[ Bata @ 27.08.2009. 08:49 ] @
U ovom novinskom članku je opisana žena koja od ´99. živi u kućnoj izolaciji u neprijateljskom okruženju, ali koja je (pre tri godine) rodila ćerku, sa kojom do danas "deli" tu nesreću. Link na članak Iz teksta se može naslutiti koji su majčini pogledi na život i kakvi su njeni motivi za njene životne izbore (ako su to uopšte izbori), a "usput" je i sociolog, i kao takva bi prva trebalo da vidi pogubnost njenih "izbora" na emotivni razvoj njenog deteta. Takođe se može videti da je i tekstopiscu bliži patriotsko-mitomanski senzibilitet od osnovne humanosti prema detetu koje će rasti sa ne znam kakvim emotivnim tegobama. Čitajući komentare čitalaca primetio sam istu izopačenost, samo što su tu u pitanju ljudi koji su verovatno stotinama kilometara daleko odatle, klasični govnari koji su jaki na rečima. Pitanje: da li sam je jedini ludak koji misli da je u ovoj priči to dete u velikoj meri i žrtva svoje majke koja ju je donela i drži na takvom mestu , i da li sam ja jedini ludak koji misli da je, sudeći po onome što je izjavila, nesrećna majka pomalo poremetila sa logikom. Da li sam ja jedini koji misli da je jedini pravi potez da se to dete izbavi iz te sredine i odrasta u slobodi , a ne da se nesrećna majka još i tapše po ramenu kako je "Kosovka devojka iz Carskog Prizrena" !?! Stanovište uredništva dotičnog medija će mi biti jasno za nekih 24 sata, kada budem video da li će objaviti i moj komentar između onih i onakvih kakve su objavili u vezi tog članka, na internet sajtu naravno. |