[ teka984 @ 11.12.2009. 17:32 ] @
Moze li neko da mi objasni sta to znaci kada se stavljaju ventili u motor na ''specijali''? |
[ teka984 @ 11.12.2009. 17:32 ] @
[ vladd @ 11.12.2009. 18:03 ] @
To znaci da je majstor vudlovao glajznice i da pravi dodatni trosak
![]() Ventili se ne doradjuju na specijale, vec se menjaju. Cena kompleta novih je malo veca od cene dorade. Jedina "naknadna" operacija na ventilima je prilagodjavanje ventila sicevima, najbolje rucnim alatom , brusnom pastom, dok mesto naleganja ne dostigne sirinu preko milimetra... Brusenje ventila nije vise "legitimna" aktivnost, menjaju se ventili i vodjice, i tako obezbedjuje dobra funkcionalnost na duzi period. Poz [ teka984 @ 11.12.2009. 18:27 ] @
Znam to za ugao da se menja,ali slucajno sam u radnji video nove ventile na specijli nase proizvodnje,Uzicki,pa me interesuje kako da znam kada odnesem glavu na obradu koje ventile stavljaju?
[ teka984 @ 11.12.2009. 18:34 ] @
Pretpostavljam da je fabricka glava sa ventilima i sicevima na standardu?uglavnom kada nosim glavu na obradu od benzinca koji se vozi na plin,preporucljivo je staviti ojacane ventile i siceve zbog plina,e sad da li su to ti ventili na specijali ili su to vec neka posebna ojacanja stabla i pecurke?
[ vladd @ 12.12.2009. 01:18 ] @
Kada nosis glavu na obradu, oni obrade siceve ventila i zamene vodjice. Kada se to uradi, postavljaju se novi ventili, bez ikakve "specijale, ili se stari obrade sa isti uglovima. Ako nisu nagoreli, mada kod zamene siceva se obicno menjaju i ventili.
Napisi koji je motor, nije svaka glava motora za pojacane siceve. poz [ teka984 @ 14.12.2009. 00:54 ] @
U pitanju je Pasat 1.8 92' god,nosio sam glavu na obradu i momak koji radi na obradi glava mi je preporucio da stavim set usisnih ojacanih ventila i ojacanih siceva bas zato sto se auto uglavnom vozi na plin,glava je na autu bila ispravna ali je preskocio zupcasti i iskrivio par ventila pa sam je zato radio.Pogledaj na sajtu fabriku ventila iz Uzica i videces da postoje ventili na specijali
pozz [Ovu poruku je menjao teka984 dana 14.12.2009. u 02:07 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|