[ Carlo Ponti @ 20.12.2009. 10:12 ] @
| Stanujem na poslednjem spratu, i na uglu, visoke zgrade. Tu posrtoji oluk, koji je nastavljan, ima dva kolena, i neprestano ledi, budući da je izložen vetru. Onda voda koja se topi s (ravnog) krova ne može da prođe kroz oluk, nego se vraća, i kroz spojeve dospeva na moj plafon. Čuo sam da postoje grejači za oluke kojima bih mogao da rešim taj problem, ali ne znam gde se oni mogu kupiti (ne Internetu nisam ništa našao). Zna li neko gde bih mogao hitno da ih nabavim? Imate li ideju za neko drugo rešenje? |
[ eloiza @ 20.12.2009. 10:36 ] @
Citat: Carlo Ponti: Čuo sam da postoje grejači za oluke kojima bih mogao da rešim taj problem, ali ne znam gde se oni mogu kupiti (ne Internetu nisam ništa našao). Zna li neko gde bih mogao hitno da ih nabavim? Imate li ideju za neko drugo rešenje?
U ovakvom slučaju je grejna žica za oluke jedino rešenje. A pošto je oluk stalno izložen vetru, mora isti biti zaštićen (obložiti deo oluka termoizolacijom gde se između njih stavlja grejna žica u obliku spirale) kako bi se led što brže istopio.
Na PP ti šaljem gde ih možeš nabaviti.
[Ovu poruku je menjao eloiza dana 20.12.2009. u 11:53 GMT+1]
[ neman4m @ 24.12.2009. 19:30 ] @
Mozes li i meni poslati gde da kupim te grejace JAKO SU MI HITNI https://static.elitesecurity.org/eek2.gif
[ eloiza @ 24.12.2009. 19:37 ] @
Citat: neman4m: Mozes li i meni poslati gde da kupim te grejace JAKO SU MI HITNI
Poslao na PP!
[ AstralPro @ 26.12.2009. 22:27 ] @
i meni su hitno potrebni grejaci za oluke, ako moze kontakt za kupovinu. unapred hvala svima
[ eloiza @ 26.12.2009. 22:39 ] @
Takođe na PP!
[ pantic68 @ 27.12.2009. 02:11 ] @
Zar ne bi bilo dovoljno izolovati oluk, mislim ko će grejati toliku vodu.
[ eloiza @ 27.12.2009. 15:30 ] @
Citat: pantic68: Zar ne bi bilo dovoljno izolovati oluk, mislim ko će grejati toliku vodu.
Pa kako da ti objasnim.
Zamisli da imaš kuću negde u Sibiru pod uslovima mraza, na vetrometini i da je ista smeštena na primer na vrhu nekog brda.
Zar stvarno misliš da samo dobra termoizolacija bez ikakvog dodatnog unutrašnjeg grejanja, osvetljenja i prisustva ljudi u običnoj kući sa stalno zatvorenim spoljnim roletnama biti dovoljna da zaštiti kuću od smrzavanja vode u instalaciji?
Hmmm......
Površinski grejač oluka je veoma mali potrošač struje (svega nekoliko W / metru dužine, ali zato imaju površinsku temperaturu grejača od oko 70 step. C) i uključuje se s vremena na vreme samo da bi sprečio formiranje leda na hladnom vetru.
[Ovu poruku je menjao eloiza dana 27.12.2009. u 17:13 GMT+1]
[ subotind @ 28.01.2010. 13:28 ] @
Evo i mene imam isti problem , ako moze na pp.
[ eloiza @ 28.01.2010. 13:42 ] @
Poslao na PP!
[ subotind @ 28.01.2010. 13:47 ] @
Brate svaka cast , ti kao da sedis non stop za racunarom .pozdrav
[ eloiza @ 28.01.2010. 14:05 ] @
Ne bdijem non-stop.
Sasvim slučajno sam pre pola sata stigao ranije kući i uključio kompjuter.
[ ljiljanm @ 28.01.2010. 17:16 ] @
Nema veze sa ovom temom ili možda ima...
Ne znam kakav ti je to grijač za oluk ali da li može da se iskoristi za tanjir satelitske tj. za otapanje snijega sa iste? Imam ovaj Total tv i kad god padne snijeg nemam signala. Satelitska mi je na krovu pa bi mi ovakvo nešto baš trebalo. Razmišljam kako to riješiti.
[ eloiza @ 28.01.2010. 17:22 ] @
Citat: ljiljanm:.....da li može da se iskoristi za tanjir satelitske tj. za otapanje snijega sa iste?.....
DA!
[ smsnet @ 08.06.2010. 11:23 ] @
Da cujemo iskustva onih koji su ugradili grejace? Imam isti problem sa olukom na krovu.
[ hadzi.antic @ 13.02.2012. 12:11 ] @
Imam identičan problem sa ravnim krovom koji ima nov premaz bitulitom. Jednostavno taj veliki sneg koji je pao sad u januaru i februaru 2012. nekako nađe put do plafona pa i dalje. Jel bi mogao na PP da mi se pošalje od koga mogu da uzmem grejne kablove, uveren sam da je to jedino pravo rešenje!
[ bakara @ 13.02.2012. 16:12 ] @
[ paterson @ 13.02.2012. 16:21 ] @
Citat: hadzi.antic: Imam identičan problem sa ravnim krovom koji ima nov premaz bitulitom. Jednostavno taj veliki sneg koji je pao sad u januaru i februaru 2012. nekako nađe put do plafona pa i dalje. Jel bi mogao na PP da mi se pošalje od koga mogu da uzmem grejne kablove, uveren sam da je to jedino pravo rešenje!
Ne razumem za šta ti trebaju grejni kablovi?
Grejni kablovi služe da bi se zamotao oluk, vodovodna cev u šahti,.....radi sprečavanja stvaranja leda. A za ravni krov ne vidim neku svrhu....
[ gari021 @ 15.02.2012. 09:27 ] @
Zaledi se odvod => napravi se "jezerce"=>procuri u stan.
Inace to se vrlo lako desi:
led se topi mnogo sporije od snega. Osuncani delovi krova krenu da se tope cim ih ogreje sunce, vec u 9 ujutru. Za to vreme je oluk jos uvek(mozda i celog dana) u minusu.
Ne bitno za pricu da li je u pitanju kosi ili ravni krov, scenario je isti.
[ hadzi.antic @ 16.02.2012. 07:51 ] @
Grejni kablovi se koriste i za vertikalne i za horizontalne oluke, samim tim oni se ne obmotavaju oko oluka. Kod horizontlanih oluka oni se samo postave duž trase oluka.
[ lomigorac @ 16.02.2012. 10:07 ] @
Upravo sam ocisto krov od leda i snega. Isti problem kao i svi, pravi se jezerce na krovu i eto vode na parketu. Interesuje me kolika je maksimalna duzina grejaca koja sme da se postavi? Ako ima neko iskustva ili poznaje tematiku.
[ anon70939 @ 16.02.2012. 11:56 ] @
U Kragujevcu je pre neki dan poginula neka zena, kojoj je ledenica sa zgrade pala na glavu...
Prosto je jezivo izgledaju zgrade, pogotovo ove novosagrađene.
Baš sam razmišljao koje je rešenje, i nisam imao pojma da ovi grejači mogu da završe posao.
Zakonom bi trebalo da se uvede da sve zgrade imaju ove grejače!!!
[ paterson @ 16.02.2012. 12:06 ] @
Citat: hadzi.antic: Grejni kablovi se koriste i za vertikalne i za horizontalne oluke, samim tim oni se ne obmotavaju oko oluka. Kod horizontlanih oluka oni se samo postave duž trase oluka.
Kod vertikalnih oluka se grejni kabl samo položi po najnižem dnu ako je u obliku polukruga (najjeftinija i najmanja dužina grejnog kabla), a teže je izvesti kod kockastih ili pravougaonih vertikalnih oluka i tu bi trebala dosta veća dužina grejnog kabla ako se rasporedi u cik-cak liniji.
Kod vertikalnih oluka, bez obzira na kružni ili pravougaoni oblik, grejni kabl se obmotava i raspoređuje u obliku spirale sa unutrašnje strane oluka od vrha.
Ako je krov ravan kakvi se sreću kod velikih zgrada sa više stanova, grejni kabl se postavlja po celoj površini krova i u kanale za odvod vode sa padom do oluka.
[ hadzi.antic @ 16.02.2012. 12:27 ] @
Nije mi jasno kako se radi obmotavanje sa unutrašnje strane kružnog oluka u spiralu? To je nemoguće.
[ paterson @ 16.02.2012. 13:12 ] @
Citat: hadzi.antic: Nije mi jasno kako se radi obmotavanje sa unutrašnje strane kružnog oluka u spiralu? To je nemoguće.
Nego kako ćeš to praktičnije izvesti?
[ hadzi.antic @ 16.02.2012. 13:17 ] @
Citat: paterson: Nego kako ćeš to praktičnije izvesti?
Izgleda da se ne razumemo; verovatno je čovek hteo da kaže da obmotava spolja u spiralu a ne unutra.
[ paterson @ 16.02.2012. 14:48 ] @
Citat: hadzi.antic: Izgleda da se ne razumemo; verovatno je čovek hteo da kaže da obmotava spolja u spiralu a ne unutra.
Ajde razmisli malo, da li postižeš nešto sa spoljnim obmotavanjem metalnog vertikalnog oluka?
[ hadzi.antic @ 16.02.2012. 14:55 ] @
Citat: paterson: Ajde razmisli malo, da li postižeš nešto sa spoljnim obmotavanjem metalnog vertikalnog oluka?
Čemu preganjanje? Pitanje je jednostavno, kako grejni kabl spiralno postaviti u postojeći vertikalni oluk? Ne razumem koja je tehnologija. JEsu li ti kablovi kruti pa se kao armaturni koš spuste u oluk?
[ paterson @ 16.02.2012. 18:48 ] @
Citat: hadzi.antic: Čemu preganjanje? Pitanje je jednostavno, kako grejni kabl spiralno postaviti u postojeći vertikalni oluk? Ne razumem koja je tehnologija. JEsu li ti kablovi kruti pa se kao armaturni koš spuste u oluk?
Proguglaj malo po internetu i pretraži pod nazivom "grejni kablovi za oluke" i videćeš - kašće ti samo.
[ littlerock @ 16.02.2012. 21:15 ] @
Moze li na pp taj neki kontakt..juce sam 4 sata bio na krovu i deljao led. nema tih para..
[ android aplikacije @ 17.02.2012. 03:29 ] @
kakvi su to grejacu, jel resavaju problem za ledzenjem?
[ wat67 @ 04.10.2012. 22:35 ] @
interesuju me tehnicke karakteristrike tih grejaca.Meni bi trebalo izmedju 150i 200m grejaca.Koja je snaga/1m,kakva je sonda,na koliko reaguje od koliko-koliko stepeni ,tip termostata opseg.Dali treba snaga da ide preko kontaktora!!
[ Vasastajić @ 05.10.2012. 06:28 ] @
^
Evo, nije me mrzelo od sabajle, sad ti ostaje jedino da klikćeš po linkovima
https://www.google.rs/#hl=sr&a...426b0e&biw=853&bih=571
[ Gruban54 @ 11.10.2012. 12:50 ] @
Cemu tolika paznja tim grejacima, jel toliki problem taj led?
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|