[ bobiris @ 24.07.2009. 13:30 ] @
Nov sam na forumu, i u poslednja dva dana pročitao sam skoro sve stranice. Ima dosta zanimljivih iskustava, koja će mi mnogo vredeti, ali: Kupio sam nov bazen Intex 457x91 sa metalnom konstrukcijom, i evo danas ga napunio. Pri kupovini u Tempu su mi rekli (i prodali) tablete "CHLOR TABS 20" i rekli da mi je samo to i sredstvo za alge (koje nisu imali), dovoljno, a da je sve ostalo po sistemu "može, ali i ne mora". Na pakovanju CHLOR TABS 20, na srpskom jeziku, kao uputstvo za upotrebu, piše: "Prateći podešavanje nivoa klora na 10 kubika vode dodamo 3-5 tableta. Kod konstantnog kloniranja, na 10 kubika vode 4-6 puta dnevno 2-3 tablete u plivajući dozator ili skimer košaru. Nikad ne bacati tabletu u bazen, jer...." - ostalo nije važno. Ono što mene interesuje, a nisam razumeo ni pročitao u ovom uputstvu i na forumu, jeste šta ovo što je napisano ustvari znači: Prvo, na 10 kubika 3-5 tableta - u redu, toliko sam i stavio u skrimer (i uključio pumpu da radi). Treba li to ponavljati, i posle koliko dana? Drugo, šta znači "konstantno kloniranje"? Nije valjda da treba svaki dan (4-6 puta po 2-3 tablete = 20-tak tableta) da stavljam u bazen? Pa kad onda da se kupamo? Treće: treba li te tablete kada se kupamo vaditi (stavio sam ih jutros, ukljucio pumpu, i jos se nisu smanjile)? Eto toliko, bio bih veoma zahvalan za odgovor, deca hoce da se kupajuuuuuuuu! |