[ bjevta @ 26.06.2010. 05:29 ] @
poslao sam e-mail APR-u (agencija za privredne registre) i zamolio za ispravku podataka: -------------------- Proverio sam podatke koje imate o mojoj agenciji (ToJeSoft, matični broj 61877215, PIB 105873525). Primetio sam da je upisana stara adresa web sajta (www.tojesoft.net). Nova adresa je www.tojesoft.co.rs. Takođe, upisana je i stara e-mail adresa. Nova adresa je [email protected] (sa nje Vam šaljem ovaj mail). Molim da ispravite podatke. odgovor APR-a: U cilju promene podataka o preduzetničkoj radnji potrebno je da podnesete zahtev za promenu podataka uz koji ćete dostaviti registracionu prijavu promene (preuzeti na Internet strani Agencije u delu registri – preduzetnici – obrasci / prva strana prijave + dodatak 9) i dokaz o uplati naknade u iznosu od 600,00 dinara na račun Agencije: 840-969627-83; poziv na broj: 86 04 -...(u nastavku upisati matični broj radnje). -------------------- kad sam pročitao odgovor, u prvom momentu sam bio revoltiran i došlo mi je da odgovorim u stilu "ma, zaboravite me, nema šanse da vam platim...". onda sam razmišljao o tome da, ipak, platim i regulišem ovo. onda sam odlučio: neću uraditi ništa: niti ću da odgovorim na mail niti ću da uplatim. za najmanju sitnicu moraju da se plaćaju nekakve takse: - izvodi iz matičnih knjiga (prepuni grešaka), - pasoš, koji sam čekao 4 meseca, - knjige deci (100 evra po đaku, u sistemu besplatnog školstva), - participacija kod lekara opšte prakse i učešće u apoteci, ako hoću lek na recept - pretplata na fiksni telefon, a poziv 988 košta 20 din - angažovana snaga ili slično na računu za struju. to što ima plava, zelena, itd zone i jeftina-skupa tarifa, da i ne komentarišem. - akcize i porez za gorivo, a vozim se po lošim putevima... sad razmišljam da li da ubuduće plaćam porez. doprinose moram (zdravstveno i penziono). zašto plaćamo porez? šta, uopšte, dobijam plaćanjem poreza? |