[ chikaperadetlic @ 30.05.2010. 22:00 ] @
| Znam da ima da se kupi, ali nije baš jeftin. Osim toga, meni ne trebaju neke naročite performanse, jer sam amater. Video sam da komercijalni modeli imaju dva stepena: prvi odvaja veće kapljice na principu ciklona, a drugi je nekakav filter (sitne kapi prolazeći kroz filter se međusobno spajaju u krupne, pa padaju dole, a vazduh ide gore). Zanima me da li neko ima iskustva sa ovom problematikom, kakav bi filter mogao da se upotrebi, a da nije skup? Možda neki od kola? Ciklon mi nije problem. Kućište ne mora biti providno, kao u originalnom slučaju. Da li je neko pravio odvajač? |
[ veljkoE @ 31.05.2010. 21:09 ] @
kako mislis skup, i ako si amater, nema razloga da imas zauljivac i separator
u stvari
zauljivac se koristi ako imas deo koji ima kretanje - neki klip u nekom cilindru,
a separator - za sve
uglavnom
moze bez toga
s vremena na vreme stavis malo ulja u crevo i pustis vazduh
i redovno ispustas vodu iz boce
ako se dobro secam mislim da je oko 20 € separator, ali nisam siguran
[ DEXA616 @ 01.06.2010. 08:45 ] @
Ja sam pre jedno 4 god kupio na pancevackom buvljaku zajedno separator i nauljivac za nekih 25e . Mislim da cena ne bi trebala da bude veca , mislim za neke naj jeftinije varijante . A za nesto ozbiljnije ko zna
[ chikaperadetlic @ 04.06.2010. 18:09 ] @
Konkretno mislim na novi Womax-ov odvajač vlage i ulja, sa reducir ventilom (bez nauljivača), koji košta 3999 din. S obzirom da Womax nije neka marka, verovatno da je to najniža cena za novu stvar. A polovna se ne može baš tako lako naći. Meni ne treba ni nauljivač, ni reducir ventil, ni manometar, samo odvajač vlage i ulja, ali bojim se da se on ne pravi kao takav.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.