[ nevidljiv @ 25.08.2009. 15:27 ] @
Pozdrav...

Imam neki stari toster (oni narandasti, ako se secate) i pre neko vreme resim da ga malo ocistim, i sa odmascivacem za rerne ga poprskam, uzmem zicu pocnem da trljam i ocistim ga skoro perfektno.... ali tu nastaje problem....od tada kad god napravim tost (vec 4-5puta) hleb mi se zalepi i na gornju i na donju stranu tostera, a da pri tom podmazujem tost sa margarinom.... Dali je mozda postojao neki premaz ili nesto slicno na tosteru koju sam prilikom ciscenja skinuo ili sam ga toliko dobro ocistio :) nemam pojma, ali ako neko imam nekakvu ideju u cemu je problem i kako ga se resiti, bio bih veoma zahvalan....


[ Kosuth @ 26.08.2009. 08:19 ] @
Pa verovatno si mu oribao teflon,što u principu ne mora da bude ništa loše,ako sada hleb ne stavljaš na aluminijumsku podlogu,koja je ostala nakon ribanja.
Koja je od tih stvari pogubnija po ljudsko zdravlje poznato je već odavno,a margarin mu tu dođe kao katalizator loših efekata teflona i aluminijuma.
Ako misliš da je margarin zdraviji od obične svinjske masti,grdno se varaš,a za eksperiment pokušaj da toster premažeš sa svinjskom mašću i javi efekte.
[ nikola ilicin @ 26.08.2009. 09:56 ] @
Rekao bih da je Koshut u pravu. Najverovatnije si odrao teflon. Ako je tako, pozdravi se sa tosterom i lepo ga isprati kroz izlazna vrata do kontejnera. Teflon ko teflon je smrt, a ostecen teflon u kombinaciji sa aluminijum oksidom je spora i bolna smrt. Bez sale, batali taj toster. A sto se margarina tice i sa tim se slazem sa Koshutom. Probaj da operes plasticnu ambalazu od margarina sa kojim hoces detardzentom i probaj da operes istu tu plastiku od svinjske masti,pa vidi sta lakse detardzent rastvara.
[ djolep @ 26.08.2009. 10:25 ] @
Sasvim sigurno si odrao teflon. Povrsina presvucena teflonom se nikako ne sme cistiti zicom.
[ nevidljiv @ 26.08.2009. 10:35 ] @

S obzirom da je to dosta stari toster nisam ni imao pojma da i oni imaju teflon na sebi....ali u svakom slucaju hvala vam puno na savetima koje cu sigurno da ispostujem.... toster kroz "prozor".....

Danke jos jednom