[ ikac2000 @ 26.11.2009. 19:30 ] @
[ ikac2000 @ 26.11.2009. 19:30 ] @
[ veljkoE @ 26.11.2009. 20:42 ] @
vrlo jedostavno
nitna se razbusi ootrebna ti je burgija oko 4mm ( 4.2) ili ako je manja nitna , onda oko 3mm ( 3.2) drzis busilicu na nitni dok se ne otkine glava onda lepo srafcigerom odvalis lim, posto ima unutrasnji deo nitne moguce je da malo ostetis lim, ali zanemrivo, zato pazljivo kasnije mozes da ponovo nitujes, ili da stavis neki sraf, kojem odgovara taj precnik, samo pripazi na duzinu srafa ukoliko planiras i ovo sama procedura zamene gurtne je jednostavna, samo ce ti se javiti problem da li roletna radi dakle potrebno je samo jednu stvar da ispostujes pre nego sto gurtnu procvrstis na obe strane ( na oklagiju i automat) najlakse je da otkacis i zastor (tako sto je spusten) onda zakaci gurtnu za oklagiju pricvrsti gurtnu u automat dalje maximalno namotaj gurtnu na oklagiju u smeru spustanja roletne, zatim vrati jedno 20 cm gurtne nazad u kutiju tada ponovo pricvrsti zastor trebalo bi da radi ukoliko se javi neki problem sve detaljno uslikaj i postavi slike ili zovi majstora [ bakara @ 26.11.2009. 20:50 ] @
A sto rasturas roletnu, lepo je skini i zameni gurtnu.
[ ikac2000 @ 26.11.2009. 21:38 ] @
Hvala na odgovorima.
Nije pogodna za skidanje u mom slucaju, pricvrscena je za PVC prozor i izmalterisana sa gornje strane... Nitne sam probio, ali ovaj spoljni plosnati deo nitne ne mogu lako da skinem srafcigerom, a da ne ostetim malo lim. Pokusacu sutra ponovo... [ ikac2000 @ 27.11.2009. 16:55 ] @
[ veljkoE @ 27.11.2009. 17:57 ] @
pogledaj na drugu stranu , trebalo bi da je oklagija malo kraca , a plasticni deo koji je u njoj malo vise viri, onda lepo ukoliko ima neki sraf kao osigurac, izvrnes, pa lepo nakako uguras taj plasticni deo u oklagiju i izvuces
samo prethodno moras izvrnuti i taj komad gurtne sto drzi zastor ako je oklagija knap ( ili primeni odmah ovaj sistem) otkaci to parce gurtne sto drzi zastor pa lepo isecu staru gurtnu sto je u prostoriji zatim je izvadi napolje pa iznutra nekako uguraj ponovo gurtnu kroz istu rupu i povezi na isti nacin kao i stara ili skidaj celu roletnu ( mislim da nema sanse da je oklagija knap odsecena - onda je potpuni bolid ko ju je pravio) [ ikac2000 @ 27.11.2009. 22:06 ] @
Hvala Veljko, upravo je tako kao sto ste opisali.
Oklagija je kraca, i nakon sto sam odsrafio plastiku na drugoj strani, uspeo sam da skinem oklagiju i dobos za gurtnu. Ostalo mi je samo da usrafim prednji poklopac roletne umesto nitni. Pozdrav... [ vilil1 @ 04.08.2010. 13:51 ] @
Kako da zamenim tu gurtnu? Stare, drvene roletne, traka je pukla, i roletna je sada spustena. Da li da rucno namotam roletnu (moze li se tako?), i nekako da je pricvrstim da ne pada dok vezem traku, ili postoji neki drugi sistem?
[ branko tod @ 26.04.2015. 11:56 ] @
Da ne otvaram novu temu. Imam na dva mesta prozore sa starim roletnama. Na oba mesta
su roletne u drvenim kutijama u okviru prozora, sa tim što su na jednom mestu drvene, a na drugom plastične. Na oba mesta se ram ima onu šarku na polovini. Hteo bih da zamenim roletne aluminijumskim, ali ne bih da menjam one osovine. Da li je to moguće i gde mogu da kupim aluminjumke lamine za roletne? Hvala unapred. Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|