[ Stefan Markic @ 15.06.2010. 20:37 ] @
| Pre 4-5 godina komarci su prestali da me ujedaju. Mogu da naiđem na roj, ali ni jedan me neće ujesti.
Nije da se žalim :), ali samo sam radoznao. Zna li neko nešto o ovome? Zbog čega komarci ne ujedaju neke ljude? Do kakve promene treba da dođe kod čoveka da bi prestali da ga napadaju? |
[ Srđan Pavlović @ 15.06.2010. 20:43 ] @
Zgadio si im se.
;)
[ AMD guy @ 15.06.2010. 21:05 ] @
Mozda je progutao ovaj novi RAID koji odbija komarce na 20 metara.
[ fanfon @ 15.06.2010. 21:10 ] @
Kreni na pecanje...
[ squirll @ 15.06.2010. 21:45 ] @
mene kad vide... party ... ne mogu ih se nabraniti
Jel hoces da se menjamo? :D
[ maksvel @ 15.06.2010. 21:47 ] @
Zanimljivo...
Koliko videh po Internetu, ima neke veze sa CO2, ali i sa proteinima u krvi.
[ Flo33 @ 15.06.2010. 21:50 ] @
maksvel, može link, pošto imam sličan ''problem'' :)
[ zrachko @ 15.06.2010. 21:52 ] @
I ja se pitam u chemu je fora... Bili brat(ne rodjeni) i ja na pecanju; mene izjedoshe, njega ni da pipnu...
Sa wiki-ja:
Citat: With regard to host location, carbon dioxide and organic substances produced from the host, humidity, and optical recognition play important roles.
Mora da su u pitanju te organske supstance...
[ maksvel @ 15.06.2010. 22:02 ] @
Citat: The group's latest paper, published in March in the Journal of Medical Entomology, identified two compounds with "significant repellency." One of the compounds, 6-methyl-5-hepten-2-one, is a skin-derived compound that has the odor of toned-down nail-polish remover, according to George Preti, an organic chemist at the Monell Chemical Senses Center in Philadelphia, who is involved in a separate line of research into insect-biting behavior.
http://online.wsj.com/article/...4660604574378933761528214.html
Citat: Do Beer Drinkers Have a Higher Chance of Being Bitten by a Mosquito?
Yes, actually. Beer drinkers produce a chemical odor that attracts mosquitoes, at least the variety that carries malaria.
http://www.wisegeek.com/do-bee...being-bitten-by-a-mosquito.htm
Stefane, nisi valjda batalio pivo
Citat: n old wive's tale claiming garlic will work as a repellent may be correct! Recent studies have shown that garlic extract is a very strong larvicide — it killed 100% of five different species in lab testing.
... ili si baš udario po belom lukcu?? Mada ne verujem, onda bi tema glasila "Neće me niko"
[ Stefan Markic @ 15.06.2010. 22:11 ] @
Citat: maksvel: Stefane, nisi valjda batalio pivo :(
M'jok ;), ali ne pijem ga sam, već obično u društvu, tako da ga retko konzumiram. U proseku jednom-dvaput nedeljno, obično kad izađem u grad, a i tada se ne nalivam. :p
[ NoneVi @ 16.06.2010. 00:04 ] @
Neće ni mene.
samo da se pohvalim :-)
[ zasun @ 16.06.2010. 04:33 ] @
Koga ženke komaraca ne ujedaju, to znači da nije privlačan, ukusan, zanimljiv,..... 
[ NoneVi @ 16.06.2010. 09:03 ] @
Citat: zasun: Koga ženke komaraca ne ujedaju, to znači da nije privlačan, ukusan, zanimljiv,.....:D
teši se, teši :-)
[ fanfon @ 16.06.2010. 15:51 ] @
Na koji fazon deluju one tablete protiv larvi? Ima li neki preparat da se kupi kojim se moze prskati po dvoristu?
[ fanfon @ 19.06.2010. 18:19 ] @
Hmm, niko ne zna...
A zna li neko kako se zove onaj aparat sto se okaci u sobi ili na terasi pa kad komarac naleti onda prakticno eksplodira uz pucketanje? Struja ga ubije koliko sam skontao?
[ maksvel @ 19.06.2010. 19:39 ] @
Lampa protiv komaraca?
Citat: Uključite lampu u struju i postavite je na vidno mesto. Svetlost koju emituje privlači komarce koji u pokušaju da dodju do nje bivaju uhvaćeni i eliminsani strujnim udarom unutar lampe.
Jednostavan način za eliminisanje komaraca na terasama, u sobi ili na prozoru dok je otvoren
[ fanfon @ 19.06.2010. 19:50 ] @
Ima li to negde u prodaji? Vidim da ima gomila Raidovih kerefeka ali nista slicno tome
[ maksvel @ 19.06.2010. 19:53 ] @
Verovatno ima negde u "normalnoj" prodaji, a ova slika je sa jednog domaćeg sajta za on-line prodaju - pogledaj url slike.
[ mrkii @ 19.06.2010. 20:17 ] @
Citat: Ima li to negde u prodaji? Vidim da ima gomila Raidovih kerefeka ali nista slicno tome
Kad bacis to sr.nje onda kupi neki raidovu kerefeku i bog da te vidi :)
[ squirll @ 19.06.2010. 20:49 ] @
Citat: maksvel: Lampa protiv komaraca?

Imam ja ovo ..doduse kupljeno pre 15-20god u nemackoj ...i ako to pomogne protiv komaraca evo vam moje glave....
Ja sam jednom testirao i nikad vise :D zivog me izjeli :D
JEdino me Raid spasao ..i to onaj u struju sto ide... al je skup :S
[ Shadowed @ 19.06.2010. 20:52 ] @
Citat: fanfon: Hmm, niko ne zna...
A zna li neko kako se zove onaj aparat sto se okaci u sobi ili na terasi pa kad komarac naleti onda prakticno eksplodira uz pucketanje? Struja ga ubije koliko sam skontao?
Komarce ljudi (miris) vise privlaci nego svetlost tako da ce mnogo vise sprzenih insekata biti neki drugi a ne komarci. Drugi problem je sto ces imati delove insekata svuda unaokolo a to bas i nije zdravo.
[ Srđan Pavlović @ 19.06.2010. 20:53 ] @
Mi koristimo taj Raid sto se utakne u struju.
Ima neka tecnost unutra, i kada se utakne u struju
to valjda isparava polako po prostoriji. Efektan je, sve
komarce koje nadjem u sobi sotje na zidu, ali kada
ga pipnem samo otpadne dole (znaci stoji, ali mrtav) :)
Samo preporucuju gde to stoji ukljuceno i da se provetrava redovno zbog otrova tog valjda.
Nema nikakav miris, nije previse skupo, a traje duuugo, mi ga koristimo vec drugu sezonu ima jos malo tecnosti unutra.
Oko 500-600 din kosta.
Slican je ovome. Kad se potrosi tecnost samo dokupis tecnost, ne mora sve zajedno, a to je valjda oko 200 din.
[ fanfon @ 20.06.2010. 02:12 ] @
Pa to i nije bas zdravo da pustas otrov u sobu bez obzira koliko cesto provetravao. Ugraditi komarnike je mnogo efikasnije
[ Srđan Pavlović @ 20.06.2010. 03:25 ] @
Pa koji je to otrov jos zdrav... :)
Uglavnom nisam jos cuo da je neko umro ili se razboleo od tog RAID-a, ako ga nije pojeo, naravno.
Ne deluje na ljude (zivi su i zdravi jos svi koji ga koriste), a provetravanje se preporucuje da ne bude bas prevelika koncentracija toga u sobi.
Ali slazem se, bolje je imati mrezice na prozorima i vratima, uvek pre kojekakvih otrova, mada to opet deluje ruzno, bar meni.
[ mserifov @ 20.06.2010. 05:43 ] @
A kod mene u Tuzli neki čudni komaraci jako veliki vjernici drže se ovih vjerskih običaja. Ja ubijem jednog svi mu odoše na sahranau.
[ maksvel @ 20.06.2010. 08:29 ] @
A ako ih baaš mrziš: staviš metalnu mrežicu da ne mogu da uđu i još plus kroz nju pustiš struju da i oni koji se usude da krenu, budu burnt. 
[ janko.84 @ 20.06.2010. 12:03 ] @
[ salcin @ 22.06.2010. 13:24 ] @
Pa ima vise teorija o tome koga komarci bodu,a koga ne.Ja cu samo citirati izjavu moga pomocnika kojeg su komarci izboli toliko da su mu se oci zatvorile,a temperatura skocila na 39 celzija,dok mene nije nijedan ubo,i ako smo spavali u istoj sobi.Kada je vidio da sam ja ostao potpuno nedirnut,samo je rekao"majstore nevalja ti krv".
[ zasun @ 22.06.2010. 17:21 ] @
Citat: salcin: ......."majstore nevalja ti krv".

[ Hadžihalef @ 22.06.2010. 17:49 ] @
Čitam ova vaša iskustva, pa nešto razmišljam...
Citat: salcin: Pa ima vise teorija o tome koga komarci bodu,a koga ne.
Citat: n old wive's tale claiming garlic will work as a repellent may be correct! Recent studies have shown that garlic extract is a very strong larvicide — it killed 100% of five different species in lab testing.
...komarci se isključivo hrane krvlju...
...znači pravi leteći VAMPIRI...
... stari lek protiv vampira, još od davnina, je upravo beli luk!
Pa sad vi vidite... 
[ Jagnjeca brigada @ 23.06.2010. 22:20 ] @
Koju kozmetiku koristis i u kojoj meri, mozda komarcima smeta taj miris? Mozda prazak za ves kojim peres odecu, da nema veze sa tim tj. da to sa tim mozes da povezes?
Cuo sam i teoriju da komarci idu na toplo, mozda tvoja temperatura tela manja od drugih?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|