[ Java Beograd @ 21.05.2010. 16:43 ] @
Dakle, kupim ja ureu, kao, da malo potomognem svom malom travnjaku. Ali, avaj.
Tamo gde sam bacio ureu, trava skroz požutela, tj. spržio sam je .
Šta da radim, ima li leka ?
[ Horvat I @ 21.05.2010. 18:22 ] @
Ako su male povrsine, posle 1., 2. kosenja ce se popuniti ako ne dosejavaj uz obilno zalivanje
[ Hadžihalef @ 21.05.2010. 19:46 ] @
Citat:
Java Beograd: Šta da radim, ima li leka ?

Što ureu?

Za prihranu koristiš KAN ili tri petnaestice (15 15 15), dobro rastvoreno u vodi i ne previše jaku koncentraciju.

Ovo ako ne možeš nikako da nabaviš stajsko đubrivo, a i to primenjuj rastvoreno u vodi.

Urea se prvenstveno koristi u sušnim periodima za vezivanje vlage i jako dugo i sporo se resorbuje.

Ovo što si uradio pokušaj da popraviš obimnim zalivanjem travnjaka(mada sad ima dovoljno kiše),ne bi li se urea što pre rastvorila i upila u zemlju.

Ako nije spržen koren trave, popraviće se vremenom, mada ne bi bilo loše da preseješ ponovo i ako imaš valjak provaljaj malo.

Ma, biće to ok, trava je to.
[ wolfpack @ 22.05.2010. 22:33 ] @
ako je trava mlada sprzio si je skroz pa posej novu. Kise ce biti do kraja meseca a to ti ide u prilog
[ Java Beograd @ 23.05.2010. 09:05 ] @
Ma nije meni problem da posadim novu, nego opet, ne znam jesam li ja sad zemljište "kontaminirao" ? Koliko treba da prođe da se UREA izgubi iz zemlje, bar u onom procentu koji je štetan ?
[ Hadžihalef @ 23.05.2010. 09:19 ] @
U svakom slučaju jesi kontaminirao zemljište, čim se desilo to što se desilo.

Kad je suša ume urea da se lagano topi i par meseci, e sad, to što se kod tebe desilo najverovatnije su uzrokovale i obimne kiše, koje su povećale koncentraciju rastvorene uree u kratkom vremenskom roku, što pa opet znači da će se dobrano skratiti vreme njene apsorpcije u dublje slojeve zemlje.