Citat:
amar1986: Imam objekat za montažu ovog alarma ,zahtjevaju alarm EVO192 centralu sa pet prosirenja po osam zona,dvije tastature znaci dvije particije!javljaca ima oko trideset (detektori pokreta,lomovi stakla itd),(dvadesetak adresabilnih javljaca pozara)i(oko trideset magneta i panik tastera) oko 50 zona!imam 306-icu za vezanje laptopa sa panelom tako je kontam programirat!
Posto je centrala adresabilna na bus vezem tastature,prosirenja,i javljace pozara!Mene intereuje kakva su iskustva sa ovom centralom posto je ja prvi put radim,inace paradoxa dosta radim!
I ono sto me naj vise interesuje,koji su to adresabilni javljaci požara posto ih ne mogu naci u katalozima a opremu jos uvjek nisam dobio i da li pored napajanja centrale ima potrebe da stavljam jos neko napajanje zbog velikog broja elemenata!Pozdrav svima!
Da krenemo polako pa cemo redom resavati sve....
Zasto modul za prosirenje zona za ovu centralu?
Particije podrzava 4 tako da to nije problem
Dve tastature nikakav problem
Da li se ugradjuju novi senzori pokreta, magneti, detektori za lom stakla, i ako uzimas novo gledaj da radis sa adresibilnim senzorima koji su i namenjeni Digiplex-u i BUS vezu sto u mnogome olaksava i ubrzava radove, ali treba da vodis racuna o duzini trase jer nista nije beskonacno (to sve lepo imas u uputstvu)
Centrala je odlicna, mnogo mogucnosti i laka za rad
Javljace pozara uzimas klasicne konvencionalne i PGM1 moze da se iskoristi kao pozarna zona i dvozicno vezivanje ili preko relejnih podnozja na klasicne zonske ulaze
Ako vec imas 20 javljaca dima, probaj da ponudis odvojeni pozarni sistem, ali nije da ne moze da se sve ovde integrise (ja bih isao na varijantu posebnog pozarnog sistema, jer ocigledno da se ne radi o kuci vec nekom poslovnom prostoru, pa to treba odraditi kako valja, ne znaci da u kucnim sistemima treba petljati :-) )
Kod svakog dimnog senzora planiraj da koristis svetlosne indikatore ako se radi o prostoru sa vise odvojenih prostora kako bi u slucaju pozara znao koji se tacno senzor aktivirao (kod adresibilnih pozarnih sistema ni ovo nije potrebno jer centrala se isprogramira da tacno ispise po imenu koji je prostor u alarmu)
Sto se napajanja tice sednes i proracunas ukupnu potrosnju svih uredjaja koje kacis na sistem i samo ce ti se kazati, ali ako resis da dodas ipak i dimne senzore na Digiplex mozda ne bi bilo lose da njega odvojis na dodatno napajanje
Koliko sam skontao iz tvog pitanja probao sam da odgovorim, a ako te jos nesto interesuje slobodno pitaj, rado cu ti pomoci
Poz