[ NesicB @ 17.07.2009. 13:08 ] @
ozdrav,

imam veš mašinu Indesit WIA 600 i jedan problem sa njom. Naime, svi programi rade ali se neće isključiti. Kad završi program/pranje i kad pritisnem dugme za isključivanje, programator postavim u nultu poziciju, mašina ponovo krene sa pranjem. Jedino što ostaje jeste da se izvuče kabl sa napajanje iz šuho-a. Jednom sam je pustio da odradi isti program ponovo, misleći da će nakon toga biti sve OK, ali opet isto.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Hvala.

Boban
[ test1234 @ 17.07.2009. 15:54 ] @
Relativno lak posao za elektronicara. Znaci mora majstor da skine plocu a dobar elektronicar da je pretrese. Nesto na SMD-u ili je relejce zalepilo ili nesto u pbudi za relejce ili .....
[ darence @ 20.09.2009. 20:48 ] @
Zdravo. Imam istu masinu i slican problem, koji je prerastao u veliki problem

Naime, jednom joj je u garanciji menjana cela elektronika, pa je posle toga radila lepo neko vreme do pre neki dan. A onda: Dodje do odredjene faze programa i nikako da nastavi dalje, mota levo-desno u nedogled. Jednom sam je cekao ceo dan i nije zavrsila nego sam iskljucio iz struje. Posle toga je jos jednom tako radila, a sada krene sa programom i posle 30-ak sekundi stane i upali sve lampice i krenu da blinkaju.

U servisu traze 110 evra za elektroniku, ali mislim da je nerealna cena jer je vise od pola cene masine. Ima li spasa ? Da li je opet elektronika crkla ili moze da bude nesto drugo ?
[ test1234 @ 20.09.2009. 23:51 ] @
Ako blinkaju sve lampice, najverovatnije da su otisli elektroliti u napajanju. Ovo mora da radi iskusan elektronicar.
[ darence @ 21.09.2009. 10:35 ] @
a da li moze celo napajanje da se zameni, i koliko okvirno to vredi ?
[ test1234 @ 22.09.2009. 09:02 ] @
Nemoze, sve je na jednoj ploci.
[ darence @ 22.09.2009. 11:42 ] @
znaci obrni, okreni elektronika cela mi ne gine ?
[ test1234 @ 23.09.2009. 14:28 ] @
Nemora popravlja se to, samo dobar elektronicar da proprati, ali mora da zna gde sta dolazi od periferija, motor, NTC, grejac i ostalo.
[ pavic njegos @ 18.12.2014. 23:16 ] @
Potrebna mi je tehnicka podrska za wia 600
Zatekao sam grejac u prekidu (sad je zamenjen)
NTC, motor, pumpa, ventili su (OK)
Kad pustim program 1. i namestim MAX temperaturu, ona primi vodu, malo je prigreje... Zatim izbaci tu vodu i umesto da primi novu, ona vrti pumpu u prazno kao da presostat (nivostat) ne primecuje da je masina prazna. Nakon kratkog vremena pocnu da trepere lampice od zakljucavanja i iskljucivanja centrifuge. U jednom trenutku je uspela da preskoci taj bag pri izbacivanju vode i da zavrsi to pranje i kuvanje do kraja. Kada sam je ponovo startovao pocela je da treperi ona donja lampica od centrifuge ali sporo. Zatim je opet usla u istu gresku (treptanje lampica od brave i od iskljucivanja centrifuge)
Sam nivostat kad skinem i premerim preklapa na sve tri tacke u odnosu na tacku 11 sto mi govori da je ispravan. Crevo nivostata nije zapuseno kad dunem u njega.
Nakon ponovnog ulaska u istu gresku desava se da cim ukljucim masinu u uticnicu njoj vrti pumpa za izbacivanje vode i dogadja se isto (treptanja lampice od brave i od iskljucivanja centrifuge)
Meni ovo lici na hladne lemove po ploci, suve elektrolite, preklopnik za program... iz razloga sto se greska po svojoj volji pojavljuje i vraca. Sta vi mislite odakle krenuti sa kopanjem po ploci ili sta drugo pogledati?