Malo sa zakasnjenjem ali resio sam stvar: uzeo sam feromix, 80 ar 20co2, sledeci put mozda i veci postotak co2 zbog dublje penetracije. Zavar je daleko lepsi, a radim sa istim aparatom, o nepotrebnom razbacivanju zice da ne pricam jer ga nema. Mnogo lepsi rad i luk.[/quote][quote]
ivicasarita1:
Ako radi u kratkom spoju... onda veci % CO2 stvarno daje vecu penetraciju... Ali koliko znam u USA je gas za kratak spoj sa max 25%CO2 a u Evropi ovaj sa 18%... Ne vidim da ces dobiti nesto narocito sa ovim od 25% tj potpuno ti je nepotreban a plus nisam cuo da ga iko kupuje u Srbiji, cisto sumnjam da bi pravili za tebe...
A sa bilo kojim mixom sa vise od 20%CO2 ne mozes da radis u spreju... a debljina preko 3 mm upravo trazi sprej... A ovaj sa 18% radi odlicno i kratak spoj i dobro sprej... Perfektan univerzalni gas, sve zivo mozes da zavrsis sa njim... Sta ce ti vise, sto se tice gasa... Jedino da kupis aparat sa vecom intermitencom, recimo neki sa 250A pri 60%, pa da mozes da radis bukvalno sve zivo kada je crni celik u pitanju...