[ James @ 12.11.2009. 18:07 ] @
Pozdrav svima,

nadam se da ce neko strucan videti ovo moje pitanje i moci da mi odgovori :)

Imam dva velux krovna prozora na koje bi stavio venecijanere. Pogledao sam na velux sajtu i video da najjeftiniji velux venecijaneri kostaju 7000 din!!!! Interesuje me da li recimo veka venecijaner moze da se stavi na velux tj da li su univerzalni i ako neko ima predlog za neku jeftiniju varijantu

hvala
[ veljkoE @ 14.11.2009. 18:34 ] @
postavi obicne venecijanere
oni kostaju izmedju 10 i 15 eura po m2

ali oni nisu idealno resenje za krovni prozor, otegnuce se
ali ako bas moras, pogledaj i one njihove siesta zavese ili one unutrasnje roletne koje su duplo jeftinije ( RHL model)
[ Sremac22240 @ 15.11.2009. 12:01 ] @
Sieste zastori su oko 6k. Mozda da uzmes obican venecijaner i umesto konopca-vodjice koji se obesi kako kaze veljkoE, postavi neku tanku sipku da ih ukruti. Postoji i spoljni venecijaner od fakro prozora, verovatno se moze montirati i na velux, oni su oko 50e-60e a stite i od zagrevanja.
[ veljkoE @ 16.11.2009. 14:51 ] @
mislim da su dimenzije prozora od razlicitih proizvodjaca - razlicite, tako i sva prateca oprema , tako da je sve dimenzije potrebno dobro proveriti pre kupovine - ukoliko mesate proizvodjace
[ bozabaksuz @ 21.11.2009. 00:36 ] @
Izrada venecijanera moze da ide po narudzbini. Pozoves majstore, oni dodju izmere prozor, dodju za dva-pet dana ugrade venecijanere za 5-10 minuta po prozoru (samo ~pet vijaka po prozoru) naplate smesno malu cifru. Ako si u BG-u potrazi firmu ROLOPLAST kod njih je valjda 13~15 eura po metru kvadratnom. Naravno dezeni, boje, rukovanje rucno sa palicama i koncem (pomoc stapa i kanapa - najjeftinija varijanta :P) ili sa elektro motrorm na dugme tj daljinski (skuplje varijante). Preko njih mozes i da narucis ako si u drugom gradu, ako znas sam da izmeris i da zavijes tih par vijaka kad ti dostave. Moj ocuh, koji inace drzi privatnu firmu u Smederevu kod njih vec 10+ godina narucuje gotove venecijanere po meri i ugradjuje ih, i reklamacija skoro i da nema (samo u slucaju bahatog rukovanja se kvare).
[ mikibeograd011 @ 28.04.2013. 23:28 ] @
Pozdrav

Prva poruka mi je na forumu i hteo bih sve da vas pozdravim i da vas pitam da li bi mi dali preporuku gde da kupim venecijanere?

Hvala unapred na pomoci
[ veljkoE @ 30.04.2013. 21:45 ] @
otvoris oglase i potrazis pod: venecijaneri, trakaste zavese, roletne
[ ptak 13. @ 02.05.2013. 21:37 ] @
Gde god, venecijaneri su svi manje vise dobri, ali koliko para toliko i muzike. Inace ja imam krovne VELUX proore u stanu i nemaju nikakve vodjice vec obican kanap i nimalo ne vise... sto znaci da ako dobro i lepo ukrojis sve to i zatehnes kanape neces imati problema.
[ veljkoE @ 02.05.2013. 22:04 ] @
sve to dok ne pukne kanap
[ zoxor @ 04.08.2015. 20:08 ] @
Velux krovni prozori venecijaneri radjeni po narucbini i umesto konca je tanka sajla. Stoje ok. Iz Kovacice nisam siguran kako se firma zove.