Televizija Pink saopštila je danas da je prekinula saradnju sa Grand Produkcijom, koja promoviše folk, pop folk i turbo folk izvođače, i navela da "ni jedan format" te muzičke kompanije "neće naći mesto u Pinkovoj programskoj šemi."U saopštenju uređivačkog kolegijuma TV Pink, koje je potpisao njen vlasnik Željko Mitrović, kao razlog raskidanja saradnje sa Grandom navodi se "izostanak očekivanja da se saradnja nastavi na dogovornoj osnovi kao okviru zdravog poslovanja dugogodišnjih partnera".
Zapanjujuce je do koje mere su ljudi naivni I prosti. Pogledajte samo komentare na sajtu, masa ljudi likuje jer misle da granda vise nece biti.
U stvarnosti, Grand Show ce se prebaciti na neku drugu televiziju (RTS?), a na pinku ce da osvane novi Pink Show... Zar je to toliko tesko zakljuciti?
[ mmix @ 03.08.2010. 16:25 ] @
Mozda je i B92 zainteresovan, kad moze veliki brat, moze i grand.
A mislim da ce Ping trash verovatno da se zove "city ovako-ili-onako"
Mada, ovo je definitivno kraj jedne ere
[ squirll @ 03.08.2010. 16:34 ] @
prece Grand na Kosavu garant... a ovi ce nesto novo smisliti
[ Srđan Pavlović @ 03.08.2010. 16:43 ] @
Ma samo da stave na neku lokalnu, da imate samo vi
Beogradjani privilegiju da to mozete da gledate
[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2010. 16:44 ] @
Bogme i mene ne bi zacudilo da B92 preuzme saradnju - i da nazove emisiju "Zveze EuroGrand-a"
Svetsko - a nase :)
[ Horvat @ 03.08.2010. 16:45 ] @
kao da ce to skinuti trash sa pink-a... da da, samo sto nije
sto je neko rekao, bice "pink show"
(zar nije grand svakako pinkov?)
[ Srđan Pavlović @ 03.08.2010. 16:46 ] @
Mogli bi umesto tog Grand-fecesa da otkupe i puste neku dobru HBO seriju.
[ deki77 @ 03.08.2010. 17:02 ] @
Vreme je da se vrati Zam production
"Zabava Miliona" *ko hoce nek doda rtrda
izmena vesti 17:47h
Citat:
Grand prelazi na TV Foks AnketaFoto
Blic, Beta | 03. 08. 2010. - 14:43h izmena vesti 17:47h | Foto: Z. Ilić, N. Milošević | Komentara: 288
Emisije "Grand produkcije" biće prikazivane na televiziji "Foks". Pregovori o prelasku sa RTV "Pink" trajali su nekoliko dana, a kako "Blic" saznaje "Foks" je upravi "Granda" ponudio više novca nego Željko Mitrović.
Željko Mitrović, vlasnik RTV "Pink"
Televizija "Pink" saopštila je ranije danas da je prekinula saradnju sa "Grand produkcijom", koja promoviše folk, pop folk i turbo folk izvođače, i navela da "nijedan format" te muzičke kompanije "neće naći mesto u Pinkovoj programskoj šemi".
U saopštenju uređivačkog kolegijuma RTV "Pink", koje je potpisao njen vlasnik Željko Mitrović, kao razlog raskidanja saradnje sa "Grandom" navodi se "izostanak očekivanja da se saradnja nastavi na dogovornoj osnovi kao okviru zdravog poslovanja dugogodišnjih partnera".
"RTV Pink je odavno prerasla potrebu za eksternim produkcijama, i koprodukcijskim aranžmanima, jer se tokom svih ovih godina razvila u najsnažniju televizijsku stanicu Jugoistočne Evrope, potpuno sposobnu da i najsloženije projekte u potpunosti proizvede oslanjajući se isključivo na sopstvene kapacitete i zaposlene stručnjake", navedeno je u saopštenju "Pinka".
[ Horvat @ 03.08.2010. 17:07 ] @
nece valjda na fox, bla
[ X Files @ 03.08.2010. 17:10 ] @
Piše na onom linku da prelaze na FOX.
[ jnk @ 03.08.2010. 17:44 ] @
Da je pink umeo da napravi nesto napravio bi sa city recordsom. Ipak kalibar poput sase popovica nije za potcenjivanje. Takva seljacina se jednom radja.
[ tdjokic @ 03.08.2010. 17:51 ] @
Ja mislio da je Fox neka svetska firma a pre par dana na njemu neka nasa serija, premijerno, po 238 put i videh ja da je djavo odneo salu. A sad i Grand, super.
Ovaj SBB koji mi imamo u 12-spratnoj kucerini, je postao pravo s.....e. Milion puta pustaju neku familiju sa 8 male dece, pa onda prevoz nekih kabastih stvari preko zaledjenog jezera, pa na svim kanalaima re-re-re-re-priza serija, i nasih i tudjih, nevidjeno. A glumic sve mladji! Jedva poznam koji je koji glumac a vidim da mi je faca poznata a onda shvatim da je to taj-i-taj glumac jos kad je bio mlad, nepoznat, gladan i vitak, toliko stare filmove i serije nam pustaju. Kao da je sam sebi sin ili cerka :-)
[ barakuda111 @ 03.08.2010. 18:18 ] @
Ajde da gledam tv pa da me i pogadja :) ali vi koji gledate gore od ovog vam ne moze biti. Sad kad se sav taj virus koji je bio na jednom mestu prosiri po svim domacim kanalima.
[ Miroslav Jeftić @ 03.08.2010. 18:30 ] @
Izgleda da Pink polako pokušava da ispegla imidž "TV kič&šund" koji je uglavnom imao sve vreme
[ bobiska @ 03.08.2010. 18:36 ] @
Citat:
tdjokic:
Ovaj SBB koji mi imamo u 12-spratnoj kucerini, je postao pravo s.....e. Milion puta pustaju
SBB pušta? To neki novi kanal?
[ Srdjan Marinkov @ 03.08.2010. 18:57 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Izgleda da Pink polako pokušava da ispegla imidž "TV kič&šund" koji je uglavnom imao sve vreme :)
to ti je taj "Toma Nikolić-princip!" :)
[ Izvoljski @ 03.08.2010. 19:00 ] @
erektivno tkivo mi se iznenada napunilo krvlju, a ukoliko ih uzme B52 mislim da cu dobiti i infarkt (od srece). Pogotovo me uzbudjuje sto ce Mitrovic uzeti Ceranica koga je sutno Popovic. I nad papom papa, hehehe....
[ žutokljunac @ 03.08.2010. 19:06 ] @
Citat:
Miroslav Jeftić: Izgleda da Pink polako pokušava da ispegla imidž "TV kič&šund" koji je uglavnom imao sve vreme :)
Jok prijatelju, samo je Mitrović shvatio da je to veliki biznis, a da je najvažnija stvar koju treba imati da bi se tu pravila lova, upravo medij, a to je ono što on ima, a u međuvremenu je nastala velika kriza u medijima, pa više ne želi da prepušta deo kolaža nekom Grandu, već će ih oterati i formirati svoj Grand pod drugim imenom. Gledaćeš ti Dare i Seke još dugo. Ne brini. :)
[ ventura @ 03.08.2010. 19:24 ] @
Citat:
žutokljunac: Jok prijatelju, samo je Mitrović shvatio da je to veliki biznis, a da je najvažnija stvar koju treba imati da bi se tu pravila lova, upravo medij, a to je ono što on ima, a u međuvremenu je nastala velika kriza u medijima, pa više ne želi da prepušta deo kolaža nekom Grandu, već će ih oterati i formirati svoj Grand pod drugim imenom. Gledaćeš ti Dare i Seke još dugo. Ne brini. :)
Nije on tako glup da je tek sada shvatio da je to biznis... Taj grand je stvorio i njega i Sašu Popovića... Samo što je sada Mitrović debelo prerastao ceo Grand, pa mu ne treba nikakav partner u tome...
Cenim da će Grand gde god da pređe jednostavno pasti u zaborav i da će ga pojesti neki novi Pink Show, jer niko na ovim prostorima nema mrežu i mogućnosti za promociju kao Mitrović, i to on jako dobro zna...
[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2010. 19:34 ] @
Heh, Mitrovic shvatio koliki je to biznis... znao je on to od samog pocetka :-)
Samo je sada, kao sto Ventura rece, prerastao Grand i vise mu ne trebaju. I naravno da ce pasti u zaborav zato sto Pink ima nemerljivo vecu mrezu.
A to oko gledanja "Dare i Seke"... pa ono, to je vrlo verovatno muzika izbora bar 50% stanovnistva. Sa tolikom popularnoscu, zurle su totalno zagarantovan biznis jos dugo vremena :)
[ Izvoljski @ 03.08.2010. 19:34 ] @
Citat:
Cenim da će Grand gde god da pređe jednostavno pasti u zaborav i da će ga pojesti neki novi Pink Show, jer niko na ovim prostorima nema mrežu i mogućnosti za promociju kao Mitrović, i to on jako dobro zna...
umalo da zaboravim. Nadam se da ce mu Zeljko pokupiti igracice, da mozemo i preko satelita da ga bacamo u nesves' !
[ žutokljunac @ 03.08.2010. 19:35 ] @
Upravo tako Danko. Primetio sam da imamo skoro istu logiku ( kao i mnoge druge stvari ). Čak smo se privatno bavili skoro istim stvarima.
Da, da, naravno da je on davno shvatio da tu leži lova, ali jednostavno mu nije bilo stalo do tog dela kolača, a pošto je sada ekonomska kriza, posao stao, onda ode tuđi Grand pod led, da bi napravio svoj.
edit: bolje rečeno, bavili smo se identičnim stvarima ;)
[ vilil1 @ 03.08.2010. 20:11 ] @
Citat:
žutokljunac: Upravo tako Danko. Primetio sam da imamo skoro istu logiku ( kao i mnoge druge stvari ). Čak smo se privatno bavili skoro istim stvarima.
edit: bolje rečeno, bavili smo se identičnim stvarima
Uuuu, ovo vec postaje ozbiljno. He, he, neka, neka, samo napred.
Nekada se ovako nesto nazivalo PLP, na 202ci cini mi se.
[ jnk @ 03.08.2010. 20:21 ] @
Ne bih se baš složio da će grand nestati. Jedan od najvećih asseta nekog kvalitetnog privrednog drustva su njegovi zaposleni. Žeks će sad morati da traži nove ljude ispočetka i da vrbuje stare što nije nimalo lak posao i pitanje je hoće li uspeti tek tako da uguši scenu koja je kreirana prethodnih 15 godina i koju predvodi "čovek iz naroda" koji je realno najidealniji za mesto vođe te grupacije.
[ žutokljunac @ 03.08.2010. 20:30 ] @
Citat:
vilil1: Uuuu, ovo vec postaje ozbiljno. He, he, neka, neka, samo napred. :D
Nekada se ovako nesto nazivalo PLP, na 202ci cini mi se. :)
Ne znam šta je PLP ali ako je šlihtanje, ma jok, nije to.
Nego stvarno jeste tako. Radili smo nekoliko identičnih poslova u životu, trgovali smo identičnim stvarima ( a složićeš se da postoji mali milion roba sa kojima može da se trguje ), i vidim da ima sličnu logiku, i da radi mnoge stvari baš onako kako bih i sam uradio.
[ jnk @ 03.08.2010. 20:32 ] @
I ti si prodavao kradeni hosting? :)
[ Srđan Pavlović @ 03.08.2010. 20:34 ] @
Ako vec idete u off-topic, bar nemojte u maligni off-topic ;)
[ mmix @ 03.08.2010. 20:35 ] @
Ma ima da bude sad i na Foxu i na Pink trash, anonimusa za pretvaranje u srpske selebritije ima ko pleve. Mislim da ce se Skandal "magazin" najvise obradovati, sa toliko selebritija moci ce da dupliraju broj strana.
[ sasa022 @ 03.08.2010. 20:48 ] @
........ jos i PALMU da vrate na staro - gde bi bio kraj
[ combuster @ 03.08.2010. 21:08 ] @
Za mene postoji Eurosport i Arenasport i RTS (kada prenosi sport). Toliko o tome :)
Inace kada vidim Seku, Saleta, Eru, Macu, JK i ostalu kompaniju, u toj maloj sekundi koliko mi je refleksno potrebno da prebacim kanal - zeludac vec krene da reaguje i obavezno naleti jedan mali "burp" - onako Barnijevski iz Simpsona :)
Inace neka se pinguju do mile volje sa tim trash-om medjusobno, uglavnom ja im vracam - destination not reachable :)
[ mmix @ 03.08.2010. 21:53 ] @
jbt, ti im znas imena upecao si se, priznaj, garant krisom citas skandal da vidis kako su umocili doope u more u budvi
[ X Files @ 03.08.2010. 22:08 ] @
Ne znam da li ste videli ovo u OSTALIM vestima sa prvog linka u temi:
Citat:
Čelni ljudi „Grand produkcije“ Saša Popović, Lepa Brena i Boba Živojinović dobili su, prema još nepotvrđenim informacijama, fantastičnih petnaest miliona evra za trogodišnji ugovor sa novim „Foksom“ koji će se na jesen zvati PST (prva srpska televizija).
[ Miroslav Jeftić @ 03.08.2010. 22:27 ] @
Citat:
Heh, Mitrovic shvatio koliki je to biznis... znao je on to od samog pocetka
Samo je sada, kao sto Ventura rece, prerastao Grand i vise mu ne trebaju. I naravno da ce pasti u zaborav zato sto Pink ima nemerljivo vecu mrezu.
A to oko gledanja "Dare i Seke"... pa ono, to je vrlo verovatno muzika izbora bar 50% stanovnistva. Sa tolikom popularnoscu, zurle su totalno zagarantovan biznis jos dugo vremena
Pa sad, slušala se i ranije narodna muzika, ali je bila u sasvim drugoj "ligi" u poređenju s Grandom koji je "beton" Cune, Tozovac, Toma Zdravković, Miroslav Ilić itd. Tako da bi sigurno mogao da i dalje fura narodnjake, ali da to liči na nešto, tj. kad bi hteo
[ Ivan Dimkovic @ 03.08.2010. 22:28 ] @
A pa to ti je rafinisanje ukusa kroz napredak u tehnici :)
[ combuster @ 03.08.2010. 23:09 ] @
Citat:
mmix: jbt, ti im znas imena :) upecao si se, priznaj, garant krisom citas skandal da vidis kako su umocili doope u more u budvi :D
Ahahahaha, jbg, pa ono - kako da ne cujes :) Sto je najgore, radio sam kao DJ u mladjim danima pa sam u nekim situacijama bio PRIMORAN da pustam JK - jos se i naziva secam, guma, gili gili, zene vole dijamante i te fore :)
Inace sto se FOX-a tice - sada znam zasto se u svim serijama (cak i onima koje je fox lansirao) FOX izgovara sa gadjenjem :) Kakva bre PST - oni nisu normalni...
[ Nocni @ 04.08.2010. 00:17 ] @
Mitrović mi se smučio kad je napravio emisiju o tome kako je poveo djecu bez roditelja na more... čak su ga snimali kako lično dočekuje autobuse u Budvi...
Da je to uradio od srca nebi niko za to znao osim ta djeca... ali, što bi to radio uopšte ako niko za to ne sazna ... nebitno je koliko čega imaju ili nemaju, meni je iskreno žao takve likove...
[ Srđan Pavlović @ 04.08.2010. 00:32 ] @
Citat:
radio sam kao DJ u mladjim danima pa sam u nekim situacijama bio PRIMORAN da pustam JK
Au... sorry man... but don't worry.. everything will be OK...
[ bttp @ 04.08.2010. 00:47 ] @
Ma Pink će uvek ostati Pink, sa ili bez Granda, mada su Pink i Grand u poslednjih 10 godina postali praktično sinonimi.
Nisam znao da je FOX prodat. Čitao sam da je na prodaju, ali nisam znao da je to završeno. No mogao sam i da pretpostavim kada sam video da "Šeherezada" ide na Foksu. Šteta, Foks je bio još i kolko tolko kulturan po našim TV standardima. Sad će biti još jedno smeće, Pink wannabe.
[ combuster @ 04.08.2010. 01:00 ] @
Citat:
Au... sorry man... but don't worry.. everything will be OK...
U can't even imagine the pain... Money healed it though :)
[ ventura @ 04.08.2010. 08:00 ] @
Citat:
combuster:
...Sto je najgore, radio sam kao DJ u mladjim danima pa sam u nekim situacijama bio PRIMORAN da pustam JK ...
Citat:
combuster:
U can't even imagine the pain... Money healed it though :)
Ah dobro je da si objasnio, inače bi posumnjali u tvoj coolnes jer si puštao Jelenu Karleušu... Ono WTF, koliko nezreo moraš da budeš da bi se pravdao na taj način? Šta, ko te primorao? Neko sa puškom? Ok, radio si u nekoj seoskoj diskoteci gde piče isključivo narodnjaci i znaš svaki narodnjak napamet... Pa šta? Možeš da znaš svaki narodnjak napamet, a da te ta muzika ni ne zanima... A i da te zanima kakve to veze ima? Neko je manje cool ako sluša narodnjake umesto portisheads ili exploiteda? Dajte ljudi, nismo u osnovnoj školi.
[ X Files @ 04.08.2010. 08:05 ] @
Citat:
Ma Pink će uvek ostati Pink, sa ili bez Granda, mada su Pink i Grand u poslednjih 10 godina postali praktično sinonimi.
Hteli su da ukinu Pink, a on se klonirao ;)
[ combuster @ 04.08.2010. 09:21 ] @
@ventura
WTF ??? Covece - ja madzone ne shvatam kao advocacy pa da pravdam ono sto sam rekao - sa Srdjanom se cujem milion puta i van ovog foruma - cista zezancija, covek bre zna sta slusam everyday preko musictracker plugin-a :D. Inace ja volim da se nasalim na sopstveni racun i da bacim kosku za zezanciju - mislim da su to shvatili i mmx i Srdjan.
Covece opusteno, onaj koji nema samopouzdanja a koji ima ne sigurnosti na pretek - mozda bi se i iscimao za ovo, big bad Ventura doesn't approve what I wrote OMG - world is going to end ;-) Sala bre, madzone yo...
[ bachi @ 04.08.2010. 09:47 ] @
Gore od Linux talibana jesu dva Linux talibana.
[ combuster @ 04.08.2010. 10:00 ] @
Citat:
Gore od Linux talibana jesu dva Linux talibana.
E ajd sad 4real, chill...
[ Onaj @ 04.08.2010. 10:36 ] @
Citat:
Izvoljski: Sta kao niste gledali pink ? Imao je najbolji filmski program, pustao Mucke, fudbal i dr.
Šta ako nisam gledao Pink? Ništa. Eto ja ne gledam Pink tj. ne gledam TV uopšte i ne mislim da sam nešto bitno propustio.
[ bachi @ 04.08.2010. 10:43 ] @
@combuster, šala b'ate, šala, NHF. :D
Citat:
Izvoljski: pink je zapravo bio zatrovan grandom. Sta kao niste gledali pink ? Imao je najbolji filmski program, pustao Mucke, fudbal i dr. Petrovic je jedan obican kompleksas koji je dosao do love (nazalost) i sad se izivljava. Stoka.
Kada se tek pojavio, imao je najbolji filmski program, jer konkurencije nije ni bilo, jedino TV Politika, no, to je bio samo u početku, kasnije je krenulo seljačenje Pinka. Posle 20 godina trovanja ovog naroda, ne mogu tako lako poverovati da žele da se operu od turbo folka tek tako... Kako da ne... Šabanija ostaje šabanija.
[ deerbeer @ 04.08.2010. 10:46 ] @
Citat:
Kada se tek pojavio, imao je najbolji filmski program ..
Imao je , ali nije placao prava prikazivanja , bile su sankcije i izloacija pa se moglo ..
[ acaradio @ 04.08.2010. 11:04 ] @
TV Pink je bio seljana od svog osnivanja, to nije nastalo sa ubacivanjem Granda. Prvi spot koji se zavrteo na Pinku bio je narodnjacki. Pink je nastao kao konkurencija Palmi, obracali su se istoj publici, samo sto je Pink imao mnogo vise novca i veoma jake politicke veze, tako da su to izgurali na nacionalni nivo i upakovali prostakluk u svilu i zlato. Ne treba zaboraviti - godinu dana pre startovanja televizije, vec je postojao narodnjacki Radio Pink, turbo-folk razglas najgore vrste.
Tacno je da su imali dobar filmski i serijski program (najcesce piratskog porekla tokom devedesetih), imali su i nesto pop-rok muzike (YU Top 10, sasvim prihvatljiva lista), ali najgledaniji deo programa je bila seljana - "ZAM" (iz kog se izrodio Grand) i "A sto ne bi moglo", kao i ostale maloumne emisije.
[ dejanet @ 04.08.2010. 11:04 ] @
Pustite vi te spin price Pink truje narod, ja se jos kroz maglu secam posela/rasula na Kalisu, gde je znalo da nagrne 10 000 hiljada ljudi na snimanje radio emisije, bez reklame bez nekog Pinka, kao i ranih radova Šemse Suljaković(sa milion prodatih kaseta i ploca), a Mini Max na RTS-u 80-tih -> Lepa Brena -> koncert u Bugarskoj pred 100 000 hiljada ljudi(jos nije pao Berlinski zid)... ludilo, to je sve bilo pre Pinka i Zeljka Mitrovica, cak pre Slobe i Mire...
[ Ivan Dimkovic @ 04.08.2010. 11:16 ] @
Te zurle sa kombinacijom bliskoistocne i "zapadne" pop muzike nisu nikakva Pinkova kreacija, jer su se slusale i davno pre Pinka po Srbiji, Bosni, Makedoniji, Bugarskoj, Grckoj, Hrvatskoj, Turskoj, Libanu, Kipru...
To je muzika koju slusa puk po tim zemljama i to je to.
Da nije Pink pustao tu muziku, nikad ne bi ni postali ono sto jesu - vec bi neko drugi to uradio. I onda bi danas slusali price o tom "nekom drugom" kao navodnom trovacu.
[Ovu poruku je menjao dejanet dana 04.08.2010. u 12:59 GMT+1]
[ Horvat @ 04.08.2010. 12:05 ] @
pst,wtf, bice ptsp
ja se iskreno nadam da nece doci do toga, doduse,nije da bas pratim fox, ali previse je i 1 pink :S
btw, od kada fox nije murdoch-ov?
Citat:
Bogati grčki biznismen, vlasnik „Foksa“ Minos Kirjaku
[ Kovacevic Vladimir @ 04.08.2010. 12:07 ] @
Naročito je trajno pogubna parola "to narod voli"
To je zamena teza, jer narod preuzima i usvaja ono što mu se medijski plasira, ubrizgava intravenski (ponavljam se već..), pogotovo upakovano (@acaradio) u svilu i zlato.
Tragično loš učinak po kulturu naroda.
Istovremeno se odvija enormna zarada pojedinaca promovisanih u "Zvezde" "Mega zvezde" i ostalih činova na Estradnom nebu, igrajući i pevajući po notama klanovskih dirigenata.
Ako neko misli da tu ima umetnosti, neka ne pravi i on zamenu teza: umešnost nije isto što i umetnost (izbacio bi Google Search ).
Pozdrav
[ ventura @ 04.08.2010. 12:37 ] @
Citat:
Kovacevic Vladimir:
To je zamena teza, jer narod preuzima i usvaja ono što mu se medijski plasira, ubrizgava intravenski (ponavljam se već..), pogotovo upakovano (@acaradio) u svilu i zlato.
Art Televizija je silne godine provela u medijskom plasiranju klasične umetnosti, džeza... Da narod ubrizgava intravenski sve što mu se plasira, ne bi Art TV propala...
Biće ipak da narod ima neke svoje preference, a da bira ne po tipu muzike već po ambalaži... Po sadržaju Pink i Palma su isti... Samo što Pink ima mnogo bolju ambalažu, zato je i uspeo..
[ madcama @ 04.08.2010. 12:42 ] @
Ventura na kom se podrucju video Art a na kom pink u isto vreme?
[ 3way @ 04.08.2010. 12:44 ] @
Art se video u Beogradu, a nisam siguran da vecina Bg-a posecuje knjizevne veceri, Kinoteku i slusa dzez...
[ dejanet @ 04.08.2010. 12:55 ] @
Citat:
Ne treba zaboraviti - godinu dana pre startovanja televizije, vec je postojao narodnjacki Radio Pink, turbo-folk razglas najgore vrste.
Radio Pink je puštao popić-dopić i bio konkurenciji B92 koja je puštala tvrdji zvuk i rep(ako pričamo o 90-tim), pošto je bio uspešan u komercijalnom smislu imao je novaca i veza za osnivanje tv-a..
[ Kovacevic Vladimir @ 04.08.2010. 13:15 ] @
Citat:
ventura: Art Televizija je silne godine provela u medijskom plasiranju klasične umetnosti, džeza... Da narod ubrizgava intravenski sve što mu se plasira, ne bi Art TV propala...
Biće ipak da narod ima neke svoje preference, a da bira ne po tipu muzike već po ambalaži... Po sadržaju Pink i Palma su isti... Samo što Pink ima mnogo bolju ambalažu, zato je i uspeo..
Ne verujem da je Art TV propala zbog klasične i jazz muzike
Narod ima svoje preference svakako, ali kada mu instutucija podilazi, nastaje idealan ambijent za subkulturu.
Off
Nikada narodu nije branjeno da "svira svoju muziku" u šatorima, ili perifernim bircuzima, ali kada se "veselje" sa sve manirima, izvođačima, zvukom, scenografijom i kostimografijom, preseli u centar grada, na sve medije (i TV-je), onda se više ne može pričati o kulturi naroda.
Zna se šta je šta i šta pripada - gde.
On
Sva sreća u daljinskom upravljaču za TV. I bar nekom shvatanju šta je vrednost u narodnoj muzici vs novokomponovane muzike naroda Srednjeg i Bliskog istoka...sa sve zurlama.
Pozdrav
[ stargatenow @ 04.08.2010. 13:29 ] @
Citat:
ventura: Art Televizija je silne godine provela u medijskom plasiranju klasične umetnosti, džeza...
...sa toliko katastrofalnom opremom i signalom da je to bilo muka gledati. Plus sto su iste filmove reprizirali na desetine puta... Fail.
[ combuster @ 04.08.2010. 14:04 ] @
Ja se secam da taj Art nisam mogao da gledam od "snega". Mada najzalije mi je bilo RTS3 - Bruce Lee filmovi, Chuck Noris etc, dobra muzika, pa kako se zvalo ono ludilo - a da, dva sata kvalitetnog programa xD
Za taj treci kanal bi menjao sad i Pink i Fox :)
[ MilanTarot @ 04.08.2010. 14:22 ] @
Mmm a tek pornici posle ponoci na RTS 3 aka 3k:D
Ne znam da li se secate, ali sve te kancerogene tvorevine poput kasandri, 0900 kvizova i sl su krenule upravo sa RTS 3
[ Miroslav Cvejić @ 04.08.2010. 14:38 ] @
Nije li ZAM baš na tom 3K krenuo prvobitno?
Ako je nešto bilo cool na tom kanalu, to je MTV do podne. Ne znam da li se sećate, ali MTV je nekada davno samo spotove puštao.
[ Miroslav Jeftić @ 04.08.2010. 14:46 ] @
Šta sad pušta, zar nema više spotova?
[ Miroslav Cvejić @ 04.08.2010. 14:51 ] @
Pa ono, ne sećam se kada sam muzički spot video na MTV. Ali sam video emisije gde se 2 gej lika otimaju oko trećeg, jedan gej lik bira od ostala tri gej lika, jackass!, nekoliko reality show sa šatro poznatim ličnostima i kako oni idu u kupovinu... Nisam siguran, ali mislim da i tamo ima "serija/emisija" u kojoj budže kola.
Danas, ako hoćeš spotove da gledaš/slušaš ideš na youtube. MTV se time ne bavi odavno :(
[ Fedya @ 04.08.2010. 14:56 ] @
Speaking of muzicki program i RTS 3, jos uvek ne mogu da prezalim 3k DUR
[ Ivan Dimkovic @ 04.08.2010. 15:58 ] @
@Kovacevic Vladimir,
Prakticno, potpuno je nemoguce "the narodu" zabraniti da pravi popularne radio i TV stanice gde ce pustati muziku koja im se svidja. Svako sa nesto novca moze startovati studio i radio/tv program, a popularnost te muzike ce mu vrlo brzo obezbediti kapital da se siri.
Jedini teoretski nacin je da se zavede nekakva diktatura, a za to ti pre svega treba diktator sa odgovarajucom batinom - nije bas da rastu na grani. A onda trebas biti siguran da taj diktator nece pustiti "sta narod iste" u cilju anestezije za mozak pre ili kasnije zato sto je diktatoru obicno najbitnije njegovo d00pe - diktatori jako retko bivaju "prosvetiteljski" nastrojeni a mnogo cesce bivaju susta suprotnost tome i gledaju samo kako da eliminisu opasnost po sebe.
A u nekom demokratskom ili kvazi-demokratskom sistemu je gotovo sigurno da ce pre ili kasnije takva muzika biti ponovo omogucena, jer svaki politicar gleda da na najlaksi nacin stekne popularnost u narodu. Demokratija je, na kraju krajeva, rezultat volje sirokih narodnih masa - prema tome, onaj ko bi ljudima branio da slusaju ono sto zele bi vrlo brzo zavrsio karijeru tj. bio bi zamenjen nekim "covekom iz naroda" koji "razume narod".
Prema tome, mislim da je potpuno nerealno ocekivati da su nekakve zabrane turbo folka resenje za bilo sta. Turbo folk se slusa u celom geografskom regionu kojim je dominirala nekadasnja otomanska imperija (Grcka, Turska, Srbija, Makedonija, ...) i ocigledno je ukus za "zurlu" duboko usadjen - sad neko zamislja da ce nekakvim zabranama da jednostavno privoli nekoga da slusa hor beckih decaka... mislim....
--
Na kraju krajeva, uopste mi nije jasna ta zelja nekih da odredjuju sta je dobro a sta ne kada je muzika u pitanju. Gde tu uopste stati onda? Nekome se ne svidja folk i misli da je olicenje prostakluka, a nekom se ne svidja metal ("agresivni kosijaneri"), ili razne varijante elektronske muzike ("narkomanske"), nekadasnji disco je po nekima "promovisao promiskuitet" i "nocni zivot" a ista stvar je vazila za rock muziku "protiv tradicionalnih vrednosti", pank je decu "terao da postanu anarhisti" itd.. itd...
Ono, u gomili ljudi cuci mali Hitler i nesto bi da propisuju i regulisu sto se tice licnog ukusa... ima li besmislenije stvari pitam se ja.
[ dzigilibonglica @ 04.08.2010. 16:13 ] @
offtopic:
@Fedya:
Hvala Bogu na kablovskim televizijama, pa sada ne moramo da gledamo Grand (ma gde on bio...).
Evo link za nesto slicno 3K duru, ali su bendovi u glavnom, pa nisu osudjeni na Neverne Bebe, vec sviraju najbolje ono sto oni znaju, a ne najbolje sto N.Bebe znaju.
ili ovo
Sezona je prosla, ali ima sve na YouTube-u.
P.S.
Ok su Neverne Bebe, nemam nista protiv njih...
[Ovu poruku je menjao dzigilibonglica dana 04.08.2010. u 17:32 GMT+1]
[ stil @ 04.08.2010. 16:14 ] @
@ Ivan
To je ono pitanje šta je starije kokoška ili jaje. Dobro sad su to napokon utvrdili ali poenta je da većina ljudi ne želi da talasa i da ide kud ide i većina - kako bi se lakše uklopili u "društvo" . Zbog toga treba svima dati šansu kad to kažem mislim da treba dati šansu svim muzičkim žanrovima. Zbog toga što je kod nas došlo do veoma velikog disbalansa u ponudi tako da ljudi a pogotovo omladina i nema nekog izbora. Poenta je da "neki" ljudi kreiraju ono što je u trendu iz prostog razloga što oni to proizvode pa na taj način logično traže i kupce za taj svoj proizvod. Da kojim slučajem proizvode neki drugi vid muzike to bi bilo u trendu.
[ Ivan Dimkovic @ 04.08.2010. 16:26 ] @
Pa data je sansa svim muzickim zanrovima - ja sam u svoje vreme slusao MTV na trecem kanalu do 12.
Takodje, bilo je sasvim solidnih rock emisija, postojala je (a verujem da postoji i danas) domaca rock scena kao i scena elektronske muzike, sa sve izdavackim kucama.
Medjutim, sve to generise daleko manji profit od turbo-folka i ko god krene da se bavi turbo folkom, uvek ce inkasirati mnogo vise para. Mnogo vise para znaci i vise opreme, vise frekvencija... Jednostavno, sama velicina tih turbo-folk imperija je upravo omogucena popularnoscu.
Citat:
Zbog toga što je kod nas došlo do veoma velikog disbalansa u ponudi tako da ljudi a pogotovo omladina i nema nekog izbora
Ovo ne moze biti manje tacno - cak i u vreme kada sam ja bio klinac, ono kada je nerafinisani "seljoberski" turbo folk bio u punoj snazi je i te kako postojao izbor, a prilicno sam siguran da u danasnje vreme taj izbor nikako ne moze biti manji.
- Imao si MTV, koji je u to vreme imao dobru muziku, koji je pusao treci kanal svaki dan do 12.. Kada sam ja poceo da gledam MTV to je bilo vreme radjanja "alternative" koja je pocela sa "Grunge" pravcom iz Sijetla (Nirvana, Pearl Jam)
- Imao si domacu scenu koja nije TF: Partibrejkerski, Kazna za usi, Dza ili Bu, Nista ali Logopedi, EKV, Disciplina Kicme, Elektricni Orgazam, Riblja Corba, Plejboj, Bajaga & Instruktori, KKN, Darkwood Dub itd.. itd.. itd... dosta klinaca iz moje generacije su slusali i stariju muziku tipa Azra, Sarlo Akrobata, itd... mislim ono mogao bih da nabrajam do sutra. Nekoliko velikih izdavackih kuca su se bavili iskljucivo ne-TF muzikom
- Sredinom 90-tih se pojavila i jaca domaca rep/hip hop scena
- Takodje, krajem 90-tih se formirala i jaka scena elektronske muzike (Exit je inace i uspeo zahvaljujuci tome da je imao veliki auditorijum u Srbiji koji slusa elektronsku muziku)
Prema tome, tesko da ce biti da neko nije imao neki izbor... Medjutim, naravno, ogromna vecina ljudi u Srbiji ukupno slusa turbo folk - i to se reflektuje u velicinama medijskih imperija koje su se bazirale na tome.
Citat:
Da kojim slučajem proizvode neki drugi vid muzike to bi bilo u trendu.
Ni ovo nije tacno - mnogi su pokusavali sa drugim vrstama muzike (videti gore), i sa njima mogu da zadobiju samo deo populacije koji se naziva "urbanim" ili kako god... Oni drugi jednostavno zele da slusaju samo jednu stvar - i naravno da ce uvek naci nekoga da im taj ukus zadovolji - i taj neko ce se namlatiti para.
Ta ljubav za "zavijanjem" nije nastala juce, ili pre 10-20 godina vec je verovatno stara mnogo vise od bilo koga od nas... Jedno "Bijelo Dugme" je upravo profitiralo zato sto su u rock muziku ubacili te "narodne" elemente, inace bi bili jos samo jedan od N desetina ili stotina rock bendova koji se slusaju u nekoliko velikih gradova SFRJ.
[ dzigilibonglica @ 04.08.2010. 16:33 ] @
Ispravio youtube linkove :)
[ combuster @ 04.08.2010. 16:36 ] @
A pa kad si klinac i ne razmisljas o ZAM-u i ostalim glupostima, secam se da sam imao tad dva kanala, RTBG 1 i 2 i kada je dosao 3K - au, ludilo - filmovi i zika (neko pomenu MTV), sport bre i slicno. To mi je makar ostalo u secanju.
Citat:
- Imao si MTV, koji je u to vreme imao dobru muziku, koji je pusao treci kanal svaki dan do 12.. Kada sam ja poceo da gledam MTV to je bilo vreme radjanja "alternative" koja je pocela sa "Grunge" pravcom iz Sijetla (Nirvana, Pearl Jam)
- Imao si domacu scenu koja nije TF: Partibrejkerski, Kazna za usi, Dza ili Bu, Nista ali Logopedi, EKV, Disciplina Kicme, Elektricni Orgazam, Riblja Corba, Plejboj, Bajaga & Instruktori, KKN, Darkwood Dub itd.. itd.. itd... mislim ono mogao bih da nabrajam do sutra. Nekoliko velikih izdavackih kuca su se bavili iskljucivo ne-TF muzikom
E to je flashback o kome pricam. I dan danas volim da cujem I've got these technicolor eyes od DK.
[ stil @ 04.08.2010. 16:37 ] @
Ivane vidi se da odavno ne živiš ovde. I ja sam dok je bilo trećeg kanala i dok je puštao MTV držao samo njega uključenog umesto radija :) Nema više toga odavno. Kažem ti ako ja proizvodim turbo folk trudiću se iz sve snage da to bude u trendu pod izgovorom da to narod želi što nikako ne može da se dokaže je samo to imaš da čuješ po televizijama. Mislim da je bila neka emisija sa Oliverom Kovačević gde je bilo priče o tome da drugi žanrovi muzike jednostano ne mogu da dobiju ni minuta na nekim televizijama. Čak ni kao probu jer neko tamo unapred zna šta ljudi žele jelte tako da o podjednakoj šansi nema ni govora.
[ Kovacevic Vladimir @ 04.08.2010. 16:39 ] @
@Ivan
Dobar tekst, univerzalno tumačenje upotrebne vrednosti muzike u opšte-društveno-političko poimanje karijere, sa naglaskom na popularnost.
-------------
Ako odbacimo tu gensku potrebu za zvuk šargija i zurli, ostaje pitanje:
koji se prostor ostavlja za uticaj ostale muzike na razvijanje dobrog ukusa?
Pa i poznavanje bar jedne kompozicije u izvođenju hora Bečkih dečaka.
Citat:
Ivan Dimkovic:
Ono, u gomili ljudi cuci mali Hitler i nesto bi da propisuju i regulisu sto se tice licnog ukusa... ima li besmislenije stvari pitam se ja.
Ima.
Ukus mase, kao zbir neukusa pojedinaca.
Pozdrav
[ Ivan Dimkovic @ 04.08.2010. 16:42 ] @
Stil,
Sve je to rezultat dugih "eksperimenata" i pokusaja plasiranja necega sto se sirokim masama ne svidja.
Najdalje dokle je moglo da se stigne a da nesto bude masovno popularno je bilo sa nekom blago-umivenom "seljanom" tipa Zdravko Colic ili Bijelo Dugme - to je vrh, ono... samo milimetar dalje u zvuku, i ogranicen si na iskljucivo populaciju iz par velikih gradova.
To uopste nije slucajno, to je jednostavno odraz muzickog ukusa vecine.
I, naravno, ako pravis privatnu radio i TV stanicu ti ces najcesce titrati upravo tom delu populacije. Samo mali broj ce zauzeti "niche" pozicije - a tu ima jako malo mesta i vrlo verovatno su odavno vec zauzeta.
Jednostavno receno - mainstream u Srbiji je turbo folk, sve ostalo je "alternativa".
Citat:
Kovacevic Vladimir
Ako odbacimo tu gensku potrebu za zvuk šargija i zurli, ostaje pitanje:
koji se prostor ostavlja za uticaj ostale muzike na razvijanje dobrog ukusa?
Pa i poznavanje bar jedne kompozicije u izvođenju hora Bečkih dečaka.
Ostaje, kako ne ostaje - imas Radio Beograd, imas izdavace ne-turbo folk muzike... cak imas i umetnicke dogadjaje koji priredjuju nesto sto se pogresno naziva "klasicnom" muzikom. Hej, imas cak i opere...
A da ne pricamo o Internetu i faktu da danasnja nova omladina visi na netu - gde fakticki imas pristup ama bas svemu, Pandora, Last.fm...
[ Srđan Pavlović @ 04.08.2010. 17:04 ] @
Citat:
mainstream u Srbiji je turbo folk, sve ostalo je "alternativa".
Apsolutno nema nikakve sanse niti potencijala sada i ovde, da to prestane.
[ combuster @ 04.08.2010. 17:41 ] @
Ma oni toliko para zaradjuju za ono sms-ovanje da moze sopstvenu tv GRAND da otvori. Sto bi mozda bilo i najbolje, strpas sve to na jedan kanal i onda blacklistujes.
[ gfx @ 04.08.2010. 18:58 ] @
"Dramatičan preokret"
Posle sagledavanja "burne reakcije javnog mnjenja"... itd, itd... RTV PINK i Grand Production IPAK nastavljaju dalju saradnju, ALI pod uslovima koje je na početku nudio RTV PINK
Izvor, zna se
Španska serija, sa ŽM u glavnoj ulozi. Cirkus živi.
[ jesus alejandro @ 04.08.2010. 19:00 ] @
^
+1
[ MilanTarot @ 04.08.2010. 19:01 ] @
a glupaci naseli...
Citat:
Nakon demanta televizije Fox da će emisije "Grand produkcije" od naredne sezone biti prikazivane na toj stanici, saopšteno da Pink i Grand nastavljaju saradnju.
Moram da offujem, a jel se seca neko Sok Koridora na Artu? Kakva emisija, i dan danas mi nije jasno odakle su izvlacili one japanske horore!
I zar nije na 3K isla VIVA? Oni su se malo vise bavili elektronikom, ali su otisli u komercijalu pre MTV koliko se secam. A bilo je i finih emisija, secam se onog Polarotora(bili jedini koji su se bavili sa racunarima tih godina?), i VJ Techno sa onim veselim Kalicaninom...
Eee vesele devedesete, kad se pomenu ljudi pomisle na 200 na sat, a ja cutim i secam se kad sam prvi put cuo Prodizi i Chemical Brothers u osnovnoj skoli i svadjao se sa drugarem jer je on poceo da gotivi Dimu Borgir i Slayer
[ mmix @ 04.08.2010. 22:18 ] @
Haha, priceless. Viral marketing, posebna izlucevina marketera kad dobiju stomacni virus.
[ Srđan Pavlović @ 04.08.2010. 22:31 ] @
[donkey]Da obrisem ovu celu temu, zbog reklame?[/donkey]
[ jnk @ 04.08.2010. 22:31 ] @
Citat:
ArsenLupen: Moram da offujem, a jel se seca neko Sok Koridora na Artu? Kakva emisija, i dan danas mi nije jasno odakle su izvlacili one japanske horore!
autor šok koridora je autor "srpskog filma" :)
[ Ivan Dimkovic @ 04.08.2010. 22:32 ] @
Citat:
ArsenLupen
I zar nije na 3K isla VIVA? Oni su se malo vise bavili elektronikom, ali su otisli u komercijalu pre MTV koliko se secam. A bilo je i finih emisija, secam se onog Polarotora(bili jedini koji su se bavili sa racunarima tih godina?), i VJ Techno sa onim veselim Kalicaninom.
Isao je MTV prvo, mislim tamo negde do 1995/6 ne secam se tacno. Onda su presli na VIVA-u.
Citat:
Eee vesele devedesete, kad se pomenu ljudi pomisle na 200 na sat, a ja cutim i secam se kad sam prvi put cuo Prodizi i Chemical Brothers u osnovnoj skoli i svadjao se sa drugarem jer je on poceo da gotivi Dimu Borgir i Slayer
Uuu ja sam u 6-tom i 7-mom osnovne bio tezak metalac, duga kosa i tako to - i secam se da smo mrzeli ekipu koja je pocela da slusa Prodigy... pa je posle bio i onaj koncert njihov :-))))
Kasnije sam sam presao na elektronsku i sad tesko da imam nesto metala na u kolekciji, dok su Prodigy i Chemical Brothers definitivno tu :)
[ ventura @ 04.08.2010. 22:41 ] @
Citat:
mmix: Haha, priceless. Viral marketing, posebna izlucevina marketera kad dobiju stomacni virus.
Sumnjam da je u pitanju marketing... Ipak je ovo isuviše rizičan potez za Popovića da bi blefirao sa ovakvim stvarima... Sigurno da je pojeo debelo govnó, jer Mitrović sada može toliko da ga uceni, faktički da ga svede na nivo nekog nebitnog voditelja, što verujem da će i uraditi... Kad je Mitrović uspeo da iz javnog života na par godina izbaci jednu Cecu, za jednog relativno nebitnog Sašu Popovića neće ni da trepne...
[ mmix @ 05.08.2010. 07:52 ] @
Ma sve je to marketing, pazi kad ja znam za Sasu Popovica onda je za grandovce verovatno ikona.
Neko pomenu srpsku rock scenu. Ja godinama nista nisam cuo domace u tom domenu, ako nisu grandovci i grand wannabes, onda su eurosong nesrecnici ili u najboljem slucaju gangsta-wannabe reperi iz novobeogradski blokova. E da, i na kolarcu ponekad zasviraju klasiku, i imamo onog cigu beatboxera i to je to. Ko dakle cini tu rock/alternativnu scenu srbije danas?
[ deerbeer @ 05.08.2010. 08:43 ] @
Citat:
Neko pomenu srpsku rock scenu. Ja godinama nista nisam cuo domace u tom domenu,
Tacno. Rok scena u srbiji je mrtva da mrtvija ne moze biti .
[ Tyler Durden @ 05.08.2010. 09:03 ] @
Citat:
mmix: Ma sve je to marketing, pazi kad ja znam za Sasu Popovica onda je za grandovce verovatno ikona.
Neko pomenu srpsku rock scenu. Ja godinama nista nisam cuo domace u tom domenu, ako nisu grandovci i grand wannabes, onda su eurosong nesrecnici ili u najboljem slucaju gangsta-wannabe reperi iz novobeogradski blokova. E da, i na kolarcu ponekad zasviraju klasiku, i imamo onog cigu beatboxera i to je to. Ko dakle cini tu rock/alternativnu scenu srbije danas?
Ima tu par vrlo anonimnih ali zaista dobrih bendova. Nisu na nivou radioheada, ali zasluzuju pohvale.
Ono sto je problem - malo ih je i nemaju nikakav uticaj. I ja mislim da to nije njihova krivica, jednostavno ljudi (da ne kazem omladina) danas masovno zeli da slusa grand i to je to. To je fakat. Nema tu filozofiranja.
[ Vole Domu @ 05.08.2010. 09:49 ] @
goribor, plankoreniz9, ana never, ola horhe, consecration (ko voli tvrdje, mene malo zrache), kolja i smak bijelog dugmeta...
nista od toga nije bas rokenrol, ali ni ne treba da bude jer je rokenrol mrtav - u smislu prevazidjen je, evoluirao je...
to sto se vi pitate "gde je rock scena" je kao kad bi se neko pitao "a gde su danas beogradski slager pevachi", pa nema ih, dosla su neka druga vremena, to ne znaci da nema nove kvalitetne muzike...
ono sto jeste tacno je da je anonimnost ovih bendova na uzasno velikom nivou, da je promocija katastrofa, kao i zastupljenost po medijima...
al' nije ni to strasno, danas, mislim kad postoji internet...
i koncerata ipak ima dovoljno da moze da se zivi i bez zvezdi granda...
vest potez, malo izvikasmo grand, fraj reklama,,, i idemo dalje,,,,
Pricace deca o svetlima arene.
Vezbace krisom kod kuce neki stos.
Ali vec sutra cim prodje neko vreme
samo ce retko pomisljati na to.
PS: ziv je R'n'r umro nije dok je srBstva i sRbije :)
[ combuster @ 05.08.2010. 10:02 ] @
Evo ti wolfmother ima taj stari rokerski taste :)
Inace, citam danas Blic dok sam cekao na red kod frizera i tamo naravno naslov "Propao transfer decenije" I shi* u not i kako je svima nama dragi sale isao u grcku da se dogovori sa vlasnikom foxa oko prebacivanja granda ali da je trazio 15M EUR-a i da je posao naglo u poslednjem trenutku propao. E sada se vratio kod Mitrovica a da li pod istim uslovima ili gorim ne znam.
A taman sam se ponadao da ce izvisiti - mislio sam da je FUD-ovanje ali izgleda mi da nije :)
[ Horvat @ 05.08.2010. 10:22 ] @
samo nek mu ga pink oberucke prihvati, da to s*anje ostane lokalizovano na 1 kanalu
sto se rock scene tice, prilicno je losa danas, ali ima jos "nade" (ovaj rat bendova je dobar inace, tu se vidi da nije sve mrtvo, da ima klinaca koji hoce nesto da promene)
p.s. radio beograd 202 je cisto "rokerski" (rok, metal i ostalo), samo jako smara voditeljica, vise nju cujes neko mjuzu -_-
[ mmix @ 05.08.2010. 10:43 ] @
Ma vama je opao standard u procenjivanju ono daj sta das pa makar bili falseri koji nocu tezgare kao kaficka ziva muzika Podsecata me na mene koji gleda svakave gluposti na SyFy-u ocajan za dobrim SFom koji nikako da dodje
E, gde je jedan EKV, orgazam, idoli, tri tackice. Iako nisam voleo sve sto se izdavalo, niko nije mogao poreci tu energiju koja je postojala kao ni kvalitet muzike koju su pravili, ako nisi bio psihodelican uvek si imao da nadjes nesto da ti se svidja. A sta danas, ovo sto je na linku? Sta je to? Vojvodjanska balada depresivnih paora? Poslusao sam sad na YT jos neke stvari od tog goribora i doslo mi da se roknem u lobanju ili bacim sa terase. To je buducnost? Jbg, nije ni cudo da grand osvaja mlade, nisu svi bas ni spremni na suicid, muzika je trash al bar vidis sisu i nogu (daj sta das).
[ Horvat @ 05.08.2010. 11:12 ] @
ma zjbi goribor i block out, to ti je ono da skaces u kanjon moracu
a da je ekv kategorija za sebe, stoji to
ali i danas imas npr. (ponovo, ne treba porediti sa ekv i da napomenem nije samo rok,nego ima i panka i rege) orthodox celts, del arno band, hornsman coyote (eyesburn), guzva u 16-ercu, oruzjem protivu otmicara, urban & 4...
naravno i dalje postoji nekoliko iz "stare garde", sad kvalitet im je danas upitan (pogotovo corbi), ali ima i onih koji valjaju
[ deerbeer @ 05.08.2010. 11:50 ] @
"Kasno je za hard rock, umorni su Gillan i Plant, ubila ih velika lova, svježa krv je novi val." :)
[ Tyler Durden @ 05.08.2010. 12:02 ] @
Citat:
mmix: Ma vama je opao standard u procenjivanju ;) ono daj sta das pa makar bili falseri koji nocu tezgare kao kaficka ziva muzika :D Podsecata me na mene koji gleda svakave gluposti na SyFy-u ocajan za dobrim SFom koji nikako da dodje :)
E, gde je jedan EKV, orgazam, idoli, tri tackice. Iako nisam voleo sve sto se izdavalo, niko nije mogao poreci tu energiju koja je postojala kao ni kvalitet muzike koju su pravili, ako nisi bio psihodelican uvek si imao da nadjes nesto da ti se svidja. A sta danas, ovo sto je na linku? Sta je to? Vojvodjanska balada depresivnih paora? Poslusao sam sad na YT jos neke stvari od tog goribora i doslo mi da se roknem u lobanju ili bacim sa terase. To je buducnost? Jbg, nije ni cudo da grand osvaja mlade, nisu svi bas ni spremni na suicid, muzika je trash al bar vidis sisu i nogu (daj sta das).
Hehhehe, nemoj da upadnes u tu zamku "u moje vrijeme...". A pri tom se uhvatis jednog benda, goribor, koji ti se eto ne svidja.
Jednostavno, muzika i zanrovi takodje evoluiraju i neces vise nikad imati EKV. I ne treba da ga bude, oni su bili jedni jedini.
Ali dobrih bendova ima ;)
[ deerbeer @ 05.08.2010. 12:30 ] @
Nije fora da se ponovi bend kao EKV u toj formi , vec da budu originialni kao oni, da sviraju i pevaju nesto smisleno ,
i koliko-toliko da dobro produkcijski odrade albume .
Citat:
Ali dobrih bendova ima ;)
Voleo bih da cujem . O ukusima naravno necemo raspravljati :)
[ Tyler Durden @ 05.08.2010. 12:58 ] @
Nezni Dalibor npr. je ok mladi bend koji obecava. Naravno, za one koji ne traze strogo rokerski zvuk.
To je samo jedan primjer, ali kao sto sam i rekao, nema ih bas mnogo ;-)
[ deerbeer @ 05.08.2010. 13:08 ] @
Citat:
Naravno, za one koji ne traze strogo rokerski zvuk.
Gde su danas npr. grupe kao Familija , Babe , Vampiri koji su bili neki mainstream pop (sta vec)
Iako nisu po mom ukusu , bili su itekako kvalitetni i originalni bendovi .
[ Horvat @ 05.08.2010. 13:14 ] @
inace, evo dobar site za "informisanje" o demo i neafirmisanim (pa i malo afirmisanim) domacim bendovima rok (pank,rege) scene http://pljuga.com/
[ acaradio @ 05.08.2010. 14:32 ] @
Rokenrol, ili mozda je sveobuhvatnije ako se to nazove "ne-estradna muzika" je u Srbiji duboko zakopana nakon 1999. i nikad se nije oporavila.
Do tada je rock scena nekako prezivljavala, cak je i imala neki "peak" sredinom devedesetih, narocito u vreme protesta 1996/97, kada je nosila i neku buntovnu notu. Pa cak je i Mitrovic tada poceo da ubacuje takav zvuk na svoju televiziju (u top listi "YU Top 10" svoje mesto su nasli bendovi kao sto su Veliki prezir, Goblini, Dza ili Bu, Eva Braun...).
Ali eto, te 1999. smo se spremali na rat protiv "mrskog Zapada", tako da je muzika drugacija od one koju je forsirala trula estrada (ma nek' je veselo i dok bombe padaju) i koja bi eventualno izazvala neki otpor sistemu (oslabila "borbenu moc"), u potpunosti istisnuta sa medija.
E sad, jeftina estradna muzika (neofolk, folk-pop, ljiga-pop) je bila "soundtrack" Milosevicevog vremena, ali ni nakon njegovog pada se bas nista nije promenilo kada je u pitanju rock scena. Ustvari, jos je gore.
Televizije trce za rejtingom i bas ih nesto zabole da u program ubacuju muziku za koju smatraju da im nece doneti sigurnu gledanost. Rokenrol je njima rizik. Eto, i televizija od koje se nekad ocekivalo da ce forsirati ne-estradnu muziku i odrzavati neki urbani duh (B92), vise nema nijednu muzicku emisiju. Cak je i "Jelen Top 10" prebacen na JaDni servis.
Kao sto je ovde vec pomenuto, ima bendova (pogotovo u poslednjih godinu-dve), ljudi hoce da rade, ali mediji su potpuno autisticni za njih.
A estradna masinerija je usla u sve drustvene pore i sada su ove orgije na relaciji Pink-Grand-FOX vest dana (nedelje, meseca) na svim medijima. To je najbitnije, svi se time bave...cela javnost nervozno grize nokte i pita se sta ce biti sa Grandom...kako bi srpski narod preziveo ako bi se (nedajboze) poklopili termini Grandovih emisija na nekoj drugoj televiziji sa "Farmom" na Pinku? Panika!! Kako gledati i jedno i drugo???
Eto, na svu srecu ovog maloumnog naroda, brak izmedju Pinka i Granda je spasen i ceka nas jos jedna plodna jesen uz pevaljke, Kursadzije i ostale primitivizme. I naravno, uz "Farmu".
[Ovu poruku je menjao acaradio dana 05.08.2010. u 15:42 GMT+1]
[ combuster @ 05.08.2010. 14:40 ] @
Citat:
Panika!! Kako gledati i jedno i drugo???
Masovna kupovina televizora sa Picture in Picture (PiP) opcijom :)
Raspitao sam se, spreman sam i za takvu varijantu xD
[ jerryrain @ 05.08.2010. 15:10 ] @
Citat:
Tyler Durden: Nezni Dalibor npr. je ok mladi bend koji obecava. Naravno, za one koji ne traze strogo rokerski zvuk.
To je samo jedan primjer, ali kao sto sam i rekao, nema ih bas mnogo ;-)
Ako je nezni dalibor mlad bend (u proseku imaju po oko 40godina a jos uvek nisu naucili da sviraju) koji je alternativa Grandu, onda nije ni cudo sto je Grand toliko popularan kod nas
[ stil @ 05.08.2010. 18:45 ] @
:)
[ Vole Domu @ 05.08.2010. 21:32 ] @
haha, joj...
video sam, dechache, link za sweeper, pre nego sto su ga, opravdano, sweepovali...
da sam izvalio da je obrisan ne bih komentarisao...
Citat:
Zasto me ne cudi to sto znas pesme Ace lukasa??
cekaj, sad pokusavas da dovedes u vezu fanove ace lukasa i goribora?
veruj mi da sam usamljen primer po tom pitanju...
acu lukasa znam zato sto volim da istrazujem i znam svasta, eto sad znam i za minesweeper iako mislim da su tesko...
aca lukas je inace muzicki obrazovan i bio je vrlo talentovan mladi pijanista; pre nego sto je postao HC narodnjak svirao je sa dinom dvornikom, tifom i viktorijom, pa se rokenrol uticaji osecaju u mnogim pesmama (na primer: http://www.youtube.com/watch?v=nOVZSwICGsU)
ali dosta o njemu, ne smatram ga nesto bitnom ni preterano kvalitetnom pojavom, ali ako bih morao da biram izmedju njega i sweepera, jasno ti je...
Citat:
uostalom po myspace statistici u pleyeru, koju sam uporavo pogledao, taj sweeper za jkedan dan ima vise slusanja nego goribor otkad postoje...
i to je kao neko merilo kvaliteta?
pa ima i taj grand o kome pricamo vise nego sviper i goribor zajedno pa na kub, pa to ne znaci da je grand kvalitet
Citat:
a sto se tice usviranosti, znam gitaristu benda vrlo dobro, i kako svira i koliko je muzicki skolovan, daleko vise od ovih repetirora (i njih znam) i dalibora, koji furaju neku psihodeliju jer nista drugo ne mogu ni da sviraju, pa samim tim teraju mlade ljude da slusaju grand i ostalu muziku...
ma verujem ja tebi, nisam ni rekao da ne znaju da sviraju, rekao sam samo da nije poenta u tome, covece.
a repetitor i dalibor nemaju maltene nikakve veze sa psihodelijom, kao ni ostatak popboks scene, ne znam otkud ti takve ideje...
Citat:
Upravo ta POPBOKS scena je poprilicno kriva sto je sve sto je alternativno, lose.. jer furaju samo bendove koji su slicni, koji sviraju neku psihodeliju, jer su snimali kod njih u studiju...
velika vecina popboks scene nije snimana kod njih u studiju. ne mogu da verujem da me teras da branim popboks :D
koliko god ih ne gotivio u sustini, svako ko promovise bilo sta sto nije grand je dobrodosao.
trebalo bi samo da bude desetak popboksova, svaki da fura neki svoj fazon, pa bi situacija bila mnogo drugacija...
Citat:
Kad ti je bitna lirika, poslusaj malo Six Pack ili Covek Bez Sluha
a zasto mislis da ih nisam vec slusao?
evo jednog teksta coveka bez sluha:
"Delfinu prelepi moj,sta god da pomislis
ovako blesav i lud vec te godinama trazim svud
sledjen pri pomisli da mozda i ne postojis
kiše dosadni ples, samo golica zedj
da ti pomerim sa cela tvrdoglavi taj pramen smedj
pa naslonim usne ko balon od sapunice"
a sad samo zamisli jednog sasu matica kako ovo peva uz harmoniku, i na keca se uklapa u grand...
uporedimo sa goriborom:
"A moja majka brine
šta drugo da radi
sin joj sve zna
samo ne zna da se prilagodi
a ja nešto slutim da baš tako i treba
da moj život crpi snagu iz nereda
i da volim i kad boli
da govorim i kad gorim
da pišem i kad jedva dišem
da skrhan smejem se
da čist iz ovih govana nestanem
i zauvek svoj mir pronađem"
ovo je vec malo teze zamisliti da izadje iz pera nekog narodnjackog tekstopisca, zar ne?
Citat:
A madjarska ima svetski poznate bendove na punk i hc sceni, o italiji, spaniji ili skandinavskim zemljama i da ne pricamo.. ali ta neinformisanost je tvoj problem, bolje ne pricaj o onome sto ne znas
opet obrces stvari. nisam rekao da madjari nemaju nista, ali nemaju nesto preterano vise od nas.
i ako su uspeli da proguraju nesto napolje, to je samo zato sto su bolje organizovani i medijski zastupljeniji, a ne zato sto su kvalitetniji (u proseku gledano, u nekim odredjenim zanrovima neke drzave sigurno imaju prednost)
[ Ivan Dimkovic @ 05.08.2010. 22:12 ] @
Ogromna vecina muzike nastaje iz samo jednog razloga - profit.
Ako izuzmemo amatere, eksperimentalne postavke i neki mali % muzicara koji stvaraju iz ciste kreativnosti.. manje-vise se sve svodi na cist profit. Ono, ljudima to placa racune, sta god njihov PR menadzer pricao o tome.
Dakle, sve se svodi na pronalazenje mesta za sebe - to vazi kako za bendove/kompozitore/umetnike a tako i za izdavacke kuce. Jasno je da "mainstream" na bilo kom trzistu zauzima lavovski deo kolaca iz prostog razloga sto je najprofitabilniji.
Ostali imaju svoj "niche" - i to je to.
"Zvuk" je dinamicna stvar i menja se vremenom i katalizator promene je zapravo kompletno zivotno okruzenje individue koje se konstantno menja - fakat da danas nema puno "prave rock muzike" je samo posledica vremena - bas kao sto se sve ostalo u nasem okruzenju promenilo od 60-tih i 70-tih, tako se promenila i muzika... Pink Floyd, Led Zepellin vise ne mogu da postoje kao sto je Massive Attack kao sto vec ljudi pomenuse.
Neko ce reci, OK - hajde da uzmemo da je Pink Floyd zamenio neki Massive Attack - zasto nesto ne zameni Turbo Folk u Srbiji?
Pa to je isto tako prosto - treba se samo staviti u okruzenje gde se TF najvise slusa - a to je "unutrasnjost" Srbije... Da li vi mislite da se tu puno toga promenilo u zivotu/okruzenju/impresijama u poslednjih 30 godina? Prilicno sam siguran da nije - pa tako i muzicki ukus stoji zamrznut u vremenu.
[ Horvat @ 05.08.2010. 22:54 ] @
steta sto sada nisu 80e kada je rok bio mainstream :]
eto, sta uradi turbo folk, napravi rat medju "alternativcima" :D
nema potrebe za svadjom ljudi, svakom se nesto drugo svidja, tako je bilo vazda i bice vazda vekova
ali da je prilicno slaba rok scena danas, to se ne moze sporiti, kada na 10 kafica turbofokera imas 1 rokerski i mozda 2 koji pusta house... u nekim krajevima je tuzniji odnos u nekima je malo bolji, ali u proseku je tako nekako
[ Vole Domu @ 05.08.2010. 23:27 ] @
@Horvat:
ma da bre, nek postoji sve sto neko voli da slusa, pa i taj grand, jbg, samo bi nacionalni servis kad je vec nacionalni mogao vise paznje da posveti domacoj sceni...
@Ivan:
tako je,
jedino se ne slazem da vecina radi zbog profita. mozda vecina ZELI da radi zbog profita, ali (kod nas barem) vrlo mali procenat ljudi u neturbofolk sferi moze da zivi od muziciranja. ovo pricam i iz licnog iskustva, moj bend je debelo u minusu otkad postoji (sto meni licno ne smeta, nisam u tome da bih preziveo), i tako je sa vecinom ortaka, pa i sa gorepomenutim goriborom, verujem i sa sweeperom, a i sa drugim vrstama muzike (bdat dzutim je izdao jedan od prodavanijih rep albuma kod nas a prodao je nesto tipa 500 kopija :D)
sa popboks scene vecina ljudi ima neke poslove sa strane ili ljude koji ih izdrzavaju, sa retkim izuzecima poput borisa mladenovica iz jarbola/sile/prezira/cegasvene, ali eto covek svira u 10 bendova i radi ton za jos 10, pa i ne cudi sto moze da zivi od toga...
video sam, dechache, link za sweeper, pre nego sto su ga, opravdano, sweepovali...
da sam izvalio da je obrisan ne bih komentarisao...
link je sweepovan 'naivni' decace jer se moderator uvredio posto je to bio odgovor na njegovo pominjanje neznog dalibora koga realno bilo ko normalan cuje odmah batali da ikad vise i pomisli na neku alternativu narodnjacima.
Citat:
Vole Domu:
cekaj, sad pokusavas da dovedes u vezu fanove ace lukasa i goribora?
veruj mi da sam usamljen primer po tom pitanju...
acu lukasa znam zato sto volim da istrazujem i znam svasta, eto sad znam i za minesweeper iako mislim da su tesko...
aca lukas je inace muzicki obrazovan i bio je vrlo talentovan mladi pijanista; pre nego sto je postao HC narodnjak svirao je sa dinom dvornikom, tifom i viktorijom, pa se rokenrol uticaji osecaju u mnogim pesmama (na primer: http://www.youtube.com/watch?v=nOVZSwICGsU)
ali dosta o njemu, ne smatram ga nesto bitnom ni preterano kvalitetnom pojavom, ali ako bih morao da biram izmedju njega i sweepera, jasno ti je...
Ne smatras ga PRETERANO kvalitetnom pojavom? lol i sta reci posle toga... na svu srecu te nisi fan sweeper-a, verujem kad bi imali fana koji gotivi acu crnog lukaca da bi odmah batalili gitare...
Mislim da samim tim sto neposredno i priznajes da jesi fan Aca Crnog Lukaca gubis svaku mogucnost da iko normalan uzme tvoje misljenje za realno a kamoli kritiku benda kao sto je Sweeper i Covek Bez Sluha... Jednim delom scena je i nikakva zbog takvih likova, do 1am su kvazi umetnici i slusaju avangardnu psihodeiju koji niko str8 ne bi mogao da slusa, niko vas ne razume, samo vi kapirate kako je ta muziak cool, a kad se spuste sa hemije i proradi alkohol onda krecu na Acu Lukasa i te ostale idijotarije koje slusate, ono ne mozete posteno da se proveselite bez turbo folka... ne kazem da je to tvoj slucaj, ali znam gomilu takvih, a ti sa ovim hvaljenjem ace lukaca definitvno ne zvucis bas najrazumnije
Treba dati taj prostor koji se daje smesnim popboks bendovima ovim ostalima, pa bi videli kako bi mnogo vise ljudi slusalo nesto drugacije od Granda, ali ljudi jednostavno nemaju nacina da saznaju za te bendove u doba kada su svi navikli da im se gotovo servira...
Citat:
Vole Domu:
i to je kao neko merilo kvaliteta?
pa ima i taj grand o kome pricamo vise nego sviper i goribor zajedno pa na kub, pa to ne znaci da je grand kvalitet
A mozes da budes maliciozan i da se pravis glup pa da postavis stvari na ovaj nacin. Grand ima najvecu medijsku potporu na ovim prostorima, te njega ne treba uzimati u obzir kada se porede 2 alternativna rock benda...
Broj fanova, slusanja, prodatih diskova, poseta stranica naravno da je to merilo kvaliteta.
Evo merilo je i da su sweeper izdali za universal music a goribor ne verujem da ce ikada imati normalnog izdavaca, merilo kvaliteta je to sto sweeper ima 30.000 fanova a goribor ima 1.619, sweeper ima 585.299 slusanja a goribor 64.915... a ne zaboravi da je goribor bend koga popboks gura do besvesti jer su snimali u njihovom studiju digimediji, a sweeper DIY bend, koji su sami sebi snimali album koji produkcijiski zvuci minimum 5x bolje i koliko ja znam niko ih ne gura, u svakom slucaju ne toliko otvoreno kao digimedia/popboks bendove. Ko zna sta bi tek bilo da su vise medijski zastupljeni...
Citat:
Vole Domu:ma verujem ja tebi, nisam ni rekao da ne znaju da sviraju, rekao sam samo da nije poenta u tome, covece.
a repetitor i dalibor nemaju maltene nikakve veze sa psihodelijom, kao ni ostatak popboks scene, ne znam otkud ti takve ideje...
A ne znam sa cime imaju veze.. POenta je da je to veoma nekvalitetno, da takva muzika koju oni sviraju nigde u svetu ne prolazi, niti postoji. Ja sam apsolutno siguran da oni nisu u stanju, tehnicki, da odsviraju ili smisle ista sto moze da zazvuci prijatno prosecnom slusaocu a ljudi kao ti ih predstavljaju kao neku alternativu grandu, pa onda nije ni cudo sto svi slusaju grand i Acu Lukaca.
Six Pack, Covek BEz Sluha, Sweeper, Tea Break i sl. su bendovi za koje nigde nisi moga da cujes, iako su mnogo organizovaniji i svi imaju svoju bazu vernih fanova, ali od raznih goribora i dalibora i slicnih gluposti ne mozes da ih vidis na tv-u, iako oni sviraju neku vrstu muzike koja je trenutno glavana alternativa mainstreamu u svetu, kao bendovi tipa Paramore, Green day, sum 41, blink 182. A sa kojim bendovima uporediti goribor, e-play?? Nema, to samo ovde moze da prodje, i onda se pitamo sto imamo Zvezde Granda...
Citat:
Vole Domu:velika vecina popboks scene nije snimana kod njih u studiju. ne mogu da verujem da me teras da branim popboks :D
koliko god ih ne gotivio u sustini, svako ko promovise bilo sta sto nije grand je dobrodosao.
trebalo bi samo da bude desetak popboksova, svaki da fura neki svoj fazon, pa bi situacija bila mnogo drugacija...
Vecina je snimana u digimediji, uostalom to im je jedan od glavnih uslova.
Sta reci o firmi koja pokusava da diktira scenu, tako sto pravi emisiju JELEN TOP10 na nacionalnoj televizji, gde je vec 3 nedelje na prvom mestu bend koji se zove Hypnotized, koji zvuci kao pokvarena ploca sa pevacem koji peva na engleskom jeziku sa naglaskom pijanog rusa, a na prvom mestu samo zbog toga sto je taj isti pevac direktor Apatinske pivare koja je glavni sponzor emisije... E zbog takvih digimedija, popboksova i slicnih likova rok scena i treba da propadne, jer nista nisu bolji od Granda, cak su i gori jer su to sve vukovi u ovcijem krznu...
evo jednog teksta coveka bez sluha:
"Delfinu prelepi moj,sta god da pomislis
ovako blesav i lud vec te godinama trazim svud
sledjen pri pomisli da mozda i ne postojis
kiše dosadni ples, samo golica zedj
da ti pomerim sa cela tvrdoglavi taj pramen smedj
pa naslonim usne ko balon od sapunice"
a sad samo zamisli jednog sasu matica kako ovo peva uz harmoniku, i na keca se uklapa u grand...
uporedimo sa goriborom:
"A moja majka brine
šta drugo da radi
sin joj sve zna
samo ne zna da se prilagodi
a ja nešto slutim da baš tako i treba
da moj život crpi snagu iz nereda
i da volim i kad boli
da govorim i kad gorim
da pišem i kad jedva dišem
da skrhan smejem se
da čist iz ovih govana nestanem
i zauvek svoj mir pronađem"
ovo je vec malo teze zamisliti da izadje iz pera nekog narodnjackog tekstopisca, zar ne?
Sta izvadio si najgoru CBS strofu i najbolju goribor po tvom misljenju? ne znam, ne razume se u narodnjake ali jbg CBS bolje zvuci i svakako je bend koji bi pre privuka mlade ljude da slusaju rok nego Goribor, a ti mozes da baljezgas koliko hoces, kako su oni kvalitetni ali to niko ne razume... Realno goribor nikad anece moci da prismrdi SiX pAcku po pitanju lirike.
Citat:
Vole Domu:
opet obrces stvari. nisam rekao da madjari nemaju nista, ali nemaju nesto preterano vise od nas.
i ako su uspeli da proguraju nesto napolje, to je samo zato sto su bolje organizovani i medijski zastupljeniji, a ne zato sto su kvalitetniji (u proseku gledano, u nekim odredjenim zanrovima neke drzave sigurno imaju prednost)
Kao sto rekoh madjari, svedjani, norvezani, nemci imaju svetski poznate bendove, i naravno da su kvalitetniji od onih bendova koji kod nas mogu da dodju do medijskog prostora. Kod nas su pandani tim bendovima ogavni plagijatori Van Gogh ili Riblja COrba
Mi smo imali jedan koji je bio stvarno svetskog kalibra, Eyesburn, ali nazalost ni oni nisu uspeli da opstanu na ovako malignoj popboksovoj sceni...
@Vole Domu
edit... tek sam sad video da ti zapravo sviras u nekom bendu, daj reci u kom, pa necu njega vise da pominjem da se ne bi osecao toliko prozvanim.
Goribor ili prateci bend Ace Lukasa ili oba? :p
Ajde nije fer da ja kao slusalac raspravljam ovde sa tobom kao izvodjacem, ti si u pravu za sve :D...
[Ovu poruku je menjao jerryrain dana 06.08.2010. u 00:53 GMT+1]
[Ovu poruku je menjao jerryrain dana 06.08.2010. u 00:54 GMT+1]
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 00:06 ] @
au, brate, koliko neistina i nelogicnosti.
ajmo redom:
Citat:
link je sweepovan 'naivni' decace jer se moderator uvredio posto je to bio odgovor na njegovo pominjanje neznog dalibora koga realno bilo ko normalan cuje odmah batali da ikad vise i pomisli na neku alternativu narodnjacima.
link je sweepovan jer je bio cisto reklamiranje benda ...
Citat:
Jednim delom scena je i nikakva zbog takvih likova, do 1am su kvazi umetnici i slusaju avangardnu psihodeiju koji niko str8 ne bi mogao da slusa, niko vas ne razume, samo vi kapirate kako je ta muziak cool, a kad se spuste sa hemije i proradi alkohol onda krecu na Acu Lukasa i te ostale idijotarije koje slusate, ono ne mozete posteno da se proveselite bez turbo folka...
mislim da je prilicno retardirano da sad spekulises o mom zivotu, jer, prvo ne znas nista o njemu, drugo, to nikako nije relevantno za ovu raspravu.
kao sto ti rekoh, medj fanovima goribora neces naci nijednog vise osim mene koji je upoznat sa diskografijom ace lukasa.
droge i alkohol ne koristim vise od par puta godisnje (ako izuzmemo casicu uz rucak)...
sviram u eksperimentalnom bendu, i vrlo malo ljudi nas kapira, da...
slusam dosta eksperimentalne muzike, ali volim i poneku pesmu od ace lukasa, kylie minogue, secem se na skoro ceo opus sabana bajramovica, u kolima volim da cujem gipsy kingse, a imam i original disk slayera iz mladjih dana. bio sam i na Timbetovom (ex bad copy) koncertu i sjajno se proveo.
sa druge strane u zivotu nisam bio na koncertu ace lukasa...
toliko o meni i mom muzickom ukusu, koji je eto raznolik, i mislim da svaka normalna neiskompleksirana jedinka treba da ima takav ukus (raznolik), uz onu izlizanu frazu da se muzika deli na dobru i losu, a ne po zanrovima.
jel treba da slusam nesto zato sto je izaslo za universal?
ili ako slusam jedan popboks bend treba sve da ih slusam?
posto me stalno dovodis u vezu sa popboksom reci cu ti da ne posedujem nijedan album koji je snimljen u digimediji na svom kompjuteru...
Citat:
Evo merilo je i da su sweeper izdali za universal music
jbg, drugar, meni to nije nikakvo merilo.
universal mi nije nesto mnogo daleko od granda, kao i vecina tih ogromnih kuca, jer izdaju gomilu budalastina (pored nekoliko kvalitetnih stvari)
merilo mi je ako neko izda nesto za neki manji a kvalitetan label, tipa warp, anticon, ninja tunes, important records, ipecac, itd...
Citat:
a ne zaboravi da je goribor bend koga popboks gura do besvesti jer su snimali u njihovom studiju digimediji,
postoje odredjeni bendovi koje "popboks" gura do besvesti, ali goribor nije jedan od njih.
i NISU snimali kod njih u studiju. snimali su u hrvatskoj, i imali su albume i pre nego sto je popboks pisao o njima (izdavali su za zdenu)
popboks im ne organizuje koncerte. u principu jedina veza koju oni imaju sa popboksom je sto su se pojavili na jednoj kompilaciji...
i to je to.
veruj mi da je goribor DIY koliko se moze biti DIY. postoje 20ak godina, od cega su 15 proveli u dnevnoj sobi jednog od clanova, a tek od skora imaju pristup studiju i izdali su JEDAN album za vecu kucu. Ta kuca je hrvatska izdavacka kuca, a album se distribuirao kod nas pod licencom. to je standardna praksa, koja je postojala i u zlatna vremena u koja se svi kunete, kada je disciplina bila primorana da prvi album izda u sloveniji!!
Citat:
Green day, sum 41, blink 182
jbg, ovde cela nasa prica postaje besmislena, ako ti grindej i blink smatras kvalitetom i nekom alternativom, pazi boga ti.
oni su vrlo bliski mejnstrimu, i meni je zao sto ti verovatno ne znas za bendove kao sto je Mr. Bungle, sto samo pokazuje da je situacija manjevise ista u svetu kao i ovde, samo sto ovde mesto blinka i klonova ofspringa imas cecu... svejedno nisi u prilici da cujes sve i napravis pravi izbor...
Citat:
Vecina je snimana u digimediji, uostalom to im je jedan od glavnih uslova.
ne, nije.
Citat:
Sta reci o firmi koja pokusava da diktira scenu, tako sto pravi emisiju JELEN TOP10 na nacionalnoj televizji
popboks NE STOJI iza jelentop10...
iza jelena stoji gospodin koga pominjes par redova nize...
Citat:
a ti mozes da baljezgas koliko hoces, kako su oni kvalitetni ali to niko ne razume...
ma, razume, kako ne razume, koncerti goribora su uglavnom PUNI bez skoro ikakve reklame.
problem je samo sto NE ZNA dovoljno ljudi za njih.
ne moraju oni tebi da se svide, ali red je da cujes i za njih, pa da se odlucis za losu imitaciju green daya umesto za autenticni bluestriphop.
kapiras?
kao sto je poenta da ja cujem za sweeper i da znam da mi se to ne svidja.
svi treba da cuju za sve, a ne samo za acu lukasa i grand, pa onda nek prave izbor...
Citat:
Mi smo imali jedan koji je bio stvarno svetskog kalibra, Eyesburn, ali nazalost ni oni nisu uspeli da opstanu na ovako malignoj popboksovoj sceni...
sad je popboks kriv zato sto se eyesburn raspao?
daj bre, popboks nije ni postojao kad se eyesburn efektivno raspao...
a od tada, popboks uredno izvestava o kojotovim solo poduhvatima...
i nikako mi nije jasno kako mozes da pljujes po popboksu i velicas sviper u isto vreme, kad su maltene ista prica.
da se sviper postavio na popboksovu scenu, siguran sam da bi ih furali...
ovim se odjavljujem iz diskusije sa tobom, prestaje da ima smisla, a ionako smo zagazili debelo u off...
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 00:10 ] @
hahaha, ne, ne sviram u goriboru, niti u pratecem bendu ace lukasa :D
moj bend je potpuno ireleventan za celu ovu pricu, jer nije ni u grandu, ni u popboksu, niti je deo rok scene koja umire, nije reprezentativan primer ni u kom smislu...
POsto me mrzi da ti odgovaram na sve, recicu ti samo da o opusu Majk Patona mogu vrlo verovatno da te ucim, tako da pitaj ukoliko te nesto interesuje ili ti treba..
Ako je sweeper losa imitacija green day, goribor je samo bend u pokusaju, cuo sam ih, video kako sviraju, i jedne i druge, bavim se snimanjem, mogu d aprepoznam kvalitet.. sweeper ga ima, goribor ga nema, tacka
Kako si citirao deo samo za universal, a sve ostalo si kao zaboravio... naravno da je upseh da DIY bend u Srbiji izda za major label. treba imati neki kvalitet za to, goribor to nikada ne bi uspeli, a siguran sam da bi na prvu pristali da izdaju za major umesto za neki indi label za koji nikad niko nije cuo niti ce cuti
Sto se tice goribora, bio sam na snimanju u VETSu, kao i sto sam vrlo dobro uzpoant sa kompilacjiom koju je ta skola izdala.
Trece rekao sam da ne mislim konkretno na tebe, do 1am goribor od 1am aca lukas, jbg ako si se ti pronasao u tome..
Cetvrto, DIGIMEDIJA je vlasnik popboksa i radi emisiju JELEN TOP 10, isti ljudi stoje iza oba projekta, a od koga dobijaju pare je druga prica, tako da nema potrebe da siris neistine oko tako ocgledne stvari
Peto, preslusao sam tvoj bend... Svaka cast, ali daleko bilo da ti kritikujes bendove kao Sweeper ili CBS, realno
[Ovu poruku je menjao jerryrain dana 06.08.2010. u 01:29 GMT+1]
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 00:18 ] @
e, respect za Pattona, iznenadio si me zaista...
kako znas da digimedija radi jelen?
mozda sam stvarno u zabludi...
Citat:
Sto se tice goribora, bio sam na snimanju u VETSu, kao i sto sam vrlo dobro uzpoant sa kompilacjiom koju je ta skola izdala.
pa onda znas verovatno i da je to jedino sto je goribor izdao u srbiji...
27 tekstova, od toga samo DVA direktno vezana za goribor, toliko o furanju...
[ HeYoo @ 06.08.2010. 00:19 ] @
Nikad cuo za sweeper i ajd da potrazim kad ono naisao na: http://www.youtube.com/watch?v=oOrA_Uz5654&feature=related
Ovo je zrelo samo neku disk kompilaciju koji bi dolazio uz neki teen girl casopis. Kopija lose kopije nekog tamo MTV produkta.
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 00:22 ] @
Citat:
Peto, preslusao sam tvoj bend... Svaka cast, ali daleko bilo da ti kritikujes bendove kao Sweeper ili CBS, realno
al si ga preslusao za pet minuta :D
al dobro, tolko sam i ja na sweeper odvojio.
a ne razumem sta hoces da kazes sa ovim "daleko bilo"?
Vidim uhvatili ste se za istu pesmu, koja je radjena za teenagersku predstavu 72 Device.. evo preslusaj i druge http://www.myspace.com/sweepermusic (ako moderator ovo shvata kao reklamu neka brise link a ne ceo post)
Ali ipak, slazem se donekle sa tobom da je ovo normalna zemlja takvi bendovi bi bili mainstream a grand ne bi ni postojao.. Klinci bi slusali njih umesto Seke Aleksic, ali ne mogu da dopru do klinaca prvo od Granda, pa onda od bendova koji im se serviraju kao nezni dalibor i goribor koji samo mogu da ih odvrate od alternative... a sad da su losa kopija kopije, verujem da se razumem u taj pravac vise od tebe i tvrdim da su odlicni i da su ovde originalni a definitnvno imaju kvalitet i pojavu koja kod nas samo moze da se vidi na MTV (i to ne adria vec normalni), ali tvoj koment je vec boljka forumasa koji za drugim vidi slamku a iza sebe ne vidi gredu... a cak i da su kopije kopije, kao sto nisu.. opet je bolje kopija koja moze da se slusa, nego izigravanje umetnosti koje prosecnog slusaoca tera da promeni kanal ili radio stanicu... i to recimo na gradn.. sto je i deo teme ovde
Citat:
Vole Domu: e, respect za Pattona, iznenadio si me zaista...
kako znas da digimedija radi jelen?
mozda sam stvarno u zabludi...
pa onda znas verovatno i da je to jedino sto je goribor izdao u srbiji...
27 tekstova, od toga samo DVA direktno vezana za goribor, toliko o furanju...
Sto se tice Sweepera, branio sam ih taman toliko koliko si ih ti prvi napadao, goribor cak nisam prvi ni pomenuo, vec nezni dalibor... mada nebitno goribor mi je takodje predstavnik te kvazi niko nas ne razume umetnicke scene... I da, dolazak fanova na koncerte po tebi jeste pokazatelj kvaliteta, a broj slusanja ili broj tih istih fanova nije? nisi bas dosledan...
Sto se tice blinka, sum 41 i ostalih.. njih sam naveo kao primer jer sam predpostavio da si cuo za njih, mogao sam da kazem i thrice, story of a year, funeral for a friend ali za to vec teze da si cuo...
Znam da rade Jelen top10, zato sto sam u krugu ljudi koji se bavi proukcijskim poslom... tako da pouzdano znam digimedija radi jelen, slobodno se infomisi malo, videces, mada je to opstepoznata stvar, nije nikakva insajderska informacija...
Ovde Sweeper ili CBS niko ne naziva alternativom sem mene, oni ne postoje za siri krug ljudi jer nisu imali prilike da cuju za njih nigde, mada i kao takvi imaju vecu i verniju publiku od Goribora...
Ovde je alternativa Goribor, dalibor, repetitor i slicni, zato ustvari alternativa i ne postoji, jer nema sta da ponudi, a oni koji imaju sta da ponude ne mogu da se probiju jer ne snimaju za digimediju ili su suvise komercijalni za popboksova shvatanja
posto vidim da pojedinci ovde mogu da skapiraju nesto jedino ako im se nacrta ili banalno objasni...
Recimo onda ovako, po slusljivosti:
Sto je zeljko joksimovic u grandu to je SixPack i Sweeper u alternativi, a sto je Minela i Vendi u grandu to je goribor i nezni dalibor u alternativi...
E sad paradoks sa alternativom je taj sto ovi koji su slusljiviji i vise radio frendly ne mogu da dodju do izrazaja od ovih heavy, jer je publika podeljena na crno i belo i zato alternativa ne postoji.
Neko ko ne prati mnogo muziku a zeli da slusa neke zesce gitare pre ce slusati Six Pack nego Goribor, za goribora trebas imati stomak, da duze vreme slusas gitarsku muziku, da se tripujes kako se ti udubis u dubokoumne rime i da proniknes u srz onoga sto su hteli da kazu, a six pack se opustis i dobijes sirovu energiju koja opet zvuci daleko komercijalnije i slusljivije od goribora...
Uostalom to sam proverio, pustao sam Six Pack ljudima koji nikad nisu culi punk i nisu se najezili na to, mogu da svare.. a pustao sam i kompilaciju VETSa na kojoj je Goribor i to je vec druga prica, verujem da kad bi Six Pack ili Sweeper imali falsh pevanje bez harmonicnih, pratecih glasova i sa rastimovanim gitarama i sa garaznom produkcijom da bi bili mnogo prihvatljiviji publici za koju je jedina alternativa eplay, goribor ili nezni dalibor
I zbog toga GRAND postoji, i postojace i tako i treba da bude, jer ovaj narod nije za bolje
[Ovu poruku je menjao jerryrain dana 06.08.2010. u 02:40 GMT+1]
[ HeYoo @ 06.08.2010. 01:28 ] @
Pa takvih svipera imas koliko oces. Zaista ne vidim gde si kod njih nasao neki specijalni kvalitet koji ih izdvaja od ostalih bendova namenjenih za tinejdzere. Obicno ne pljuckam nove bendove jer je to sve u sustini pozitivna stvar ali daaaj bre ovi tvoji su vise vremena proveli montirajuci frizure i sminku nego u muziciranju.
To sto ne razumes neciju muziku, ne umes da protumacis nebukvalan tekst ne znaci da ta muzika spada u "umetnicarenje" i da nikog drugog ne interesuje. Spominjes tu razne popboksove, digimedije ko da su tu neke nenormalne pare vrte i da od njihove volje zavisi da li je neki bend uspesan ili neuspesan. Daj ne budi smesan. Klinci sa homemade youtube snimcima postaju slusani/gledani u svetskim razmerama, a ne na nasoj sceni. Ako je nekad bila laka i jeftina promocija, produkcija to je sada.
I koga briga za MTV mainsream koji bi trebao da ubije Grand... jednako su mi mrski i ne mislim da je MTV ni ovaj nas adria, a ni taj tvoj pravi :D ista kvalitetnija kuca od granda. Dobro tu i tamo se nesto pojavi na tom mtv ali 90% je olos.
Ti kanda imas neke veze s sviperima... zar ne? Mnogo ovo shvatas licno...
Koji ti se domaci bend/izvodjac jos svidja ?
[ jerryrain @ 06.08.2010. 01:52 ] @
Jeste youtube bitan za svetske razmere i dogadjaju se youtube uspesi , ali ne kod nas jer jos nije razvijena dovoljno svest kod ljudi da na youtubu sem budalastina (kuca poso i puj sto slano) pogledaju i nesto drugo, za muziku gledaju pink, zato je i bitan popboks, kao neko ko diktira poprilicnom broju ljudi svoje stavove...
Popboks je najveci i najposeceniji sajt koji prati muzicku scenu kod nas a da ona nema veze sa Grandom, malo je suludo da nigde ne pomene bendove kao sto su Sweeper, Six Pack, COvek Bez Sluha, Lude Krawe, Tea break i sl... Ekipa koja radi popboks radi i jedinu rok emisiju na nacionalnoj frekfenciji, takodje daje sebi za pravo da organizuje svirke koje nazivom 'nova srpska scena' a poziva na te svirke samo svoje klonirane bendove koji svi zvuce isto, dok drugima potpuno zatvara vrata...
Nije kriv Zeljko Mitrovic i Sasa popovic sto furaju svoju pricu, vec su krivi takvi likovi kao sto vode popboks sto ne daju sansu bendovima koji bi i mogli nesto da urade i ne samo to, vec sputavaju te bendove tako sto odbijaju i da najave koncerte, pozovu u emisije, objave novosti ali ne propuste priliku da ih popljuju, iako bi oni za razliku od bendova koja popboks gura zapravo i mogli nesto da urade da ozive scenu...
Imam veze sa Sweeperom, poznajem ih vrlo dobro, mada cak ne sve clanove... to si mogao da procitas u ranijim postovima da si obratio paznju, kao i koje jos bendove cenim...
Vise ima tih cija je muzika nerazumljiva (uglavnom iz razloga jer nisu u stanju da sviraju nista drugo a vole da im to bude hobi), nego tih koliko hocu svipera (kojih ustvari i nema sem njih)...
A veruj kad nameste frizure i sminku onda mogu da uce muziciranju ove tvoje, provereno pricam, bio na snimanjima vecine pomenutih bendova u ovoj temi...
A o tvom poredjenju Mtv-a i Granda, da su isti, nepotrebno je diskutovati, opet kazem, zato ovde i ne postoji nista drugo sem Granda.
I jedni i drugi predstavljau neke masnovne muzicke pojave, svaka u svom domenu, doduse Grand samo na ovom podrucju a mtv globalno, ali ta 2 shunda je nemoguce porediti, niti staviti u istu recenicu.. Grand je nesto mnoogo mnogo gore...
[Ovu poruku je menjao jerryrain dana 06.08.2010. u 03:16 GMT+1]
[ HeYoo @ 06.08.2010. 02:42 ] @
Naveliko ste pisali pa sam samo preleteo postove...
Pa dobro onda je logicno sto ih cenis kao sto kazes. Rekao bi da nisi najobjektivnij ali opet ukusi su razliciti.
Valjda treba da postoji i muzika za nas sto volimo da se tripujemo, a na sceni nikad vise prostora tako da ima mesta i za lake i pitke stihove kako ih ti karakterises.
Po televizijama skoro da i nema domace muzike osim grandovanja, odavno muzicari ne zive od prodaje diskova, a sto se tice interneta ne znam sta da ti kazem... To bar moze da se sredi u sopstvenoj reziji za male ili nikakve pare.
Ne vidim gde ti tu smeta jedan repetitor, dalibor ili goribor... Neka teorija zavere?? Evo recicu ti da ni za jedan od pomenutih bendova nisam prvi put cuo na popboksu ili tv-u.
Pre ce biti da ljudi ne vare zvuk sweepera.
Otprilike "pretvrdo" za grand publiku, a premlitavo za ove druge.. nazovi ih kako oces.
Mozda ljudi nisu spremni za taj zvuk.. ko zna :) Bitno je da vi to radite iz srca... ne ulagujete se kvaziumetnickoj publici nerazumnim tekstovima i neugladjenim rifovima. Mozda je to neki novi talas instant lakosvarljive muzike... Sve je moguce... Samo nastavite da svirate i doci ce vasih 5 min slave i preobratite grand stado.
[ jerryrain @ 06.08.2010. 02:57 ] @
IZgleda da si opet preleteo preko mog posta jer ja ne sviram nista (barem ne u nekom bendu) a obracas mi se kao da sviram, niti zelim da me neko shvati da pricam u ime Sweepera ili nekog drugog benda, verujem da ce se oni zesce smoriti kada budu videli koliko sam exploatisao njihovo ime i muziku u ovoj diskusiji koja je dovela do toga da ih zdusno pljujete.... jer su alternativa vasoj alternativi koja pokusava bezuspesno da bude alternativa grandu :D
Slazem se da ljudi mozda ne vare zvuk sweepera ili six packa, ali opet ta 2 benda ako pogledas njihove stranice na fejsbuku i myspejsu su popularnija (po svemu - broju fanova, slusanja, poseta, svirki ovde i u hrvatkoj...) od svih popboksovih bendova zajedno, tako da ce pre biti da se ne vare neki drugi bendovi iako ih pojedini lobiji uporno guraju, na sceni na kojoj kazes da ne postoji monopol, a iako je tako mala i nikakva scena, iako postoji svega jedna emisija i par radijskih, postoji i monopol na pojavljivanju bendova u tim emisijama, sajtovima i koncertima...
Sto se tice stavke da su ukusi raziciti, naravno i dobro da je tako, zbog toga je ova diskusija i suluda.. ja sam probao da ukazem na neke druge probleme ali bezuspesno, a obzirom da sam umoran, odustajem od dalje diskusije koja ocigledno ne vodi nigde...
[ Tyler Durden @ 06.08.2010. 08:07 ] @
Nisi ti nista pokusao osim toga da flejmujes i da vredjas sve ostale ucesnike u temi koji nisu zakucani na isti vektor kao i tvoj muzicki ukus.
Ocigledno da imas neki licni problem sa jednim dijelom, koliko-toliko, alternativne scene u Srbiji. Ali ES nije mjesto da lijecis te frustracije.
Ubaci malo tolerancije u svoje postove jer ce u suprotnom biti moderisani.
I nema potrebe da odgovaras na ovaj moj post, jer ce biti obrisano.
[ nerodimac @ 06.08.2010. 10:17 ] @
???
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 10:51 ] @
pa jeste tako...
u svakoj poruci kaze gomilu neistina cisto da bi mogao da pljune po necemu sto ni sam ne zna zasto ga toliko nervira...
onda se ja polomim da ispravim krive drine, al dzabe, naravno...
da ne bi bilo da pricam napamet, evo samo jednog primera, u pretposlednjem postu pun zestine navodi kako popboks ne pise nista o tea breaku:
Verujem da si bar toliko svestan da si nasao tekstove koji u sebi sadrze reci Tea i Break koji nemaju veze sa bendom, a jedan ili 2 teksta ima a i nisu pohvalna...
Jedine neistine koje neko ovde iznosi si ti...a ja sam budala sto ti odgovaram jer neko ko svira
A usput stigne da pohvali OVO: http://www.youtube.com/watch?v=7pesHD7IWyU
ne zalsuzuje da odvojim toliko vremena na njega, i ovo je zadnji minut koji sam ti posvetio...
Ja te razumem, u kakvom bendu sviras, nije ni cudo sto me napadas jer ispadnete smesni ako se stavite u kos pored nekog normalnog benda, Sweeper su za vas operske arije...
[ Vole Domu @ 06.08.2010. 11:18 ] @
pa ima tekstova koji imaju direktno veze sa tibrejkom koliko ima i sa goriborom...
a sta bi ti da hvale sve bendove? hahah, ovo je vrh...
jbg, tome sluzi recenzija, da recenzent kaze sta misli o necemu.
sutra ako recenziraju sweeper i kazu da su klon klona mtva ti ces se naljutiti i reci da je to ta popboks mafija i monopol...
ono sto ti ne shvatas je da je popboks FIRMA, privatna.
i da oni mogu da promovisu sta god im se promovise.
sutra ako boris mladenovic resi da se bavi iskljucivo promocijom ace lukasa, to je samo njegov i acin problem, ti licno tu nemas sta da se bunis...
ja bih voleo da ti i tebi slicni popboks hejteri otvorite neki svoj onlajn magazin u kome cete da hvalite ono sto vi mislite da vredi i tako bi se stvari malo pokrenule na sceni...
sto se tice ovih opaski na licnoj osnovi, smaras opasno...
znao sam da ces za to da se uhvatis, isto ko ono za to sta ja slusam.
ja licno, i moj bend uopste nisu bitni...
ja ne znam tri akorda da sklopim na gitari, ovi sweeperi umeju tehnicki da sviraju gitare, vau, respect, ne radi se o tome...
nismo ni za kakvo poredjenje...
zato i kad sam rekao da srbija ima dobru alternativu, nisam pomenuo svoj bend uopste, a ti si se naravno uhvatio za to cim si mi iskamcio gde sviram zapravo...
[ MilanTarot @ 06.08.2010. 11:22 ] @
zasto moderatori dozvoljavaju ofttopic, pa jos i ucestviju u njemu!?
[ jerryrain @ 06.08.2010. 11:32 ] @
Citat:
Vole Domu: pa ima tekstova koji imaju direktno veze sa tibrejkom koliko ima i sa goriborom...
a sta bi ti da hvale sve bendove? hahah, ovo je vrh...
jbg, tome sluzi recenzija, da recenzent kaze sta misli o necemu.
sutra ako recenziraju sweeper i kazu da su klon klona mtva ti ces se naljutiti i reci da je to ta popboks mafija i monopol...
ono sto ti ne shvatas je da je popboks FIRMA, privatna.
i da oni mogu da promovisu sta god im se promovise.
sutra ako boris mladenovic resi da se bavi iskljucivo promocijom ace lukasa, to je samo njegov i acin problem, ti licno tu nemas sta da se bunis...
ja bih voleo da ti i tebi slicni popboks hejteri otvorite neki svoj onlajn magazin u kome cete da hvalite ono sto vi mislite da vredi i tako bi se stvari malo pokrenule na sceni...
sto se tice ovih opaski na licnoj osnovi, smaras opasno...
znao sam da ces za to da se uhvatis, isto ko ono za to sta ja slusam.
ja licno, i moj bend uopste nisu bitni...
ja ne znam tri akorda da sklopim na gitari, ovi sweeperi umeju tehnicki da sviraju gitare, vau, respect, ne radi se o tome...
nismo ni za kakvo poredjenje...
zato i kad sam rekao da srbija ima dobru alternativu, nisam pomenuo svoj bend uopste, a ti si se naravno uhvatio za to cim si mi iskamcio gde sviram zapravo...
Sa goriborom svi tekstovi imaju veze jer se pominju, a u vezi tea break u vecini teksva se pominje rec break ili tea koja nema veze sa bendom, ne znam kako ne mozes tako prostu stvar da razumes...
NE napadam te na licnoj osnovi, samo sam skrenuo paznju na nekoliko detalja koje si ti sam ovde naveo...
Ja sam odlican prijatelj i sa Tea Breakom i ako rezonujem kao ti, mogu sad da kazem kako me napadas na licnoj osnovi za sve sto kazes lose o njima... tako da smaras vise nego opasno...
ja ne kritikujem licno tebe, kazem da ja tvoje misljenje ne mogu da uzmem za ozbiljno jer si aca lukas fan a imas bend koji zvuci kao macke kad se pare... sta je to veca kritika, od toga kada ti kazes da su sweeper kopija kopije.. jedino je moja kritika realnija
Popboks je privatna firma koja drzi monopol nad svim bitnijim radijskim, televizijskim i festivalskim pojavljivanjima i naravno da kao takvu imam pravo da je pljujem, narocito jos ako sebe predstavlja kao predstavnike NOVE SRPSKE SCENE, pored takvih predstavnika nije ni cudo sto je GRAND toliki koliki je, to je poenta cele price...