[ Exodusbgd @ 23.06.2010. 23:02 ] @
| Vraćam se malopre kući, izlazim iz prodavnice i u daljini na betonu kraj 2 autobuske stanice vidim nekoga da leži na betonu. Na stanicama stoji 20-tak ljudi, i niko, apsulutno niko mu ne prilazi!!! Približavam se i vidim da mu je glava okrvavljena. Kapiram da je možda pijanac (to sam pocenio po spoljnjem izgledu), ali to nije razlog da mu niko ne priđe i pita ga da li je dobro!
Ljudi prolaze pored njega i okreću glavu. Ja u neverici prilazim. Pitam čoveka da li je dobro, da li je gubio svest, i sl.
Pričao je samnom nepovezano par minuta, tražio da ga podignem (ali ja nisam smeo, jer je sav bio krvav). Onda je u prolazu stao jedan mlađi par da vidi šta se dešava, i to je to...
Naravno, kada je stigla hitna pomoć, okupilo se 3x20 ljudi da vidi to "čudo", jer našem narodu samo treba hleba i jeftine zabave, pa makar to bila i intervencija hitne pomoći.
Neki mladići prolaze, i na pitanje nekog starijeg čoveka:"Šta mu je?", odgovaraju mu: "Sad mu nije ništa" uz smeh.
Prvo moram da pohvalim iskreno sve ljude koje rade u Hitnoj pomoći, jer rade jedan veoma human i stresan posao.
I jedno pitanje na kraju: Što me niko nije informisao da je nad nama izvršena kolektivna lobotomija? Kad li smo bre ovakvi postali, da svako gleda samo svoje...ccc
|
[ flylord @ 23.06.2010. 23:05 ] @
joooooj. Kakve veze ima to sa Srbima sada?! Takvi su svi ljudi na planeti. Shvatite da nismo najgori.
Poenta je sto vecina ljudi nece samostalno da reaguje, ili jednostavno nece da reaguje, jer smatra da ce neko drugi to da uradi, ili da je neko drugi vec to uradio. Jednostavno ljudi su takvi. I u engleskoj, i albaniji, i americi, i srbiji... Nismo mi pali sa Marsa
[ Izvoljski @ 23.06.2010. 23:07 ] @
pazi exosduse da ti kazem. Ako ikad vidis tu scenu u USA samo prodji.
STAY OUT OF TROUBLE.
[ Shadowed @ 23.06.2010. 23:09 ] @
[ Exodusbgd @ 23.06.2010. 23:10 ] @
Ja ne znam onda... nisam baš nešto mator (26 godina), ali sam naučen nekim drugim vrednostima.
A ja stvarno mislim za nas Srbe da smo po kolektivnom mentalitetu jedna od gorih nacija na svetu.
[ deerbeer @ 23.06.2010. 23:13 ] @
Mogao je neko (u postu ne pise bas ko ) barem da okrene hitnu pomoc i
potrosi minut kredita sa svog mob. telefona .
To da su svi takvi na planeti i nije bas neko opravdanje .
[ Izvoljski @ 23.06.2010. 23:14 ] @
Citat:
A ja stvarno mislim za nas Srbe da smo po kolektivnom mentalitetu jedna od gorih nacija na svetu.
pre jedno tri godine dvoje Italijana je gledalo kako im se davi dete na plazi, a onda je jedan Srbin iz Bosne skocio spasao dete, a on sam se udavio. Bez reci i ne osvrcuci se par je pokupio dete i udaljio se sa plaze. Epilog: nesrecnio covek dobio je ulicu u gradicu gde je ziveo.
[ Exodusbgd @ 23.06.2010. 23:14 ] @
Okrenuo sam ja hitnu pomoc, i cekao je sa tim mladjim parom
Proslo je vise desetina ljudi, i svi ogrecu glavu. Samo poneko pita sta se desilo.
[ flylord @ 23.06.2010. 23:14 ] @
Necu da vise da dozvoljavam glupe generalizacije i pljuvanja. Niko nece nista da uradi, a samo kritikuje i pljuje druge. I iskreno, preko glave mi je ljudi koji samo pricaju da smo najgori.. a znaju samo da pljuju
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.