[ aabvg @ 21.08.2010. 21:38 ] @
Press : Prema računici Pressa, Antićeva dnevnica je 2.272 evra, a za svaki radni sat plaćen je 284 evra

Kako te nije sramota? Zasto mu je plata sa 125 000 e smanjena na 50 i sad je kao sve ok? Dokle ljudi vise da nas porazavate ovakvim informacijama ?
Kakva je bre ovo zemlja, kakvi su ovo ''ljudi'' ? I ovo ce da proleti a ne sme, treba da se pobunimo protiv 'nasih patriota' ? Ne znam ljudi ja sam u soku,...

Ajde da napravimo neku peticiju da posaljemo nekom, ajde da protestujemo ispred skupstine !!!!

Press : Antić je prema ugovoru sa FSS imao mesečnu platu 126.000 evra, dok je posle neuspeha u Južnoj Africi i „teških" pregovora sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem pristao da radi za samo 50.000 evra mesečno. Naravno, uz dogovor da mu se doplati sva razlika do plate od 126.000 evra ukoliko se reprezentacija plasira na evropsko prvenstvo.

Kakav pacenik ja ne mogu da verujem !!! Mozda ce se neki ljutiti ali izgleda da bi se nas patriota j*** u dupe za novac ?

Naslovi : Prema poslednjim statističkim merenjima iz februara ove godine za pokriće prosečne potrošačke korpe u Srbiji je trebalo 1,12 prosečnih zarada
Srpski prosek od 32.336 dinara dovoljan je za pokriće minimalne korpe od 22.469, ali ne i prosečne korpe od 36.196 dinara. Prosek zarada je manji za desetak hiljada u odnosu na poslednji kvartal prethodne godine, kada je potrošnja prosečnog domaćinstva u Srbiji iznosila 44.886 dinara, a prihodi su bili 47.582.

Pored ovakvih patriota dobro je i kad nismo umrli do sad ?! Objasnite mi ovo ???

[Ovu poruku je menjao aabvg dana 22.08.2010. u 00:16 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao aabvg dana 22.08.2010. u 00:16 GMT+1]
[ geniuxx @ 21.08.2010. 21:51 ] @
On platu ne prima iz budzeta, prema tome kakve veze s njom ima ta cuvena potrosacka korpa? I ako nisi neki looser iz FSS-a, sta se tebe (ili mene, ili bilo koga) tice kolika je njegova plata?
Btw, kada se vec pozivas na patriotizam, pretpostavljam da to znaci da bi ti na njegovom mestu odbio takvu platu "zbog potrosacke korpe"? Siguran sam u to.

P.S. Ne kaze se "umreli", vec "umrli"...
[ aabvg @ 21.08.2010. 21:56 ] @

Vesti :
U slučaju Antićeve plate „narodni dušebrižnici" zaboravljaju nekoliko elementarnih činjenica. FS Srbije je samostalna organizacija koja živi od onoga što zaradi i koja je potpuno autonomna da sklapa ugovore za koje veruje da su dugoročno dobri.

a da nisu mozda Antic i FSS „narodni dušebrižnici" ?
Razumem ja to, ali neka Antic i ostali samostalci malo izadju na ulicu i pogledaju narod Srbije!?

Patriota u novinama "Vesti" : Čitam i ne mogu da verujem: fudbalska tema dana u Srbiji je koliko zarađuje selektor Radomir Antić. A glavni argument
onima kojima Antićeva primanja bodu oči je „Šta će reći narod kad je plata u Srbiji 300 evra".Kakva demagogija.

Kakva demagogija???!!! Kako moze neko da bude takav smrad ! Izvinjavam se, smradina !
Ne Anticu to nije demagogija to je realnost u kojoj ljudi nemaju leba da jedu a ti imas zaradu od 284 e na sat ! Kad bi 10min mogao da zamenis uloge
mozda bi razumeo ..

patriota jos navodi : Srbija će jednog dana biti deo Evropske Unije, ali verovatno treba da prođe ceo jedan vek da se neke balkanske navike promene. Jedna od najružnijih je zavirivanje u tuđi džep.

Ko si ti da pricas o navikama i o tome sta je ruzno?
[ Marko_L @ 21.08.2010. 22:08 ] @
Pa u pravu je čovek. Ljudi ovde više brinu o tome kolika je plata nekog drugog, umesto da brinu o svojoj. Ako si nezadovoljan svojom platom, onda radiš na sebi kako bi ti porasla vrednost na tržištu i kako bi imao veća primanja. Antićeva vrednost je očigledno tolika, čim je pristao da radi za taj novac, a FSS da plati toliko. Ne vidim šta je tu problem.
[ vlada131 @ 21.08.2010. 22:13 ] @
Citat:
Kako te nije sramota? Zasto mu je plata sa 125 000 e smanjena na 50 i sad je kao sve ok? Dokle ljudi vise da nas porazavate ovakvim informacijama ?
Kakva je bre ovo zemlja, kakvi su ovo ''ljudi'' ? I ovo ce da proleti a ne sme, treba da se pobunimo protiv 'nasih patriota' ? Ne znam ljudi ja sam u soku,...

Pa mogu da mu je i smanje na 100e, a onda će on da ode negde drugde gde će opet da prima mesečnu platu reda veličine desetina/stotina hiljada e (kakvu obično primaju selektori/treneri u svetu), a mi ćemo morati da dovedemo nekog drugog kome ćeš opet morati da plaćaš isto, ili verovatno još više nego što njega sada plaćaju. Ako možeš da nađeš nekoga koji će da obavlja posao selektora za prosečnu platu od 300e, samo napred, FSS će biti oduševljen da ima takvog

Citat:
Ajde da napravimo neku peticiju da posaljemo nekom, ajde da protestujemo ispred skupstine !!!!

Da protestuješ protiv čega? Što je on još uvek selektor (interna stvar FSSa, koji ga je na tu funkciju i postavio), ili što prima velike pare (opet, stvar njegovog poslodavca, FSSa, koji mogu da ga plaćaju i 109 evra ako 'oće, to je njihova stvar)?

[ aabvg @ 21.08.2010. 22:20 ] @
Citat:
P.S. Ne kaze se "umreli", vec "umrli"...

pardon, pisao sam u naletu, ispravicu.

Citat:
On platu ne prima iz budzeta

ne ja nisam neki propalitet iz FSS, ja sam prenerazen informacijom kao gradjanin Srbije, a i ti bi trebalo. Ali izgleda da su ovakve stvari
postale normalne, a nikako nesmeju.
On je prihvatio toliki novac jer FSS ima toliki novac posto mu zakon to omogucuje, a ljudi na vrhu kreiraju zakone i drze se i potpomazu.
Kriv je zakon (ljudi iza njega) koji omogucuje FSS da barata tolikim novcom, sto mu malo ne udare neke velike poreze i tako da malo dodje do ravnoteze? Trebali bi enormni porezi da budu u ovom slucaju.
Antic je kao Milos Bojanic u Farmi, iskoriscava pravila koja mu dozvoljavaju da bude djubre.

[ 3way @ 21.08.2010. 22:21 ] @
@aabvg
Kako tebe ugrozava njegova plata, ma koliko bila?
[ aabvg @ 21.08.2010. 22:28 ] @
@3way
Kako tebe ne ugrozava?

[ 3way @ 21.08.2010. 22:30 ] @
Zato sto mi je svejedno da li ima plati 1 000 000 evra, 2 dinara ili prosecnu platu.
Jedna stvar koja mi je bitna je koliku ja platu imam.

Dakle, kako te ugrozava?
[ Marko Medojević @ 21.08.2010. 22:33 ] @
Isto se čudim kao i ostali u ovoj temi, zašto bi nekog interesovala nečija plata koja nije iz državnog budžeta. Postoji masa pijavica po državnim firmama(Železnica, JAT, ...) i oni itekako negativno utiču na naš budžet. Naravno, u pomenutim firmama postoje ljudi koji zasluženo primaju platu(uglavnom obični radnici).
[ aabvg @ 21.08.2010. 22:44 ] @
tako sto pored ovoga ima i puno stvari koje kada bi bile uredjene pravilno opste stanje u zemlji bi bilo bolje.

Gledam i ja svoj zivot i svoj dzep ali porazavajce je da fudbalski trener izima toliko novca i da FSS barata tolikim ciframa, mislim
da je to nepravda i da bi trebao da postoji zakon koji bi ih oporezovao, napravio malo (malo ogromnu) ravnotezu.

Toliko od mene.
[ Srđan Pavlović @ 21.08.2010. 22:45 ] @
Ako nije na drzavnoj sisi moze da ima i 5 ziliona evra platu, meni svejedno.
[ 3way @ 21.08.2010. 22:50 ] @
Citat:
aabvg: tako sto pored ovoga ima i puno stvari koje kada bi bile uredjene pravilno opste stanje u zemlji bi bilo bolje.

Ma, uredjuj ti kada budes imao svoju drzavu.
Vidis, upravo ovo o cemu ti govoris je nepravilno.
Ja cu sutra u Srbiju doneti revolucionarnu tehnologiju i od toga cu praviti 500 000e mesecno, a onda ce se naci neko kao ti "kome to nije pravilno" i koji kuka zbog toga jer mu je mala plata, a nesposoban je da uradi nesto po tom pitanju, pa sam mu ja kriv.

To je (pored svega ostalog) bolest Srbije - sto je neko nize na drustvenoj lestvici, sto je neobrazovaniji i sto je gluplji, to se bolje razume u sve zivo i vise ocekuje da se njegova rec ceni. Pa onda sloseri i cistaci klozeta razmatraju kako se vodi firma, kako bi trebalo da izgleda politika Srbije prema Evropi, kako se treba postaviti prema MMF i slicne gluposti...

Dok oni pametni gledaju svoja posla...
[ Isak666 @ 21.08.2010. 22:57 ] @
Malo se informisi koliko reprezentacija koju vodi Antic zaradjuje za FSS, pa onda postavi temu.

Citat:
Fudbalski savez Srbije zaradiće najmanje 10 miliona evra od učešća na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi!
Iako FIFA još nije zvanično saopštila koliki će biti nagradni fond na predstojećem Mundijalu, nezvanično se procenjuje da će svaki od 32 učesnika dobiti oko 4,5 miliona evra, a u kasu naše kuće fudbala trebalo bi da se slije još oko šest miliona od marketinga i prodaje ulaznica! Ove nezvanične procene zasnovane su na nagradnom fondu sa prethodnog Svetskog prvenstva, koje je održano u Nemačkoj 2006. godine. Tada su učesnici, među kojima je bila i selekcija Srbije i Crne Gore, podelili ukupno 220 miliona evra. Naš savez tad je zaradio ukupno oko šest miliona evra, sa sve prihodima od marketinga. Naravno, najviše novca dobili su oni koji su stigli do same završnice, pa je tako svetskim šampionima Italijanima pripalo je nešto više od 16 miliona evra samo na ime nagrade od FIFA.

http://www.sportal.rs/news.php?id=11836

Kakva pravila, kakvi zakoni?
Taj biznis toliko kosta svuda, ne samo u Srbiji.

[ aabvg @ 21.08.2010. 23:04 ] @
3way

nije pravilno da tvrdis ovo :

Citat:
upravo ovo o cemu ti govoris je nepravilno.

na osnovu ovoga prorocanstva :

Citat:
Ja cu sutra u Srbiju doneti revolucionarnu tehnologiju i od toga cu praviti 500 000e mesecno, a onda ce se naci neko kao ti "kome to nije pravilno" i koji kuka zbog toga jer mu je mala plata, a nesposoban je da uradi nesto po tom pitanju, pa sam mu ja kriv.

jer to govori da si :

Citat:
neobrazovaniji i sto je gluplji, to se bolje razume u sve zivo i vise ocekuje da se njegova rec ceni

bolje je da :

Citat:
oni pametni gledaju svoja posla...

tako cu ja uraditi posto sam svoju mrznju i nezadovoljstvo drzavom negde izbacio i ne pada mi napamet da se ovde ubedjujem sa bilo kim dalje.

aj uzdravlje ljudi...
[ Isak666 @ 21.08.2010. 23:07 ] @
Ne zna ni sta covek radi ni koliko nekom ostvaruje profit, ali peni na platu.

[ geniuxx @ 21.08.2010. 23:15 ] @
Citat:
aabvg
tako cu ja uraditi posto sam svoju mrznju i nezadovoljstvo drzavom negde izbacio i ne pada mi napamet da se ovde ubedjujem sa bilo kim dalje.
aj uzdravlje ljudi...

Mrzis ti samog sebe, jer si nezadovoljan samim sobom...
'aj uzdravlje i tebi...
[ 3way @ 21.08.2010. 23:29 ] @
Citat:
aabvg:

Jeste.
Zato brojis koliku platu imaju Xx ljudi koji nemaju veze sa budzetom.
[ Nocni @ 21.08.2010. 23:47 ] @
@aabvg, tako je to u fudbalu... Messi ima dnevno nesto vise od 90.000 €... za godinu dana 33 miliona, pa ga svi velicaju i nikome ne smeta...
Tebi nije niko branio da se bavis vrhunskim sportom i da imas legalne milione... ali to nije lako...
Mozemo mi da smatramo da su fudbaleri i treneri vise placeni nego sto realno zasluzuju u odnosu na neke druge profesije ali pominjanje minimalca u Srbiji, garnirano sa pricama o potrosackoj korpi je bezobrazno i nepotrebno... Trebao bi da shvatis da biti bogat nije nesto ruzno, vec je to strasno dobro i nema potrebe da mrzis bogate ljude jer tom mrznjom pokazujes samo svoje komplekse, dovoljno je procitati samo tvoj naslov teme i jasno je ko si ti...

P.S. Znamo da viris i ipak citas ovo iako si rekao da neces da se ubjedjujes
[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 00:48 ] @
Citat:

Razumem ja to, ali neka Antic i ostali samostalci malo izadju na ulicu i pogledaju narod Srbije!?

Sto bi gledali? Ne radi on za "narod Srbije" nego za sebe.
[ 3way @ 22.08.2010. 00:58 ] @
mozda autor teme svoju platu daje narodu Srbije, pa se nalazi pogodjen....
[ New Village DC @ 22.08.2010. 01:43 ] @
Autor teme je ljubomoran na Antica.
[ Onaj @ 22.08.2010. 01:57 ] @
@aabvg

Znaš li ti koliko ljudi u Srbiji (pretežno Romi) živi u improvizovanim naseljima bez struje i vode? I bez plate! A ti se tu luksuziraš sa forumovanjem! Umesto da izađeš pred taj narod i daš mu svoju platu. I svoj kompjuter. Sram te bilo! Isti si ko Antić!
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 04:48 ] @
Otkud to da je prosečna plata u Srbiji 320€?
Ma otkud to? Ko je to izmislio? Ovo je najobičnija LAŽ.

Kakvih crnih 320€. Pa da je tolika prosečna plata, to bi značilo da ljudi u manjim mestima bez problema zarađuju toliko. Malo sutra!

Ajde da zajedno sračunamo kolika je stvarna prosečna plata u Srbiji, a ne da koristimo ove frizirane lažne podatke koji se plasiraju zbog mira u kući.
[ Bata @ 22.08.2010. 06:36 ] @
Pročitao sam samo prvu poruku, i bez ikakve griže savesti ću reći sledeće:

Kakva histerija !

Eto zbog kakvih uopšte i postoji biznis sporta.

Količina emocije koja se očitava u početnoj poruci ove teme , najbolji je odgovor na pitanje
zašto fudbalski funkcioner XY ima tako veliku platu.

Da je pravde i inteligencije na ovom svetu, sve bi to bilo na nivou kluba penzionera koji se boćaju
u parkiću ispred zgrade.
[ barakuda111 @ 22.08.2010. 08:31 ] @
Imas ovde dovoljno lopova koji kradu direktno od naroda (tebe) i frustraciju treba na njima ispoljiti, a covek koji sam za sebe zaradjuje nevezano za budzet nebi trebao da bude tvoja briga, sve i da ima milion evra mesecno.
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 08:58 ] @
Ček, ček... Antić je plaćen od strane FSS-a. Je l´tako? Fudbalski savez nije privatna firma, nego institucija, dakle javna institucija na državnom novou. Savez ima budžet čiji je primarni priliv sredstava na osnovu NACIONALNOG prefiksa, dakle državotvornosti. Dakle, novac ne stiže samo na osnovu rezultata, tj. postiguntog uspeha, već na osnovu članstva ( kao npr. Olimpijski komitet ).

Vi pišete kao da je Savez privatna firma koja dobija novac zbog postignutih rezultata i onda može da plaća koga hoće i koliko hoće.

[ dejanet @ 22.08.2010. 09:43 ] @
Kakva gupost, t.j. demagogija, porediti prosečnu platu i platu selektora. Selektor Antić ima najmanju moguću platu za to radno mesto, poredići plate selektora ostalih reprezentacija na severnoj polulopti...

Što se našeg F.Saveza tiče, to je jedna u glavnom kriminalna organizacija, a u prilog tome treba da se setimo svih tih mutanata Miljanić, Bulatović(RiP), Karadžić, tamo neki Ćirković i ostali koje je poplava izbacila, ne treba zaboraviti razne znane i neznane šunjače, sitne bandite, lopove, prevarante, menadžere i ostale preprodavce belog roblja(igrača), koji kada jednom uđu u te vode ne mogu da izađu, kao zavisnost od kocke..

U celoj barici(žabokrečini) jedini koji su naj*ali su retki koji su i nešto dali ovom našem fudbalu, Džajić, Piksi, Antić... itd.., neki su uhapšeni, neki su težak target jer imaju status narodnih heroja - Japan ili imaju čiste pare i perfektan portfolio kao i status u Španiji...

[Ovu poruku je menjao dejanet dana 22.08.2010. u 11:01 GMT+1]
[ mmix @ 22.08.2010. 10:28 ] @
Ako vam smeta anticeva plata postoji resenje, prestanite da gledate fudbla, prestanite da kupujete dresove i ostalu fransiziranu robu, prestanite da se odusevljavate likovima ciji je jedini skillset u zivotu da sutiraju loptu, prestanite da upijate reklame koje vam sport servira uz svako ucesce, zavrnite im tako finansije i nece imati para da daju Anticu. Ali posto vi to ne mozete i insistirate na svemu tome onda lepo prihvatite i da antic dobije vasu mesecnu platu svaki put kad ode da se ispisa. Sve to vi finansirate.
[ Nabukodonosor @ 22.08.2010. 12:37 ] @
Pa brate nije to resenje. Malo si glupo to uprostio. Onda ti prestani da gledas filmove, serije i slicne stvari jer su to samo ljudi ciji je jedini skillset to da znaju da stoje pred kamerom i govore tekst koji su napamet naucili, i onda Brad Pitt nece da ima platu od 20 miliona $ mesecno.
[ stil @ 22.08.2010. 12:44 ] @
:)))

Nekad su bogati gledali a siromasi igrali a danas siromasi gledaju a bogati igraju.

:)))
[ Lesli Eldridz @ 22.08.2010. 12:46 ] @
Ali on ne kuka zbog toga sto Bred Pit ima 20 miliona mesecno, nego kukaju ovi sto gledaju fuzbal.
[ SlobaBgd @ 22.08.2010. 13:05 ] @
Citat:
žutokljunac: Ček, ček... Antić je plaćen od strane FSS-a. Je l´tako? Fudbalski savez nije privatna firma, nego institucija, dakle javna institucija na državnom novou. Savez ima budžet čiji je primarni priliv sredstava na osnovu NACIONALNOG prefiksa, dakle državotvornosti. Dakle, novac ne stiže samo na osnovu rezultata, tj. postiguntog uspeha, već na osnovu članstva ( kao npr. Olimpijski komitet ).

Vi pišete kao da je Savez privatna firma koja dobija novac zbog postignutih rezultata i onda može da plaća koga hoće i koliko hoće.

Bravo, žutokljunac, ovo što si napisao je ključno za raspravu o pomenutoj plati.
Lako je FSS-u i velikim klubovima da se razbacuju platama i bonusima, kad nisu uložili ni dinara svog novca i kad ne rizikuju da zbog pogrešnih odluka odgovaraju materijalno.
Sport u Srbiji (za svet ne znam) je generalno poligon za svakakve kriminalne radnje, prevare i zahebavanje sa tuđim novcem.
[ Onaj @ 22.08.2010. 13:11 ] @
Citat:
mmix: Ali posto vi to ne mozete i insistirate na svemu tome onda lepo prihvatite i da antic dobije vasu mesecnu platu svaki put kad ode da se ispisa. Sve to vi finansirate.

Surovo rečeno ali istinito!
[ Shadowed @ 22.08.2010. 14:50 ] @
Citat:
Nabukodonosor: Pa brate nije to resenje. Malo si glupo to uprostio. Onda ti prestani da gledas filmove, serije i slicne stvari jer su to samo ljudi ciji je jedini skillset to da znaju da stoje pred kamerom i govore tekst koji su napamet naucili, i onda Brad Pitt nece da ima platu od 20 miliona $ mesecno.

Pa, upravo tako. Ako nekom smeta sto se vrti velika lova u filmskoj industriji, neka ne gleda filmove jer je to nacin na koji oni dobijaju taj novac.
[ Marko_L @ 22.08.2010. 16:01 ] @
Citat:
Pa brate nije to resenje. Malo si glupo to uprostio. Onda ti prestani da gledas filmove, serije i slicne stvari jer su to samo ljudi ciji je jedini skillset to da znaju da stoje pred kamerom i govore tekst koji su napamet naucili, i onda Brad Pitt nece da ima platu od 20 miliona $ mesecno.

Izvini što moram da pitam, ali rešenje čega ? Kada se traži rešenje, to obično znači da postoji neki problem. A mene sad zanima gde je tačno problem u tome što neki fudbaler, pevač ili glumac zarađuje milionske cifre, odnosno, kao što neko već reče, zaradi srpsku prosečnu platu dok ode u wc da se olakša ? Jednostavno, takva je njihova vrednost na tržištu, a ta vrednost se ogleda u tome koliko je taj neko sposoban da zaradi novca onome ko ulaže u njega, tj. onome ko mu daje platu.

Eto, uzmimo za primer tog Bred Pita kojeg pominješ ili bilo kog drugog holivudskog glumca koji zaradi 20 milki po filmu (dakle, ne mesečno, nego po filmu, a snimanje može da potraje i 2-3 godine, no svejedno, opet se radi o lepim parama). Jel ti misliš da on te novce zarađuje zato što je nekome dunulo pa je rekao "E od sutra, Bred Pit ima da dobije 20 miliona po filmu" ili zato što je Bred Pit izgradio neko ime zahvaljujući kome može svojoj matičnoj kući da donese mnogo veće količine novca. Mislim, samim tim što Bred Pit igra u nekom filmu, tom filmu je zagarantovana kakva takva gledanost u većem delu sveta i to je ono što se plaća. Još ako se film svidi ljudima, taj film ima da zaradi stotine miliona dolara. I zašto onda da ne plate Bredu pišljivih 20 miliona ?

Ista stvar je i sa drugim visoko plaćenih glumcima, recimo Stalone, Švarceneger, De Niro, Di Kaprio... sve su to ljudi čiji su filmovi inkasirali milijarde i milijarde dolara, i to dobrim delom zahvaljujući baš njima. Pa zašto onda ti ljudi ne bi bili plaćeni za to ? A da ne pričamo o tome koliko je tim ljudima trebalo vremena i odricanja da bi postali to što jesu. Nije baš da je Švarceneger došao na vrata filmske kuće i rekao da "E ja bi da budem glumac", a oni odgovorili sa "E važi, evo ti 20 miliona, upadaš u prvi sledeći film koji budemo snimali". Ne, nego je čovek prvo 20 godina prolivao znoj u teretani vežbajući 3 ili više puta dnevno, pa tek kada je poosvajao sve moguće bodi bilding nagrade, zapao je za oko nekome u Holivudu, i opet je prvo snimio par filmova Š klase u kojima je igrao neke epizodne uloge, za nikakve pare, dok nije napravio breakthrough sa Konanom i Terminatorom. Eto, potrefilo se da su se baš tih godina snimali filmovi u kojima je naslovna uloga bila kao krojena za njega i to ga je lansiralo u zvezde. Posle toga je bilo dovoljno da se zna da u filmu glumi Švarci, pa da taj film postane uspeh i pre nego što izađe u bioskope. A to se plaća. Uostalom, nije to ni lak posao... ovako fizički... treba biti odvojen od porodice, mesecima ili godinama dok traje snimanje filma, pa treba trpeti iživljavanje režisera i ponavljati jednu scenu i 100 puta ako to režiser traži, treba se izboriti sa napadnim fanovima, treba se odreći privatnosti, jer paparaci vrebaju na svakom ćošku i samo čekaju kada će da te navataju u nekoj nezgodnoj situaciji i naprave priču od toga. Pa treba i to nekako naplatiti. Ja recimo znam da to ne bih mogao, jer me nervira i kada mi komšija zagleda u dvorište i prati šta ja radim, a mogu misliti kako bih se osećao kada bi ceo svet to radio.

No, da ne dužim dalje, stvar je vrlo prosta. Ovde ne treba tražiti rešenje, iz prostog razloga što ne postoji problem. Svako ima neku svoju vrednost na tržištu koja ponajviše zavisi od toga koliko je neko spreman da ga plati. A to koliko je neko spreman da plati nekoga, zavisi ponajviše od toga koliko taj neko može doneti novca onome ko ga plaća. I to je cela mudrost. Pa tako, ako imaš prosečnu platu, znači da radiš prosečan posao i imaš prosečnu produkciju. Ako hoćeš više, onda moraš da poradiš na sebi, povećaš svoje znanje, povećaš svoju produktivnost, baviš se poslom koji ne može svako da radi. A ako hoćeš još više, onda pored svega što sam naveo, moraš da budeš i među najboljima, ako ne i najbolji u svojoj branši. Zašto su recimo Ronaldo i Mesi najplaćeniji fudbaleri na svetu ? Pa zato što su najbolji u onome što rade. Zahvaljujući tome što su najbolji, ne samo da znatno doprinose uspehu svog kluba (što klubu donosi novac), nego stiču i popularnost kod publike, a ta popularnost omogućuje njihovim klubovima da prodaju više ulaznica, dresova, šolja, postera i mnogih drugih rekvizita sa njihovim likom (što opet donosi novac). Prema tome, oni su plaćeni onoliko koliko vrede tom klubu kada se sračuna koliko oni donose novca tom klubu, kada se saberu sve navedene stavke. Dakle, vrlo prosta računica.

Da se vratimo na Antića, to je čovek koji je izgradio neko ime radeći kao trener, a ime je izgradio zahvaljujući uspesima klubova u kojima je radio. Uostalom, ostvario je uspeh i radeći kao selektor reprezentacije time što je uspeo da se plasira na SP, a to je opet donelo lepe pare FSS-u. Naravno da za to treba da bude plaćen.
[ Onaj @ 22.08.2010. 16:08 ] @
Ko što neko reče: pokretač teme je ljubomoran na Antića.

To je jedini problem i to samo njegov lični.
[ stil @ 22.08.2010. 16:42 ] @
Meni je nekako čudno kad čovek priča o sebi u trećem licu :)

U to da li je i koliko zaradio ne ulazim mada je istina da ga sada plaća organizacija koja radi pod državnim imenom a da ne bi mogli da se na taj način finansiraju da u svom imenu nemaju ono treće slovo slovo S. Mi smo mala i siromašna zemlja i ljudima upadaju u oči takvi kontrasti. Kamo sreće da češće reaguju na to a ne samo u ovom slučaju.
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 16:49 ] @

Citat:
Marko_L:stvar je vrlo prosta

Tačno. Kada FSS bude privatna firma, onda ćete moći da pričate te priče i navodite te primere. Dok je FSS javni resurs, državno dobro, nešto što NIJE privatno - nećete!

[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 16:57 ] @
Zutokljunac,

KADA bi FSS bio finansiran iz budzeta onda bi mogli pricati o nekakvim uravnilovkama.

Medjutim, kako je FSS profitabilni entitet, i to prilicno profitabilan - onda nema o cemu da se prica.

Dodaj tome, takodje, da FSS zaposljava strucni kadar sa slobodnog trzista i koji imaju trzisne cene i izbor gde ce da rade, i nekakvim uravnilovkama bi samo sebe stavio u tezi polozaj jer ne bi mogao da dodje do adekvatne radne snage, zato sto posluje u necemu gde su plate po pravilu visoke.

Sto bi sebi pucali u nogu? Zato sto se nekom ne svidja da treneri imaju velike plate? Sta ces, to definitivno nije razlog da nesto menjaju :)

Kao sto Marko_L rece - problema nema. FSS placa svoje racune, i dokle je tako i dokle nemaju problema sa placenjem tih racuna njihova je stvar koliko ce platiti ljude za posao.
[ aabvg @ 22.08.2010. 17:00 ] @
prenagljeno i zustro i ne u metu sam izneo stvari na pocetku.

sa svim se slazem oko trzista, svako ima svoju cenu, vestiji i koji donose novac vise se placaju, itd. Samo sve to vazi kad je u
pitanju firma ciji vlasnik zeli da ostvari sto vece prihode, ali da li je FSS privatno vlasnistvo ( kao sto su producijske kuce koje
placaju Breda Pita ili fudbalski timovi koji placaju Mesija ) ?
Ili je jedna institucija medju drugim? Nacionalni tim je u pitanju kao predstavnik drzave? Ako je privatno vlasnistvo(a ne bi trebalo
da bude) naravno da ste u pravu i da im treba pruziti ruku kao uspesnim ljudima u svom poslu, cak i ako u Srbiji prema nekim podacima
700 000 ljudi dnevno potrosi ispod 45 din, dakle ispod egzistencijalne granice? Ako je u pitanju drzava onda bi trebalo budzet znatno da
im se umanji.
Jel ima neko strucan da kaze kako stvari funcionisu? Da li je FSS privatno vlasnistvo ili kako se vec vodi?

[Ovu poruku je menjao aabvg dana 22.08.2010. u 18:13 GMT+1]
[ stil @ 22.08.2010. 17:09 ] @
@ Ivan Neka FSS iz svog naziva izbaci treće slovo FSS pa ćeš da vidiš kako će da se finansiraju i od sponzora i od međunarodnih sportskih udruženja, sledovanja od FIFE i šta ti ja znam. Neka otvore javne kuhinje po Srbiji i neka ih mesečno finansiraju kad imaju dobre prihode i kad mogu nekog da plaćaju koliko već plaćaju. Iz budžeta čini mi se dobijaju oko 100.000 € dakle oni se delom finansiraju i iz budžeta.
[ Marko_L @ 22.08.2010. 17:14 ] @
FSS nije privatno vlasništvo, ali se ni ne sponzoriše iz budžeta republike, jer se radi o profitabilnoj organizaciji. Samim tim, neophodno je da unajme ljude koji su najbolji u svom poslu, a to ne može bez para. Kada bi ponudili platu koja je u skladu sa prosečnom platom u Srbiji, ne bi mogli da nađu selektora, a reprezentaciju bi morali da sastavljaju od igrača FK Babušnice i Donjeg Sumrakovca. Da li misliš da takva reprezentacija može da se plasira na SP i donese profit od par miliona evra ? Upravo zato plaćaju mnogo veće cifre za dokazane stručnjake koji mogu da naprave uspeh i samim tim donesu profit.
[ Mobtel @ 22.08.2010. 17:26 ] @
A da se obrise ova tema?
Ili joj barem promenite naslov,ovo je sramota da ovako stoji smejace nam se neki...

A sto se njegov e plate tice mogu samo da mu pljunu pod prozor,da se ja pitam ja bi mu ostavio staru a fudbalerima bi skresao bonuse.
[ aabvg @ 22.08.2010. 17:27 ] @
to je igra terminima, profitabilna organizacija ti je privatno vlasnisto pojedinca ili grupe ljudi. Da li FSS moze da bude privatno vlasnistvo?
Opet, i ako ne moze, nisu ni oni krivi nego ljudi na vlasti koji ne prepoznaju kao znacajan izvor prihoda, ili prepoznaju ali samo za svoje licne prihode.
Kako je u stranim zemljama, jel su savezi profutabilne organizacije?
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 17:27 ] @
Ne finansira se iz budžete. Evo, dečko reče da dobijaju 100k iz budžeta, ali taj novac je nebitan u odnosu na novac koji dobijaju od krovnih institucija. FSS je korisnik javnog resursa. Za korištenje takvog resursa plaća se: licenca, koncesija ( npr. za kamenolom ), nadoknada ( npr. za frekvenciju ), itd.

To što oni plaćaju svoje račune i što nemaju problema sa plaćanjem je jako smešan argument sa tvoje strane.

Citat:
Ivan Dimkovic
Dodaj tome, takodje, da FSS zaposljava strucni kadar sa slobodnog trzista i koji imaju trzisne cene i izbor gde ce da rade, i nekakvim uravnilovkama bi samo sebe stavio u tezi polozaj jer ne bi mogao da dodje do adekvatne radne snage, zato sto posluje u necemu gde su plate po pravilu visoke.

Vidiš, igrao se fudbal i pre ovih suludih cifara koje su obesmisle fudbal. Igrao se bolji i zanimljiviji fudbal. Sve je bilo na mnogo višem nivou, Partizan je igrao u finalu današnje Lige šampiona, Crvena zvezda je takođe nešto postigla, ne sećam se baš najbolje šta su Cigani postigli, ali i oni su znali da iznenade i daju gol.

Jedino što je ovde opravdano je plaćanje skupe trenerske licence od strane FSS-a. Ona je nekih 100k evra na godišnjem nivou. To bi trebao da bude trošak koji plaća FSS, kao i adekvatna nadonkada + plata. Evo, pošto vi kapitalisti volite te prosečne plate, neka bude u nivou DESET prosečnih plata. Naravno, Antiću je to malo, ali, NEMA PROBLEMA... postoji mladi, školovani i neafirmisani treneri koji će posao raditi kvalitetno. Pa i onaj naš trener što je trenirao one Afrikance na SP-u je postigao bolje rezultate od antića. Zar ne?
[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 17:38 ] @
Citat:
žutokljunac
Evo, pošto vi kapitalisti volite te prosečne plate, neka bude u nivou DESET prosečnih plata. Naravno, Antiću je to malo, ali, NEMA PROBLEMA... postoji mladi, školovani i neafirmisani treneri koji će posao raditi kvalitetno. Pa i onaj naš trener što je trenirao one Afrikance na SP-u je postigao bolje rezultate od antića. Zar ne?

To je na FSS-u da proceni i regulise, a ne na tebi ili meni. Njihova stvar.

FSS ima svu slobodu da regulise plate u svojim redovima i sigurno nece ici da pitaju tebe ili mene ili bilo kog ovde za misljenje.

I dokle bude tako, bice potpuno irelevantno koliko TI ili ja ili neko drugi misle da neko treba da bude placen u FSS-u.

Dakle, problema NEMA.

Jedini problem koji ovde postoji je neciji licni problem sa tim da postoje ljudi koji su placeni visestruko vise od njih... A to je velika zivotna istina, protiv koje se ne moze uraditi nista... osim eventualno da se poradi na licnoj plati ;-)
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 17:50 ] @
Aha, al´malo sutra. Prateći tvoju logiku možemo reći da je jedini uslov da nas je baš briga šta je sa parama, da te pare nisu uzete iz budžeta. Pa šta ćemo sa novcem koji je dobijen od donacija da se kupi inkubator za porodilište. Nije uzet iz budžeta već je neki sposobni lekar lobirao u nekoj NVO... i? Da ne polaže možda taj lekar pravo da sa novcem radi šta hoće. Po tebi, da. Zaboga, pare nisu iz budžeta.

[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 17:54 ] @
Odlicno, samo napred - idite pokazite FSS-u gde grese :)

Objasnite im da ne mogu da plate strucno lice platom koja je sasvim u skladu sa platama za to radno mesto bilo gde....

Ima da puknu od nepravde cim im je saopstite.
[ stil @ 22.08.2010. 17:58 ] @
Ivane neka plate oni Antića toliko ako je to uslov da budu uspešni. Dodatak svemu je da se ponašaju odgovorno u skladu sa situacijiom u kojoj se nalazimo i neka npr. otvore i finansiraju neku javnu kuhinju ili tako nešto. Kad im tako dobro ide, šta je to za njih, sitnica a nekim ljudima bi to značilo. Ipak koriste ime Srbije u svom nazivu.

Primera radi o kojim novcima se govori.

FSS: Uefa šalje 2 miliona evra

[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 18:01 ] @
Citat:
stil
Dodatak svemu je da se ponašaju odgovorno u skladu sa situacijiom u kojoj se nalazimo i neka npr. otvore i finansiraju neku javnu kuhinju

?!?!?! Fudbalski saves da otvori javnu kuhinju?

Ne... kako bi bilo da FSS >zaradjuje novac< zato sto im je to posao, i sto ocigledno rade?

A da drzava od poreza koji im naplate otvara javne kuhinje?

Mislim, cisto... ono, da se svako bavi poslom koji zna da radi (mada drzava ne zna da radi nista)?

Citat:

Primera radi o kojim novcima se govori.

FSS: Uefa šalje 2 miliona evra

Pa? Na profit na kraju godine FSS placa porez... ako ne placaju porez, treba ih kazniti - a ne traziti da oni izigravaju socijalnu sluzbu.
[ stil @ 22.08.2010. 18:05 ] @
Citat:
S konačnim raspadom federacije, odnosno ocepljenjem Crne Gore, 28. juna 2006. Fudbalski savez Srbije je postao i državna kuća fudbala i primljen je u članstvo FIFA i UEFA, kao pravni naslednik svih prethodnih državnih saveza čiji je deo bio. Time su svetska i evropska federacija priznale kontinuitet fudbala na tlu Srbije i odlučujuću ulogu srpskog saveza u kreiranje istorije ove igre na području zapadnog Balkana još od kraja 19. stoleća.

link
[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 18:06 ] @
I time sto je postao "drzavna kuca fudbala" treba da otvara javne kuhinje?

Hm... ja mislim da je bolje da opravljaju fasade, eno bas zgradi u kojoj je moj stan treba nova fasada, pa bih voleo da FSS to odradi - zaboga, vidite koliko para imaju...
[ aabvg @ 22.08.2010. 18:10 ] @
Citat:

FSS ima svu slobodu da regulise plate u svojim redovima i sigurno nece ici da pitaju tebe ili mene ili bilo kog ovde za misljenje.

I dokle bude tako, bice potpuno irelevantno koliko TI ili ja ili neko drugi misle da neko treba da bude placen u FSS-u.

Dakle, problema NEMA.

to sto kazes je tako ali nije ispravno i ne treba da bude tako jer je u pitanju drzavni sektor.

Zasto je drzavan sektor? Banalan primer- stadion je napravljen od budzeta drzave sto je tvoj i moj deda zaradio.

Znaci nije privatno lice napravilo stadion.

Treba da se tice svakog od nas jer moze vrtic ili most da se izgradi, a ne da Antic ima platu mesecnu 125 000 i da izaziva cudjenje kako
sad to moze nekom da smeta i da to shvata kao nesto nesvakidasnje!?

I ja gledam svoj dzep i buducnost ali ima problema i treba ga biti svestan.

Radi se o odomacenoj samozavedenoj profitabilnoj organizaciji koja treba da bude obuhvacena porezima i drugim merama.

Cisto diskutujemo...
[ stil @ 22.08.2010. 18:12 ] @
@ Ivan Malo sutra bi oni dobili dve milke od UEFE da u svom nazivu nemaju dodatak u kojem piše ime države Srbije. Eksploatišu ime a ništa ne daju zauzvrat. Toliko. To je moj stav a ti kako hoćeš.
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 18:16 ] @
Citat:

Ti hoćeš da jedna institucija funkcioniše kao privatno preduzeće. To je u osnovi dobro, međutim, privatni fudbalski klub, MORA DA PLATI fudbalere po tržišnoj ceni. FSS te iste igrače ne plaća. Oni dobrovoljno igraju za reprezentaciju. Mogu eventualno da dobiju premiju, ukoliko postignu uspeh, ali ne moraju. To je skroz ok, jer oni dobijaju pravo da izađu na svetsku scenu i da ih vide skauti najbogatijih svetskih klubova. Novac koji ne zarađuju u reprezentaciji, nadoknadiće i kompezovati boljim ugovorom.

[ dejanet @ 22.08.2010. 18:21 ] @
Nisu Tomislav Karadžić&Co tu da bi nesto davali, vec da bi otimali, a mi smo budale koje treba da raspravljamo o Anticevoj plati jer je dobio 1. rundu protiv tog šljama.. Da je doticni Tomislav, doveo Ota Reknagela,kao sto je razmisljao, onda bi bilo u redu da Otto ima 500 000..
[ Isak666 @ 22.08.2010. 18:26 ] @
Ma ok sve to - postoji odgovornost prema drzavi ili resornom ministarstvu u jednom delu.

Ovde je pitanje bilo kako mu je plata prevelika. Meni je sasvim ok da platim nekog milion godisnje, ako mi on donese deset puta vise.

E sad kako taj zaradjeni novac posle distribuirati - to vec moze biti predmet rasprave.

[ žutokljunac @ 22.08.2010. 18:33 ] @
Ne samo to, već čitava reprezentacija funkcioniše na dobrovoljnoj bazi.

[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 18:35 ] @
Citat:
žutokljunac: Ti hoćeš da jedna institucija funkcioniše kao privatno preduzeće. To je u osnovi dobro, međutim, privatni fudbalski klub, MORA DA PLATI fudbalere po tržišnoj ceni. FSS te iste igrače ne plaća. Oni dobrovoljno igraju za reprezentaciju. Mogu eventualno da dobiju premiju, ukoliko postignu uspeh, ali ne moraju. To je skroz ok, jer oni dobijaju pravo da izađu na svetsku scenu i da ih vide skauti najbogatijih svetskih klubova. Novac koji ne zarađuju u reprezentaciji, nadoknadiće i kompezovati boljim ugovorom.

Biznis model FSS-a i klubova u Srbiji je prodaja tih fudbalera i u tome su uspesni.

Dakle, profitno su sasvim na mestu.

Posto su to institucije u vezi sa drzavom, drzava sigurno ima mehanizme da utice na njih kako ce te profite distribuirati nazad.

Medjutim, sve dok su profitabilni i dok obavljaju svoj posao zbog kojeg i postoje - i dok nema nekih nepravilnosti, drzava nema nikakvog razloga da se mesa u njihovu kadrovsku politiku.

To je upravo deo koji vi samoupravljaci preskacete.

I upravo zbog toga problema nema - FSS donosi novac, i sve dok to rade bez nepravilnosti ne vidim zasto bi se neko mesao u njihov posao.
[ žutokljunac @ 22.08.2010. 18:38 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: Biznis model FSS-a i klubova u Srbiji je prodaja tih fudbalera i u tome su uspesni.

Nije to biznis model FSS-a. To je biznis model klubova. FSS ne dobija nikakvo obeštećenje niti nadoknade ukoliko se proda neki igrač iz reprezentacije, niti može da ih prodaje, niti ima kome, jer to ne fukncioniše tako kao što ti pričaš. Tako funkcionišu privatni klubovi, a i ovi naši samoupravljački - Partizan, Zvezda...

[ žutokljunac @ 22.08.2010. 18:48 ] @
... i da, ta ti kažem još nešto. Meni ( a verujem i većini ) su Partizan i Zvezda mnogo draži ovakvi - "samoupravljački "... nego da mi dođe neka seljačina i kupi klub. Eno dinamo je kupio Mamić. Baš su se usrećili.
[ Ivan Dimkovic @ 22.08.2010. 18:55 ] @
FSS je deo te ekipe, i oni isto doprinose prodaji tih igraca, organizovanjem utakmica itd...

A to sta je tebi draze... nisam ni sumnjao da su ti "samoupravljacki" sistemi drazi, ni u jednom momentu ;-)
[ Izvoljski @ 22.08.2010. 21:08 ] @
Citat:
Eno dinamo je kupio Mamić. Baš su se usrećili.

oni mozda nisu, ali recimo Milan jeste sa Berluskonijem. Ne treba generalizovati.

Uzgred meni je pomalo cudno da su treneri tako dobro placeni s obzirom da svaki drugi se razume u fudbal. Anticu bih dao otkaz jer nije uspeo. Ima dosta ribe u moru...
[ Count Zero @ 22.08.2010. 21:20 ] @
Pa sad - nekada je plasman na SP bio "puna kapa". Za drugog bi morali da dreše kesu samo tako: opet, možda se ipak ne bi mnogo žalili ako bi bio stranjski trener. ;) Ako je Švaba npr: u poređenju sa švapskom korpom, ne bi bila tako bode-oči-velika plata.
A samoupravljački klubovi neće još dugo ako budu ovako nastavili sa finansijama.
[ mmix @ 22.08.2010. 21:21 ] @
Promenio sam naslov teme, prethodni je bio prilicno tendeciozan
[ pisac @ 22.08.2010. 22:34 ] @
Više mi se sviđao stari naslov, nekako bolje leži situaciji.

Ne razumem se baš mnogo u fudbal i celu situaciju oko njega i kojekakvih saveza (jer me fudbal zanima koliko i doživljaji Paris Hiltonke) ali da vas pitam ja nešto: Da li je Fudbalski Savez Srbije privatna ili državna "firma"? Ako je državna, onda neko donosi odluke u ime države? E, da li neko može da mi garantuje da se niko od tih aj' da ih nazovem "državnih službenika" nije ugradio u tu lepu astronomsku platu?
[ mmix @ 22.08.2010. 22:57 ] @
Ne vidim zasto bi Antic pristao na takav dil da placa porez na iznos koji ne dobija u potpunosti. Dobija on te pare, nista ne brini.
[ BluesRocker @ 22.08.2010. 22:59 ] @
@ Savez komunističke omladine Jugoslavije

Država ne sme da se meša u rad fudbalskog saveza jer bi nas momentalno diskvalifikovali sa svih međunarodnih takmičenja. Na izbor rukovodstva fudbalskog saveza (i indirektno na njegovu buduću politiku) mogu da utiču samo regionalni fudbalski savezi i fudbalski klubovi koji ih čine. To nije ni privatna ni državna firma već sportski savez, asocijacija klubova koji ga čine.

Cilj FSS je da obezbedi razvoj fudbala i funkcionisanje reprezentacije, a ne profit. Zarada od svetskog i evropskog prvestva se u te namene i troši, u rad sa mladima, finansiranje sudijske organizacije, finansiranje rada reprezentacija svih uzrasta, školovanje mladih trenera, plaćanje priprema i slično.
[ Nocni @ 22.08.2010. 23:00 ] @
@pisac, ko si ti da tebi treba neko da garantuje i objasnjava je li se ugradio ili nije?
Mene fudbal takodje ne interesuje, cak mislim da su primanja fudbalera nerealno visoka u odnosu na mnoge druge vaznije profesije ili u osnosu na vecinu drugih sportista...
Nije trebalo mijenjati naslov teme naknadno jer dosta je nas komentarisalo taj naslov ranije i on je sam za sebe govorio dosta o cijeloj ovoj "polemici" i o mentalitetu i nacinu na koji se neko osudjuje bez same diskusije - vec u naslovu...

@BluesRocker je lijepo objasnio... moze se pogledati i struktura te veoma komplikovane organizacije na zvanicnom sajtu http://fss.rs/

[ Onaj @ 22.08.2010. 23:05 ] @
Citat:
Nocni:
Nije trebalo mijenjati naslov teme

Dobro je što je promenjen jer je ničim izazvano - blago rečeno uvredljiv.
[ Nocni @ 22.08.2010. 23:13 ] @
Slazem se sa tobom da je uvredljiv i najvise vrijedja onog ko ga je kucao... editovanje necijeg teksta je najgore rjesenje i nebi ga trebalo praktikovati nikada... cak mislim da bi trebalo biti zabranjeno moderatorima da to rade... brisanje je 1000 x bolje rjesenje
[ Shadowed @ 22.08.2010. 23:32 ] @
Citat:
pisac: Ne razumem se baš mnogo u fudbal i celu situaciju oko njega i kojekakvih saveza (jer me fudbal zanima koliko i doživljaji Paris Hiltonke) ali da vas pitam ja nešto: Da li je Fudbalski Savez Srbije privatna ili državna "firma"? Ako je državna, onda neko donosi odluke u ime države? E, da li neko može da mi garantuje da se niko od tih aj' da ih nazovem "državnih službenika" nije ugradio u tu lepu astronomsku platu?

Zapravo je bitnije da li je na budzetu ili ne. Ako nije na budzetu, nebitno je da li je drzavna firma ili ne, jer je ne finansira drzava tj. gradjani vec samu sebe. Koliko vidim iz postova ovde (ni ja se ne razumem u fudbalsku organizaciju) upravo je to slucaj.
[ pisac @ 23.08.2010. 00:01 ] @
Ako je 'firma' drzavna ili drustvena (u interesu drustva) onda je jako bitno ko koliko uzima para. Ne moze neko da vodi drzavnu/drustvenu organizaciju a da ne polaze nikom racune i da se ponasa kao da je to njegova privatna svojina.
[ BluesRocker @ 23.08.2010. 00:18 ] @
Citat:
pisac: Ako je 'firma' drzavna ili drustvena (u interesu drustva) onda je jako bitno ko koliko uzima para. Ne moze neko da vodi drzavnu/drustvenu organizaciju a da ne polaze nikom racune i da se ponasa kao da je to njegova privatna svojina.

Još jednom, ne radi se o firmi državnoj ni "društvenoj" već o savezu fudbalskih klubova na teritoriji Srbije. Taj savez i te kako polaže račune predstavnicima fudbalskih klubova koji ga čine i biraju rukovodstvo. FIFA strogo zabranjuje da se države mešaju u rad fudbalskih saveza.
[ 93 Stefan @ 23.08.2010. 00:24 ] @
E nisam stigo da vidim, koji je bio prošli naslov?

Da li toliku platu primaju i Radomir i Antić ili samo jedan :) Najpametniji čovek u FSS-u je po meni Đorić, on je lepo reko...
Svi znamo za šta služi fudbal i tolike plate u njemu... za pranje novca, šta je čudno što on ima toliku platu? Da li zna možda neko koliku je imao u Španiji, baš bih voleo da znam, sigurno veću, barem za ono vreme.
Kakve veze ima da li on ovako zvanično zarađuje toliko ili tamo neki dileri što zarađuju još kolko više, ali ne piše ovako? Nego je zanimljivo da ne plaća porez na primanja, pa je ipak malo oštetio budžet, sad bi mogli ko Al Kapone-a da ga uhapse :)
Što se tiče toga da je nekada bio uspeh da se odvede reprezentacija na SP, nekada i jeste bio, kad nismo imali igrače! Sa ovom postavom nije smeo da uradi ovo što je uradio i tu je kraj. Pogledajte šta je tamo neki nebitni anonimus Rajevac uradio sa onakvim timom! I koliku on tamo platu prima? Sigurno mnogo manju od ovog ovde! Ali on je ANTIĆ, on je ko zna kad vodio tamo ko zna koga i zato je sad najbolji na svetu iako nije ništa uradio. Ipak on je sad sa toliko godina stekao iskustvo tamo! Ako je bio potpuno neiskusan što nisu uzeli nekog drugog boljeg i jeftinijeg?
Bolje bi prošli da su stavili onog Javorovog trenera! On je pobedio sa čime Japan, a ovaj ne može Australiju?!

I još nije priznao da je njegova greška što smo završili gde smo završili! Ma bitno da se onako smeje na treninzima i svugde, da ne kažem ko šta...
[ Isak666 @ 23.08.2010. 00:25 ] @
Sportski klubovi dobijaju nesto novca od resornog ministarstva i za te projekte im polaze racune.
Mada mislim da je to u slucaju FSSa bijedno naspram sopstvene zarade ili podrske FIFE i UEFE.

A i da drzava placa 100% FSS - pa valjda bi istresla kes za tipa koji vodi ekipu koja zaradi tom savezu par milijuna eura ili treba da ima narodnu platu, jer je radnik narodne institucije?

Valjda se placa po ucinku.

@stefan
ne gleda FSS uspeh kao ti, jer oni zaradjuju i od reklama i prenosa.
Tj nebitan je uspeh ili neuspeh - bitno je da ti to gledas.
Inace bi po tvojoj logici selektor tima u krocenju konja ako bi osvojio zlato na SP trebao dobiti neki grdni kes, iako to niko ne gleda, pa ni nema velikog dela profita.
[ žutokljunac @ 23.08.2010. 00:50 ] @
Citat:
Shadowed: Zapravo je bitnije da li je na budzetu ili ne. Ako nije na budzetu, nebitno je da li je drzavna firma ili ne, jer je ne finansira drzava tj. gradjani vec samu sebe.

Koja ti je to logika, majke ti? Da li razumeš da " svačije " pare ne leže samo u budžetu već i na drugim mestima. Hoće tebi neko da pokloni kamenolom samo zato što nije na budžetu? Ili neki rudnik. Ne razumem.

Citat:
BluesRocker: Taj savez i te kako polaže račune predstavnicima fudbalskih klubova koji ga čine i biraju rukovodstvo.

Onda mora da je sve pošteno. Cvrc. Jesi pratio slučaj Zečević. Koliko su se Grobari borili da sklone tu lopinu ( i Bjeke oko njega ). Znaš li ko je sve po tim Upravnim odborima. Od Cece do onog pokojnog kriminalca iz Železnika. Pa nije Bulatović ubijen zbog kikirikija. Tu se vrte ogromne pare. Al´kao što kažete... važno da nisu iz budžeta.
[ anon142305 @ 23.08.2010. 07:36 ] @
Citat:
93 Stefan: E nisam stigo da vidim, koji je bio prošli naslov?

Naslov je glasio: "plata lopurde, lazova, neprijatelja napacenog naroda Srbije, Vas i mene, Radomira Antica !"
[ bttp @ 23.08.2010. 08:32 ] @
Ne znam kakve ima veze plata selektora reprezentacije sa bilo čijim džepom. On čovek radi po ugovoru, za ugovorenu platu. On je mogao mirne duše da ne pristane na cenkanje sa FSS-om tj. Tomislavom Karadžićem (koji je inicijator cele te priče) i da primi celokupnu svoju ugovorenu platu, a da ne vodi reprezentaciju i da za isto vreme zarađuje (barem) isto toliko na drugom mestu.

Ljudi, u pitanju je ugovor o radu, i ovi koji poput pokretača "teme" šire demagogiju kako je eto selektor neskroman, narod gladuje a on prima ne-znam-kolko evra na sat.

To su priče za političke tribine komunista i radikala, to nema veze sa životom. Ugovor je ugovor, on je maltene iznad zakona, i ja sam siguran da su Antićevi advokati prilikom sastavljanja njegovog ugovora u radu dobro vodili računa šta se dešava u situaciji da nekome u FSS padne na pamet da se cenjka oko Antićeve plate. Znači on jeste ispao veliki patriota, jer se odrekao novca koji je mogao da zaradi ne radeći ništa, umesto što je pristao da za dvostruko manju platu da nastavi da vodi reprezentaciju. Voleo bih da vidim ko bi od dežurnih patriota umesto da ne radi ništa i zarađuje unapred ugovorenu platu, pristao da radi isti posao za duplo manje?

A šta mislite kolike su plate patriota poput Joakima Leva i sličnih koji vode svoje nacionalne timove? Pa jedno 10 puta veće od našeg selektora. Da li njih prozivaju po lokalnoj štampi zbog toga? Ja nisam čuo. A Radomir Antić je veći gospodin i bolji čovek od svih onih iz FSS zajedno. Nije da sam neki ekspert za prilike u domaćem fudbalu (ne znam ni ko su članovi FSS), al mi je dovoljno da vidim facu predsednika i da mi sve bude jasno. On je preko medija pokrenuo hajku na selektora, naslovi su bili kao da je već dobio otkaz uprkos snažnoj podršci javnog mnenja selektoru, a sve u cilju cenkanja oko plate. Znači sve te priče o smeni selektora i kojekakvim "kandidatima za naslednika" su bile mazanje očiju (ne znam samo čijih), zbog novca, a kakav su uticaj imale te priče i hajka na moral ekipe, selektora i odnos igrača prema reprezentaciji videvši kakav odnos prema njoj imaju čelnici FSS, to ćemo tek da vidimo. Nikako nisu mogle da imaju pozitivan uticaj.

Nadam se samo da će i igrači i selektor uskoro zaboraviti ovu bednu epizodu i vratiti se onome što su započeli, a to je izgradnja tima koji veruje u sebe, sa igračima koji žele da igraju za reprezentaciju najbolje što mogu (kakvi god da su), i sa narodom koji se ne stidi naše reprezentacije već jedva čeka njene utakmice i veruje u nju.

Ove pilićarske priče o selektorovoj plati su bedne i potpuno kontraproduktivne, jer ništa dobro ne mogu da donesu. Mogu samo kod neukih ljudi da stvore neku ogorčenost (kako se eto neko šatro bogati "na našoj grbači"), a da promene ne mogu ništa, a sigurno ne na bolje.
[ deerbeer @ 23.08.2010. 08:49 ] @
Klasika , Srbija ne voli natprosecne ljude - da budem precizniji sposobnije .Samo su cekali priliku (da srbija ispadne sa sp)
i da se kojekakvi paraziti, neznalice i ostala bagra utrkuju na njegovo mesto kao ona somina-demagog Zivadinovic
koga su cak Iracani isutirali zbog svojeg znanja , pa su mu se patriotska osecanja odjednom javila ...
Ovo oko plate je samo deo te hajke , ali cini mi se da Antic ima podrsku u narodu i u jos nekim krugovima inace bi perje letelo odavno ..
[ Isak666 @ 23.08.2010. 09:08 ] @
Nesto se ne uklapa plata po Pressu i po ostatku internetu.

Svuda stoji da je Antic na 23. mestu od 32 selektora SPa sa 305.00,00€ godisnje, a ne 126.000,00€ mesecno.

Citat:
A line up of the 32 National football coaches taking part in the 2010 World Cup in South Africa and their gross annual incomes.

1. Fabio Capello, England: 8.800.000 €
2. Marcelo Lippi, Italy : 3.000.000 €
3. Joachim Loew, Germany :2.500.000 €
4. Berter Van Marwijk, Netherlands :1.800.000 €
5. Ottmar Hitzfeld, Switzerland: 1.750.000 €
6. Vicente Del Bosque, Spain :1.500.000 €
7. Carlos Queiroz, Portugal :1.350.000 €
8. Pim Verbeek, Australia :1.200.000 €
9. Carlos Parreira, South Africa: 1.200.000 €
10. Javier Aguirre, Mexico : 1.200.000 €
11. Carlos Dunga, Brazil : 800.000 €
12. Diego Maradona, Argentina : 800.000 €
13. Takeshi Okada, Japan : 800.000 €
14. Ricki Herbert, New Zealand : 800.000 €
15. Otto Rehhagel, Greece : 750.000 €
16. Paul Le Guen, Cameroon : 650.000 €
17. Marcelo Bielsa, Chile : 575.000 €
18. Raymond Domenech, France : 560.000 €
19. Vahdi Halilhodzic, Ivory Coast : 505.000 €
20. Huh Jung Moo, South Korea: 405.000 €
21. Morten Olsen, Denmark : 390.000 €
22. Milovan Rajevac, Ghana : 365.000 €
23. Radomir Antic, Serbia : 305.000 €
24. Bob Bradley, USA : 275.000 €
25. Matjaz Kek, Slovenia : 245.000 €
26. Gerardo Martino, Paraguay : 245.000
27. Rabah Saadane, Algeria : 245.000 €
28. Reinaldo Rueda, Honduras : 240.000 €
29. Vladimir Weiss, Slovakia : 215.000 €
30. Oscar Tabarez, Uruguay : 205.000 €
31. Kim Jong Hun, North Korea: 170.000 €
32. Shaibu Amodu, Nigeria : 125.000 €

http://www.rnw.nl/africa/artic...p-salaries-32-coaches-released

[ žutokljunac @ 23.08.2010. 09:21 ] @
Citat:
deerbeer: Klasika , Srbija ne voli natprosecne ljude - da budem precizniji sposobnije.

Ne znam za ostale koji su pisali, ali nisam zbog toga pisao na ovoj temi. Problem nije u Antiću i njegoim primanjima, već u Savezu i novcu sa kojim raspolaže. FIFA zabranjuje da se politika i država mešaju u nacionalne saveze, ali... to je praktično nemoguće jer su u Upravnim odborima fudbalskih klubova ( koji čine taj Savez ) upravo ljudi iz politike. Kako se npr. predsednik FSS-a dogovorio sa Antićem i odredio mu buduća primanja. Protiv Antića nemam ništa, ali protiv deregulacije kontrole unutar Saveza, imam.
[ bttp @ 23.08.2010. 09:39 ] @
Jedini koji imaju manju platu od Antića, po ovom spisku, su selektori ili siromašnijih zemalja ili neki za koje niko nikad nije čuo osim u njihovoj zemlji (ili i jedno i drugo). Antić je renomirano ime u svetu fudbala.
[ Lazar-I @ 23.08.2010. 10:19 ] @
Citat:
mmx: Ako vam smeta anticeva plata postoji resenje, prestanite da gledate fudbla, prestanite da kupujete dresove i ostalu fransiziranu robu, prestanite da se odusevljavate likovima ciji je jedini skillset u zivotu da sutiraju loptu, prestanite da upijate reklame koje vam sport servira uz svako ucesce, zavrnite im tako finansije i nece imati para da daju Anticu. Ali posto vi to ne mozete i insistirate na svemu tome onda lepo prihvatite i da antic dobije vasu mesecnu platu svaki put kad ode da se ispisa. Sve to vi finansirate.

Ovo je najpametnija poruka. Niko nema prava da zamera bilo šta Antiću, čovek pošteno zarađuje svoj novac. Što se tiče njegove plate ona je obrnutno proporcionalna kolektivnoj inteligenciji društva.
[ pisac @ 23.08.2010. 16:13 ] @
Ja niti gledam fudbal, niti kupujem kojekakve gedžete, ali i dalje mi smeta njegova plata. Ne bi mi smetala da je on u nekom privatnom fudbalskom klubu, pa mlati lovu srazmerno tome koliko je klub uspešan i koliko vlasnik kluba želi da ga plati, ali ovde u ovom slučaju Fudbalskog Saveza Srbije, siguran sam da se neko ugrađuje u tu platu, neko koji to nije zaslužio radom nego pozicijom na kojoj se nalazi.
[ Danijel Krmar @ 23.08.2010. 19:13 ] @
Citat:
mmix: Ako vam smeta anticeva plata postoji resenje, prestanite da gledate fudbla, prestanite da kupujete dresove i ostalu fransiziranu robu, prestanite da se odusevljavate likovima ciji je jedini skillset u zivotu da sutiraju loptu, prestanite da upijate reklame koje vam sport servira uz svako ucesce, zavrnite im tako finansije i nece imati para da daju Anticu. Ali posto vi to ne mozete i insistirate na svemu tome onda lepo prihvatite i da antic dobije vasu mesecnu platu svaki put kad ode da se ispisa. Sve to vi finansirate.

+1

Sve je to ona stara "dajte narodu hleba i igara". Cukaju loptu, mo's mislit'. Ali sto kaze mmix, nemate sta da se bunite, pa vi ga placate pracenjem svega toga.
[ Nabukodonosor @ 23.08.2010. 19:49 ] @
Evo ga jos jedan.
[ Bleya2 @ 23.08.2010. 20:13 ] @
Što ta priča sa platom nije plasirana kada je potpisivao prvi ugovor? Sad FSS želi da ga smeni, ali on ima preveliku podršku naroda, pa plasiraju priče sa željom da ga narod zamrzi. Ukoliko ga smene i ne plasiramo se na EP onda će kompletan FSS morati da ode, tako da su provalili da ne trebaju da čačkaju mečku jer neće više biti jagnjetine u izobilju ako povuku pogrešan potez.
[ CakNoris @ 24.08.2010. 08:21 ] @
Danas sam pročitao u novinama 24 sata da Vaterpolo savez Srbije ima 1.6 miliona EUR godišnji budžet koji se finansira iz budžeta države Srbije.
Izvor: http://www.24sata.rs/_customfiles/pdf/24sata_240810.pdf

Tekst glasi ovako:
- Samo za osnovne troškove
dvonedeljnog boravka u Zagrebu
i dnevnice od 40 evra, moramo da
platimo oko 150.000 evra.
Potrebna su nam i sredstva
za oporavak igrača
i nepredviđene troškove.
Ne smemo da zaboravimo
ni troškove
koje smo imali za pripreme.
Sve to ukupno
izađe na oko
450.000 evra. Zato
sam potpisao kredit
- izjavio je predsednik Vaterpolo saveza
Srbije Velibor Sovrović.
On je dodao da ukupni godišnji
budžet Saveza iznosi oko 1,6 miliona
evra, ali i da je, zbog velikog broja
takmičenja ove sezone, praktično
već potrošen novac koji je dobijen iz
republičkog budžeta.

Kladim se da FSS ima barem 10 puta toliko novca iz republičkog budžeta.

Ovim priča da plata selektora nije važna jer novac za njega Savez samostalno zarađuje pada u vodu.
[ Isak666 @ 24.08.2010. 08:52 ] @
Moramo cuti koliko VSS zaradjuje na prvenstvima, na prodatim kartama, prenosu i marketingu pa da bi mogli to zakljuciti jer nije jedino uspeh merilo vec i zarada.
[ žutokljunac @ 24.08.2010. 10:01 ] @
Jeste, ali taj FSS je nacionalni brand koji na osnovu toga potpisuje milionske ugovore sa sponzorima. Onda ta lova od npr. Nike stigne, a šmekeri iz FSS za koje nikad niko nije čio, pišu 450 000€ za nepredviđene troškove. U prevodu, relaksacija, nepredviđena jagnjetina ispod sača, ladno pivo, šopska sa mladim sirom i stan za kafe kuvaricu... Može im se. Ko im šta može.
[ Isak666 @ 24.08.2010. 10:15 ] @
Da, ali opet to nema veze sa platom selektora koji vodi tim koji se kvalifikovao na SP i koji je tokom tih kvalifikacija i kasnije na SP zaradio prilicno veliku sumu.
[ BluesRocker @ 24.08.2010. 10:35 ] @
Citat:
CakNoris: Danas sam pročitao u novinama 24 sata da Vaterpolo savez Srbije ima 1.6 miliona EUR godišnji budžet koji se finansira iz budžeta države Srbije.
Izvor: http://www.24sata.rs/_customfiles/pdf/24sata_240810.pdf

Tekst glasi ovako:
- Samo za osnovne troškove
dvonedeljnog boravka u Zagrebu
i dnevnice od 40 evra, moramo da
platimo oko 150.000 evra.
Potrebna su nam i sredstva
za oporavak igrača
i nepredviđene troškove.
Ne smemo da zaboravimo
ni troškove
koje smo imali za pripreme.
Sve to ukupno
izađe na oko
450.000 evra. Zato
sam potpisao kredit
- izjavio je predsednik Vaterpolo saveza
Srbije Velibor Sovrović.
On je dodao da ukupni godišnji
budžet Saveza iznosi oko 1,6 miliona
evra, ali i da je, zbog velikog broja
takmičenja ove sezone, praktično
već potrošen novac koji je dobijen iz
republičkog budžeta.

Kladim se da FSS ima barem 10 puta toliko novca iz republičkog budžeta.

A da pronađeš neki podatak o FSS ako o njemu pričaš? Dao si podatke za VSS i onda se kladiš da je sa FSS tolika suma x 10? To je prilično jak argument. Osim toga, ako država i daje neki novac FSS-u, ona može to da prestane, ali ne može da postavlja rukovodeće ljude i da se meša u to koliku platu ko prima od saveza.
[ stil @ 24.08.2010. 11:29 ] @
sreda, 31. mar 2010

Ovogodišnji budžet Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da iznosi oko 17 miliona evra, a ovako visoka svota obezbeđena je zahvaljujući plasmanu reprezentacije na prvenstvo sveta u Južnoj Africi, sponzorima i radu svih zaposlenih u Savezu, rekao je na Skupštini predsednik FSS Tomislav Karadžić.

"Naša najveća investicija je pokretanje inicijative i ulazak u posao izgradnje srpske Kuće fudbala. Od UEFA i države smo dobili oko 6 miliona evra za tu investiciju, a zbog plasmana na svetsko prvenstvo, našoj zemlji pripada još 8 miliona. Kako smo se ranije dogovorili, 2,4 miliona evra pripašće fudbalerima na ime nagrade, a ostala sredstva biće podeljena u Savezu na ime troškova i drugih obaveza", rekao je Karadžić.

link

"Ministarstvo je za Kuću fudbala izdvojilo ukupno 300 miliona dinara (3 miliona €), 100 miliona za ovu i još 200 miliona za narednu godinu", podsetio je Zlatanović.

link

[Ovu poruku je menjao stil dana 24.08.2010. u 12:40 GMT+1]
[ CakNoris @ 24.08.2010. 11:36 ] @
Nisam ja za mešanje države u FSS, nego za to da se ne daju ovolike pare nekome ko je kao Antić.

Koliki je on stručnjak i koliko je tražen pokazuje činjenica da do mesta selektora nije trenirao nikoga od 2004.
2004 je trenirao Seltu koja ga je najurila zbog "odličnih" rezultata.
2003 ga je Barsa najurila, takođe zbog "odličnih" rezultata.

Ovde se priča da je on postigao ne znam kakav uspeh time što je odveo reprezentaciju na SP i bio poslednji.
Pa i 2006. smo ušestvovali i bili poslednji, tako da ovo nije neki veliki uspeh.

Antić nije uspeo da napravi kompakntu ekipu, dozvoljava da mu Stanković (koji je mator i nije standardan u svom klubu) ogranizuje igru, a čovek to ne zna da radi i nikada nije znao to da radi.

Prvi bih bio za veliku i neograničenu platu selektora Fudbalske reprezentacije Srbije ukoliko bi to bila osoba koja će da odradi taj posao na valjan način, a ne da forsira igrače bez angažmana (Pantelić) i one koji slabo igraju u svojim klubovima, a nisu ni mladi, pa da čoevek kaže da se daje šansa budućim velikim igračima (Milijas, Petrovic, Zigic, Pantelic, Rukavina).

Pogledajte kakvi ljudi su osvajali velike uspehe u košarci (uz vaterpolo našem najtrofejnijem sportu), kako se ti ljudi odnose prema igračima, medijima i navijačima.
Primetićete da je Antić sve suprotno.
Običan ulizivač kada ekipa dobija i prepotentni primitivac sa druge, a nikada neko ko treba da bude uzor.

Antić gleda u kameru i priča da na SP nije bio neuspeh i ljut je što to neko smatra neuspehom, a pre toga je najavljivao ogromne pohode.

Zbog ovoga sam se najviše razočarao u Antića, a ne zbog priča da želi velike pare i njegove izjave da navijačima nije posao da gledaju u tuđi džep.
[ Isak666 @ 24.08.2010. 12:02 ] @
Po sto milioniti put - nebitan je uspeh kakvim ga ti kao navijac ili fudbaler dozivljavas (prvi, poslednji, sampion), vec je bitno da je to sve neko gledao i da se na konto reklama, prenosa i kesa od SP u kasu slilo 10 miliona € i da je jedan od glavnih ljudi za to bio Antic, tako da je i logicno da ima dobru platu i apsolutno je nenormalno porediti njegovu platu sa platom prosecnog Srbina koji ni izbliza ne ucestvuje u jednom poslu koji donosi milione €.

To je firma koja radi za profit, ne za zadovoljstvo navijaca.
I ova firma je tresnula solidan profit mimo drzave.
Nesto ne verujem da bi ljudi gledali tako reprezentaciju da je na mestu Antica bio Vujadin Boskov.

To sto se ljudi loze na price o patriotizmu selektora i dovodi do ovakvih ludih tema, jer Anticev posao nije bio samo da vodi reprezentaciju nego i da nalozi ljudi da prate igru - sto se i desilo jer je zakivan u nebesa na pocetku.
Sto vise ljudi se nalozi, vise gleda, sto vise gleda, vise reklama, sto vise reklama, vise kesa.

Tako da sa pozicije srpskog navijaca on i nije bio neki izbor, ali sa pozicije FSS i njegovog dzepa - odlican.
[ CakNoris @ 24.08.2010. 12:55 ] @
Bito je reći ko je Antić pošto vlada mišljenje da je on "veliki" stručnjak i da može toliko para da uzme na drugom mestu, a to nije tačno.
Vujadin Boskov je čovek koji je prestar za ovu poziciju i ne znam zasto ga pominješ, ali zato postoji mnogo trenera koji imaju respektabilnu karijeru i koji bi kidali na ovoj poziciji.
Kada je reprezentaciju vodio Vujadin Boškov takođe smo bili poslednji u grupi tako da ne znam po čemu je on lošiji od Antića.

Kažu podržavaju ga igrači, ali koji igrači, oni kojima je on jedina šansa da zaigraju, jer su ili van forme ili prosto loši i ne zaslužuju da igraju u reprezentaciji.
[ žutokljunac @ 24.08.2010. 13:00 ] @
Citat:
stil:
Ovogodišnji budžet Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da iznosi oko 17 miliona evra, a ovako visoka svota obezbeđena je zahvaljujući plasmanu reprezentacije na prvenstvo sveta u Južnoj Africi, sponzorima i radu svih zaposlenih u Savezu, rekao je na Skupštini predsednik FSS Tomislav Karadžić.

a-ha-ha, mnogo jaka fora

[ Isak666 @ 24.08.2010. 13:07 ] @
Čače Norise,
u proslom postu sam upravo pisao da njegova strucnost nije jedini motiv da se on uzme i plati i da FSS ima drugu racunicu.

Zasto spominjem Boskova ili bilo koga drugog, pa opet - citaj predhodni post.

Kad je doneta odluka da ce Antic biti selektor, svi su ga digli u nebesa, slavili, non stop o njemu pricali, pravili planove, isticali kako je sredio tim i bla bla.
I to sve i ne mora da bude tacno i ja mogu da se slozim sa tobom bez problema oko njegovog kvaliteta kao trenera.
Ali ono sto je vazno jeste da se masa u Srbiji primila na tu zvaku i desilo se -kao sto sam vec pisao- sledece:
Sto vise ljudi se nalozi, vise gleda, sto vise gleda, vise reklama, sto vise reklama, vise kesa.

Pa nemoj sad da jurim clanke i reportaze o dugoocekivanom Anticu koji je preporodio reprezentaciju i vratio veru u fudbal i sta jos ne.
Na osnovu njegovog angazmana je FSS zaradila taj kes i treba da bude placen za to.

Ta prica sa Boskovim ili bilo kojim drugim nasim, ne bi tako prosla, te ljudi se ne bi primili i gledali.
A onda nema onog od gore boldovanog.

Razlika izmedju Boskova i Antica je ta sto je Antic za isti krajnji uspeh kao i Vujadin poterao Srbe da gledaju fudbal i doveo FSS do boldovanog.

[ BluesRocker @ 24.08.2010. 13:26 ] @
Citat:
"Ministarstvo je za Kuću fudbala izdvojilo ukupno 300 miliona dinara (3 miliona €)

Meni se čini da je ovo problem, a ne Antićeva plata. On je svoju platu dogovorio sa savezom i zaradio plasmanom na SP. Ne znam zašto je interes države da uloži 3 milion evra u izgradnju kuće fudbala pored toliko prečih stvari. Ako je fudbal za razliku od vaterpola profitabilan sport, mislim da država ne bi trebala da se rasipa.