[ alien85 @ 07.05.2010. 10:13 ] @
neki standardni paket izadje oko 10000e, 3 godine garancije, linija sasvim solidna... u cemu je stvar? |
[ alien85 @ 07.05.2010. 10:13 ] @
[ sasa022 @ 07.05.2010. 10:54 ] @
Citat: u cemu je stvar? U tome da su napravili dobru racunicu :) Mozda u startu ne zaradjuju mnogo,ali na veliku kolicinu koju prodaju se to kasnije isplati... [ dusanboss @ 16.01.2025. 14:08 ] @
Dacia Duster 1.6 benzinac ima malo snage pri manjim obrtajima. Što je normalno, ali ne o ovoj meri. Bukvalno ako nije četvrtina gasa hoće da se ugasi kad krećeš. Inače tako je radio i kad je bio nov. Da li se neko sretao sa sličnim problemom i kako ga rešiti?
[ mjanjic @ 16.01.2025. 15:21 ] @
Ne kapiram, benzinci su uglavnom takvi, moraš bar "malo" da dodaš gas kad puštaš kvačilo, a to "malo" može biti petina, četvrtina, trećina, polovina, a kod nekih i preko polovine, što zavisi od mnogo faktora, najviše od karakteristike motora, kvaliteta goriva, ali i od samog kvačila, koliko je dobro, istrošeno, koliko "visoko" hvata, itd.
Ali, tema je stara blizu 15 godina, bolje da si otvorio novu temu u vezi eventualnog problema, sa adekvatnim naslovom. [ dusanboss @ 17.01.2025. 12:56 ] @
Ma nije veruj mi vozi sam više benzinaca i manje snage od ovoga . Nešto nije kako treba. Ubeđen sam da se to može rešiti na neki način. Dal podešavanje kompjutera, Ne znam ni dal ga ima ili kako je to rešeno. 2011. godište je
[ mjanjic @ 17.01.2025. 19:53 ] @
Može biti senzor pedale gasa ili klapna (tj. motorčić klapne gasa), a može i svašta drugo (protokomer i još neki senzori), možda može na dijagnostici da se vidi šta je problem.
[ test1234 @ 18.01.2025. 20:55 ] @
Ja sam promenio dva FIAT 500L 1.4 Benzin, oba sam uzeo nova, isti problem, mora dobar gas da se da kad se kreće inače se gasi.
[ Java Beograd @ 19.01.2025. 09:24 ] @
Ko vozi dizela, pa sedne u benzinca, malo se iznenadi.
Dizel motor ima najveći obrtni moment kod malih obrtaja, a benzinac kod većih. Ja vozim dizel, sin benzinca. U početku je bilo komplikovano, kad eto nekom prilikom sednem za volan sinovljevog auta. Sad sam se već i navikao. [ dusanboss @ 19.01.2025. 10:06 ] @
Nema dizel veći obrtno moment na malim nego na velikim obrtajima samo je razlika u snazi manja nego kod benzinca.
Vozio sam ja keca pre Dacije i to radio da kažeš na 3 i po klipa (jedan je dobi malo po ventilima). Nikad nisam ima ovaj problem Ovde jasno nešto nije kako treba za tu snagu motora. Verujem da može da se reši čipovanjem ili nečim. Nervira jako pogotovo kad sam na klizavom, a gume one plastične. Ako dodam gas hoće da proklizava i da se zaglavi ako ne dodam ugasi se. :( Plus ja sad uglavnom vozim Okatavju 1.6 tdi tako da se priviknem na nju. Inače što se snage tiče dal na malim ili velikim obrtajima ne može da se poredi. Takodje udobnost, enterijer, komande sve je za bar 2 klase iznad Rumuna. [ Nebojsa Milanovic @ 19.01.2025. 13:05 ] @
@dusanboss
1) Nisi rekao koliko KS ima ta Dacia 2) Mnogo bitnije: nisi rekao da li ima varijabilni usis? Verujem da ne znaš, ali ja ti kažem da nema, a to je veoma važno za peglanje momenta na niskim obrtajima, čak i kod turbo motora, a da ne pričam o običnim. 3) Čip tjuning NE pomaže u tom slčaju, nego kreni da proveriš celo napajanje, prvenstveno vazduhom, ali i gorovom, zatim struju itd. Godinama sam imao Polo 1.6 16V sa varijabilnim usisom i 110KS, pokazivao sam ga ovde. Auto ide odlično i iako su oba "1.6 benzin" 😂, motor u Dacia se ne može porediti sa tim. Ovaj ima veoma ravnomeran momenat, lepo vuče na svim obrtajima i malo troši, i ima koju stotinu kg manje od te Dacie. Ali ako hoćete da vozite "džipove" sa presmešnim motorima, onda to izgleda tako kako si opisao. [ Java Beograd @ 19.01.2025. 17:10 ] @
U celoj priči oko Dačije deo rečenice koji glasi "tako je radio i kad je bio nov" daje poseban ton.
Šta gledati, šta "popravljati", šta štelovati i menjati kad je takav kao nov. [ ademare @ 19.01.2025. 18:12 ] @
Inace Dacia ovaj lazni "Crossover" je teska krsina sto je Dule i shvatio. Plastika spolja plastika unutra.
Poor man crossover Duster je jos vece shranje. Ono samo ga nasminkali. Ovde su bar dizali vozaca, malo klirens itd. O.K. ko ima 4x4 od Nissana to je jos i nesto, ali to retko ko kod nas vozi samo obicni prednji pogon. Edit: da ne menjam tekst vec samo lapsus. Napisao sam Duster, a to je tema, ne moze da Duster bude gori od Dustera. Trebalo je da pise Stepway. [Ovu poruku je menjao ademare dana 19.01.2025. u 22:46 GMT+1] Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|