[ zorg @ 27.02.2010. 18:03 ] @
Napravio bih nosač za monitor, od lanca (od snaznijeg motocikla ili viljuskara), znači jedan kraj pričvrstim na zid, drugi za monitor, i ujedno imam fleksibilnost da pomeram i okrećem monitor i da mi stoji na istoj visini...

[Ovu poruku je menjao lancia88 dana 28.02.2010. u 07:53 GMT+1]
[ pupuska @ 27.02.2010. 21:12 ] @
Ovo sa lancem mi ne deluje baš najbolje.
Ja sam nosač napravio od stare haube za sušene kose. Kućište sam okačio na zid i uzeosam bežični set (tastatura+miš).
Nosač je dugačak 1,9m. Pomera se u svim pravcima, jedino nemogu da okrenem monitor naopako.
Stara hauba je bila teža (preko 10kg), pa sam morao da kratim oprugu. Dok je nisam skratio monitor je uvek bežao
u gornjem položaju, da bi stajao u položaju u kom ga ostavim morao sam da kačim teg teži od monitora.
Konstrukcija nosača je slična kao kod onih stonih lampi sa oprugama, koje se pomeraju u svim pravcima.
Pokušo sam da opišem šta sam napravio, stvarno je funkcionalno. Zamisli da ležiš a monitor spustiš iznad glave,
ili kad ti dođe društvo podigneš ga do plafona da svi lepo vide.
Meni je ovo 4-5ti mesec da ovo koristim i stvarno ne znam kako bi podneo povratak na onu skalameriju zvanu kompijuterski sto.
[ zorg @ 27.02.2010. 21:18 ] @
Ma sve je to lepo, nego gdi da nadjem haubu :)
Meni bi lanac zavrsio posao. Samo mi je potrebno da primaknem monitor a da mi ostane na istoj visini. Znaci lanac rules, ne treba opruga, nista, samo da se u montazi podesi da kompenzuje ugib od tezine monitora i nema da bezi nigde. Da pojasnim bolje - lanac obima recimo 1m, u horizontalnoj ravni, na jednom kraju ga kacim na zid, na drugom za monitor, i mogu da ga pomeram od zida, pa sve do sebe koliko lanac doseze, znaci 50-ak cm...
[ lancia88 @ 28.02.2010. 06:54 ] @
Pozdrav,

diskusiju mozete nastaviti iskljucivo u pravcu tehnickih resenja, nikako u pravcu "gde da kupim" i slicno.
[ ki111er @ 28.02.2010. 12:01 ] @
Jesi li razmisljao da nekako napravis nosac od motora za satelitsku antenu? Obican motor u obliku stapa koji se izvaci deluje mnogo atraktivnije u mojoj glavi to izgleda nesto kao ovo

Malo je losiji crtez ali ukapiraces, ja planiram ovako nesto samo da mi iz stola izlazi monitor.
[ zorg @ 28.02.2010. 12:24 ] @
Citat:
ki111er: Jesi li razmisljao da nekako napravis nosac od motora za satelitsku antenu? Obican motor u obliku stapa koji se izvaci deluje mnogo atraktivnije u mojoj glavi to izgleda nesto kao ovo...

Hehe lepo razmisljas! Imao sam i ja slicnu ideju, ali sa tri takva pozicionera (umesto onih vodjica sa crteza), upravljana kontrolerom ili racunarom, tako da mogu da daju bilo koju poziciju i nagib monitora u definisanom prostoru. Ali za takvu relativno komplikovanu konstrukciju nemam vremena a bogami ni potrebe.