Pa,evo ovako,problem,da tako kažem,koji ti imaš je suprotan onom koji je naveden na ovoj temi:
http://www.elitemadzone.org/t374631-0#2380009
pročitaj je pažljivo,jer ti neće sigurno biti suvišne informacije koje su tamo plasirane.
To da li će sistem u gornjem spratu postići tempereturu koju si naveo zavisi stvarno od mnogo toga i nije tako jednostavno na to odgovoriti,stoga sam te i uputio na onaj link,ali da kažemo ovako,ta peć bi trebala bez većih problema da zagreje tu zapreminu stambenog prostora na spratu i to će,pojednostavljeno,zavisiti od spoljne temperature i od režima rada peći.
Dakle,ako je spoljna temperatura ekstremno niska,recimo -15°C ili niža(što već odavno nismo imali)moraćeš češće da ložiš,a koliko to ćeš sam da ustanoviš.
Mislim da će biti bolje da u donjoj prostoriji postaviš još neki radijator,jer ćeš u protivnom morati da peć držiš u maksimalnom režimu rada,što može rezultirati preterano visokom temperaturom na gornjem spratu.
Na nekoj od tema bio je okačen tekst iz časopisa SAM u kome je bilo napisano sve što se treba znati o centralnom grejanju.
Prosurfuj malo,pronađi to i pročitaj.