Pozdrav svima!
Evo me sa nekoliko slika...
trenutno sve stoji raskupusano,,,al radi kao što smo rekli...
[/img]
[/img]
Trafo je dobar, a ploča je radila delimično, ventilator unutrašnje jedinice nije uključivala nikad, i brljala neke funkcije - al je palila/gasila na daljinski! Opet nama sinula ideja da probamo nešto iskoristiti od toga!
Povezali samu ploču na 220V, dodali trafo,sijalice i ventilator(da simuliramo potrošače) i malo experimentisali...
Daljinski pali/gasi,,, rele za kompresor je uključivao/isključivao - jedino kad stisnemo tipku na daljinskom "smart",stim da ima neko kašnjenje 2,5-3min prilikom ponovnog uključivanja...
Rele za ventilator spoljne jedinice uključi 1-2sec ranije nego rele za kompresor,,,i kod isključenja ostaje još u radu nekih 30sec!
A rele koji je bio vezan na ventil - palio/gasio... kad god mu je dunulo??? Taj rele smo odvezali, uzeli pobudu sa "zelene" LED diode koja gori non stop dok je klima uključena, i tako iskoristili da uključi ventilator unutrašnje jedinice - i dok je klima uključena duva na maximum!
"Timer" za čudo...radi, i isključuje klimu!
Tako da će najverovatnije biti ova ploča vraćena, umesto sklopke i prekidača(koji je planiran)
Naravno...vreme zahladnilo,,,pa ništa još nije montirano na klimu, ni ploča ni termostat...će biti daj navrat nanos, kad ugreje...
[/img]
[/img]
[/img]
I za kraj,,,kako netreba raditi...ovo može da ide u "top10 slika - Zaštita na radu"
...kad se mali zarakija, i misliš da se sve može, nepostoje prepreke...a posle trezna gava kad vidi....uuuu dobro smo prošli....
[/img]
Toliko od mene za sad,,,mislim da ste razumeli priču...i da sam slike okačio kako treba...vidićemo kad kliknem????
Hvala još jednom svima na pomoći...
Živi bili...
Pozdrav Joe!