[ zmau @ 21.04.2009. 14:34 ] @
Treba mi mehanički filter, odnosno malo gušća i finija mrežica koju bih instalirao na slavinu tako da zadržava krupnije čestice iz vodovoda. (Kod mene u komšiluku se već mesecima petlja oko nekih vodovodnih cevi, i voda u slavini ponakad bude mutna, a dosta često viđam nekakvo trunje skoro pa veličine zrna peska.)
Kako mi je objasnio čovek u prodavnici vodovodske opreme, obične mrežice koje viđamo po lavaboima su suviše retke i ne bi mogle ništa da zadrže. Pa mi je nudio neke fensi filtere po naravno dosta višoj ceni.
Lm, postoje li te finije mrežice kakve ja zamišljam ? Ustvari, postoji li bilo kakvo jednostavno i jeftino rešenje za krupnije nečistoće u vodi ?
[ Horvat I @ 21.04.2009. 14:42 ] @
Za to ti je dobra svila
[ eloiza @ 26.04.2009. 09:30 ] @
Citat:
Horvat I: Za to ti je dobra svila

Svila nije dobro resenje jer samo mehanicki izdvaja neke sitnije necistoce iz vode, ali ne zadrzava i one ostale mnogo sitnije opasne materije (teski metali, .....). Za tu svrhu je najbolji aktivni ugalj koji garantovano precisti skoro sve stetne materije.
[ millko @ 26.04.2009. 22:08 ] @
Citat:
eloiza: Svila nije dobro resenje jer samo mehanicki izdvaja neke sitnije necistoce iz vode, ali ne zadrzava i one ostale mnogo sitnije opasne materije (teski metali, .....). Za tu svrhu je najbolji aktivni ugalj koji garantovano precisti skoro sve stetne materije.

covjek je gore trazio mehanicki filter.o teskim metalima i slicnim stvarima sigurno nije pricao........
[ eloiza @ 27.04.2009. 02:20 ] @
Citat:
millko: covjek je gore trazio mehanicki filter.o teskim metalima i slicnim stvarima sigurno nije pricao........

Uopsteno o preciscavanju voda, pored aktivnog uglja uvek ima i mehanicki filter. Nabrojte koliko ima u Srbiji ispravnih voda za pice iz cesme?

Zar stvarno mislite da je hlorisana ili fluoridizirana voda cista i bezopasna za pice?

[Ovu poruku je menjao eloiza dana 27.04.2009. u 03:44 GMT+1]