[ msarac @ 20.10.2009. 06:32 ] @
Interesuje me da li ima da se kupi termometar koji bi naizmenicno ukljucivao dve pumpe u sistemu za grejanje?

Hvala

--
[ mali genije @ 20.10.2009. 07:38 ] @
verovatnoi mislis na termostat naravno da postoji.
a zbog cega ti treba naizmenicni rad ako nije tajna?
[ msarac @ 20.10.2009. 08:00 ] @
Imam u sistemu za grejanje jednu pumpu u gasnom kotlu i drugu koja je radila sa kotlom na cvrsto gorivo.U gasnom kotlu je na odvodu,a druga na potisnom vodu.Medjutim druga pumpa je potopljena,dok je gasni kotao skoro najvisa tacka i kada pustim obe da rade imam utisak da smetaju jedna drugoj kao da se guse,javlja se neki zvuk kada rade istovremeno.
Ali kada pustim drugu pumpu kada se gasni kotao ugasi meni se grejanje poboljsa,pauza izmedju dva paljenja kotla se produzi.

Hvala ti na brzom odgovoru,reci mi samo gde mogu u BGd da nadjem taj termostat?

\
[ mali genije @ 20.10.2009. 17:28 ] @
to sto ti se desava je verovatno problem do cirkulacije ili pritiska ako ti je gasni kotao najvislja tacka
ne znam kako ces to resiti termostatom jer ako hoces da ti se upali druga pumpa kad se ugasi gasni kotao
onda se to resava relejem preko NC kontakta a ne termostatom.
termostat mozes naci u prodavnicama opreme za grejanje.
pozdrav..
genije..

[ msarac @ 21.10.2009. 14:26 ] @
mali genije puno ti hvala zavrsio sam posao.
Ovako sada radi:kada kotao na gas zaustavi sobni termostat,stane i pumpa u kotlu na gas i nastavlja termosifonski da se greje (valjda sam dobro rekao),ali posto je grejanje na dve etaze,donja se pre hladi od gornje (sprat kuce),a sada kotao se gasi a druga pumpa nastavlja da tera vodu i dalje u sistemu pa je grejanje ujednaceno.
Ipak da mi nisi poslao slike da znam sta da trazim nista ne bih uradio.
Hvala.
[ MMaarrCCoo @ 08.10.2010. 09:35 ] @
Tema stara,pa da je oživim malo.Moje pitanje je sledeće:Da li 1 ovakav termostat može da reguliše rad 2 pumpe istovremeno ili mora da svaka pumpa ima zaseban termostat?Pumpe,naravno.treba da se pale i gase istovremeno.Unapred hvala na odgovorima.Pozdrav iz KG.
[ tihi2 @ 08.10.2010. 11:17 ] @
A što ne bi moglo?
Vežeš ih paralelno sve je OK.