[ High Spirit @ 27.06.2009. 19:23 ] @
Vidim da i na ovom forumu, i inace, za no frost frizidere je glavna preporuka LG. Medjutim, zeni se svideo ovaj Ariston, pa bih zeleo da cujem neko misljenje/preporuku/kritiku. Osnovne karakteristike :
# No Frost sistem
# Energetska klasa: B
# Ukupna zapremina: 412 l
# Zapremina frižidera: 325 l
# Zapremina zamrzivača: 87 l
# Boja: inox
...

Hvala unapred.
[ Brodoplovac @ 28.06.2009. 06:56 ] @
Hotpoint i Ariston su brendovi firme Antonio Merloni.
Antonio Merloni se nalazi pred bankrotom. Da ne bi bankrotirao štiti ga jedino italijanski zakon protiv divljeg bankrota.
Antonio Merloni je u sličnoj situaciji kao GM u americi danas.
[ baraka @ 29.06.2009. 06:31 ] @
Citat:
Brodoplovac: Hotpoint i Ariston su brendovi firme Antonio Merloni.
Antonio Merloni se nalazi pred bankrotom. Da ne bi bankrotirao štiti ga jedino italijanski zakon protiv divljeg bankrota.
Antonio Merloni je u sličnoj situaciji kao GM u americi danas.

To sa temom, tj. pitanjem nema veze - mislim da je frizider odlican. Za te pare ta dimenzija... i to inox...mislim da je odlicna kupovina. Proizveden je u Turskoj, doduse.

Hotpint i Ariston NISU brendovi firme Antonio Merloni, vec firme Indesit Company.

Firma Antonio Merloni je vlasnik brenda Ardo i to sto si napisao vazi za njih.
[ Brodoplovac @ 29.06.2009. 21:22 ] @
Jest stvarno pomešao sam. Evo na vikipediji piše da je vlasnik Indesita Vitorio Merloni, tj. brat Antonija:
http://en.wikipedia.org/wiki/Indesit

Izvinjavam se High Spiritu ako sam ga usmerio u pogrešnom pravcu, a bio sam siguran da sam zapamtio koja marka kome pripada.
[ MBranimir @ 25.12.2012. 23:02 ] @
Da ne otvaram novu temu. Imam ovaj frizider i problem sa njim. Danas je frizider prestao da hladi. Gornji deo gde je friz radi normalno i izduvava hladan vazduh ali donji deo ne radi uopste. Da li ima svrhe traziti kvar i popravljati ga. Inace me je dosta namucio do sada i kvario se najmanje 5 puta. Star je oko 6 godina.
[ elbastb @ 26.12.2012. 18:44 ] @
Frizider je relativno nov, a to sto te namucio i kvario se 5 6 puta,problem je u tome sto ga niko u tih 5 6 puta nije valjano i kvalitetno opravio.Nemoj mislit da je novi puno bolji o tog kog imas pod uslovom da ga sredis.
[ MBranimir @ 26.12.2012. 19:45 ] @
To je tacno. Prvi kvar je bio srecom mesec dana pre isteka garancije kad se pokvario motor i zamenio ga je neki nadobudni tip iz ovlascenog servisa. Nakon toga sam imao selidbu i frizider sam transportovao u horizontalnom polozaju. Nakon toga nastaje horor. Pokvario se posle par dana i zvao sam lokalnog majstora posto je istekla garancija i nisam imao poverenja u ovlascenog servisera. Nesto je alamunjao i uspeo da ga pokrene uz gomilu komplikacija. Nakon toga je postao dosta bucniji i radio je motor skoro ceo dan. Retko se iskljucivao. Bilo je super iznenadjenje nakon povratka sa Zlatibora kad je pun hrane prestao da radi i tako stajao nekoliko dana. Smrdelo je u kuci kao u stenatri. Sad sam jos uvek u dilemi da li da ga bacim i da kupim neki krs za 20000 dinara ili da taj novac investiram u njega kad bih znao da ce raditi bar dve godine.
[ elbastb @ 26.12.2012. 20:06 ] @
Nemoj da si tako skeptican, uz orginalne delove i dobrog majstora da kvalitetno odradi servis friz.treba ga radi i 10 god sigurno. Al kad kazem kvalitetan servis mislim na strucnog majstora-dobar i skup alat-kvalitetne delove !!!
Dali si posle transporta u tom polozaju, pre ukljucenja friza sacekao neko vreme par sati il vise da se povrati ulje iz instalacije ?
[ MBranimir @ 27.12.2012. 10:34 ] @
Verovatno je u tome problem posto izgleda da nisam sacekao da se vrati ulje. Nakon toga je ovaj lokalac nesto radio i uspeo da ga pokrene ali od tada vise nisam mogao da regulisem temperaturu putem termostata. Imam jos jedan originalni termostat u rezervi pa ne znam da li bi znacilo da ga zamenim ili je frizider jednostavno oslabio i radi na minimumu mada je lepo hladio. Rekli su mi da probam da ga iskljucim ceo dan posto se nekad desi da zalede kanali za distribuciju vazduha i da se ventilator zaglavi pa se nadam da ce mi to mozda pomoci. Da li da zovem ovlascen servis ili neko mozda moze da preporuci dobrog majstora.
[ MBranimir @ 27.12.2012. 23:03 ] @
Danas popodne sam ukljucio frizider posle 30 sati posto sam ga iskljucio i radi. Dosta je hladan i ne znam da li bi znacilo da se zameni termostat da ne bi radio po ceo dan kao sad.
[ Pajapatak @ 29.12.2012. 19:07 ] @
Tu verovatno nije problem do termostata.