Citat:
Java Beograd: Ne brini, Samsonajte, nije to "rocket science" ni "crvena živa". Elektromotori postoje dugi niz godina, baš kao i akumulatori. Slobodno razmeni podatke, jer nećeš ništa da izgubiš. Ako si planirao da patentiraš izum - mislim da si malo zakasnio. Bilo da je u pitanju biciklo u celosti ili neki njegovi delovi, kao što su elektromotor, akumulator, upravljač, pa čak i kombinovani pogon: pedale + elektromotor.
Ili bar poslušaj šta ti je Horvat napisao.
Hvala sto si mi to tako slikovito napisao JAVA:)
Vrlo sam zahvalan.
Pogotovo na saznanju koje stvari postoje a koje nepostoje!
Hvala i kolegi Horvatu na predlozima ali ja bih vise hteo nesto u domacoj radinosti i iz svoje glave. Tako je izazovnije iako se radi o prostoj zanimaciji.
Naravno da nisam mislio da patentiram nista od trenutne tematike samo kontam da se ovde vec svi poznajete a ja sam na ovom forumu jos nov pa zato.
Naime sta je ideja? Ideja je prepravljane elektromotora. Znam nije nista novo i extra. Ali ja bih time najzad hteo da resim to pitanje sta i gde i kako da nabavim.
Ideja je, u principu, da se odgovarajuci elektromotor, koji mora biti jeftin i pristupacan "svima" prepravi tako da moze da stane u sam tocak tj. felnu tocka.
Naravno jos ga nisam nasao ali ako se potrudim malo vise mislim da nije neki problem. Cim otkrijem nesto zanimljivo - javljam svima :).
Pored toga planiram da napravim i odgovarajuci unutrasnji nosac zbica (zica - kako ko vec kaze), takav da se jednostavno mogu umesto starih (duzih) staviti nove (krace) standardnih duzina.
Iako je i ovo stara ideja mislim da jos niko nije probao da postavi dva elektromotora na jednan bicikl (jedan u prednji a jedan u zadnji tocak).
Sve ovo mi je zanimljivo iz prostog razloga sto nisam nigde nasao ovakvo resenje kao i radoznalost ka ishodu situacije kada se bicikl nadje u krivini pri nekoj znacajnijoj brzini.
Znam kako se ponasa auto ili motor u krivini kada prokliza zadnji tocak i kako se to koriguje ali me intresuje kako korigovati (i da li je uopste moguce) kada imate dva pogonska tocka na ovakvoj jednoj sklopociji.
Ako neko ima nekih predloga i ideja na ovakvu tematiku, sve su dobrodosle, a ove opaske o "rocket science" me stvarno ne zanimaju.
Hvala svima koji su mi poslali kvalitetne materijale.
Pozdrav svima.