Imam 68 godina i od svoje 7 - 8 godine se bakcem sa tehnikom, stalno nesto srafim, popravljam, kvarim
. Vazno mesto u mojoj celozivotnoj aktivnosti su i sijalicna grla i mogu da te utesim - sa tim se mnogi muce. Svez primer: kupio sam nedavno u prodavnici onu kao brodsku lampu, sa staklom i restkom, zasticena od prskajuce vode itd. Unutra sijalicno grlo, porcelansko, super izrada, kontakti itd., Made in EU, ima neke sertifikate i sta ja znam sta.
Nesto kasnije primetim da onaj bocni kontakt nije u redu. Na tom mestu je porcelan predvidjen suvise visoko i kontakt ne moze da se odmakne dovoljno da bi sijalicu propustio jos koji deo milimetra da lepo nalegne i na onaj ceoni kontakt. A sijalice su razlictih visina bas tog kontaktnog dela i onda jedna nece da svetli a druga hoce. Ili onu sto nece da svetli moras silom da uvijes, sto se vidi kad je izvadis - na mestu kontakta vidno udubljenje deo kruga, bas kako si zavijao.
Najgora stvar od svega je, sto se sada i po Nemackoj prodaje roba nize klase, nekog bezimenog proizvodjaca, mozda kineskog, mozda turskog i slicno. Znaci, cak i da se bacis u trosak pa kupis od conrad.de nema garancije da ces dobiti nesto posebno kvalitetno. A tamo su cene za nas previsoke pa ti je njihovo obicno grlo skupo a neko drugo, mozda profesionalne klase, jos skuplje.