[ KBDNK @ 27.09.2009. 09:10 ] @
| Kao što i sam naslov teme govori interesuje me kako najlakše oprati metalno bure od 200 litara u kojem je bilo motorno ulje. Bure ima 2 mala otvora na jednoj osnovi. Kada kažem "oprati" mislim da ga koliko toliko operem da mogu da u isto nasipam vodu koju ću koristiti za prskanje voćaka i sl. a ne za piće.
Pretpostavljam da su to mnogi radili i da postoji neko sredstvo (živa soda ili sl.), a koje nije preterano skupo ali ja za isto ne znam.
Svako iskustvo u vezi s ovim, predlog i sl. su dobrodošli.
Hvala unapred na odgovorima.
Pozz |
[ Horvat I @ 27.09.2009. 12:04 ] @
1.properi ga petrolejom ili benzinom
2.vruca voda sa "čarliom"
[ veljkoE @ 27.09.2009. 14:45 ] @
npr
-ariel-
koristio sam ga pre vise godina za odmascivanje strugotine mesinga, dosta uspesno, obzirom da je mesing kao i piljevina - sitan
uradi test pa probaj
[ Java Beograd @ 28.09.2009. 08:40 ] @
- benzin koji će da rastvori ulje i oteče
- jak deterdžent sa vrelom vodom, u više navrata. Možda je za početak najbolji deterdžent za mašinsko pranje sudova, a onda još jednom deterdžentom za ručno pranje sudova.
Ako je bilo novo ulje onda je posao manji i lakši. Ako je u buretu bilo istrošeno motorno ulje onda je posao duži i teži.
[ KBDNK @ 29.09.2009. 15:48 ] @
Hvala na odgovorima u svakom slučaju ali samo još jedno pojašnjenje.
Jer se zna otprilike koliko litra benzina će mi biti potrebno za ovo ispiranje bureta
Pozz
[ Horvat I @ 29.09.2009. 19:56 ] @
Ako je ulje bilo novo,a bure dobro iskapano,litra ti je previse
[ ozzyy @ 09.10.2009. 20:45 ] @
pa da se i ja malo ukljucim ako nije kasno, probaj sa tecnoscu za odmascivanje motora moralo bi da uspije
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.