Kao što Lancia kaže, sve ima svoju cenu...podesio sam ga na jednu kapljicu na otprilike minut i po, to je nešto optimalno za suv kolovoz i za brzine do 120 km/h, otprilike to je 90% moje vožnje na Hondi Transalp. Pošto je sistem zaptiven, po isključenju kontakta može eventualno jedna kap da padne na pod garaže a u toku duže vožnje čini mi se da se zadnja felna više uprlja od čestica sa zadnjih disk pločica prilikom kočenja nego od ulja za podmazivanje...uostalom, ništa što se krpom ne bi moglo obrisati za minut-dva...
Štelujem ga retko, za navedene uslove i brzinu je sasvim dovoljno 1 kap na 1.5 min., kad je kiša odvrnem slavinicu za 1/4 kruga što uzrokuje skraćivanje vremena između kapljica na oko 1 minut. Mislim da je sasvim dovoljno, lanac se uvek sija, dobro je podmazan i evo posle 5 000 km ne postoji potreba da se doteže,
Svaki automatski podmazivač umnogome produžuje vek lanca i lančanika, jeftin je, relativno lako se ugrađuje i ne zahteva (skoro) nikakve dodatne radove na njemu osim povremene provere nivoa ulja u posudi.