu. "Nikada više neću piti. Nisam imao pojma šta radim. Bog me je sačuvao i hvala mu na tome, ali ga više neću iskušavati. Završio sam sa pićem", rekao je Aleksej.
http://www.rts.rs/page/stories...a+sko%C4%8Dio+kroz+prozor.html
ahaaahaa
na sta sve nailazim :)
[ Ivan Dimkovic @ 19.04.2009. 12:09 ] @
Citat:
Ono što sam iz svega navedenog zaključio je da oficijelna medicina,koja je suočena sa ovakvim stvarima,ne pokušava da pošto poto precizno i nedvosmisleno sazna ZAŠTO je neko u takvoj situaciji ostao živ,jer bi u tom slučaju morala da ga UBIJE radi naučnih saznanja.
Poznato je sasvim zasto dolazi do prezivljavanja - nije doslo do ostecenja vitalnih nervnih puteva i, jos bitnije, nije doslo do fatalnog krvarenja.
Jednostavno, metak je prosao pored vecih krvnih sudova i nije unistio ni jedan deo mozga neophodan za vitalne funkcije.
Da je, kojim slucajem, metak zakacio veci krvni sud - osoba bi umrla vrlo brzo (ili od ishemije = slog, ili zbog razaranja vitalnih delova mozga usled pritisaka od izlivene krvi = izliv krvi). Da je metak zakacio vitalni deo mozga, recimo produzenu mozdinu, osoba bi bila mrtva trenutno jer je produzena mozdina zaduzena za regulaciju disanja i rada srca.
To (sta se tacno desilo) se inace vrlo lako da utvrditi i potvrditi najobicnijim MRI skenom.
[ fanfon @ 19.04.2009. 15:00 ] @
Pre koju godinu bila je emisija na HRT(mislim da je tamo) o liku koji je doziveo automobilsku nesrecu i kome se pri udarcu automobila u glavu zabola sipka armature. Ne secam se da li je probila sa druge strane glave, ali bila je zabodena 15-ak cm sigurno. Hirurzi su mu uspeli izvaditi i on je preziveo sa odredjenim smetnjama u hodu(mora korisiti staku) i malo tezim izgovorom. Ali potpuno samostalno zivi bez pomoci druge osobe za bilo sta.
[ Srđan Pavlović @ 19.04.2009. 16:06 ] @
Naravno, kao sto sam rekao vec, moguce je da se funkcije vremenom povrate, obicno ne do punog stepena prvobitne funkcionslnosti,
ali se povrate, cak i kod starijih.
Pa sto puta ste sigurno videli da neko ko se slogira ne moze da hoda i govori, a onda mu se pokreti i
govor u nekoj meri vrate (zavisi koliko je "tezak" slog - tj kolika steta je prouzrokovana na mozgu)
Recimo, ljudi koje "slogiraju" u desnoj hemisferi (ishemija negde u desnom delu mozga),
imace motoricke probleme leve strane tela i obrnuto, to je prica o lateralizovanosti u funkciji hemisfera,
zapravo desna hemisfera je "zaduzena" za levu starnu tela, a leva za desnu (kod najveceg procenta ljudi).
Isto tako treba imati u vidu da je mozak smesten u lobanju koja se ne siri (kost, neelasticno), tako da svako
brze / teze krvarenje unutar lobanje vrlo brzo pocne da pritiska mozak (kompresuje) i tako vrsi pritisak na neke
strukture, koje ako su slucajno veoma bitne, docice do sranja veoma brzo :)
Ne treba zaboraviti jos jednu stvar - nervno tkivo je, vise nego bilo koje drugo - osetljivo na nedostatak
kiseonika (koga donosi oksigenisana krv) - tako da nedoticanje krvi u neki deo mozga zbog prekinutog snabdevanja
ili kompresije, brzo ce izazvati smrt tih neurona jer ostaju bez kiseonika.
[ Wajda.W @ 22.04.2009. 18:53 ] @
Jadan covek, zenu nije vise mogao da trpi pa je pokusao da je ubije, a ona je izgleda neunistiva :D, nije imao vise opcija pa je morao sam sebe da ubije. :D
Nekih zena se jednostavno ne mozes otarasiti. :D
[ Igor Gajic @ 22.04.2009. 19:17 ] @
[ Horvat @ 22.04.2009. 19:19 ] @
2. slika,od nazad je noz? [posto izgleda da nije zakacen mozak] [edit:sad vidim u txtu da je iza desnog uveta uslo,dakle zakacilo je mozak,ali wtf,di je nestalad drska?!?!]
3. slika,wtf,kako su ti sarafi dospeli USRED mozga???
[ Darko Nedeljković @ 22.04.2009. 21:37 ] @
Citat: I samo da dodam - jedno je kada hirurg vrlo precizno odstrani
tacno odredjeno deo mozga u super-sterilnim uslovima, a drugo je
kada u glavu nasilno udje metak
Bila je prosle nedelje jedna emisija o lobotomiji. Ja sam isto mislio o tome tako - iskusan hirurg, super sterilni uslovi, ali ispostavilo se da to rade i plemenski vracevi u prasumama Afrike. Kao alat za secenje koriste neki ostriji kamen ili ako imaju srece pronadju neku bacenu konzervu od hrane, pa operaciju izvedu ostrim poklopcem. Posle naravno nema usivanja, vec pacijent dozivotno po sred glave nosi oziljak dug 15 a sirok 5 centoimetara. U tim uslovima, procenat pacijenata koji prezive i oporave se od tegoba prelazi 85%.
Citat: Horvat: di je nestalad drska?!?!
Drvena drska je nevidljiva na rendgenu.
Citat: kako su ti sarafi dospeli USRED mozga???
Mislim da su to ekseri. I iygledaju da su usred moyga zbog ugla gledanja, a verovatno su tek donekle ubodeni kao i ostali (kreni od pretpostavke da su svi iste velicine pa ce ti biti jasno). Pretpostavljam da su ispaljeni iz masine za automatsko pneumatsko zakivanje. Da bi se ekser ukucao u tvrdu suvu drvenu gredu, pocetna brzina mu je verovatno reda velicine brzine metka. To samo pretpostavljam, nikad nisam koristio tu masinu, a pravo da vam kazem i ne zelim - strah me da ne upucam nekog.
[ filip_caca @ 22.04.2009. 21:41 ] @
2.ne vidi se cela slika+ ne mora da znaci da je drska od metala
3.ne mozes da znas da li su na sredini mozga...lepo se vidi svi ekseri su iste velicine...ova dva su u jednoj strani mozga.jedan iznad uveta kreno do drugog a drugi je prosao kroz pocetak donje vilice..
"It appears he slipped and fired into his skull." BOG te MAZo
[ filip_caca @ 22.04.2009. 21:42 ] @
u isto vreme...
[ Horvat @ 22.04.2009. 21:46 ] @
za drsku pitam jer se jasno vidi da nije unutar glave,jer je ostrica celom duzinom [doduse izlgeda kao da i napolju ima deo ostrice]
a kaze da nije primetio,dakle nije bila ni izvan glave,a ni doktor nije skontao dok nije uradio rendgen
da u pravu ste za eksere ,hvala :) [izgleda je okretao glavu dok su ga "pucali"]
[ Darko Nedeljković @ 22.04.2009. 21:47 ] @
To je automatska masina, 6 komada ispuca za ~3 sekunde.
A u šaržer staje 25 komada ovakve municije:

[ Horvat @ 22.04.2009. 21:48 ] @
da da,to mi je jasno za eksere :)
nego ovaj noz me jos "muci"
[ Cartman @ 22.04.2009. 21:50 ] @
Citat: Mr Garrison: But I just don't trust anything that bleeds for five days and doesn't die.
Ok... znam gde je izlaz... (^^)
[ Srđan Pavlović @ 22.04.2009. 21:59 ] @
Hahah, secam se te Garisonove - zapravo mislio na menstruaciju koliko se secam :)
[ Igor Gajic @ 22.04.2009. 22:04 ] @
Ovo je potresniji video o vojniku koji je stradao u Iraku od eksplozije bombe. Da bi ga spasili doktori su mu uklonili 1/3 mozga. I bio je svestan i visoko funkcionalan tokom 18 meseci posle te operacije. Preminuo je tokom druge operacije.
http://www.youtube.com/watch?v=n75MDxkxOM4
NIJE PRIJATAN VIDEO !
[ Srđan Pavlović @ 22.04.2009. 22:14 ] @
Citat: Bila je prosle nedelje jedna emisija o lobotomiji. Ja sam isto mislio o tome tako - iskusan hirurg, super sterilni uslovi, ali ispostavilo se da to rade i plemenski vracevi u prasumama Afrike. Kao alat za secenje koriste neki ostriji kamen ili ako imaju srece pronadju neku bacenu konzervu od hrane, pa operaciju izvedu ostrim poklopcem. Posle naravno nema usivanja, vec pacijent dozivotno po sred glave nosi oziljak dug 15 a sirok 5 centoimetara. U tim uslovima, procenat pacijenata koji prezive i oporave se od tegoba prelazi 85%.
To mozda u Imagination Land-u, svakako se neke retke stvari dogadjaju, ali mislim da su mu ga malo suvise dali po procentima ;)
Hoces da kazes da ako ti neko zabije kamen ili konzervu od hrane u celo (i mozak), imas samo 15% sanse da
ti se nesto ozbiljno desi, imas ozbilje posledice ili umres? Wow... :)
[ Darko Nedeljković @ 23.04.2009. 23:09 ] @
Citat: Kernel-1: oces da kazes da ako ti neko zabije kamen ili konzervu od hrane u celo (i mozak), imas samo 15% sanse da
ti se nesto ozbiljno desi, imas ozbilje posledice ili umres? Wow... :)
Koliko sam ja uspeo da propratim, radi se o tome da je mozak okruzen nekakvom tecnoscu i iz nekih razloga se tu nesto poremeti, pa ta tecnost pocne bivati pod ynatno visim pritiskom nego sto bi trebalo. Posledice su glavobolje, psihičke smetnje, gubitak smirenog i racionalnog ponasanja. I tako, odes kod vraca, on nadje neki ostar lim od konzerve u sumi, isece lobanju njime, iscedi tu tecnost, namaze nekakvim melemima da brze zaraste i to je otprilike to. Inace, o tome je bilo reci manje od minut, prikazano je 10-ak ljudi kako pokazuju ogromne oziljke i to je to, jasno je receno da je u uslovima "operacije" poklopcem stare konzerve stepen prezivljavanja i oporavka preko 85%.
[ Kosuth @ 24.04.2009. 07:26 ] @
Citat: Koliko sam ja uspeo da propratim, radi se o tome da je mozak okruzen nekakvom tecnoscu i iz nekih razloga se tu nesto poremeti, pa ta tecnost pocne bivati pod ynatno visim pritiskom nego sto bi trebalo.
Procenti,konzerve,oštro kamenje,to me u svakom slučaju manje interesuje.
Ono što meni apsolutno privlači pažnju je činjenica da taj vrač ZNA da oko mozka postoji ta tečnost(bez CT,MR) i ZNA šta treba da uradi...
Odakle mu to znanje?!?
Još u doba"crno-bele"televizije,bila je neka reporataža iz tadašnje Indonezije o ženi koja je operacije na abdomenu vršila prstima,bez skalpela,cepanjem tkiva...
Ne sećam se da su pominjani bilo kakvi sterilni uslovi...
Sećam se da su još posebno napomenuli da rane nakon njene intervencije zarastaju bez ikakvog ožiljka.
[ zaraza @ 24.04.2009. 07:32 ] @
Citat:
Ono što meni apsolutno privlači pažnju je činjenica da taj vrač ZNA da oko mozka postoji ta tečnost(bez CT,MR) i ZNA šta treba da uradi...
Odakle mu to znanje?!?
Lepo, u proslosti su on i njegovi ucitelji vracevi razbili mnogo lobanja i videli sta ima unutra, a usput pokusavali da poprave i videli sta treba, a sta ne treba.
Tj. videli su gde treba da cacnu, pa da to MOZDA radi.
Sta mislis, koliki je procenat uspesnih takvih "operacija"?
[ Kosuth @ 24.04.2009. 08:03 ] @
Citat: Lepo, u proslosti su on i njegovi ucitelji vracevi razbili mnogo lobanja
U redu,"praksa je jedini kriterijum istine" i tim se principom umnogome služi i oficijelna medicinska nauka,uz korišćenje sve sile tehnike,međutim razmišljanje tog"divljaka"u pravcu funkcije moždane tečnosti i posledica poremećaja pritiska u istoj svakako da nisu mogla biti sofisticirana do te mere,prostim umlaćivanjem lobanja,verovatno neprijatelja,jer bi im u tom slučaju nedostajalo pozitivno iskustvo i blagodet takvog delovanja samih tretiranih.
Citat: Sta mislis, koliki je procenat uspesnih takvih "operacija"?
Ne mogu iz objektivnih razloga da imam svoje mišljenje o tome,mogu samo da razmišljam o razlozima navođenja takvih podataka u gornjem postu,koji verovatno ima svoje izvore...
[ Darko Nedeljković @ 24.04.2009. 22:06 ] @
Citat: Kosuth: Ono što meni apsolutno privlači pažnju je činjenica da taj vrač ZNA da oko mozka postoji ta tečnost(bez CT,MR) i ZNA šta treba da uradi...
Odakle mu to znanje?!?
Pa, pretpostavljam da ne moze neko da resi da od sutra postane vrac, verovatno se za to zanimanje priprema jos od detinjstva, uz naravno hiljade godina znanja i iskustva koje u nedostatku univerzitata i biblioteke prenose tako sa kolena na koleno. Mozda ne bi bilo lose da pomenem da nivo imuniteta coveka koji zivi u prasumi nije isti kao nivo imuniteta coveka koji prilikom svake prehlade trci do apoteke ili ambulante. Eto, toliko meni kao laiku pada na pamet, strucnjaci bi to sigurno mogli analizirati do sitnijih detalja.
[ Kosuth @ 25.04.2009. 07:35 ] @
Citat: Mozda ne bi bilo lose da pomenem da nivo imuniteta coveka koji zivi u prasumi nije isti kao nivo imuniteta coveka koji prilikom svake prehlade trci do apoteke ili ambulante. Eto, toliko meni kao laiku pada na pamet, strucnjaci bi to sigurno mogli analizirati do sitnijih detalja.
Može se doći do priličnog broja informacija koje govore o stvarima iz domena lečenja čoveka i njegovog uzajamnog odnosa sa prirodom,međutim sve se ipak svodi samo na puku informaciju,barem u oficijelnim sredstvima informisanja.
Verovatno da i postoje stručne analize o takvim stvarima,ali pitanje je u kolikoj su meri takva saznanja pogubna za funkcionisanje materijalnog sveta usmerenog isključivo ka profitu.
Praktično,analiziranje takvih stvari priznatom naučnom meteodologijom,je i umnogome nemoguće,jer izlazi iz okvira ustaljenih i prihvaćenih principa,apsolutno se otimajući zdravom razumu,formiranom u civilizovanom svetu datim uslovima.
Nesporno je da se paralelno sa ovim,civilizacijskim normama ustanovljenim,svetom,odvija i jedan drugi,utemeljen na instiktu i iskonskom znanju,usađenom negde duboko u nesvesnom delu ljudskog bića.
PANTA REI...
[ filip_caca @ 25.04.2009. 08:28 ] @
[ majstorjoe @ 25.04.2009. 10:25 ] @
Mom dobrom prijatelju je prosao metak kroz glavu,ispod levog oka je ulazna rana!A izlazna bas negde posred glave odpozadi! Covek i dan danas ziv i zdrav!
:)
[ filip_caca @ 23.05.2009. 10:32 ] @
"Promijenila spol, a zatim postala gay"
U prosincu 2005. Adrian imao veliku operaciju promjene spola, a bit će podvrgnut još nekoliko operacija u sljedećih godinu dana. Liječnici kažu da će tada biti potpun muškarac. Adrian tvrdi da je muškarac već sada i zaključuje: ‘Prije su me privlačile žene, ali sada se smatram gayem.
http://dnevnik.hr/vijesti/zani...karca-a-zatim-postala-gay.html
[ Srđan Pavlović @ 23.05.2009. 11:42 ] @
^ podesti me na Mr/Mrs Garrison iz South Park-a :D
[ filip_caca @ 28.05.2009. 18:04 ] @
[ Srđan Pavlović @ 28.05.2009. 19:03 ] @
Koja patologija...
[ dekster2 @ 01.05.2011. 08:28 ] @
Sve je moguće.
@Jedna Amerikanka koju je muž upucao pištoljem u glavu, ne samo da je preživjela smrtonosni hitac, već je i policajce koji su došli u očevid poslužila čajem.
Vidite ovo, http://blogfunfail.net/v-majyami-obnaruzhen-chelovek-s-polovino
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|