[ sandraratkovic @ 25.01.2010. 17:45 ] @
Bila bih veoma zahvalna ako bi neko mogao da mi pomogne.Naime,pre oko dve godine sam kupila plac i htela sam da ga odmah i prevedem medjutim u opstini su mi rekli da sam plac ne mogu da prevedem vec je potrebno da ozidam bar deo kuce da bi mogla da se prevede kao nedovrsena kuca.Kucu sam uspela i da pokrijem i sad razmisljam o uvodjenju struje.Svi papiri-gradjevinska dozvola,UTU uslovi itd vode se na prethodnog vlasnika.Sad je pitanje da li je bolje da i struju uvedem na njegovo ime uz punomoc ili je bolje da prvo prevedem kucu.Da li su veliki troskovi prilikom prebacivanja racuna kasnije na moje ime.Ako neko zna nesto o ovome molila bih ga da mi pomogne.Unapred hvala!
[ Java Beograd @ 26.01.2010. 07:23 ] @
Promena vlasnika priključka je trivijalna stvar koja ne košta ništa (možda neka sitna taksa 100 - 200 din). Obavlja se u lokalnoj Elektro distribuciji uz dokument - kupoprodani ugovor nekretnine

Evo i copy-paste sa sajta http://www.edb.rs

Kako da prevedem struju na svoje ime?

Odgovor:

Promena naziva potrošača vrši se na šalterima prijave-odjave matičnog pogona ili poslovnice. Da bi potrošač preveo struju na svoje ime potrebno je:

kupoprodajni ugovor (ili ugovor o nasledstvu ili ugovor o poklonu)
ili izvod iz matične knjige umrlih (umrlica) i rešenje o ostavinskoj raspravi;
lična karta;
izmiren dug po poslednjem obračunu.
[ sandraratkovic @ 26.01.2010. 12:41 ] @
E super sto je to sa prebacivanjem racuna neka sica.Prvo cu da uvedem struju pa cu posle prevod.Hvala puno na informacijama!