[ whitie2004 @ 24.06.2009. 14:40 ] @
| Kada komsijama sudo masina ispumpava vodu, kanalizacija ne stize sve da otpremi i kod mene se u sudoperi vraca pena. Samo pena. Jedno 5-10 sekundi i sve prestaje. Ostaje pena koja tesko otice.
Treba mi nesto kao nepovratni ventil. Video sam svojevremeno nesto sa lopticom u sifonu, sta li .. Ima li neko ideju ili nesto korisno? |
[ mali genije @ 24.06.2009. 16:01 ] @
ako ti samo izbacuje penu nevalja ti sifon od sudopere ili nije pravilno namontiran pa se u njemu ne zadrzava
voda koja sprecava da se iz kanalizacije osecaju razni mirisi a u ovom tvom slucaju vracanje pene.
pozdrav..
genije..
[ lancia88 @ 25.06.2009. 00:22 ] @
Pozdrav,
kako vidim da je moda izbaciti potpuno sifon, cisto da pitam da li je sistem koji je problematican zasnovan na sifonu uopste?
[ RonJ @ 25.06.2009. 09:41 ] @
Citat:
lancia88: Pozdrav,
kako vidim da je moda izbaciti potpuno sifon, cisto da pitam da li je sistem koji je problematican zasnovan na sifonu uopste?
Zavisi o kom sifonu se govori,moda je da se izbacuje podni sifon u kupatilu ali na kadi,sudoperi i lavabou se radi sifon da bi se sprecio povrat mirisa iz kanalizacije.To je obicno rebrasto crevo savijeno u slovo U.
[ Marko Enter @ 25.06.2009. 16:24 ] @
Da verovatno sifon nevalja, mozda nije dovoljno savijeno u obliku slova U
pozdrav
Marko
[ lancia88 @ 25.06.2009. 17:04 ] @
Pozdrav,
da, bio sam malo neprecizan, a Marko je bas to rekao preciznije.
[ Skandy @ 25.06.2009. 17:44 ] @
Ako smem da primetim, komsija u masini ne koristi tablete ili prasak za masinsko pranje sudja, jer pomenute stvari ne pene. Upotreba obicnog deterdzenta, za rucno pranje, moze stvoriti toliku penu da i komsiji u potrovlju izbacuje u sudoperu.
Pricam iz licnog iskustva, jednom prilikom u nedostatku pomenutih tableta, stavio sam malo obicnog deterdzenta.... stvorilo se toliko pene da sam mogao lopatom da je izbacujem, a izbila je i u sudoperu i na lavabo u kupatilu.
[ whitie2004 @ 26.06.2009. 06:50 ] @
Pa, ne znam dali je bas to uzrok, ali su simptomi bas takvi. Kada ja zatvorim rucno odvod, pena izbija komsiji iznad ...
Nego, postoji li taj sifon sa supljom lopticom o kome sam pisao?
[ spop @ 26.06.2009. 18:16 ] @
Ako smem da primetim, komsija u masini ne koristi tablete ili prasak za masinsko pranje sudja, jer pomenute stvari ne pene. Upotreba obicnog deterdzenta, za rucno pranje, moze stvoriti toliku penu da i komsiji u potrovlju izbacuje u sudoperu.
Pricam iz licnog iskustva, jednom prilikom u nedostatku pomenutih tableta, stavio sam malo obicnog deterdzenta.... stvorilo se toliko pene da sam mogao lopatom da je izbacujem, a izbila je i u sudoperu i na lavabo u kupatilu.
Samo to moze biti razlog, deterdzenti za sudo masine ne pene uopste, otvori masinu u toku rada pa ces videti.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.