[ srdjanm3 @ 12.04.2010. 17:24 ] @
| Da li mozda moze mala pomoc, savet oko sledece stvari.
Hteo bih u dupleksu stanu da stavim na stepeniste onu lampu na fazon emergency exit lampe. E sada, to bih hteo da postavim zato da bi preko noci moglo da gori stalno....E sada, ja bih to da ukopam u zid ili vec nekako da postavim.
Zanima me koje tu dodju sijalice (jel 12W il idu i manje), i da li imate neka idejna resenja za ovaj problem...jel imate neke lepe lampe za preporuciti...Znaci poenta bi bila da kada krenem uvece na spavanje i ugasim svetlo, upalim tu lampu koja bi sijala celu noc a da trosi jako malo.
Hvala unapred.
Pozdrav |
[ bakara @ 13.04.2010. 10:12 ] @
Sve mi se cini da ti ne znas da emergency lamp radi na akumulatore a samo se pune na struju...?
[ srdjanm3 @ 13.04.2010. 10:50 ] @
Znam kako radi emergency light, nego je to bilo cisto poredjenja radi... Znaci hteo bih jacinu svetla kao to, mozda se nisam dobro izrazio... Znaci da sijalice budu nekih 6W il cak i manje ako postoje... Ne treba meni emergency light u stanu u toj funkciji...vec cisto u po noci kad se probudim i krenem dole po slaninu da ne moram da palim svetlo :)
Znaci neko svetlo te jacine, koje ce da gori celu noc... Imam kuci neke neonke od 6W koje odlicno rade posao, e sada, me zanimaju neke lampe koje bi se mogle mozda uzidati u zida...i uvece kad krenem na spavanje samo upalim prekidac, i one tinjaju celu noc.
Pozz.
[ Java Beograd @ 13.04.2010. 11:09 ] @
Kupi one tinjalice koje se ubace u utičnicu. Često se prodaju sa nekim dečijim motivima, sa očiglednom namenom da u dečijoj sobi ne bude apsolutni mrak. Mada, ima ih i običnih. Svetle "jedva", ali usred noći sasvim dovoljno da se vide konture predmeta, zidova.
U principu, troše nekoliko milivati, tako da nema frke da stoje u utičnici 24/7. Jedno, tebi može biti problem ako nemaš slobodne utičnice na zgodnom mestu.
[ pbenka @ 13.04.2010. 12:20 ] @
Upravo ono što Java predlaže. Ja kupio neku koja ima foto senzor, tako da svetli samo kada bude svetlo ispod nekog nivoa. Zgodno da ne bauljaš po totalnom mraku dok tražiš prekidač za svetla.
[ bakara @ 13.04.2010. 12:42 ] @
Citat:
srdjanm3:
Hteo bih u dupleksu stanu da stavim na stepeniste onu lampu na fazon emergency exit lampe. E sada, to bih hteo da postavim zato da bi preko noci moglo da gori stalno....E sada, ja bih to da ukopam u zid ili vec nekako da postavim.
Ima da se kupe bas lampice za stepenike, mislim da bi ti to najvise odgovaralo.
Ovako nesto:
[ srdjanm3 @ 13.04.2010. 12:54 ] @
To deluje kao dobro resenje moracu otici do halogena ovde u NS, il ako neko zna negde drugde da ima tako nesto, pa da pogledam kako je to najzgodnije montirati...i da vidim kako struju da dovucem.
Ako jos ima neko neki predlog dobrodosao je, zahvaljujem se unapred.
Pozdrav
[ srdjanm3 @ 13.04.2010. 17:16 ] @
Citat:
Java Beograd: Kupi one tinjalice koje se ubace u utičnicu. Često se prodaju sa nekim dečijim motivima, sa očiglednom namenom da u dečijoj sobi ne bude apsolutni mrak. Mada, ima ih i običnih. Svetle "jedva", ali usred noći sasvim dovoljno da se vide konture predmeta, zidova.
U principu, troše nekoliko milivati, tako da nema frke da stoje u utičnici 24/7. Jedno, tebi može biti problem ako nemaš slobodne utičnice na zgodnom mestu.
Nece biti problem uticnice, jer se sve obija i razvlacim kablove, tako da kao da zidam od nule....
Sad sam bas bio malo do halogena u NS...Oni nemaju nesto u ponudi extra...Ja bih u principu najvise voleo da to budu one uzidne lampe na 220V i da u njih stavim sijalicu od 6-10W....MEdjutim u halogenu ovde kod nas od tih ugradnih imaju samo 220V-20W, a od 12V imaju 10W...>Znaci ako bih hteo sijalicu od 10W morao bih uzimati ove ali mi onda treba transformator, a to bih da izbegnem...ako je ikako moguce...
Pozdrav
[ Goran Rakić @ 13.04.2010. 17:26 ] @
Zašto ne bi potražio neke LED lampice na 220V sa E27 grlom? Na dealextreme ih ima u
raznim bojama i oblicima.
[ bakara @ 14.04.2010. 21:56 ] @
Citat:
srdjanm3: od tih ugradnih imaju samo 220V-20W, a od 12V imaju 10W...>Znaci ako bih hteo sijalicu od 10W morao bih uzimati ove ali mi onda treba transformator, a to bih da izbegnem...ako je ikako moguce...
Pozdrav
Nemoj da izbegavas trafo, to je mnogo bolje i pouzdanije resenje od halogenih na 220v
LED sijalice su jos uvek preskupe.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.